tiistai 28. helmikuuta 2017

Dubai tutuksi

Hyvää tiistaita heppulit. <3

Hankittiin Annin kanssa ennen reissua uudet tilavammat muistikortit kameroihimme, joka näköjään kostautui nyt myöhemmin, sillä ollaan kuvattu kumpikin normaalia enemmän ja mulla kesti melkein tunti ihan vaan ladata molempien kameroiden kuvat ja videot koneelle! :D Nyt on käyty alkuviikon kuvat läpi ja reissumme avaaminen voi alkaa!

fullsizeoutput_b7e

Odotin lomaa jotenkin ihan hirmuisesti, sillä tälläisestä vähän lämpimämmän kohteen reissusta oli vierähtänyt jo melkein vuosi. Ollaan toki käyty Saksassa porukoidemme luona säännöllisesti, mutta se ei tunnu yhtä reissu reissulta! :D Pystyykö muut samaistua, joilla perhettä ulkomailla? :)

fullsizeoutput_b81

Lähtöpäivänä Suomeen rantautuivat vähän leudommat ja kivemmat säät ja taisikin koko viikon Suomen päässä paistella aurinkokin, kun meillä Dubaissa oli pilvistä! :D Noh, lähdinkin liikenteeseen puhtaasti kokemuksia ja elämyksiä hakemaan ja niitä piisasi!

fullsizeoutput_b82

Saavuttiin Dubaihin yöllä ja kuten viime postauksessa mainitsin, meillä ei ollut maksaa taksiin käteistä ja fiilis oli muutenkin vähän pökkyräinen 7h lennon jälkeen. Kun päästiin vihdoin taksista ulos ja sisään hotelliin, mentiin suoraan pehkuihin.

Aamu aukesikin vähän mukavammin käyntiin, saatiin netit toimimaan, selvitettiin ystäviemme osoite ja lähdettiin suunnistamaan heille päin. Meillä kävi melkoinen tuuri, sillä meidän kämppä sijaitsi ihan kivenheiton päässä ystävistämme!

fullsizeoutput_dec

fullsizeoutput_b83

fullsizeoutput_ded

Ystäviemme luo suunnistaessamme kiinnitin heti huomiota Dubain rakennuksiin ja arkkitehtuuriin. Ihan mieletöntä. Voi miksi, miksiii Suomessa täytyy rakentaa aina sellaisia tylsiä harmaita betonikasoja. Vanhat rakennukset Helsingissä ovat ihana koristeellisia ja massasta erottuvia, mutta uusimmat identtisiä möhkäleitä keskenään.

fullsizeoutput_b88





Ja minne vain matkattiinkin, löytyi aina toinen toistaan upeampia ja koristeellisempia rakennuksia. En osannut edes päättää, oliko Dubai mielestäni kauniimpi iltavalaistuksessa vai päivänvalon aikaan. Päivällä kaikkialla oli niin puhdasta, valoisaa ja kaunista ja illalla rakennuksien erilaiset valaistukset ja väriefektit pääsivät parrasvaloihin.

fullsizeoutput_b84

Rakennusten korkeus kiinnitti myös tietenkin huomion välittömästi ja kaikkialta pystyikin bongailla toinen toistaan korkeampia pilvenpiirtäjiä. Hisseissä nauratti nämä kerrospainikkeet.

fullsizeoutput_b85

Ystäviemme kämpiltä oli ihana näkymä kattojen yltä alas venesatamaan. Ensiksi selvitettiin lähimmät lähikaupat, pankkiautomaatit ja muut tärkeät paikat lähettyviltä ja sitten lähdettiin puuhastelemaan päivän muita suunnitelmia.

fullsizeoutput_b86


fullsizeoutput_ba8

Reissumme ensimmäinen päivä ajoittui ystävänpäivään ja lähdettiin viettämään päivää porukalla Dubai Malliin.

fullsizeoutput_b8a

fullsizeoutput_b8b

Tiesin etukäteen, että paikka on valtava, mutta hyvänen aika. Se oli VALTAVA! Jos olisin ollut liikenteessä shoppailutarkoituksella, mulla olisi vierähtänyt tuolla kokonainen päivä... parikin. Onneksi olin jo ennen reissua päättänyt, että käytän rahani tuolla elämyksiin ja aktiviteetteihin ja shoppailu saa jäädä vähemmälle. :D

fullsizeoutput_ba9

fullsizeoutput_b95
fullsizeoutput_baa


fullsizeoutput_bab

Dubai on muuten melkoisen romanttinen kohde ystävänpäivän alla ja suosittelenkin suuntaamaan sinne oman murusen kanssa juuri noihin aikoihin. ;)

fullsizeoutput_717

Seuraavana päivänä aamu aukesi jälleen mukavan leppoisan pilvisenä. Tuolla oli silti miltein 30 astetta lämmintä ja todella kirkasta. Aurinko vain jäi piiloon hiekka/pilviverhon taakse.

fullsizeoutput_71f

fullsizeoutput_71d

Oltiin lähdössä Abu Dhabiin Moskeijavierailulle, joten päälle piti laittaa polvet ja olkapäät peittävää vaatetusta. Heitettiin Annin kanssa tuohon vielä huivi ja takki harteille liikkeelle lähtiessämme.

fullsizeoutput_b8d

Perille saapuessamme olin jo ihan vaikuttunut Moskeijan ulkopuolella käppäillessämme, mutta sisälle päästyämme henki se vasta salpautuikin!

fullsizeoutput_b8f

Osuttiin paikalle täydelliseen aikaan, sillä aurinko teki hidasta laskua parin tunnin ajan ja ehdittiin nähdä paikan valkoisen marmorin ja kultaisten koristeiden kirkkaus, mutta myös Moskeijan upea iltavalaistus!

fullsizeoutput_724

Paikan päältä turisteille jaettiin olkapäät ja polvet peittävät kaavut ylle, jotka ainakin mun mielestä oli vieläpä todella tyylikkäät! Kangas oli ihanan kevyt ja hengittävä päällä ja mietiskeltiin tyttöjen kanssa, että tahdottaisiin tuollaiset reissulle ihan omaksi! :D

fullsizeoutput_b91

Tuolla me vaan hiljaa tepsuteltiin eteenpäin ja ihailtiin paikan jokaista pientä käsintehtyä yksityiskohtaa. Miten upeaa jälkeä ihminen voikaan saada aikaan.

fullsizeoutput_727

fullsizeoutput_baf

Ehdottomasti top 5 kauneimmista paikoista, joissa olen käynyt. Mikäli matkustat joskus Dubaihin tai Abu Dabhiin, on tämä omasta mielestäni yksi MUST vierailukohteista.

fullsizeoutput_bae

IMG_0027

fullsizeoutput_b93

fullsizeoutput_b94

fullsizeoutput_89a

Moskeijan sisätilat ja iltavalaistuskaan ei jäänyt kakkoseksi päivänvalon kirkkaudelle.

fullsizeoutput_bb0

Seuraavalle päivälle meillä ei ollut erityisiä suunnitelmia valmiina, joten lähdettiin aamusta Annin kanssa vetämään treeni läheiselle ulkotreenailukentälle. Meillä ei sattunut olemaan kummallakaan kuvaa tuosta itse treenihäkkyrästä, mutta siellä oli kiipeilytelineitä, vatsalihasalustoja, leuanvetotankoja, keinuja, autonrenkaita, juoksualue ja paljon muita pieniä telineitä, joissa sai käyttää omaa mielikuvitusta apuna. Tehtiin jalkapeppu-treeni osittain oman kehon painolla ja osittain renkaiden kanssa temppuillen.

fullsizeoutput_b98

fullsizeoutput_b99

fullsizeoutput_b9b

Päivällä suunnistettiin rantakadulle, jonne mattimyöhäset olivat heräilleet aamukahville. Paikka oli jotenkin todella kaunis ja leppoisa, jos niin voi sanoa. :D

fullsizeoutput_747

Noin pilvisinä päivinä rannoilla ei ollut paljon yhtään porukkaa ja tuolla olikin ihanan rauhallinen tunnelma.
fullsizeoutput_bbb



fullsizeoutput_72b



fullsizeoutput_730



Päältä multa löytyi palasia kaikista mun uusista suosikkivaatteista. Valkoiset Niket, valkoiset kevyet shortsit, valkoinen pitsihihainen pitkähihainen, beige hattu ja uusi ihana vaaleanpunainen frachella reppu!
fullsizeoutput_ba0fullsizeoutput_734

IMG_5924

IMG_0178

IMG_5920

Pyörittiin iltaan asti tuossa oman alueen keskutassa. Käytiin kurkkaamassa tuollainen Tivoli-tyyppinen huvipuisto, käytiin muutamat pienet liikkeet läpi, pysähdyttiin Subikojulla ja fiilisteltiin kaupungin sykettä. Illalla Dubaissa oli jotenkin aina ihan eri henki kuin päivällä ja tykkäsin jotenkin valtavasti Dubaista juuri iltasella. <3

Siinä vähän reissumme ensimmäisten päivien tunnelmia. Teen vielä myöhemmin postauksen loppulomastamme, mutta nyt mun pitää keskittyä hetki rästiin jääneiden kouluhommien rustaamiseen. Heipsan ja kuulemisiin! :) 

33 kommenttia:

  1. Tosi hyvä postaus ja ihania kuvia monipuolisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hirmusti! Kiva kun tykkäsit! Oli kyllä niin kaunis paikka, ettei kuvat voineet kuin onnistua! :)

      Poista
  2. Mistä tuo sun ihana musta tilava laukku on ostettu? 😍 Kivoja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laukku on oikeastaan tummansininen ja ostettu Helsingin Michael Korsin liikkeestä joulualeista! :)

      Poista
  3. Minkälaiset olot muuten tuolla on noilla kameleilla? Onko verrattavissa esim. Thaimaan elefantteihin? Muistan, että olit Thaimaassa sitä norsuratsastusta vastaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valitettavasti tiedä yhtään millaiset olot niillä on, kun nähtiin vain kerran noita kameleita eikä oo osunut silmään lisäinfoa mistään. :/

      Poista
  4. Siis wow! :o ♥ Dubai näyttää vaan niin älyttömän upealta! Ihan niinkun säkin ;D

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erika ihanainen <3 :) Dubai oli huippuihana!

      Poista
  5. Tosi kiva postaus!:) Ruokapäivyri mahdottomasta viikosta kiinnostaisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ymmärsin kyllä mitä meinasit! ;D Pitää ottaa vaikka ens viikon tavoitteeksi! :)

      Poista
  6. En kestä miten söpö toi valkoinen asu vaaleanpunaisella repulla on! :) ja ihania kuvia Dubaista muutenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaahah musta tuntui ihan eskarilaiselta reppu selässä ja letit päässä, mutta mäkin kyllä tykkäsin kovasti kokonaisuudesta silti! :D Kiitos! :) <3

      Poista
  7. Niiiin ihania kuvia jälleen <3 Jään odottelemaan postaustasi loppu lomastanne :)

    Mistä muuten oot ostanut tuon tumman sinisen laukun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan vasta ens viikon puolella pääsen kirjoittelemaan, koska sain saikkulaisten vuorot loppuviikolle, niin elämä on aika koulu-duunipainotteista hetken! :D mutta tulossa on! :) Laukku on Helsingin MK liikkeestä alennuksista! :)

      Poista
    2. Niin ja kiitos oikein paljon <3 :)

      Poista
  8. Ootko vielä Jaakon kanssa väleissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan joo, enää ei nähdä keskenään muuten vaan, kun molemmilla omat elämät kulkenut eteenpäin, mutta yhteisten ystävien juhlissa on aina mukava törmätä ja vaihtaa kuulumisia! :)

      Poista
  9. Syötkö sä nykyään enemmän kuin ennen kuin aloit käymään salilla? Mä haluaisin saada kroppaan lisää massaa kun oon ihan liian laiha ja muodoton, mutta mun on tosi vaikea saada syötyä tarpeeksi terveellistä ruokaa. Oon sun ruokapäiväkirjoista koittanut ottaa mallia, mutta heti aamupalalla menee mönkään kun oon tottunut syömään keitetyn kananmunan ja pari hedelmää, enkä sitten saa syötyä vaikkapa sitä puurolautasta ja ruisleipää niiden lisäksi. Mietin että jos aloittaisin salilla (treenaan jo 2 kertaa viikossa tanssia ja koiran kanssa lenkkeilen joka päivä eli liikun kyllä), niin kasvaisikohan ruokahalu? Mun tavoitteena olisi näyttää yhtä upealta kuin sä (en siis yritä näyttää sinulta, vaan haluaisin yhtä terveen näköisen kropan!) kesään mennessä, mutta en tiedä onko se liian epärealistinen tavoite.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kyllä! En ees jaksa kunnolla vetää treeniä, jos en oo syönyt vähän reippaammin. Mulla kyllä kasvaa aina myös ruokahalu kun käyn enemmän salilla, mutta muutos ei tapahdu ihan hetkessä vaan siinä vierähtää vähän aikaa aina ennen kuin elimistö tottuu uuteen rytmiin. Voit koittaa lisätä aamiaisiisi ja välipaloihisi ensin pieniä hyviä juttuja, jotka lisäävät energian saantia, kuten vaikkapa pähkinöitä ja avokadon! :) Niissä on paljon energiaa kokoonsa nähden, eli ei täytä liikaa! :D Myös täydelliset smoothiet on tosi hyviä vaihtareita, sillä niihin saa paljon terveellisiä hyviä ainesosia tungettua, eikä ne juotavassa muodossa jotenkin täytä niin paljon mun mielestä! :D En tosiaan kunnolla pysty veikata lähtökohtiasi, mutta uskon, että pienillä muutoksilla saisit hyvin tuloksia aikaan jo kesään mennessä! :)

      Poista
    2. Edelliselle anolle vinkkinä, että esim. minä en syö kuin pienen aamupalan päivittäin, sillä kroppani ei kestä suuria määriä ruokaa heti aamusta ja jos syön liikaa niin tulee paha olo
      Tämän takia yritän syödä useamman kerran päivässä ja muilla aterioilla sitten vähän runsaammin:)
      Pointtini siis on että muodonmuutoksesi tuskin pieneen aamiaiseen tyssää, vaan kunhan muistat syödä säännöllisesti ja sitten muilla ateriolla kunnon ruokaa niin kyllä se siitä lähtee liikkeelle :)

      Poista
  10. Moikka! Pitää taas kehua sua ja sun blogia, sillä sun blogi (ja sä :-D) on tosi positiivinen ja inspiroiva kokonaisuus. Sun kirjottama teksti on tosi sujuvaa ja mukavaa lukea. Sun positiivisuus on niin hyvä esimerkki oikeastaan kaikille ja ainakin mä odotan aina sun postauksia ja ilahdun aina kun huomaan, että oot postannut! :-) Toivottavasti jatkat samaan malliin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wäää, kiitos sinulle hirmusti. <3 Koitan päästä taas huomenna päivittelemään blogia ja kuulumisia, annoit hyvää motivaatiota tällä kommentilla! ;) :)

      Poista
  11. Oletko jo miettinyt yhteen muuttoa poikaystäväsi kanssa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai sitä välillä miettii, kun kuitenkin vietän melkein enemmän aikaa täällä kuin kotosalla toisinaan. Kuitenkin, mulla on tosi hyvä asuinjärjestely nyt Annin kanssa ja hirveästi tavaraa, joten on kiva, kun on ihan omat isot kaapit käytössä ja kyllä sitä tekee ihan hyvää välillä tehdä blogi-, koulu- ja tyttöjenjuttuja ihan omassakin rauhassa ja yhteen muuttaminen on mulle ainakin sellainen todella iso askel ja ollaan seurusteltu vasta melko vähän aikaa. :)

      Poista
  12. Onko sinulle tärkeämpää olla tunnettu ulkoisesta olemuksesta vai siitä, mitä korvien välistä löytyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoisella olemuksella herättää ehkä mielenkiinto ja iloisella, pirtsakalla hengellä inspiroida ja ilahduttaa ihmisiä ja ajatuksien avulla löytää samanhenkistä juttuseuraa ja sielunsiskoja ja veljiä! :)

      Poista
  13. Moi, Dubai tosiaan vaikuttaa olevan suosittu kohde nyt! Olisi varmasti kiinnostava paikka :) Osaatko sanoa, paljonko tuo reissu maksoi sulle kaiken kaikkiaan suunnilleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 300 lennot , 130 asuminen , n. 150 ruoka+eläminen = n. 580 yhteensä :)

      Poista
    2. Ja todella kiinnostava kohde! Suosittelen lämpöisesti :)

      Poista