keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Munakoisovuoka

Hyvät huomenet ja herkullista keskiviikkoa jokaiselle!

Olisi taas reseptin aika ja tällä kertaa hemmotellaan aisteja italialaisen keittiön tapaan. Mulla oli munakoisoja ja jauheliha ja niille piti keksiä käyttöä. Googlettelemalla löysin Italialaisen Melanzanen reseptin, johon ei kyllä munakoisojen ja tomaattikastikkeen lisäksi kuuluisi oikeasti muuta kuin juusto. Uskoin kuitenkin jauhelihan sopivan tämän ruuan kaveriksi hyvin ja oikeassa onnekseni myös olin!

Oman soveltelun vuoksi en enää voi kutsua tätä perinteiseksi Melanzaneksi, joten olkoon se nyt sitten  näin suomalaisittain:

Munakoisovuoka

fullsizeoutput_6d6

Munakoiso
Jauhelihapaketti
Nippu basilikaa
Punasipuli
3 Tomaattia
Tomaattimurska
3 Valkosipulinkynttä
Mozzarella

Maustamiseen: Yrttisuolaa, mustapippuria, loraus valkoviinietikkaa ja loraus oliiviöljyä

fullsizeoutput_6d8

Pilko munakoisot ohuiksi siivuiksi, pilko vihannekset, murskaa valkosipulit ja viipaloi mozzarella

fullsizeoutput_6d9

Kostuta vuoka oliiviöljyllä ja laita pohjalle puolet munakoisosiivuista

fullsizeoutput_6da

Paista jauheliha ja vihannekset ja lisää mausteet

fullsizeoutput_6db

Levitä jauheliha-vihannessekoitus munakoisojen päälle

fullsizeoutput_6dc

Lisää kanneksi loput siivut munakoisosta ja ripottele päälle mozzarellaa. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia

fullsizeoutput_6dd

Nappaa vuoka uunista, anna makujen hetki tekeytyä ja koristele basilikan lehdillä

fullsizeoutput_6de

Kun vuoka on vähän jäähtynyt, ruoka on valmis tarjoiltavaksi

Buon appetito! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti