sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Ensimmäiset viikot

Heipsan hei ja rentouttavaa sunnuntaita. <3

fullsizeoutput_409

fullsizeoutput_419

Elellään parhaillaan jo puolessa välissä tammikuuta ja huomenna mulla alkaa pitkästä aikaa normaali koulukin. Omituinen fiilis. Jotenkin, vaikka koulu onkin pyörinyt tässä kokoajan taustalla mukana, ei pää ole jotenkin yhtään enää mukana koulumaailmassa. Ensin vietin tosiaan puoli vuotta vaihdossa ja sitten tulikin puolen vuoden työharjoittelu heti putkeen. Muutamia verkkokursseja olen toki toteutellut samalla, mutta ei se tunnu jotenkin samalta asialta kuin konkreettisesti kouluun ja oppitunnille istumaan meneminen. :D Tuntuu jotenkin tosi kaukaiselta ajatukselta, mutta eiköhän siihen totu jälleen nopeasti.

fullsizeoutput_415

fullsizeoutput_418

Oon alkanut järjestellä pikkuhiljaa arjen ja elämän palasia kohdalleen, mutta lähdin liikkeelle niistä kaikkein mukavimmista osuuksista ja jätin ne stressaavimmat viimeiseksi. Olen nyt siis ottanut taas salin säännölliseksi osaksi arkeani ja energiat ja voimat alkaa pikkuhiljaa olla taas kohdillaan.

fullsizeoutput_40f

fullsizeoutput_414

fullsizeoutput_41c

Syksyn lopulla mulla ei ollut enää voimia töiden jälkeen sopia mitään erityistä ohjelmaa päiville. Nolotti joutua kieltäytymään jatkuvasti ystävien treffipyynnöistä, mutta mulla ei vaan riittänyt energiat enää olla sen verran energinen ja aktiivinen työpäivän ja muiden velvollisuuksien jälkeen, että olisin pystynyt antaa itsestäni tarpeeksi ystävilleni. Tuskin ketään olisi haitannut, vaikka olisinkin ollut vähän poikki ja väsynyt nähdessämme, mutta jotenkin en halunnut silti tuhlata toisen aikaa siihen, etten olisi paikalla täysin läsnä. Nytpä olen sitten elvyttänyt ystävyyssuhteitani huolella ja melkein jokaiselle vapaapäivälle on löytynyt ainakin edes ne pikaiset kahvittelut jonkun rakkaan seurassa.

fullsizeoutput_41a

fullsizeoutput_406

Olen kuitenkin ehtinyt tarttua myöskin vähän niihin ei niin hip hei hurray- velvollisuuksiin ja aloitin elämän perustusten puhdistuksen. Ylimääräisistä jutuista eroon. Annin muutettua taloon saatiin kivasti tavaraa roskiin ja turhuuksista eroon pyrkiminen jäi sen verran päälle, että sain käytyä läpi vaatekaappini ja lajiteltua sieltä vaatteet kirppikselle, talteen ja roskiin. Seuraavaksi isken papereideni kimppuun ja heitän niistä tarpeettomat pois ja järjestelen tärkeät paperit omiin lokeroihinsa.

fullsizeoutput_416

fullsizeoutput_413

Otin myös itseäni niskasta kiinni ja aloitin selvittämään heti Suomeen palattuani kipeän polveni mysteeriä. Mulla on nyt siis ollut muutaman kuukauden ajan vasen polvi niin kipeä, että tietyissä asennoissa vihloo valtavasti ja kävellessäkin kipu tuntuu. Alkuun luulin, että olen tehnyt salilla jotakin polvelleni vahingollista, mutta kun kipu paheni entisestään kuukauden salitauon aikana, aloin epäilemään suvustakin rasitteena löytyvää reumaa. Onneksi kyse ei kuitenkaan ollut siitä ja lääkäri ilmoitti verikokeesta löytyneiden arvojen olevan kunnossa. Varattiin nyt aika magneettikuvauksiin, joten eiköhän tällekin löydetä vielä ratkaisu!

fullsizeoutput_41d

Isoimmat hommat on kuitenkin vielä edessä, nimittäin uuden työpaikan metsästäminen Helsingistä päin ja kouluhommien aloittaminen oikein toden teolla. Huuh, eli vähän fifti-fifti, hyvinvointiasiat ovat nyt siis laitettu käyntiin ja rullaamaan, mutta tehtävää vielä on!

fullsizeoutput_411

fullsizeoutput_417

Kenellä muulla löytyy vielä listalta liuta hoidettavia asioita? Noh, onhan meillä onneksi vielä kokonainen vuosi aikaa selvitä tämän vuoden tavoitteista ja velvollisuuksista. :D Kivaa viikon viimeistä ja ahkeraa alkavaa viikkoa heppulit! 

64 kommenttia:

 1. Miksi käyt koulun ohella palkkatöissä, jos kuitenkin opiskelet eli saat opintorahaa ja asut isäsi omistamassa asunnossa, eli vuokramenojakaan ei ole? Varmaan viime syksynkin stressi olisi vähentynyt, jos et olisi tehnyt palkkatyötä kaiken lisäksi :O vai käytkö töissä vain sen takia että voit ostella itsellesi festarilippuja ynnä muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska asun isäni omistamassa asunnossa saan alennetusti noin 150e opintorahaa kuussa (jos nostan sitä) ja maksan isälleni normaalisti kuukausittain vuokraa kyllä aikuisena ihmisenä, joten vuokra, laskut, hsl lippu ja eläminen kustantavat enemmän kuin tuo opintorahan määrä ja töissä on käytävä. :D

   Poista
  2. Ja jatkoa ajatellen ihan fiksua käydä töissä, sillä aiempi työkokemus on se mikä yleensä kahden lupaavan hakijan välillä ratkaisee :D ja onhan se kiva että raha riittää muuhunkin kuin ns. Pakollisiin menoihin

   Poista
 2. Ihania talvisia kuvia :) toivotaan, että polven mysteeri selviää ja uusi työpaikkakin löytyisi läheltä Helsinkiä! Täällä tavotteena olisi myöskin täys siivous tulevan muuton yhteydessä, uuden kämpän remppaus ja opparin kasaan saanti. Eiköhän tässä ole keväälle jo tarpeeksi tavotteita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin tykkäsin näiden tunnelmasta! :) no toivotaan tosiaan, huomenna pääsen kuvauttamaan polven, joten eiköhän pian saada jotakin lisätietoa. Muuton yhteydessä on hyvä tehdä juurikin kaappien turhuuksien totaalityhjennys! Joo eiköhän keväälle hommia ja tekemistä riitä ... :D

   Poista
 3. Huippuja kuvia ja ihana ku oot taas takas täällä! <3 Tsemppiä kaikkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisesti <3 :) tsemppejä tarvitaan! :D

   Poista
 4. Täälläkin jo rupeaa stressitasot nousemaan kesän/kevään työkuvioiden ja opiskeluiden suhteen, lisäksi pitäisi myös matkakassaa kerryttää tulevaa reissua varten! Kerkesin saada sen ihan hyvälle mallille, kunnes sekä puhelin että tietokone sanoivat itsensä irti ja piti investoida uusiin:D Mutta täälläkin on saatu treeni rullamaan ja ruokapuoli kuntoon lomailun jälkeen, joten eiköhän niistä irtoa sen verran lisäenergiaa, että saa asiat hoidettua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä onkaan, kun kaikki hajoaa käsiin juuri samaan aikaan! Mulla kans läppäri sanoi itsensä lopullisesti irti samalla viikolla, kun puhelin tipahti näyttö edellä maahan! :D Luulen myös, että tää pohjan kuntoon hoitaminen ja kuntoilun aloittaminen tuo sitä kaivattua energiaa hommien hoitamiseen! :)

   Poista
  2. Tsempit sullekin sinne kevään kuvioihin! :D

   Poista
  3. Heippa Essi! Mulla kanssa alkoi vasen polvi vihloa todella mystisesti muutama vuosi sitten, kun treenasin puolimaratonille. Kävin myös ahkerasti body pumpissa, jossa tehtiin paljon kyykkyjä - kipu oli ihan mieletön! Multa ei kuitenkaan lopulta löydetty polvesta yhtään mitään, ainoana epäiltiin, että olisi joku lievä asentovirhe, mikä voisi aiheuttaa liikunnan yhteydessä kipua. Lisäksi polvi väsyi ja kipeytyi, koska saatoin töissä seisoa tuntitolkulla. Fyssari ois voinut auttaa, mutta pt ei myöskään löytänyt lihaskuntotreeneistäni asentovirheitä, joten päätin alkaa suosimaan liikuntalajeja, jotka eivät rasita niin paljon polvia, kuten uintia ja pyöräilyä. Kivut ovat tosi harvinaisia nykyisin :) Toivottavasti kivun aiheuttaja löytyy!

   Poista
  4. Huih. Ikävä kuulla, ettei mitään selkeää syytä sitten lopulta löydettykään ja sehän tässä vähän itseäkin pelottaa, jos mitään ei kuvauksissakaan selviä. Ehkäpä tosiaan tämän pystyisi rauhoittaa välttelemällä polvia rasittavia liikuntamuotoja, harmi vain, jos se on ainoa vaihtoehto! Kiva kuitenkin kuulla, että sulla ei niitä kipuja nykyään enää juurikaan ilmene! :).

   Poista
 5. Mikä on sun mielipide hiihtämisestä :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienenä tykkäsin valtavasti ja hiihdettiin monesti mökilläkin, mutta laskettelun ja mun temppusuksien myötä mä en enää osaa hiihtää normaaleilla suksilla! Tai ainakin se on naurettavaa katsottavaa! :D

   Poista
 6. Moikka, mitä opiskelet ja missä :)?

  VastaaPoista
 7. Minkälaisiin paikkoihin aiot hakea töitä? Ja mikset enää aio jatkaa samassa työssä? :) ehkä hassu kysymys, mutta kirjoittaisitko sä CV:hen että kirjoitat blogia? Kun sulla kuitenkin on suosittu blogi ja paljon seuraajia, niin sehän tarkoittaa että oot mm hyvä kirjoittamaan yms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä vielä mysteeri, että mitäs nyt, kun ihan samanlaista duunia en haluaisi alkaa tekemään, mutta vaihdan Hki töihin siis siksi, että asun täällä nykyään ja junamatkat Järvenpäähän vievät aikaa, rahaa ja voimia! :) Jos haen alalle, jossa some-osaamisesta ja verkkomarkkinoinnista voi olla hyötyä, niin varmasti mainitsen blogini myös cv:ssä! :)

   Poista
 8. Ihan älyttömän suloinen tuo sinun takkisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans ihan rakastunut siihen nyt! :D pehmoinen ja lämmin <3

   Poista
 9. Mistä sun ihanat kengät on?? 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät ovat kookengästä ja Sorel- merkkiset! :) Superlämpöiset ja vedenpitävät. ;)

   Poista
 10. Onko Sonja antanut koiransa pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja joutui joo antaa Lunan takaisin lunskin kasvattajalle, sillä Luna olisi joutunut olla ihan liikaa aktiiviseksi koiraksi yksin kotona sonjan opintojen, töiden ja työharkan alla. :( Tää vaihtari oli lunalle paras ja Luna on nyt kasvattajansa ja emonsa luona samassa suurella pihalla varustetussa kodissa! :)

   Poista
  2. Ei sitten ennen koiran ottoa miettinyt onko sille aikaa? Säälittää vain eläimen puolesta :/

   Poista
  3. Ei ollut aloittanut vielä kouluaan muistaakseni ja todella pitkät päivät tulivat yllätyksenä kaikille. Mietipä miltä tämä tuntui Sonjasta? Lunaa tässä ainoastaan ajateltiin ja oon itse ihan samaa mieltä, että lunalle parasta oli päästä kasvattajansa ja emonsa luokse asumaan suureen taloon ja tontille temmeltämään! Semmoinen hulivili vielä kyseessä. :)

   Poista
  4. Voi ei! :( Tulipa kurja olo niin Sonjan kuin Lunankin puolesta. Toki kannattaa miettiä pitkään, onko sitä aikaa tarpeeksi koiralle, varsinkin jos asuu yksin, mutta eihän sitä koskaan voi oikein ennustaa, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Jos vaikka joutuu yllättäen johonkin vakavaan onnettomuuteen, niin eihän sille välttämättä mitään mahda!
   Mä olen nyt vuosikaudet haaveillut ja miettinyt koiran hankintaa, rotukin päätetty jo muutama vuosi sitten, ja nyt keväällä JOS kaikki menee hyvin, niin saattaisi se pentu viimeinkin kotiutua. Tässä tosin on vielä monta eri muuttujaa, kun toistaiseksi ei ole edes selvillä, onko emä tiineenä, ja sitten pitäisi vielä toivoa, että syntyisi sitä toivottua sukupuolta. :D Pitkä ja työläs prosessi, nyt vaan jännitetään että olisi nyt ainakin tiineenä, kun parin viikon päästä menevät ultraan! :S

   Toivottavasti saat sun polven taas kuntoon! :)

   Poista
  5. No nimenomaan ja musta Sonja toimi tilanteeseen nähden täysin oikealla tavalla, vaikka Luna hänelle maailman rakkain otus onkin ja juurikin siitä syystä ajatteli itsensä sijaan lunaa tässä asiassa <3 :( Sulla on nyt jännät paikat sitten! Itsekin eläinrakkaana haaveilen tietenkin omasta lemmikistä, mutta munkin elämä on tällä hetkellä liian hektistä. Toivotaan, että sulla on nyt onni matkassa ja pian kainalossa karvakaveri! :D <3

   Poista
  6. Ensimmäiselle anolle kysymys, että minkä vuoksi sinua säälittää Lunan puolesta? Toimin tilanteessa vastuullisesti ja voin kertoa, ettei todellakaan ollut helppo päätös. Tietenkin olisi ollut ihanaa pitää koira, koska olihan siitä paljon iloa ja oli ihana tulla kotiin, kun tiesi toisen odottavan ja tulevan aina innoissaan ovelle vastaan. Lunassa rupesi näkymään eroahdistuksen merkkejä ja minulla työt ja koulu vei odotettua enemmän aikaa. Keskustelin asiasta kasvattajan kanssa ja tulimme siihen tulokseen, että Luna voi mennä hänen luokseen. Lunalla on siellä monta hehtaaria pihaa missä juosta joka ikinen päivä, oma äiti koirakaverina ja talossa aina ainakin yksin ihminen paikalla. En olisi voinut toivoa Lunalle parempaa paikkaa, vaikka siitä luopuminen raastaa edelleen.

   On mielestäni hieman outoa pohtia minun asioitani Essin blogissa ja toivoisin, ettei niin tehtäisi jatkossa. Kirjoittaisin kyllä itse blogia, jos haluaisin olla esillä. :)

   Poista
  7. Joo, multakin ehkä hieman virhearvio edes vastata tähän. Eli mulle tarkoitetut kysymykset tänne ja Sonjalle vaikka sonjan instaan! :D <3

   Poista
  8. Joo, ymmärrettävää ettei täällä toisten asioita kuulukaan pohtia. Mun oli vaan pakko jotain kommentoida, kun tuli niin surullinen olo, kun näin tuon kommentin. :( ja kun vielä omalla kohdalla on niin jännät paikat menossa.

   Poista
 11. Mistä päin lauttasaarta (?) nämä kuvat on otettu? Tai onko joku ulkoilualue tms, kovin kaunista.:) haluaisin mennä valokuvailemaan, mutta osaatko sanoa pääseekö esim autolla lähelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillan juurelta, kun lähtee kävelemään pääsee oikeastaan molempiin suuntiin päin todella kauniisiin maisemiin kävelypolkuja pitkin. En oikein tiedä, minne tuolla jättäisin auton, ehkä ihan pihatien varteen? Mutta bussi ainakin tulee suoraan sillan juureen! :D

   Poista
 12. Noin sen ystävyyden pitäs mun mielestä mennäkin: joskus vaan on niin paljon kaikkia velvollisuuksia, että ei yksinkertaisesti ehdi nähdä ystäviä, ainakaan siinä määrin missä yleensä. Mutta onneksi ystävät yleensä ymmärtävät, ja sitten kun tilanne rauhoittuu niin "menetetty aika" voidaan korvata :) tämä pätee ainakin puolin jos toisin minun ystävyyssuhteissani. Toivottavasti selviää mikä polveasi vaivaa. Muistathan tehdä salilla polviystävällisiä liikkeitä siihen saakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on ja varmaankin ihan luonnollista, ettei ihan viikoittain tai toisinaan kuukausittainkaan ehdi treffailla kaikkia ystäviä, kun kaikilla alkaa olla omat kuviot ja elämät pyöritettävinä. Ihana kuitenkin hetken tauon jälkeen jakaa kaikki kuulumiset ja viettää laatuaikaa yhdessä! :)<3 Polven kanssa pitää juu olla nyt erikoistarkka!

   Poista
 13. Eikös sulla ole volyymit? Ootko miettinyt pitävän ripsitaukoa jossain välissä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On juu :) Ei ole ainakaan vielä ollut tarvetta, kun ninni sanoi, ettei mun omat ripset ole muuttuneet juuri lainkaan huoltokertojen välillä. Ehkä joskus kuitenkin pidettävä taukoa näistä ja välillä mietin kokonaan ripsienlaiton lopettamistakin. :)

   Poista
 14. Moi! Mielettömän kiva blogi sulla. Löysin tänne Zentalin hampaidenvalkaisuliuskojen ansiosta. Muistatko, kun teit niistä joskus oman postauksen? Ovatko ne toimineet ja käytätkö niitä yhä? Oon miettiny niitten tilaamista ja ois huippua kuulla toimivatko ne sulla. :) ainakin itse huomasin muutoksen sun kuvissa jo kahden kerran jälkeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos oikein paljon. :) Zental hampaidenvalkaisuliuskat toimivat juurikin nopeasti ja vaalensivat selkeästi hampaita parilla asteella, mutta vaikutus vain oli melko lyhytaikainen ja käytinkin näitä sitten erityistilaisuuksia varten ennen juhlia vaikkapa paria päivää ennen :) Voisin tilata uudestaankin juuri tälläisiä spesiaalihetkiä varten! :) Pysyvää ja pitkäkestoista vaikutusta ei näillä liuskoilla saanut kuitenkaan aikaan valitettavasti. :)

   Poista
 15. Voi vitsi miten voin samaistua sun tekstiin! Just tänään mietin itekin että miten voin olla näin sekaisin opiskelujen suhteen! Tuntuu että oon koko yliopistoelämästä aivan pihalla parin viikon joululoman jälkeen, puhumattakaan muista elämän osa-alueista :D. Mulla kans vaivasi polvi kauan, mutta terveydenhoitaja ei tajunnut laittaa magneettikuvaan, jonka takia leikkaus oli ainut mahdollinen korjauskeino polvivaivaan. Onneksi sä pääset sentään magneettiin, toivottavasti siellä selviää lisää! Ihanaa talven jatkoa sulle, oot älyttömän rehellinen, ystävällinen ja inspiroiva persoona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla äkkiä kyllä katoaa se normaali rytmi ja tuntuu, ettei meinaa päästä enää millään arjen rattaisiin mukaan pyörimään! :D Tänään sain vähän selvyyttä mun tämän kevään kouluhommiin ja onhan tässä vielä paljon tehtävää ennen valmistumista! :D Joo, on kyllä hyvä, että lääkäri otti vaivan tosissaan ja hoiti jatkotutkimuksiin! :) Kiitos sulle kovasti ja tsemit sunkin koulun ja arjen uudelleen käynnistämiseen! :D <3

   Poista
 16. Moikka Essi!
  Jos saa postaustoivern esittää, niin kaipailisin uusia herkullisia smoothie ohjeita :) jotain raikasta hedelmistä tai marjoista valmistettua mutta kuitenkin terveellistä :D olen jo googlaillut jotain, mutta sun reseptit on hyväksi todettuja, joten niitä olisi kiva saada lisää :D
  Tsemppiä työn etsintään! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh no nyt osuit hyvään aiheeseen nimittäin tällä viikolla tulee myös pari uutta hyväksi todettua smoothiereseptiä blogiin! :D jahka ehdin taas kirjoittelemaan. :)

   Poista
  2. Ja kiitos paljon tsempeistä! <3

   Poista
 17. Vastaukset
  1. Jep sitä veikkasinki mutta miksi Ru lopussa :D ? Laru ja lauttasaari hmmmm

   Poista
  2. Emmää vaan tiedä! :D Laruksi kaikki vaan kutsuu. Lari olis ehkä liian hämäävä, kun se on samalla nimikin! :D

   Poista
  3. Jep :D hassua 🙊

   Poista
 18. Ootko koskaan kateellinen huomiosta jota poikaystäväsi saa somessa muilta naisilta tai onko hän mustasukkainen huomiosta jota sinä saat miehiltä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai sillä lailla terveellä tapaa on varmaankin aina kumppanistaan vähän mustasukkainen, mutta ei meitä kumpiakaan juuri mitkään kommentit tai muu somehuomio häiritse. :D

   Poista
 19. Mistä noi sun uuden instakuvan treenivaatteet on? Toi lyhyt toppi ja legginssit? Aivan ihanat ja passaa sulle tosi hyvin kun oon noin vaalee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bik Bok - balance! :) Aivan ihanat, mutta kyllä mä ne taidan ennemmin pitää ihan kotikäytössä kuin salilla. :)

   Poista
  2. Höh, eikö ne ole hyvää materiaalia vai? Itse tarvisin nimenomaan salivaatteita, mutta en siinä tapauksessa uskalla tilata jos ei ole hyvät :/ :)

   Poista
  3. Ne on sellaista perus trikoita, eli ei mitään teknistä matskuu yms. :) Ja nuo olivat muutenkin alennuksesta ostettu, eli tuskin enää myydään sivuilla... :/

   Poista
  4. Ahaa, kiitti vastauksesta. Näytti ihan treenivaatteilta kuvassa :)

   Poista
  5. Nyt kun sanoit, niin piti käydä kurkkaamassa ja niinpä muuten näyttääkin! :D

   Poista
 20. Miten pitkällä sulla onkaan nyt opinnot? :) Ja oletko tykännyt tradenomin opinnoista? Olisi kiva jos toteuttaisit joskus sellaisen opiskeluun liittyvän postauksen, vähän ehkä pääsykokeista, opinnoista ylipäätään ja tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeinen vuosi lähti käyntiin (luultavasti) riippuu ihan miten saa opinnäytetyön ja vikat kurssit suoritettua. Onhan tradenomin opinnot melko yleishyödylliset, mutta meillä meni vaan vähän vaikeaksi kuviot, kun Keravan laurea lopetti ja siirryttiin tiksiin, eikä meinaa saada nyt mitään kursseja, mitä tahtoisi keväälle! :( Ehkä voisi ottaa jossakin vaiheessa tavoitteeksi kirjoittaa blogiinkin, mutta tällä hetkellä on itselläkin vielä kuviot niin sekaisin, että ensin selvitetään ne! :D

   Poista
 21. Hei Essi.

  Tuletko laittamaan jotain infoa tänne blogin puolelle, kun laitat vaatteita ja tavaroita kirpparille?

  Olisin halukas pääsemään katselemaan, mitkä kaikkea olet myymässä. :)

  Terv.
  Sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee infoa sitten. ;) Saattaa tosin olla vasta kuukauden päästäkin tämä homma edessä! :)

   Poista