keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Q&A 1/2016

Heipsan hei! Ei kai tässä auta minkäänmoiset anteeksi pyynnöt niille, jotka odottelivat näitä vastauksia jo muutamisen viikkoa takaperin. Kysymyksiin vastaaminen vie oikeasti yllättävän paljon aikaa, sillä välillä ei oikein tiedä itsekään, että mitä mieltä jostakin asiasta oikeasti onkaan ja tahdon vastata näihin kysymyksiin kuitenkin ajatuksella ja kattavasti! :)

Kysymyksiä sateli ihan mukavat määrät, joten ajattelin vastata näihin kahdessa osassa. Kysymykset olivat hyvin monipuolisia ja erilaisia, kiitos paljon siitä, joten en tällä kertaa kategorioinut kysymyksiä omiin aihe-alueisiin, vaan vastaan niihin sekalaisessa järjestyksessä.


090

Mitä mieltä oot tasa-arvoisesta avioliittolaista? :) 

Mielestäni tasa-arvoinen avioliittolaki on hyvä asia, sillä se ei ole yhtään keneltäkään pois, mutta tuo silti monia pareja äärimmäisen onnelliseksi. Myös sen mahdollistama yhteinen adoptio-oikeus on mielestäni tärkeä asia.

Kuuluuko sun mielestä kirkon vihkiä myös homopareja? miksi/miksi ei? 

Tätä mä olen pohtinut paljon, sillä lähipiirissäni mielipiteet ovat jakautuneet aika tasaisesti puolin ja toisin. Henkilökohtaisesti en näe siinä mitään ongelmaa, mutta kirkolla on toki omat käytäntönsä ja uskomuksensa siitä, mikä on raamatun oppien mukaista. Kuitenkin oppeja tulkitaan hyvin monin eri tavoin ja mielestäni pappi, joka tulkitsee samaa sukupuolta olevien parien olevan ihan yhtä oikeutettuja vihkimiseen, saisi heidät vihkiä, mutta sellaisen ei olisi vastaavasti "pakko" vihkiä, joka tulkitsisi tämän olevan täysin oppien vastaista.

Kuuluuko sun lähipiiriin (perhe, suku, kaverit) seksuaalivähemmistöön kuuluvia ihmisiä?

Kyllä vain.

Oletko valmis seurustelemaan uudelleen, nyt kun olet asettunut takaisin Suomeen ja viime parisuhteestasi on kulunut jo jonkin aikaa? 

Mä elän aikalailla tällä hetkellä sellaisella "päivä kerrallaan"- asenteella, enkä halua kiirehtiä missään asioissani, varsinkaan suhderintamalla, mutta sanotaanpa näin, ettei toiseen ihmiseen luottaminen ja kiintyminen tunnu enää niin mahdottomalta ajatukselta. ;) Vuosi sinkkuna on opettanut mulle valtavasti itsestäni, mutta musta tuntuu silti, että mulla on paljon opittavaa itsestäni vielä ihan omana yksilönäkin.

Voisitko ikinä osallistua mihinkään tosi tv ohjelmaan ja jos niin mihin? :D 

Ehken mihinkään ihan perinteiseen tosi tv ohjelmaan, mutta musta olisi ihan mahtia osallistua esimerkiksi johonkin seikkailu/matkailu/kilpailuohjelmaan, jossa pääsisi tiimin kera suorittamaan erilaisia suorituksia ja kilpailemaan muiden joukkueiden kanssa! Pienenä rakastinkin Amazing Race reality-seikkailusarjaa ja suunnittelin ryhtyväni siihen joskus Annin kanssa. :D 

Top kolme matkakohdetta, joissa olet käynyt? 

Thaimaa, enkä oikeasti osaa luetella sieltä jotakin kaikkein kivointa paikkaa, koska kaikki kokemani ja näkemäni paikat olivat niin erilaisia keskenään. Luultavasti uudestaan Thaimaahan lähtiessäni, mun pitäisi päästä taas kiertelemään monta paikkaa kerralla! :)

Florida, Miami. Paikka vaan jäi muutaman vuoden takaiselta Annin Cheerin MM-kisamatka reissulta niin pahasti mieleen, että mun on pakko päästä kyseisiin maisemiin vielä joku kaunis päivä uudestaankin. Oltiin vain viikko matkassa, joten jäi sellainen fiilis, että liikaa jäi vielä näkemättä.

Viimeinen on vaikea, koska rakastan Saksaa, mutta en silti lähtisi sinne ensimmäisenä, jos perheeni ei asuisi siellä. Olen kuitenkin niin lämpimien maiden suosija, että Kreikka tai Espanja veisi varmaankin voiton, jos minne vaan paikkaan voisi mennä, jossa olen jo käynyt. Kreikassa ja Espanjasa on kauniiden maisemien lisäksi myös ihanan lämpimiä ja iloisia ihmisiä. :)

Lempiasu/vaatekokonaisuus? 

Tällä hetkellä mulla on kaikkein mukavin fiilis Dr. Denimin mustissa Plenty housuissa ja jossakin melko perus topissa. Tähän voi sitten yhdistää jonkun vähän erikoisemman takkisysteemin, näyttävät nilkkurit tai puhtaat valkoiset lenkkarit/tennarit. 

Jos ja kun käyt ulkona niin mitä yleensä juot alottelujuomina/juomana? 

Valkoviiniä tai Happy Joe Cloudy Apple siideriä! Tai molempia. :D 

Ootko nostanut opintolainaa? 

Pitkään yritin välttää nostamista, mutta Thaimaahan nostin ensimmäistä kertaa ja nyt tuli nostettua vielä tälle syksylle uudestaan, kun pystyn tehdä harkan vuoksi vain noin kolmena päivänä palkkatöitä.

110

Sun top 3 blogit joita luet? 

Annib - Sisko ja monipuolisesti kaikkea laidasta laitaan. <3

On My Way - Jutta - Mielenkiintoista pohdintaa, kauneusjuttuja ja hyviä vinkkejä, terveellisiä ja herkullisia reseptejä.

Ilona Siekkinen - Treenijuttuja ja roppa kaupalla superpositiivista elämänasennetta!

Ootko ollut jonkun tietyn artistin tai bändin keikalla, jos ei lasketa festariesiintymisiä?

Eilen justiinsa Justinin keikalla! Myös Disco Ensemblen ja Gwen Stefanin keikoilla on tullut käytyä pienempänä. 

Kotisi palaa. Ehdit pelastaa itsesi, läheistesi ja lemmikkieläimen lisäksi yhden asian. Mikä se olisi ja miksi?

Äiti opetti tän mulle jo pienenä ja jotenkin se on jäänyt mun päähän siitä lähtien. Lapsuuden valokuva-albumin. Jos siis ei tosiaan olisi riskiä jäädä liekkeihin tämän vuoksi, nappaisin vauvakuvat mukaan kainaloon, koska näitä muistoja ei saa millään takaisin.

Onko sulla mitään allergioita?

Mä en suoraan sanottuna enää tiedä ihan itsekään! :D Mulla on nimittäin aina ollut helposti kipeytyvä massu, mutta oon siitä huolimatta ollut aina hyvinkin kaikkiruokainen, enkä edelleenkään välttele oikeastaan mitään ruokavaliossani. Toisina päivinä kuitenkin vatsa saattaa olla kipeänä pahastikin, mutta toisina päivinä ei taas lainkaan, vaikka en olisi mitenkään tietoisesti erilailla syönytkään? Ehkä sitä vaan joinakin päivinä on herkempänä joillekin ruoka-aineille kuin toisina, ken tietää. :D

Kuinka monta kertaa viikossa treenaat?

Omana tavoitteenani on 3-4 kertaa, mutta todellinen määrä vaihtelee 2-5 kerran välillä!


Teetkö itse saliohjelmasi?

Teen, mutta ammennan sinne paljon vinkkejä muiden treeneistä. Annilta, Sonjalta ja Jussilta oon saanut paljon hyviä vinkkejä, kiitos peipit. <3

047

Lemppari aamu- ja iltapala?

Aamupala: Pizzamunakas kaikilla täytteillä, puuro marjoilla ja hedelmillä ja ruisleipä juustolla, tomaatilla, basilikalla ja yrttisuolalla! :D

Iltapala: Pari ruisleipää erilaisilla täytteillä, kuppi jotakin hyvänmakuista vihreää teetä ja hedelmärahka tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.

Kuinka usein syöt epäterveellisiä herkkuja (karkkia, sipsiä yms)?

Aikalailla kerran viikossa. Aikalailla sunnuntaisin. Aikalailla krapulassa. Yleensä mieluiten jotakin suolaista herkkua, kuten tortilloja, raskaampaa pastaa tai vaikkapa pizzaa, mutta välillä myös hedelmiä dipattuna suklaaseen tai sipsejä dipeillä. Tällä viikolla tulossa aivan täydellisen sunnuntai-pastan ohje blogiin! ;)

Paras rentoutumisvinkki?

Kuuma suihku, rento musiikki, hyvän tuoksuinen vartalovoide, hyvä ruoka ja lämmin kainalo. :D 
 
Minne haluaisit seuraavaksi matkustaa?

Vaikka minne, mutta luultavasti seuraavaksi kuitenkin Saksaan, koska jouluun asti en pysty nyt matkustella minnekään kiireisen työtahdin vuoksi ja perhettä alkaa tulla ikävä pikkuhiljaa jo kovasti. <3 

Mikä jäi parhaiten mieleen vaihdosta?

Oman sisäisen äänen kuuntelu. Ihan valtavissa määrin. Opin itsestäni juttuja, joita en olisi varmaan oppinut ikinä tai ainakaan pitkiin aikoihin muuten. Maailman avartuminen ja uusin silmin näkeminen.

Mikä on ollut parasta sinkkuna olemisessa?

Itseeni tutustuminen. Sitä luuli tietävänsä jo tähän ikään mennessä täysin sen mistä kaikista asioista itse eniten tykkää ja miten ja millä asenteella tätä elämää tahtoo tallata, mutta kaikkeen tähän piti oikeasti tutustua uudestaan siinä vaiheessa, kun heitettiinkin tallustamaan tätä polkua yksikseen. Oon tehnyt paljon juttuja viimeaikoina elämässäni vain itseäni varten, joka on tuntunut aika voimaannuttavalta ja mahtavalta.

Mikä tv-sarjan hahmo kuvastaa sua parhaiten? Miksi?

Mä en ihan oikeasti osaa vastata tähän kysymykseen, koska katson tv:tä nykyään niin vähän! :D


Paras äidin antama neuvo elämään?

Tähän oon vastannut ennenkin, mutta mielestäni tämä oppi on erikoistärkeää muistaa, joten heitetäänpä se ilmoille uudestaan: Ole vain oma ihana itsesi. Tätä pystyy soveltaa oikeastaan yllättävänkin moneen eri tilanteeseen elämässä.

132

Paras oma elämän ohje?

Uskalla elää, kohtele muita ja itseäsi rakkaudella. 

 Minkälainen olet humalassa?

Tähän vois moni kaveri varmastikin sanoa, että ärsyttävä. :D Äänekäs, kikattava ja hullutteleva! 

Oletko juonut monesti muistisi pois?

Nyt en muista...


Miten paljon käytät rahaa juhlimiseen kuukaudessa?

Oikeastaan mun nyrkkisääntö on, että bilekertaan ei saa mennä yli 20e rahaa! :D Riippuen siis ihan kuinka monta kertaa kuussa tulee käytyä ulkona, mutta 10-20e per kerta. 

Ootko aina tykännyt Essi-nimestä?

En mitenkään erityisesti. Pienenä halusin olla Emmi tai Emma. Nyt olen tyytyväinen Essi. :D


Mikä on haaveammattisi?

Tää taitaa olla mulle itsellenikin vielä mysteeri. Toivon, että saan olla työssä, jossa mun ympärillä on iloisia ja inspiroivia ihmisiä, saan tehdä töitä monien erilaisten ihmisten kanssa ja että työ ja sen tulokset ovat mulle tärkeitä. 

Milloin valmistut opinnoistasi?

Toivottavasti suunnilleen vuoden päästä! :D 

Käytkö korkeakoulua vai yliopistoa?

Laurea AMK. 
 
Onko sun mielestä yliopisto "hienompi" kuin korkeakoulu? 

Onhan sinne päässeet ihmiset nähneet monesti erittäin paljon vaivaa ja varmasti opintojenkin taso on korkeampaa ja saa tehdä sielläkin edelleen paljon töitä pärjätäkseen! 

Minkälaisia konkreettisia tavoitteita sulla on lähitulevaisuudellesi, muuta kuin perus "olla onnellinen" yms.?

Suoriutua työharkasta kunnialla syksyn ja talven ajan, aloittaa treenailu taas hieman tavoitteellisemmin kesän jäljiltä ja säästää rahaa kevään suunnitelmia varten. 

Millainen talo on sun tulevaisuuden unelmakoti?

Tähänkin on tullut vastattua aikaisemmissakin kysymyspostauksissa, mutta voihan tääkin olla vähän muuttunut ja siitä syystä en käykään katsomassa, mitä aikaisemmin on tullut vastattua. Tahdon, että keittiö on talon sydän ja siinä on suora näköyhteys olohuoneeseen, jotta pystyn "hengailla" olohuoneessa pörräävien kanssa samalla kun kokkailen. Kylpyhuoneen täytyy olla iso ja viihtyisä, saunallinen. Ehkäpä kylpyammekin. ;) Valoisa makkari, jossa pehmoinen jättisänky ja vaatehuone. Oma piha tai tilava parveke. <3

088

Minkälaisella kokoonpanolla haluaisit tässä talossa asua?

Minä, miekkonen, pari lasta ja koira tai kissa tai miksei vaikka molemmat!
 
Elätkö mielestäsi terveellisesti? Mitä voisit tehdä paremmin?

Melko terveellisesti juu. Voisin nukkua enemmän! :D

Millainen on unelmien päiväsi?

Herään suhteellisen ajoissa (vaikkapa kympin aikaan) itsestään siihen, että verhojen välistä pilkistää auringonsäteet. Anni on ihan yhtäkkiä mun luona ja tehnyt Aemiaisen (= anniessiaamiainen) meille valmiiksi. Pöydästä voi bongata pizzamunakkaan ja puurobuffan lisäksi Annin paistamia herkullisia protskupannareita tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Täyttävän aamiaisen jälkeen lähdetään vetämään hyvä treeni joko ulkosalla auringonpaisteessa tai salilla. Salin jälkeen suihku ja meikki ja hiukset onnistuu täydellisesti, joten on hyvä fiilis lähteä shoppailemaan, koska pankkitilille on juuri kilahtanut palkka. Sattumoisin liikkeissä on juurikin alennukset käynnissä ja Espresso Housestakin saa erikoiskahvit kaksin kappalein yhden hinnalla. Mun kaikki parhaat ystävät päättää juuri sinä päivänä pitää illanistujaiset, jossa syödään tortilloja, nauretaan kippurassa ja varataan yhdessä parin kuukauden päähän ulkomaanmatka.

Millaisista miehista pidät? :)

Määrätietoisista ja hauskoista. Mielestäni on ihanaa kun joku saa oikein kunnolla nauramaan. Mielestäni on myös tärkeää, että miehestä huokuu sellainen tietty vahvuus, luottamus ja turvallisuus. 

Poltatko tupakkaa?

En.  

Pituus ja paino?

162, 56 

Minkälaisia ulkonäköpaineita sulla on?

Hahaaah, mua pelottaa, että mä alan vanhentua yhtäkkiä tosi nopeasti! Kunnon ikäkriiseilyt meneillään jo. :'D 

Kiinnostaako sua pintaliitoelämä? Esim asuisit Dubaissa tms maassa ja miehet makselis sun ruuat, meikit ja juomat pientä viihdytystä vastaan? Jäitkö koukkuun F1 kisojen kohteluun/ voisitko jäädä koukkuun?

Musta on oikeastaan todella tärkeää, että on itsenäinen toimeentulo ja mielellään vähän päällekin. Teen paljon hommia sen eteen, että pystyn elää sellaista elämää kuin tahtoisin (vielä joku kaunis päivä :D), mutta olisihan se mukava varmasti asua jossakin lämpöisessä maassa ja saada kaikki ilmaiseksi. :D Varmasti voisi jäädä koukkuu moiseen kohteluun, sillä kyllähän siellä aikamoiseksi aateliseksi itsensä tunsi, mutta luulen, että moinenkin voisi alkaa jossakin vaiheessa kyllästyttää. Ihminen tarvitsee onnistumisen tunteita, jotta elämä pysyy mielekkäänä ja mun mielestä niitä suurimpia onnistumisen tunteita tulee juurikin eniten, kun saavuttaa itse jotakin kovalla työllä ja vaivalla! :)


Missä elämäntilanteessa haluaisit olla 5 vuoden päästä? :)

Mä toivon, että teen työtä, josta tykkään niin paljon, että oon iloinen ja innostunut joka päivä työpaikalle talsiessani. Toivon, että mun vierellä on joku ihana ihminen, jonka kanssa voidaan jakaa arki ja juhla ja mun perhe ja ystävät on mun ympärillä, tukena ja seurana niin kuin tähänkin asti.

Välillä ei millään jaksa mennä salille/lenkille. Miten saat itsesi nostettua sohvalta ja menemään? :D

No eipä jaksakaan. Tänä kesänä se tuli todistettua paremmin kuin koskaan. AINA EI JAKSA. Sekin on ihan fine, mutta mulla on kyllä myös keinoni repiä itseni sieltä mukavasta sohvan sopukasta itseni ylöskin tarvittaessa ja niistä keinoja voi käydä bongailemassa täältä ja täältä! :D Yleensä mua innostaa ja motivoi eniten se tieto/muisto, että lähes ihan jokainen kerta tulee jälkeenpäin niin mahtava fiilis, kun jaksaa itsensä sieltä kotoa raahata salille tai lenkille väsymyksestä tai laiskimusfiiliksestä huolimatta. Sen muiston voimin monesti nousee mahdottomaltakin tuntuvina päivinä ylös, ulos ja liikkumaan!

Unelmia mitä aiot vielä toteuttaa?

Aion ainakin matkustaa vielä moneen eri kolkkaan täällä maailmassa. Thaimaan reppureissailu jätti kutkutuksen siitä, että jonakin päivänä pitää vielä toteuttaa myös tuollainen road trippi, jossa käy yhden reissun aikana monessa eri paikassa.

128

Parasta sisaruksissa?

Mä en edes tiedä minkä yhden asian tähän voisi mainita. Sisarukset nimittäin ovat parhaita. Kaikin puolin, kokonaisuudessaan ja juuri sellaisina riiviöinä kuin ovat. Parasta on se, että on elänyt toisen kanssa periaatteessa elämän ihan jokaisen hetken alkutaipaleilta lähtien, tuntenut samat tunteet toisen kanssa. Tuntenut saman lämmön ja rakkauden yhteisiä vanhempia kohtaan, yhteistä lemmikkiä kohtaan, yhteistä kotia kohtaan, yhteisiä hetkiä kohtaan ja ymmärtää toista paremmin kuin kukaan muu kaikista näistä muistoista ja kokemuksista johtuen.

Lempparikirppikset?

Oon asunut Helsingissä jo vuoden, mutta oon silti käynyt vain kahdella eri kirppiksellä täällä! Melkein jopa hävettää, koska Järvenpäässä kirppiksillä tuli käytyä vähintään kerran viikossa. Järvenpäässä mun suosikki oli Euroset ja Helsingin Kanuuna vaikutti hyvältä paikalta. 

Unelmatyösi? 

Oon alkanut jatkuvasti enemmän ja enemmän ajatella, että oman yrityksen perustaminen voisi olla rakkain työvaihtoehto, mutta mysteeri vielä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. 

Mitä opiskelisit jos et opiskelisi tradenomiksi?

Varmaankin psykologiaa, jos olisin ikinä päässyt sisään sitä opiskelemaan! :D

Oletko koskaan ollut masentunut? 

Epäilen vahvasti. Tottakai olen kokenut masentavia fiiliksiä ja mulla on ollut ajoittain todella huonoja päiviä tai viikkojakin, mutta mielestäni surulliset ja alakuloiset fiilikset kuuluvat elämään siinä missä positiiviset ja iloisetkin tuntemukset ja jos se ikävä olotila ei jää niinsanotusti päälle, ei syytä huoleen ole.

Onko sinua kiusattu tai oletko itse ollut kiusaaja? 

Mä koen kyllä, että mua on kohdeltu menneisyydessä toisinaan väärin. En toivo kenellekään nuorelle tai vanhemmallekaan samanlaista oloa kuin mitä jotkut ihmiset ovat aikoinaan mulle aiheuttaneet, mutta samalla tiedän, että nuorempana sitä ei monesti osaa ajatella niin ymmärtäväisesti, eikä todellisuudessa kukaan ole välttämättä halunnut mulle niin pahaa kuin miltä se on silloin tuntunut. Myöhemmin moni kasvettuaan onkin tullut pyytämään rehdisti ja aidosti anteeksi, mitä oon arvostanut äärettömän paljon.

Mä en oo koskaan halunnut kenellekään pahaa mieltä ja oon ollut mielestäni aina niin koulussa- kuin työelämässäkin se, joka yrittää tulla kaikkien kanssa toimeen ja olla kaikille ystävällinen. En halunnutkaan osallistua koulussamme edes abiseinän tekemiseen, sillä en tahtonut tukea moista ivallista "muka hassua" tapaa, enkä tahtonut ottaa riskiä, että kukaan nuorempi oppilas voisi tuntea olonsa sen vuoksi epävarmaksi, ahdistuneeksi tai surulliseksi. Moni koki yläkoulussa ja lukiossa, että meidän suuri kaveriporukka oli hieman ahdistavan/ärsyttävän äänekäs, tilaa vievä ja uhmakas, mutta mulla ei ollut aavistustakaan tästä ennen kuin olen myöhemmin moista kuullut, sillä en pysty mainita ystävieni joukosta yhtäkään, joka olisi ollut kiusaaja. Myönnän kyllä, että oltiin äänekkäitä ja ärsyttäviäkin välillä varmasti. :D

Suuri uusioperhe on opettanut tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa, toimimaan oikeudenmukaisesti ja jakamaan omastaan, joten näitä arvoja oon noudattanut aina myös elämäni muilla osa-alueilla. Oonkin äärettömän pahoillani, jos kenellekään on ikinä tullut sellainen olo, että oon kohdellut jotakin epäoikeudenmukaisesti tai tylysti.

051

Mitä ulkonäkö (omasi ja muiden) merkitsee sinulle? 

Ulkonäkö on se, minkä me havaitsemme toisista ensimmäisenä. Sen perusteella tehdään monia äkkinäisiä johtopäätöksiä ja vaikka se ei välttämättä kerrokaan ihmisestä yhtään mitään, voidaan sen perusteella kuitenkin bongata tiettyjä asioita välittömästi. Mitä vanhemmaksi tulen, sen enemmän mua on alkanut kiinnostaa ihmisten ulkonäössä heidän erilaisuus verrattuna esimerkiksi itseeni. Millaiset hiukset, millainen pukeutuminen, piirteet ja olemus. Persoonallisuus vetoaa muhun ja mun tekee mieli jäädä katselemaan massasta erottuvaa henkilöä. Musta on mahtavaa, että nykyään melkein kannustetaan tekemään sitä omaa juttuaan ja näyttämään miltä itsestä parhaalta tuntuu. Pukukoodit, normit ja tavallisuus alkaa olla historiaa ja ihmiset ovat alkaneet ilmentää itseään entistä enemmän ulkonäöllisillä seikoilla. Se on asia, jolla sinut voidaan tuomita todella pahasti tai vastaavasti saada ihmisiä lähestymään sinua. Ulkonäkö on samalla sekä ihana ja inspiroiva asia että pelottava ja rajoittava asia.

Piirteitä joista et pidä ihmisessä? 

Itsekkyys, empatian puute ja aggressiivisuus.

Mitä tv-sarjoja katsot?

Narkos, Game of Thornes, Vain Elämää ja Ex On The Beach, koska Jyri. <3 :'D

Onko sulla ikinä ollut sellasta kunnon riitaa jonkun parhaan kaveris kanssa, ei siis mitään pientä väittelyä tai kinastelua vaan ihan riitaa?

On. Ollaan käyty mm. Tiipen, Tikrun ja Tynskin kanssa toisiimme käsiksikin, mutta niistä on päästy yli sitten seuraavien päivien, ellei saman illankin aikana. Mulla ei oo oikeastaan kenenkään parhaan ystävän kanssa tullut niin ylitsepääsemätöntä tilannetta, että olisi mennyt välit kokonaan poikki.  Mulle onkin todella tärkeää aina sopia kaikki ikävyydet tai muuten asia jää painamaan mun mieltä jatkuvasti.


Millasista asioista/ millasissa tilanteissa suutut helpoiten?

Jos joku käyttäytyy mielestäni epäoikeudenmukaisesti mua tai jotakin toista henkilöä kohtaan. Lisäksi mua suututtaa, jos näen, että joku ystäväni tai läheiseni toistaa jotakin virhettä monta kertaa, joka on hänelle itselleen erittäin haitallinen asia.


Käytätkö e-pillereitä?

En. 

Ootko koskaan varastanut jotain toiselta ihmiseltä tai ottanut luvatta esim. jonkun vaatteen?

Piti nyt tosi tarkkaan miettiä, että onkohan sitä tullut otettua koskaan edes pienenä jotakin lelua yms. Mutta mä en oo kyllä koskaan tainnut varastaa mitään joltakin toiselta henkilöltä. Oon aina uskonut Karmaan ja siihen, että kaikesta jää aina kiinni jossakin vaiheessa! :D

Lempparibiisit tällä hetkellä?

Junge Junge - Run Run Run

Tom Odell - Another Love 

Tai näitä luukutan tällä hetkellä ehkä eniten.

040

Häiritsisikö sua, jos poikaystäväsi kävisi usein baarissa poikaporukalla (ilman sua)? (leikitään, että sulla nyt olisi poikaystävä :D)

Haahaha. Ihana! :D En usko, koska mä käyn usein baarissa tyttöporukalla. Ihanne tietenkin olisi, että porukat olisi niin tuttuja keskenään, että sitä voisi sitten yhdistyä jossakin vaiheessa iltaa, ainakin vähän ennen kuin on aika lähteä snägärin kautta himaan. :D

Lempivuodenaika?

Kesä kesä kesä. <3 On kuitenkin mukavaa, että Suomessa on vaihtelevat vuodenajat, sillä sitten on taas niin huippukivaa, kun tulee kesä. Kesä kesä kesä.


Tulevatko miehet iskemään useasti? 

Vaihtelee. Riippuu ehkä vähän missä hengailee! :D


Kaunein kaverisi? 

Ei ihan oikeesti. Mä koitin miettiä ja tää ei oo vaan miellyttämisen halua, vaan mun kavereissa on mielettömän kauniita piirteitä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, enkä osaa oikeasti vetaista ketään yhtä sieltä, joka olisi jotenkin toisia erityisesti kauniimpi! :D

Unelma kunppani? 

Hauska, lämmin, ymmärtäväinen, määrätietoinen, urheilullinen, avulias ja rehellinen. 

Ootko töissä vai koulussa? 

Molemmissa! :)

Suklaa vai sipsit? 

Suklaa. Omnom. 

Punkku vai valkkari? 

VALKKARI! Ehdottomasti. Jotenkin en oo löytänyt vielä punaviiniä elämääni. 

Mielipide menkoista? 

Voiiiiiiiiiii video. Menkää pois.

Uskotko jumalamaan? 

Uskon.

Käytkö kirkossa? 

En enää juurikaan. Koulun perinteisten pääsiäis- ja joulukirkon jälkeen ei ole oikein tullut käytyä kuin häissä ja ristiäisissä. 

Mielipide teiniäideistä n.16v? 

Arvostan heitä, jotka ovat tehneet valinnan noin nuorena ryhtyä äidiksi, jos he kantavat vastuun lapsestaan kunnolla. En tiedä, olisinko itse pystynyt samaan tuon ikäisenä. 

Voisitko osallistua hottiksiin? 

En.

Ootko tavannut bile dania? 

Hahaahhahgaha. En. Kiitos luoja. XD


Paras baari?

Mulla ei oo enää lempibaaria ja uuden metsästys on vakavasti käynnissä. Ideoita?

Lemppari vaate?

Mun Niken lenkkarit, jotka jouduin heittää eilen roskiin, koska niihin tuli varpaisiin reiät! :(

102

Mainitse 3 asiaa/kokemusta, joista olet tyytyväinen että uskalsit lähteä niihin mukaan/toteuttaa ne.

1. Vaihto. Siitä mä haaveilin jo yläkoulusta asti, mutta koskaan en lähtenyt. Musta tuntuu, että mun tasainen ja vakaa elämäntilanne esti mua ikinä heittäytymästä oikeastaan mihinkään. Kun ihminen revitään irti niistä turvallisista juuristaan, se lähtee kokeilemaan siipiään vähän herkemmin.

2. Muutto Helsinkiin. Vastustin sitä viime vuoteen asti syvästi. Mun mielestä oli ihan hyvä asustella pienen välimatkan päässä pääkaupungista. Täällähän on vaan turhan paljon ihmisiä, hälinää ja kallistakin. Mut en oo koskaan tuntenut yhtä vahvasti eläväni kuin viimeisen vuoden aikana täällä asuessani.

3. Blogin perustaminen. Miksi musta tuntuu, että kaikki asiat, joista oon elämässäni kaikkein iloisin, on ollut niitä asioita, joita oon alkuunsa niin vahvasti vastustanut! :D Ehkä sitä pitää vaan uskaltaa vähän ulos sieltä omalta mukavuusalueelta, että voi oikeasti kokea ja tuntea jotakin!

Uskotko kirjoittavasi blogia vielä viiden vuoden kuluttua?

Tällä hetkellä se tuntuu erittäin todennäköiseltä ja mahdolliselta!

Huuhhui, munhan piti julkaista tää jo eilen illalla, mutta mun kone sammui kaksi kertaa tätä tehdessäni ja lopulta pamautin näytön kiinni vajaa kahden maissa yöllä, kun aamulle oli jo seiskan jälkeen herätys soimassa töihin. Hupsista keikkaa. Muutenkin on tullut mentyä lähiaikoina ihan liian myöhään nukkumaan, johon oon nyt pyrkinyt tekemään muutoksen ja noita kahteen valvomisia arkena ei saisi enää tapahtua! :D Siinä vaiheessa ei enää auta nimittäin pari-kolme kuppia kuumaakaan, kun silmät vaan hakeutuu ristiin ja energiat on ihan jossakin muilla mailla!

Huomenna saan Annin taas Helsinkiin viikonlopuksi vierailulle ja pitäisi malttaa mennä silti nukkumaan ihmisten aikoihin. Jotenkin mä vaan haluaisin tehdä niin paljon kivoja juttuja päivän aikana, eikä tunnit meinaa riittää kaikkeen. :D Unesta ei saa silti tinkiä ja tää onkin tullut huomattua jo ihan arjessakin ja nyt pitää muistaa pistää jaksaminen etusijalle ja tehdä sitten vaikka vähän vähemmän kaikkea, mutta suuremmalla sydämellä. Heheeh. Kivaa keskiviikkoa ja palaillaan taas pian. <3

* Kuvat postaukseen napattu viime kesänä Saksassa ihanasta kesäpäivästä Mannheimissa ihan vaan perheen tyttöjen kesken. <3

19 kommenttia:

 1. Oi vitsit oon oottanu tätä postausta kuin kuuta nousevaa! En oo viitsinyt vaan kysyä, koska sen saat aikaiseksi kun tiedän että sulla pitää melkoisen paljon kiirettä elämässä, että etköhän sen sitten julkaise kun aikasi riittää! Seuraavaa osaa odotellessa <3

  Oot Essi kyllä aivan ihana ja postaus postaukselta tää mielikuva vaan vahvistuu ja vahvistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon kyllä koittanut nyhjäistä aikaa aina blogillekin, mut tää postaus oli jotenkin tosi hidasta viimeistellä valmiiksi! :D aloitin tän jo pari viikkoa sitten nimittäin! :D toisen osan aloitankin jo tänään! :) ihanasti sanottu, kiitos hirmu paljon <3

   Poista
 2. Herkut darrassa, biledani kyssärin vastaus ja omaksi itseksi tuleminen jäi päällimmäisenä näistä mieleen! :) kiitos ihanista ja ajatuksella vastatuista kysymyksistä! Mun jättämiin kysymyksiin tulikin vastaukset (vaihdossa/sinkkuna itsestä opittua) ja itsekin vaihdossa käyneenä voin liputtaa näitä ihan täysin! Sitä saa itsestään niin paljon irti kun uskaltaa ottaa ja mennä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, kiitos kun kerroit, mitkä kohdat jäi mieleen! Mielenkiintoista aina kuulla mielipiteitä postauksien sisällöstä! :) Näinhän se on, että ei täällä mitään opita ja koeta, jos ei koskaan uskalleta repaista sinne tuntemattomankin puolelle! :)

   Poista
 3. Tosi kiva kun panostat postauksiin näin paljon, sun tekstiä on niin kiva ja helppo lukea! Oot tosi fiksun oloinen ja sulla on syvällisiä ajatuksia asioista, sen lisäks että oot super kaunis :) Ihanaa loppuviikkoa ja kiitos inspiroivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vau kiitos paljon mukavasta palautteesta! Sitä aina vähän tuntuu siltä, ettei saa kunnolla ajatuksiaan selitettyä tänne selkeällä tavalla, mutta kiva jos on ollut helppo päästä kärryille jutuissa! :) Kiitos valtavasti ja huippua alkavaa viikonloppua sullekin <3

   Poista
 4. Miten muka 10-20eurolla per bilekerta muka selviät. Aika reippaasti tunnutte kuitenkin aina juovan että miten ihmeessä sisällytät tuohon juomat ja sisäänpääsyn :DD eikö sua koskaan kyllästytä tuo juominen ja bilettäminen kun oot kuitenkin jo aika "vanha" tuollaiseen. En siis pahalla tarkoita. Pohdiskelin vaan kun itse täytän vasta 21 eikä kyllä enää tule kunnolla juotua tai biletettyä edes kuukausittain :D taidan olla vain vähän täti ikäisekseni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haluun tietää miten tollanen budjettijuominen on mahdollista?:D jo alotusjuomiin menee ton verran rahaa, ja jos haluu baarissakin juoda jotain niin summa tuplaantuu varmasti. Menetkö sitten useinkin vaan vesilinjalla illanvietossa?

   Poista
  2. Heheeh mähän en siis itseasiassa tarvitse paljonkaan alkoholia tuntuvaankaan humalaan, vaan ostan yleensä kympin pullon viiniä ja se riittää mulle koko illaksi, eikä sitäkään tarvitse kokonaan vetää vaan jakaa vaikkapa kaverin kera. Baarissa juon vaan ihan erikoistapauksissa ja mulle siellä tärkeintä onkin "sosialisoituminen". Jutustella ja tavata tuttuja, joita ei oo ehtinyt nähdä kiireisen arjen keskellä. Tottakai sitä sitten välillä on huippua lähteä bailaamaan ihan toden teolla, varsinkin jos on joku erityisen hyvä syy. :) baariin yleensä mennään joko siihen aikaan, kun sisäänpääsy ei maksa tai vaikkapa jonkun tutun järjestämään tapahtumaan! :D Jos sisäänpääsystä joutuu maksaa niin sekin on yleensä alle 10 luokkaa. Baarin jälkeen ostan joko bigmac hampparin tai sitten mätän vaan kotona ruisleipiä. :D

   Poista
  3. Aa, no tuo viinipullo on kyllä kukkarolle ehdottoman hyvä ratkasu sitten, verrattuna sidukoihin ynnä muihin..:-D

   Poista
  4. Heheeh, viini on joo onneksi suht halpa vaihtoehto viikonlopun rientoihin! :D

   Poista
 5. Ihania vastauksia! :)
  Mitkä Niken kengät sulla menny rikki?? Mäkin kaipailisin jotain uusia Niken kenkiä, ilmeisesti ne sun ovat olleet hyvät?? Haluaisitko linkata ne tähän? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://essimaaninka.blogspot.fi/2015/09/syyskuun-tunnelmia.html <- House Of Brandonilta tilatut tummat kuvioidut Niket! Ne oli maailman mukavimmat jalassa ja kävi lähes minkä vaan asun kanssa! Nyyh. :D Ei vaan löydy enää ainakaan tuolta sivuilta kyseisiä popoja. :(

   Poista
 6. Huippupostaus ihanilla kuvilla! :) Vastauspostauksia on aina mielenkiintoista lukea, niistä oppii uutta ja tuntemaan bloggaajaa paremmin. Ja sä se vaan vaikutat entistä ihanemmalta ja aidommalta ihmiseltä taas mun mielestä :) <3

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee, kiva jos täältä sai vielä jotakin uuttakin irti! :) Sä oot aina niin ihana <3

   Poista
 7. Kiitos ihanainen blogivinkkauksesta! :)

  Pakko muuten mainita, että mullakaan ei mene baarissa juurikaan rahaa. Oon aina ihmetellyt kuinka jotkut saa hassattua siellä satasia menemään. Itse en edes pysty juomaan enää siinä kohtaa iltaa paria lasillista enempää, joten tulee kyllä edulliseksi. :) Enkä käy snägärilläkään kuin poikkeustapauksissa. Taksi kotiin kyllä maksaa, mutta se on aika pientä oman turvallisuuden vuoksi.

  Ihanaa syksyä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kiitos inspiroivasta blogista! Hahah, joo, mullakin nousee vaan karvat pystyyn, jos joku kertoo, että on kuluttanut moisia summia baariin! :D Ihanat syksyt sulle myös <3 :)

   Poista
 8. Mä selviän yleensä myös baarireissuista 20-30€ per kerta, ei vaan huvita maksaa niin hurjia summia juomista. Alottelujuomat toki erikseen (niihinkin 10-20€) ja ruokia en edes laske baarikuluihin mukaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, jep, kyllähän sitä nyt muutenkin tulisi jotakin syötyä nimittäin. Ei ehkä silloin keskellä yötä, mutta jossakin välissä ennen nukkumaan menoa kuitenkin! :D

   Poista