lauantai 28. tammikuuta 2017

Treenikuviot 2017

Heipsan!

Jatketaanpa näillä toivepostauksilla taas, vaikka kyllähän mun piti muutenkin kirjoitella heti alkuvuodesta treenailuun liittyvistä asioista. Se nyt vaan sopii tammikuuhun, kun nenä päähän ja treenijutut ja tammikuu vaan kuuluvat yhteen!

Saavuttuani Saksan reissulta Suomeen tammikuun alussa mun päässä humisi yksi ajatus vahvempana kuin mikään muu: IHANA PALATA SALILLE. Olin tästä fiiliksestä todella helpottunut ja iloinen, koska aikaisemmat kuukaudet olivat viestineet jotakin aivan muuta.

fullsizeoutput_594

Kuormittavan syys-talven aikana mun kuntosalikäynnit jäivät todella vähäisiksi, joka aiheutti ensin huonon omatunnon, sitten "ensi viikolla sitten" ajattelun ja lopulta yllätyksenä itsellenikin "äh ihan sama, eikä oikeastaan kiinnostakaan" - suhtautumisen. Olen aina pitänyt itseäni sellaisena, että kuntoilu ei voisi alkaa tuntua enää merkityksettömältä, kun sen olen elämääni näin vahvasti kerran löytänyt, mutta samalla tavalla kuin blogi-innonkin hiipuminen, tämä kiire aiheutti mussa myös kuntoilu-innon hiipumisen. Lokakuussa kipuuntunut polvi laski intoa vielä entisestään, sillä jalka-peppu päivät ovat olleet aina mun ehdottomat suosikit ja lopulta salille ei ollut enää edes ikävä ja kävin siellä vain silloin kun ei ollut mitään muutakaan tekemistä.

fullsizeoutput_592Oravanpyörään oli hypätty: kiire ja stressi veivät voimia arjesta ja kuntoilun vähentäminen laski energiatasoja entisestään. Urheilu onkin mulle yksi arjen suurista voimavaroista ja energiantuottajista ja ilman sitä olen vähintään puolet laiskempi kaiken muunkin suhteen. ONNEKSI siis tämä himo kuntoilemaan palasi samantien, kun aikaa löytyi arjesta taas enemmän ja nyt sitä onkin paahdettu niska limassa kuntosalilla ja muillakin elämän osa-alueilla.

fullsizeoutput_595

Olin päättänyt jo viime vuoden tammikuun jälkeen, että tänäkin vuonna pidetään tipaton tammikuu. Mielestäni se on hauska perinne ja vaikka uuden vuoden käynnistyminen tuokin jo osaltaan sitä tarvittavaa motivaatiota treeneihin, tuo mulle ainakin tipaton vuoden käynnistäminen sitä vielä tuplasti enemmän. Faktahan se on, että ränttäliksi vedetyt viikonloput vaikuttavat pahimmillaan vielä pitkälle alkuviikkoon ja nyt mulla ei ole ollut tekosyitä skipata niitä viikonloppu treenejäkään!

fullsizeoutput_597

Kirjoitin viime kesänä postauksen siitä, miten tahdon voida hyvin kokonaisvaltaisesti. Samalla linjalla mennään eteenpäin edelleen ja musta tuntuu, että alan pikkuhiljaa "tuntea elimistöni ja kroppani" sen verran hyvin, että tiedän millaisia valintoja minun tulee tehdä treenailun, ruokavalion ja elintapojen suhteen, jotta tämä tyttö toimii oikeanlaisilla energioilla. Helppoa sen tasapainon säilyttäminen ei ole, mutta jos edes osittain saa suoritettua ne oikeat valinnat ja teot, niin mennään ainakin oikeaan suuntaan.

Treeneiltäni toivon tänä vuonna kokonaisvaltaista hyvää oloa ja vointia, kunnon kohottamista, uusien asioiden kokeilemista ja aktiivista ja energistä elämäntyyliä ja asennetta.

Kivaa ja tapahtumarikasta viikonloppua ihmiset. <3 

16 kommenttia:

 1. Ootko sä laihtunut? Näytät jollain tavalla hoikemmalta kuin aiemmin. Ei yhtään millään pahalla siis, mutta toivottavasti et ainakaan tarkoituksella laihduta enempää! Tykkäsin muuten tästä postauksesta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihakset vähän kadonnut syksyn aikana, mutta niitä on keräilty nyt kiitettävää vauhtia takaisin! :) kiva, jos tää oli mieleinen postu! :)

   Poista
 2. Ootko ajatellut, onko stressin vähentyminen ja treenin lisääntyminen vaikuttanut sun vastustuskykyyn? Eli sairastuitko viime syksynä helpommin kuin yleensä?
  Mukavaa viikonloppua sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti on! Viime syksy oli yhtä sairastelun vuoristorataa ja tiesin kyllä tasan, että johtui nimenomaan liian lyhyistä yöunista, treenaamattomuudesta ja stressistä! :D Yleensä en nimittäin sairastele helposti. Kivat viikonloput sinne myös! <3

   Poista
 3. Hei, onko sulla vinkkejä Krabin matkalle :) mitä ehdottomasti kannattaa tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin Krabilla vaan ihan muutama päivä, mutta Phra nang beach on sellainen, jota suosittelen ehdottomasti! Kaunista luontoa ja apinoita ja sellainen hieno kallio"luola" johon pääsee kävelemään + hauskat pitkähäntävene pikaruoka raflat! :D Kasasin tähän vielä kaikki mun postaukset krabilta!

   http://essimaaninka.blogspot.fi/2016/02/matka-alkaa-krabi.html?m=1

   http://essimaaninka.blogspot.fi/2016/03/viimeiset-krabistelut.html?m=1

   http://essimaaninka.blogspot.fi/2016/02/phra-nang-beach.html?m=1

   http://essimaaninka.blogspot.fi/2016/03/ton-sai-beach-dream-valley-resort.html?m=1

   Kivaa reissua! Ota paljon hierontoja, ne on halpoja! Oil massage mun oma suosikki. :)

   Poista
  2. Oi kiitos paljon, pitää lueskella :)

   Poista
  3. Eipä mitään! Toivottavasti on jotakin hyötyä noista! :)

   Poista
 4. Onko sulla venyttelyn suhteen tavotteita? Vieläkä käsillä ja päällä seisonnat on osa treeniä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tulee venyttelyn lomassa temppuiltuakin, jos ei porukkaa pörrää paljon ympärillä. :D Venyttelyn suhteen on ehdottomasti tavoitteita, koska se on näköjään auttanut nyt mun kipeään polveenkin, joten aion jatkaa tätä nyt taukoja pitelemättä! Nopeasti kyllä paikat alkanut taas notkistua! :)

   Poista
  2. Heippa!
   En tiiä, miten paljon se sun polvi kestää ja miten sua lääkärit on ohjeistanut
   Mutta
   Tuttavillani uinti ja vesijuoksu on auttanu polvikipuihin :) kannattaa kokeilla jos vaan pystyt :D
   Toinen hyöty uinnista on itselle ollut se että lämpimässä vedessä venyttely aukaisee lihasjumit melko tehokkaasti :D
   Tsemppiä sen polven kanssa:)

   Poista
  3. Polvi on alkanut nyt onneksi helpottaa kovasti ihan itsestään! Kiitos vinkeistä kuitenkin! :)

   Poista
 5. Miusta ois just ihanampaa olla tommonen hoikka mielummin ku mitä nyt oon...(lihaksikas ja pyöree) kaikki vaatteet näyttäis hoikkana aina hyvältä ja läskit ei tursuilis ja vois huoletta pitää masuu paljastavii paitoja!! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no kyllä mäkin suht hoikka tahdon olla, mut nyt olo on ollut enemmänkin sellainen riutunut, kun lihakset ovat kadonneet ja varsinkin jalkojen ja pepun lihakset ovat tuoneet sitä kaivattua naisellisuutta kroppaan aikaisemmin! :) Haen siis sellaista urheilullisen näköistä vartaloa, mutta mitään jättimuskeleita en tavoittele. Oon jo joskus ollut siinä pisteessä, missä kroppa on tuntunut "omalta", energiseltä ja hyvältä. Sitä tavoitellaan takaisin! :D Kiitos sulle kuitenkin kivoista sanoista <3

   Poista
  2. Mun mielestä sun kroppa oli Thaimaassa aivan täydellinen nyt kun katselin sun viime vuoden thaimaa-kuvia instassa :) olit kyllä muutenkin onnellisen näköinen mikä vaikuttaa aina kokonaisuuteen. Ei sillä että nyt näyttäisit mitenkään onnettomalta! :D

   Poista
  3. Thaimaassa sai loppua kohden saavutettua kyllä sellaisen kivan balanssin kroppaan ja mieleen, että tuntuikin joka päivä hyvältä omassa kehossa, eikä vaan ulkonäöllisesti vaan juurikin se hyvä olotila kehossa! Mä uskon, että jokaisen kroppa näyttää parhaalta ulospäinkin juuri silloin, kun sisäisesti on kaikki kohdallaan ja elimistö voi hyvin. :) Heheeh, pakko sanoa, että syksyllä ei ollut kovin hyvä olo kropassa, tuntui kokoajan tosi voimattomalta ja kipeältä kaikki paikat, mutta nyt on saatu energiatasot taas kohotettua ja hyvä olo vaan vyöryy takaisin! :D

   Poista