keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Panang Curry with Chicken

Huomenta Suomi! <3

Viime vuonna tähän aikaan vuodesta aloitin aamuni tuoreita hedelmiä parvekkeella nautiskellen lähes 30 asteen helteissä Thaimaan auringon alla. Nyt homman nimi on vähän toinen, mutta se ei estä minua nautiskelemasta yhtä hyvällä ruualla kuin vuosikin sitten. Nykyään kansainvälisten kokkailutarvikkeiden osuus vain kasvaa ja kasvaa perus ruokakaupoissa ja hyllyjen välistä löytääkin lähes mitä tahansa Thaikkuruokienkin valmistukseen.

Yksi ehdottomista ruoka suosikeistani Thaimaan vaihdon aikana oli Panang Curry with Chicken. Siihen otettiin yleensä tyttöjen kanssa vielä lisäksi extra ananaspaloja, kaikki muut paitsi Saana, sillä tuore ananas sopii tämän sapuskan joukkoon täydellisesti!

Tarvikkeet

fullsizeoutput_391

2 rkl Oliiviöljyä
1/2 Purkkia Panang Curry- tahnaa
Kookosmaito
1 rkl Kalakastiketta
1 rkl Ruokosokeria
400g Kanan fileesuikaleita
1 Chili
1 Lime
1 Ananas
1 rkl Maapähkinävoita 

fullsizeoutput_392

Maapähkinävoin sijaan voi käyttää myös kuorittuja maapähkinöitä blenderillä silputtuna.

fullsizeoutput_39a

Lime ei ollut pakollinen lisä reseptiin, mutta mielestäni se tuo ihanan raikkaan lisän tähän kastikkeeseen.

fullsizeoutput_394

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää sekaan maapähkinävoi ja currytahna. Paista hetki ja lisää sekaan limen mehut ja puoli purkkia kookosmaitoa. Lisää sekaan kanasuikaleet ja anna niiden kypsentyä rauhassa.

fullsizeoutput_396

Kanojen kypsentyessä voit pilkkoa chilin ja ananaksen.

fullsizeoutput_399

Kun kanat ovat kypsyneet, lisää sekaan loput kookosmaidosta ja kalakastike. Viimeiseksi lisää sekaan vielä chilit ja ananaspalat, jonka jälkeen voit sulkea lämmön levyltä ja antaa kastikkeen hetken muhia ja makujen sekoittua.

fullsizeoutput_398

Tarjoile vaikkapa riisin tai quinoan kanssa!

Voi pyhä Sylvi, kun olikin ikävä näitä sapuskoja! En ole varmaan puoleen vuoteen valmistanut itse mitään Thaimaalaista ja kyllä muuten maistui. Yksi kaikkein mieluisimmista asioista Thaimaan vaihdon aikana olikin juuri tuo ruokakulttuuri. Mausteiset, tuliset ja eksoottiset maut sekä kookos! Valmiin tahnan kanssa tämä oli myös yllättävän nopea ja helppo valmistaa, joten ensi viikolla taitaa olla jälleen Panang Curry päivä edessä. :D

Eksoottisia herkkuhetkiä. <3 ทานให้อร่อยนะ

10 kommenttia:

  1. Jee, oon odotellut, että sulta tulis taas uusia reseptejä! Tämä lähtee viikonloppuna kokeiluun, oon itsekkin thaimaalaisten ruokien ystävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh täältä pesee! :D Nonnih, kokeilemaan vain! :)

      Poista
  2. Kiitos! Nämä ruoka/reseptijutut on ihan lemppareita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! :) <3 Nämä tulee taas osaksi blogia kunnolla nyt! :)

      Poista
  3. Itse en juuri thaikkuruuan ystävä ole, mutta lähdin kuitenkin kokeilemaan kookosmaitoa kastikkeena tämän innoittamana ja vitsi kun olikin hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosmaito tekee kyllä keitoista ja kastikkeista ihanan pehmoisen makuisia! :) namnam!

      Poista
  4. Jos ei tykkää kookoksesta, millä ton kookosmaidon vois korvata?

    VastaaPoista
  5. Nää sun reseptit on ihan parhaita, tääkin lähtee testaukseen! Thaikku ruoka on niin hyvää, miksen oo tajunnu että sitä vois tehä ite kotonaki :D en oo ennen käyttäny kookosmaitoa, toho reseptiin tulee puol purkkia ni saako sitä jotenki säilytettyä loput vai kaadatko vaan pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loput kookosmaidosta sekaan sen jälkeen, kun kanat on kypsynyt! :)

      Poista