perjantai 23. syyskuuta 2016

Miksi tuhansia kuvia someen?

Tämä kysymys on toistunut eri muodoissa pitkin koko somehistoriani ja varmasti moni muukin somessa aktiivinen on saanut kuulla saman kysymyksen ainakin kerran elämässään. Haetko tällä  hyväksyntää miehiltä? Janoatko julkisuutta? Onko sinulla pakottava tarve saada huomiota? Niin. Miksi?

447

Aloitin aktiivisen sometteluni jo aikoinaan Irc-galleria ja Messenger aikoina. Minusta oli jännittävää miten tuhannet ihmiset, niin tutut kuin tuntemattomatkin, pystyivät tavoittaa toisensa niin nopeasti ja helposti jopa ympäri maailmaa. Myöhemmin tuli Facebook ja sitten some siirtyikin jo vahvasti puhelimiin.

Sometteluni alkoi vailla minkäänlaisia tavoitteita tai ajatuksia siitä, mitä sillä hain. Mielestäni se oli hauskaa, inspiroivaa ja kiinnostavaa. Kaunis annos, onnistunut päivän asukokonaisuus, uudet treenikengät tai iloinen kaveripotretti.

449

Sitten alkoi selfieiden kultainen aikakausi. Omasta naamasta kuva noin läheltä itse räpsäistynä, HÄH miksi? Asiaan kuuluu tietenkin parhaan mahdollisen kuvakulman ja muikistuksen hakeminen. Onnistunut naamaräpsäys saa toisinaan jopa huippuhyvät fiilikset aikaan, vaikka siltä ei joka päivä välttämättä näyttäisikään. Onnistuneeseen meikkiin, kampaajan jälkeiseen freesiin fiilikseen ja lomamatkalla ruskettuneeseen hipiään on hauska palata jälkeenpäinkin katselemaan, että tuolta se pärstä sitten näytti silloin, kun oli se erikoishyvä päivä. Harvoin kukaan niitä selfieitä nappailee tai ainakaan lisäilee niinä huonoina hius- ja naamapäivinä.

Mutta ajatus lähti hieman vaeltelemaan aiheesta: MIKSI? Ensin se oli siis kiva tapa ja hauskaa puuhattavaa. Omasta sometilistä tuli kuin oma pieni kuvapäiväkirja, josta ammensin itsellenikin myöhemmin inspiraatiota. Olipas tuona päivänä kiva asu, laitan sen tänäänkin. Näyttipä hiukset hauskalta tuolla nutturalla! Tällä viikolla voisi käydä salilla yhtä monena päivänä kuin viime viikollakin. Tuota mansikkasmoothieta täytyy kokeilla taas viikonloppuna! Vähän ajan päästä alkoi saada enemmän ja enemmän seuraajia ja kommentoijia. Oli kiva, kun muut tykkäilivät kuvista ja kertoivat inspiroituneensa jostakin, kuvien lisäämisestä alkoi tulla jatkuvasti hieman suunnitelmallisempaa.

Aloin huomaamaan, että selfiet saivat enemmän tykkäyksiä kuin ruokakuvat ja yksityiskohdat vaatteista. Selfieiden lisäämisen jälkeen seuraajia ilmestyi puolet enemmän kuin ruokakuvien lisäämisen jälkeen. Miksi tämä kiinnosti? Mitä enemmän niitä seuraajia oli tullut, sen enemmän sähköpostiin, inboxiin ja muualle oli alkanut sadella yhteydenottoja. Tahtoisinko osallistua jonkun paikan avajaisiin tai tapahtumaan? Tahtoisinko vastaanottaa jonkun tuotteen kuvapostausta vastaan? Tahtoisinko tehdä yhteistyötä festareiden kanssa? Vitsit miten hauskaa ja jännittävää, tottakai mä halusin!

416

Kuvien lisääminen ei vieläkään ole mulle mitään rutiininomaista pakkopullaa, vaan mä todella tykkään suunnitella erilaisia kokonaisuuksia asuista, annoksista ja muista maailman pienistä yksityiskohdista. Mä rakastan kuvata luontoa ja maailman kauneutta. Musta on ihanaa kahlita jonkun eläimen söpöys kuvan muotoon ja musta on mukavaa, kun meikki tai kampaus onnistuu ja siitä sattuu saamaan myös kivan kuvan aikaiseksi.

Mulle kuvaaminen, kaikenlainen, on siis rakas harrastus ja tekisin sitä, vaikka en yhtäkään somekanavaa itse käyttäisi, mutta kuvien lisääminen someen on nykyään ehkä hieman tavoitteellisempaa. Mä kaavailen jopa jonkunlaisia tulevaisuuden suunnitelmia somemaailman pariin, blogin kannalta näkyvyydestä eri somekanavilla on hyötyä, musta on mahtavaa osallistua uusiin juttuihin somen kautta, niin tapahtumiin kuin erilaisiin kampanjoihinkin.

455

- Haenko siis huomiota? Tässä vaiheessa mun on vastattava kyllä. Huomion ja näkyvyyden saaminen somessa mahdollistaa paljon asioita, joita ei muuten elämässä olisi varmasti tullut eteen koskaan.

- Haenko miesten ja muiden hyväksyntää? Somen ihmeellisessä maailmassa on oppinut, ettei kaikkia, eikä edes suurinta osaa voi miellyttää. Hyväksynnän hakemisen muilta jätin oikeastaan jo Irc-galleria ajoilta ja aloin luottamaan omaan arvostelukykyyni someen lisäämieni kuvien osalta. Parisuhteen päättymisen jälkeen oli kiva saada silloin tällöin mukavaa palautetta sinkkumiehiltä, mutta se ei ollut mulle mikään somekanavien päivittelemisen syy. Ei mahdu oikeastaan edes kahden käden sormiin henkilöt, jotka olen torjunut sosiaalisessa mediassa vääränlaisen huomion saamisen vuoksi. Suurimmaksi osakseen seuraajat ovat olleet asiallista sakkia, kiitos.

- Janoanko julkisuutta? Vaikka pidänkin julkista blogia ja aktiivisia somekanavia, mä toivon silti, että voin säilyttää elämässäni vahvasti myös tietyn yksityisyyden. Mä toivon, että voin piristää ja inspiroida ihmisten päiviä, myös vaikka niiden tuntemattomienkin. Mä toivon, että voin kertoa ehkä jotakin uutta tai jakaa omia hyväksi kokemiani juttuja somen välityksellä. Mutta mä myös toivon, että ihmiset kunnioittavat sitä, että kaikki asiani eivät kuulu someen ja jaan somekanaviini juuri sen siivun elämästäni, mikä hyvältä ja luontevalta sinne tuntuu jakaa. Jos joku sattumalta tunnistaa mut someminäni vuoksi tuolla jossakin pyöriessä, toivon että se on meille molemmille hyväntuulinen hetki.

446

En ihan ymmärräkään, miksi someaktiivisuus koetaan monesti niin pahana asiana. Mä keksin miljoonia asioita, jotka olisivat mulle itselleni tai joillekin muille haitallisempia ja ikävempiä juttuja ja joista noottia voisi ja kuuluisikin antaa. Aktiivinen somepäivittely harrastuksena tai jopa työnä ei loukkaa tai satuta ketään, se ei vie päivistäni turhan paljon aikaa muilta jutuilta (nyt, kun olen oppinut jättämään puhelimen sivuun silloin, kun tapaan ystäviäni tai läheisiäni) ja se ei vahingoita mun tai kenenkään toisenkaan henkistä tai fyysistä hyvinvointia. Some on vieläpä nykyään niin IN juttu, että jopa monet työpaikat päivittelevät kuulumisiaan sinne päivittäin. Ymmärrän toki, etteivät kaikki vaan näe mitään järkeä somettelussa harrastuksena, mutta eivät kaikki tajua vikellyksen tai sienestämisenkään päälle ja heidän annetaan silti rauhassa temmeltää puuhissaan. :D

Näihin tunnelmiin on hyvä aloittaa viikonloppu. Ei oteta kaikkea ihan niin vakavasti, jooko? Elämä on aika mahtava juttu, kun sen osaa ottaa vastaan avoimesti ja hyvällä buugilla. Postauksen pirteät ja lämpöä ja iloa hohkavat kuvat viestikööt aurinkoisesta tunnelmastani. :'D Kivaa viikonloppua!

53 kommenttia:

 1. Mikä tuon sisarkunta tilin ideana on? Tai ilmeisesti juurikin sitä huomioo/lisänäkyvyyttä haluatte mutta mun omasta mielestäni ei vaan oikein toimi.. en nää monissakaan noista julkaisuista mitään hauskaa. Kyllähän tuollaisilla tileillä on esille päässyt (blokess,karoliinatuo..) mitä varmaan ajattelettekin mutta tuo teidän yritys.. ei vaan ei.. myötähäpeä iskee enemmänkin kun noita väkisin väännettyjä muka niin hauskoja videoita katsoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu elikä ideana on juurikin se, että kaikki ei ole aina ihan niin vakavaa! :) On kiva pitää tarkkaan suunniteltua somekanavaa, mutta välillä on ihan mielettömän vapauttavaa sitten pistää taas ihan ränttäliksi ja pelleillä oikein huolella! Ollaan pitkin ikää tehty ystäviemme kanssa toisillemme hölmöjä videopätkiä ja kuvia ja päätettiin jakaa nämä hömpät nyt sitten muidenkin nähtäville. Jos joitakin naurattaa meidän hölmöilyt, niin hauskaa ja jos joitakin ei naurata, niin ainakin meillä on itsellä hauskaa puuhaa ja naurettavaa pimenevään syksyyn. :D En aio itse käyttää paljon jo muutenkin kortilla olevaa aikaani tämän tilin suunnitteluun, mutta aina kun jotakin hömppää kertyy puhelimen kätköihin, niin sieltä voi sitten käydä kurkkimassa tai sitten vastaavasti nimenomaan kannata, jos tulee tuollainen ikävä fiilis niitä katsoessa! :D Tarkoitus on vaan vähän hengähtää kiiltokuvamaailmasta! :)

   Poista
  2. "tarkoitus on vaan vähän hengähtää kiiltokuvamaailmasta". Ja se kiiltokuvamaailmasta hengähtäminenkin tapahtuu teillä somen kautta? nuo kuvat/videot ovat kuitenkin täysissä meikeissä tehtyjä ettekä mitenkään kauhean luonnollisena niissäkään ole :D enemmänkin taitaa juuri sitä huomion keräämistä tämäkin olla: tissit tyrkyllä ja jopa "hassuja ja hauskoja"

   Poista
  3. Mulla on paljon sellaista puuhaa elämässä, joka ei yltä someen asti, ei hätiä! :) Ehkä enemmänkin sitä kiiltokuvaa kumota, että nainen ei hörötä eikä piere. Voi sitä huonoa läppää heittää meikitkin naamassa! :D Tämä on siis tälläinen kevyt huumoritili, eikä tarvitse turhan vakavasti ottaa. :)

   Poista
 2. ^ Minusta taas Sisarkunnan tili on kiva! Hauskoja meemejä ja videoita on aina kiva kattoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos sulle taas on jäänyt mukava fiilis tuosta! Se oli tarkoituskin <3 :D :)

   Poista
  2. Mustakin sisarkunnantili on hauska! Välillä joku läppä menee ohi, mutta suurinosa uppoaa ;D ja ylempään kommenttiin viitaten huonoa hyvää läppää voi musta heittää kyllä ihan heittää niin täydessä meikissäkin siinä missä ilmankin!

   Poista
  3. No sehän se! Kun vaikka siellä ei sitä ihan parasta ja laadukkainta läppää olisikaan, on se mielestäni kuitenkin hauskaa aivot narikkaan meininkiä ja jos lähinnä vaan ärsyttää, niin sitä ei kannata sitten luultavasti seurata. :D :)

   Poista
 3. Mulla on just sama että tykkään tosi pajon valokuvata ja jakaa kaikkia reissukokemuksia ynnä muuta sitten somessa hienojen valokuvien muodossa :) itse en selfieitä tai muutenkaan kuvia itsestäni ota/jaa someen, sillä se ei oikein tunnu omalta jutulta :D someen kuuluu erilaiset käyttäjät ja tilit ja niistä on kiva valikoida niitä omia suosikkeja.. Essi sun instagram tili kuuluu ehdottomasto yksiin suosikkeihini! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Niin monta erilaista käyttäjätiliä kun tallaajaakin ja ihmisissä se paras juttu just onkin, että kaikki on niin erilaisia ja siksipä mun mielestä kukin somettelee tyylillään tai sitten ei somettele, jos ei huvita. :D Oii, aivan mahtia kuulla, kiitos! :) <3

   Poista
 4. Kiva, että kirjoitat aiheesta, kun Anni ei edes julkaise kommentteja, joissa olen joskus yrittänyt kysellä hänen ajatuksiaan selfieistä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni julkaisee kyllä yleensä ihan kaikki asialliset kommentit ja jättää vain sellaiset julkaisematta, jotka on esitetty jotenkin loukkaavalla tai muuten ikävällä tavalla, että sun kommentit on varmaan vahingossa mennyt roskapostiin, ei läpi ollenkaan tai sitten niissä oli jotakin ikävän sävyistä... :/ :)

   Poista
 5. Ymmärrän kyllä kuvien lisäilyn someen, mutten niitä, joilla joka toisessa kuvassa on tissit tai pylly paljaana. Luulisi samat kehut saavan vaatteet päälläkin. Ja en nyt sua siis tarkoita tällä kommentilla, ihan vaan yleisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän ajatuksesi, mutta sellaiset ihmiset saattavat muutenkin oikeassakin elämässä pukeutua avonaisemmin tai ehkäpä tehdä työkseenkin jotakin, jossa ollaan vähissä pukeissa ja tämä tulee heiltä sitten luonnostaan. Maailmaan mahtuu monen moista tallaajaa. :)

   Poista
  2. Mikä on työ, jota tehdään vähissä pukeissa? Kamalaa, mihin tämä maailma on menossa, jos joidenkin ajatusmaailma on jo tuota tasoa.

   Poista
  3. Aikas monikin eri mallin työ esimerkiksi... Itse olen vain seuraamatta sellaisia tilejä, jotka ärsyttävät itseäni. :) Näin vältyn itse mielipahalta ja joku toinen saa rauhassa lisäillä tililleen ihan millaisia kuvia sitten parhaakseen näkeekään. Kaikkea tässä maailmassa ei tarvitse kannattaa tai ymmärtääkään, mutta mielestäni ei tarvitse muiden valinnoista turhaan pahoittaa mieltänsäkään. :)

   Poista
  4. Hyvin vastattu Essi! :)

   Poista
  5. Mikä tuon anon kommentti oikein on :D Onhan niitä olemassa vaikka millaisia töitä ja työvarustuksia.. esimerkiksi uimaopettajathan ovat pitkälti uimapuvuissa tai muusaa kevyessä vaatetuksessa, ammattiuimarit työskentelevät uimapuvussa eikä se tanssijoidenkaan vaatetus aina niin peittävää ole :D ei nykyajan artisteillakaan hirveästi vaatetta ole päällä..
   Aloja ja työvaatetuksia on erilaisia :) kukin tallaa tavallaan

   Poista
  6. Nimenomaan! Se ei oo keltään pois, mitä jollakin toisella on päällä ja jos asia itseä häiritsee kovasti, voi kyseiset tilit ignoorata kokonaan. :)

   Poista
 6. Tää oli mielenkiintoinen postaus lukea!
  Multakin kun löytyy esimerkiksi kaksi insta tiliä; joista toinen on se henkilökohtainen ja toinen taas tarkoitettu muihin juttuihin vaikkakin omaan käyttöön! Toiseen tulee sitä viimeistellympää mietitympää matskua ja toinen taas on rennompi, jota päivittelen useammin. Tyyli näissä on siis täysin eri ja tarkoitus juurikin kummankin kautta olla yhteyksissä ihmisiin, ymmärrän siis täysin halusi tai mielenkiintosi somea kohtaan! Antaahan se ihan mielettömiä mahdollisuuksia :) musta sun some on ihanan inspiroiva ja monipuolinen! Sieltä saa kivoja ideoita meikkiin, ruokiin, asuihin ja matkusteluun! Jatkappad vaan omaa some tyyliäsi, jos ei kiinnosta niin miksi seurata? Tätä en koskaan ole ymmärtänyt. Miksi pitää seurata jonkun somea jos se vaan kiukuttaa ja sitten valittaa asiasta. Olisi varmaan se omakin elämä helpompaa jos jättäisi sellaiset tiit pois omasta somekokemuksesta ja keskittyisi niihin mitkä miellyttää :D just saying!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että sulla on hyvin paljon samankaltaisia ajatuksia aiheesta. Ja naulan kantaan! Mä en itse seuraa yhtäkään sometiliä, joka aiheuttaa mussa ärsyynnystä tai pahaa mieltä ja tästä syystä somen selaaminen on mulle aina ilonen, inspiroiva ja positiivinen kokemus! :) Ammenman täältä voimia arkeen, hyviä vinkkejä, esteettisiä elämyksiä ja iloa päiviini. Mun näkökulmasta some on siis piristävä ja mielenkiintoinen mahdollisuuksien verkosto! :D

   Poista
  2. Minkälaiset sometilit aiheuttaa sinussa ärsytystä tai pahaa mieltä? Siis minkä aiheiset, ei nyt tarvi mitään nimiä kertoa :D

   Poista
  3. Mulla ehkä sellaiset ärsyttänyt eniten, jossa on urheilullinen tyyppi, jonka tilillä ensin ollut kivan rento ja urheilullinen meininki ja sitten yhtäkkiä onkin huomannut, että onkin tyyli muuttunut jo jopa terveydelle haitalliseksi joko ravinnon tai kuntoilun viemisellä äärimmäisyyksiin. Yleensä, jos jonkun tilistä on siis seurannut enemmän huolestunutta huokailua kuin inspiroivaa ihailua, on tämä tili karsiutunut listaltani. Myös tilit, jotka mainostavat jatkuvasti toisia tilejä ärsyttävät! :D

   Poista
 7. Hei nyt mun on pakko kommentoida, sillä olen miettinyt tätä jo todella usein. Essi sä olen upea ihminen sun somejen perusteellla! Musta on upeata kuinka sä otat aina lukijat ja seuraajat huomioon esim vastaat kommentteihin erittäin nopeasti ja aina niin positiivisesti!:) ja näät niihin vielä vaivaa ja aikaa. Muutenkin sulla on ihanan positiivinen elämän asenne ja mun mielestä erotut muista bloggaajista just sillä! Jatkahan samaan malliin, täällä saat ainakin yhden lukijan aina sun juttuja lueskellessa tosi hyvälle fiilikselle ja ottamaat elämän välillä vähän rennomminkin, kiitos sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wäää mikä kommentti. Kiitos tuhannesti. <3 Mukavaa, kun rohkenit kommentoimaan ja vieläpä näinkin monipuolisen ja positiivisen kommentin. Tää on just se kiitos, minkä vuoksi jaksaa kirjoitellakin hymyssä suin kaikista niistä somen ikävistä puolistakin huolimatta. :')

   Poista
 8. Mun mielestä tää oli mielenkiintoinen ja tosi hyvä teksti sulta! Oon ite aika vastakohta tässä asiassa kuin sä, mutta silti kymmenen pistettä tälle :D Vaikka mulle se ei tunnu luontevalta toimia samoin, en missään nimessä tuomitse niitä ketkä tekee toisin. Aika pitkälle elän ajatuksella "live and let live", kunhan ketään ei satuteta henkisesti tai fyysisesti. Jotenkin sitä toivois, että ihmiset omaksuis enemmän ton ajattelutavan, lakkais olemasta niin tuomitsevia ja ennakkoluuloisia ja löysäis muutenkin nutturaa hiukan ;D Mitä se on keltään pois, vaikka joku laittais 10 selfietä päivässä someen? Niinpä, ei yhtään mitään. Jos ei halua niitä katsella niin ei tarvii, simple as that :D

  Tosi onnistuneita kuvia muuten näin btw :) Oot upea niinkuin aina ♥

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä löysin tän sun kommentin tuolta "roskaposti" osiosta tuon sun toisen kommentin jälkeen! Mitenhän tää oli sinne joutunut :D Joo mä kans en ymmärrä, että miten semmoinen toisten toiminta, joka ei napauta omaa elämää mihinkään konkreettisesti voi jotenkin kismittää sitten. :) Kiitos Erika kovasti <3

   Poista
 9. Hei, superhyvä postaus! (Nyt seuraa pitkä pohdiskelu) Oon just viime aikoina miettinyt jonkin verran näitä juttuja, joten hienoa, että satuit just kirjoittamaan tästä aiheesta.

  Mua toistuvasti pohdituttavat erityisesti tyypit, jotka postaavat paljon vähäpukeista/alastonta materiaalia ja perustelevat sitä sillä, että heillä on kaunis kroppa, joten miksi eivät esittelisi sitä. Olen täysin samaa mieltä siitä, että jokainen saa olla somessa esillä ja kuvata kehoaan juuri sillä tavalla kuin itse haluaa, eikä siihen ole toisilla ihmisillä mitään sanomista. Joten olen miettinyt, että miksi sitten esimerkiksi mulle silti tulee jotenkin epämiellyttävä fiilis kyseisen tyylilajin kuvista. Toistaiseksi olen tullut siihen tulokseen, että fiilis johtuu siitä, että kuvilla ylitetään joitain raja-aitoja sen suhteen, miten nainen saa ja voi itsensä esittää. Ollaan totuttu siihen, että vähäpukeiset kuvat naisista ovat jotenkin miehiä varten tai miesten vika, mutta jos nainen omasta tahdostaan sellaisia postaa, niin hetkinen, mistäs siinä on kyse? Selvästi mulla on tässä ajatuskuviossa vielä kelaamista, en oikein tiedä mitä itsekään ajattelisin :D. Just siksi on kiva kuulla jonkun paljon somessa esillä olevan ajatuksia aiheesta, vaikka sun kuvat ei yllämainittua tyylilajia yleensä edustakaan.

  Toisekseen ajattelen, että kai me kaikki haetaan somesta huomiota. Itse menin Instagramiin alun perin siksi, että työnhaun kannalta olisi tärkeää käyttää aktiivisesti eri somekanavia. Nyt kun työkuvioni on erilainen, niin kai olisin jo poistunut Instasta, mikäli musta ei olisi kiva saada tykkäyksiä - huomiota. Huomion hakemisesta puhutaan yleensä negatiiviseen sävyyn, mutta kyllähän kaikki meistä haluavat tulla nähdyiksi ja kuulluiksi tavalla tai toisella. Kaikki ihmiset toivovat osakseen arvostusta ja vastakaikua, sitä vain haetaan eri tavoin.

  Jostain syystä tuntuu olevan tärkeää tehdä luokitteluja sen suhteen, millainen huomion hakeminen on ok. Mulla ainakin on omat ääneenlausumattomat periaatteeni siitä, millaista sisältöä en postaa Instaan/Facebookiin/mihin nyt ikinä, varmaan sullakin. Haluamme vaikuttaa siltä, että emme hae huomiota vaan sattumalta vain saamme sitä - vaikka järjellä ajatellen tiedämme, että kaikki tavoittelemme samaa nähdyksi ja kuulluksi tulemisen kokemusta. Siksi joistakin ihmisistä ilmeisesti tuntuu hyvältä idealta tulla tänne anonyyminä vinkumaan, että paljon somenäkyvyyttä saanut ihminen on tehnyt jotain väärää, noloa tai halventavaa. Esille asettuminen vaatii myös rohkeutta, jollaista kaikilla ei ole.

  Vaikka en ole mitenkään pitkällä näiden kelojeni kanssa, niin jotenkin toivoisin, että ihmiset miettisivät näitä päässään tai vaikka keskustelisivat kasvotusten kavereidensa kanssa tällaisista aiheista. Tai kirjoittaisivat omaan blogiinsa omasta näkökulmasta ja ketään tarkoituksella loukkaamatta, kuten sä olet tehnyt. Että jos näkee somessa jonkun naisen meikatut kasvot tai vilauksen rintoja tai pakaroita, niin ei menisi rageilemaan sinne kommentteihin vaan kysyisi itseltään, että miksi toisten ihmisten tissit aiheuttavat mussa tällaisia reaktioita.

  Heh, tästä tuli nyt aika sekava vuodatus. Mutta siis kiitos postauksesta ja erityisesti vikellysmaininnasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Viivi, että näin pitkää pohdintaa puolin ja toisin päin aseteltuna! Musta on mahtavaa, miten monilta löytyy kuitenkin tämä taito, että vaikka itselle some ei olisikaan niin luontevaa ja tärkeää, osataan silti asettautua myös toisten erilaisten ihmisten asemaan. Tottakai multakin löytyy omat rajani siitä, millaisia kuvia tai asioita itsestäni jaan someen ja joidenkin tilit ylittävät kärkkäästi omat rajani, mutta tämä ei silti suututa mua millään tavalla, vaan lähinnä herättää samanlaisia kysymyksiä päässä, joita monilla saattaa herätä esimerkiksi omasta somekäyttäytymisestäni. Tavallaan musta on juurikin hauska seurata sellaisia sometiliä, jotka eroavat paljon omasta tyylistäsi, sillä musta on kivaa kun jonkun some herättää mussa ajatuksia ja tunteita täysin neutraalin suhtautumisen sijaan. :) Mä tykkään ihmisten erilaisuudesta, eikä kaikkien kuulukaan pyrkiä samaan ajatusmaailmaan ja käyttäytymiseen! :)

   Poista
 10. Meniköhän mun kommentti roskapostiin (ilmeisesti näin on käynyt viime aikoina parikin kertaa jostain syystä :o) vai eikö vaan tullut perille? :o En viitsis alkaa naputtamaan uutta tällä laitteella, mutta tuun koneella kirjottamaan uudestaan jos ei löydy mistään, tää postaus ansaitsee sen :D ♥

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eli sieltä roskapostista tän kommentin juurikin poimin, mutta sain julkaistua sen sieltä nyt! Kiitos vinkkauksesta <3 :D

   Poista
 11. Tosi hyvin ja fiksusti vastattu! Mä en tykkää itse olla somessa, koska pidän niin paljon yksityisyydestä, mutta minusta muita on kiva seurata.

  En myöskään ymmärrä sitä miksi somessa oleminen, selfiet ja ne vähän paljastavammatkaan kuvat koetaan niin pahaksi jutuksi. Kuten sanoit, ne eivät loukkaa ketään, joten luulisi että maailmasta löytyisi pahempaakin tuomittavaa kuin jonkun selfiet. :D

  Ja sisarkunta on hauska "repäisy"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos paljon ymmärryksestä vaikka ilmeisesti hyvin erilaisia somen käyttäjiä ollaankin! :) ymmärrän täysin myös halusi yksityisyyteen ja kyllähän sitä itsekin ajoittain miettii, mikä järki tällä kaikella oikein on. Samassa kuitenkin somettelu on mulle ollut aina hauskaa ja mielenkiintoista puuhattavaa, joten miksikä tätä touhua lopettamaankaan. Mut löytää täältä ja muualta somettelemasta niin kauan, kun koen tämän itselleni ja muille kivaksi jutuiksi ja sitä se on mulle ainakin tähän asti ollut. :)

   Poista
 12. mitä ripsihuolto paikkoja suosittelisit pääkaupunkiseudulla? :) olen siis itse juuri muuttanut tänne pohjoisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en oo itse käynyt kuin ystävälläni hänen kotonaan laittamassa, joten oon kanssasi aivan yhtä kuutamolla aiheesta! :D

   Poista
 13. Moi! Mä ajattelin nyt tulla ekaa kertaa kommentoimaan tänne kun oon niin pitkään jo lukenut sun blogia ja tästä on oikeestaan tullut ihan lemppari. Erotut joukosta aitoudella, huumorintajuisuudella ja positiivisuudella, siis mielettömän upeen ulkonäön lisäksi :) Näin sut perjantaina päivällä rautatientorin lähellä juoksemassa varmaankin bussiin tai junaan (tai ainakin luulin tunnistaneeni sut?:D) ja pakko sanoa että olit vielä kauniimpi livenä kuin monissa kuvissa! :) -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haahah siellä mä joo ravasin hiki hatussa junaan töihin, kun lähdin vähän liian myöhään toisesta duunista matkalle. Ehdin kuitenkin ihan tipalla, mutta ajoissa hehee! Voi kiitos valtavasti, en yhtään muista miltä oon näyttänyt siellä hilputtaessani, mutta mukava saada tälläistä palautetta. :) <3

   Poista
 14. Onko puoli desiä liikaa proteiinijauhetta 55 kg painavalle 16 vuotiaalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en itse käytä protskujauheita tai lisäravinteita, joten en tiiä noista sitten paljon mitään itse! Kannattaa kysyä joltakin ammattilaiselta tai sitten joltakin blogaajalla, jonka blogi keskittyy vahvasti treenaamiseen! :)

   Poista
 15. Teitkö sä loppuun sen unelma itsestä kirjan ja koitko että siitä oli paljonko hyötyä? :) mietin itse sen ostamista, mutta onhan se kallis jos siitä ei loppupeleissä saa paljoa irti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein joo! 4kk kesti kirja, joka oli mulle aivan täydellinen aika tutkiskella itseä, sillä olin kyseisen 4kk juuri vaihdossa Thaimaassa. :) Mulla oli sellainen elämäntilanne, että olin aikasmoisen hukassa, joten kirjasta oli mulle tosi paljon hyötyä ja se pisti ajattelemaan omaa elämää ja sen suuntaa monelta eri kannalta. Opin valtavasti uutta ja muistin tärkeitä asioita, jotka oli jäänyt unohduksiin elämän varrella. :) Mulle kirjasta oli siis paljon hyötyä ja onkin ollut mukavaa selata nyt jälkeenpäinkin omia vastauksia taaksepäin. :) Kirjasta sai paljon infoa ravinnon, liikunnan ja mielensisäisen tutkiskelun tärkeydestä. :)

   Poista
  2. Kiva kuulla :) Tilasin nyt sitten sen kirjan! Kiitti vinkistä, sun blogin kautta sain tietää siitä kirjasta :) Tilasin myös sen Unelmien Vuosi kirjan, ajattelin aloittaa sen sitten ensi vuoden puolella kun olen ensin käynyt läpi tuon Unelma Itsestä-kirjan.

   Poista
  3. Mä voisin itsekin haluta tuon unelmien vuosi kirjan. :) Elämä on aika lailla kiinni omista valinnoista ja tuo kirja auttoi melko hyvin punnitsemaan niitä oman elämän lähtökohtia monesta eri näkökulmasta ja ehkä muistaa paremmin tehdä ihan joka päivä niitä itselleen parhaita valintoja, kun on se kirjakin päivittäin muistuttamassa niistä! :D :)

   Poista
 16. Hei, laitoin sulle kysymyksen siitä Unelma Itsestä kirjasta ja kysyisin vielä, että kuinka monta kuukautta se kirja kestää? :)

  VastaaPoista
 17. Tiedätkö vielä milloin julkaiset kysymyspostauksen vastaukset? Ja tuliko paljon sellaisia kysymyksiä joita et julkaissut tai joihin et vastaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän! Tänään, kun pääsen salilta kotiin vastaan loppuihin kysymyksiin ja julkaisen ensimmäisen osan! :)

   Poista
 18. Moikka!
  Haluaisin kysyä, että mietitkö kuinka tarkasti, millaisia kuvia julkaiset esim. instagramissa?? Olen huomannut että sulla on tosi kauniita kuvia siellä ja feedi näyttää melko harkitulta,mutta julkaisetko todellisuudessa kuvia sen perusteella, mikä feediin sopii, vai ihan fiilispohjalta?
  Mukavaa syksyn jatkoa ja työn iloa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, mun mielestä taas mun feedi on nimenomaan melko sekava, sillä mulla ei ole oikein mitään sellaista selkeää linjaa minkä tyylisiä kuvia lisäisin, vaan lisään aikalailla fiilis pohjalta mielestäni kivoja kuvia. Välillä tykkään lisätä esimerkiksi reunat kuviini, välillä en. :D Ehkä sellainen julkaisusääntö löytyy, että ei saa olla liian montaa selfietä putkeen! :'D

   Poista
  2. Aurinkoista syksyä sulle myös! :) <3

   Poista
 19. Saa olla seksikäs, kuha on lapaset kädes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaahahahahahdsadasa !!!!! En ees muista mitä silloin piti oikeesti sanoo xDDDD

   Poista
 20. Mielenkiintoinen postaus :) hyvin kirjoitettu! Rispektit siitä, että osaat suhtautua asioihin huumorilla, etkä anna somen kommenttibokseissa ja keskustelupalstoilla riehuvan negatiivisuuden ja kateellisuuden lannistaa<3 Ja musta on ihanaa kun joskus tulit meiän kahvilaan ja salaattiannoksen saatuasi kaivoit kameran esiin :) -kulmiksen kimma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, piti vastata tähän jo aikoja sitten! Heheeh, kiitos paljon palautteestasi ja kulmis on muuten edelleen ihan lempparikahvila! Tänään viimeksi kävin siellä! ;D

   Poista