keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Hello Summer

Vähän sitä on päässyt jo makustelemaankin, mutta nyt se taitaa ihan oikeasti olla vihdoin ovella. Pari viimeistä viikkoa on ollut suoraan jostakin jäänavalta, mutta taidetaan kaikki olla valmiita ottamaan helteet taas vastaan. Mikäs sen parempi uutinen, kuin se, että juhannuksena pitäis olla aurinkoiset ja lämpöiset säät! Jeehaa, olen valmis!

Pari viikkoa Suomeen palattuani sainkin vietellä jo hetken kesälomia töistä ja niille viikoille sattuikin sopivasti jo melkoisia hellepäiviäkin.

045

Iltalenkeillä pärjäsi hyvin pelkässä topissa...

007

Ja päivisin lämpö kohosi välillä niinkin suureksi, että eksyttiin rannalle ja tää kuulostaa ehkä jopa mahdottomalta, mutta mä paloin ensimmäisellä kerralla kun otin aurinkoa rannalla Suomessa! Siis ihan oikeesti... Melkein puoli vuotta Thaimaan auringon alla ei riittänyt luomaan mulle sopivaa suojanahkaa Suomen kesän varalle?! Huhhuh. :D

199

Yhtenä päivänä lähdettiin iskän ja hänen naisystävänsä kanssa veneilemään pelkkien "isojen lasten" voimin. Meillä oli aina kotona vielä koko konkkaronkalla asuessamme "isot" ja "pienet", jonka vuoksi kutsutaan toisinaan edelleen perheemme pienempiä "pieniksi" ja meitä vanhempia lapsia "isoiksi". :D

054

Innostuttiin Annin kanssa molemmat vetaisemaan yllemme veneilyyn sopivat sini-valkoiset vaatteet ja raitaa.

203

204

Ei oltu viime kesänä ehditty yhdessä vesille, sillä muutin Helsinkiin vasta niin loppukesästä, että vene vedettiin talvehtimaan melko nopeasti kotiutumiseni jälkeen.

096

Oli aivan ihana lipua kauniiden maisemien ohi, nautiskella hyvästä säästä ja perheen seurasta ja vaihtaa kuulumiset samalla.

103

108

Anni oli saanut yhteistyönä kasan karkkeja sopivasti mukaan, joten kun nälkä alkoi kolkutella, aloin vetämään noita tuollaisina triplahamppareina nassuun... Mun pääsääntönä on yleensä ollut aina, ettei saa vetää mitään makeaa nälkäänsä, mutta tuolla veneessä karkkikasojen läheisyydessä hengaillessa ei ollut oikein vaihtoehtoja! :D

095

Onnellinen laivarotta.

127

Onneksi saavuttiin melko pian kohteeseemme Espoon Suvisaaristoon Pentalaan, jossa suuntasimme Paven saaristoravintolaan.

133

Paikka oli aivan ihana! Mökkimäisen tunnelmallinen, todella siisti ja tuli vain jotenkin niin kesäinen olo välittömästi!

140

Listalta tilattiin kaikki samainen annos, koska se vaan kuulosti jo listalla niin pirun hyvältä! Ja rehellisesti sanottuna, en oo syönyt koskaan yhtä hyvää lohiannosta! Lautaselta löytyi siis paistettua lohta, torvisienikastiketta ja uusia perunoita voilla ja tillillä. Mun suuren suurella nälällä saattoi toki olla osuutta myös hitusen makunautinnon yyberiyteen, mutta annan tälle kyllä kymmenen pistettä.

155

159

Syöminkien ja kahvitteluiden jälkeen oli aika potskutella takaisin omaan satamaan ja aurinkokin laski juuri sopivasti paluumatkallamme. Tuossa mä sanoinkin, että en ihan heti keksi oikein parempaa tapaa vietellä aurinkoista kesäpäivää.

162

Donan kanssa lähdettiin taas toteuttelemaan hieman toisenlaisia aktiviteetteja yhtenä kauniina päivänä, kun molemmilla sattui olemaan vapaata.

164

Lähdettiin nimittäin Keravalle metsästämään Keinukallion portaita. Hyvillä suuntavaistoilla ja Keravatietämyksillä me onnistuttiin jotenkin eksymään varmaan kolmesti reitiltä, mutta se toi matkaan vaan muutamia lisäkilsoja, kauniita maisemia ja jännitystä! :D Samalla päästiin vaihtamaan kaikki kuulumiset yksityiskohtaisesti jauhaen kauniissa maisemissa hyötyliikunnan parissa, joten ei se suuntavaiston puuttuminen aina ihan huonokaan juttu ole.

167

Vihdoinkin perillä!

172

Samalla opiskeltiin Donan uuden kameran anatomiaa ja oli kyllä ihana pitää tuollaista ihanan kevyttä ja pientä kameraa kädessä... Mä luulen, että mun seuraava kamera tulee olemaan minijärkkäri tai joku vastaava tuollaisen ison jötikän sijaan, mutta se sitten joskus hamassa tulevaisuudessa vasta. ;)

173

En oo ikinä kokeillut porrastreeniä. Paljon siitä oon monien ystävien kanssa jauhanut, että nyt sitten joskus mennään, mutta ikinä sitä päivää ei ole vielä koittanut! Nytkin päästiin vain hieman kokeilemaan, sillä eksymisemme johdosta aikataulut hieman pettivät ja meille oli saapumassa kyyti tuonne hetkenä minä hyvänsä. Äkkiä lähdettiin sitten kokeilemaan sitä kipuamista eri tekniikoiden kera ja kyllähän tuolla saa sitä tuntumaa ja polttelua aikaiseksi jo ihan vaan tallustamalla tuota edestakaisin.

182

Kutsutaanpa tätä nyt tutustumiskierrokseksi, sillä oon aivan varma siitä, että suunnataan vielä vetämään itsemme ihan piippuun tuonne joku päivä kesän aikana!

193

Huhujen mukaan tuo puinen Sherwood- kyltti on ilmestynyt tuonne joskus aikoinaan yön aikana, eikä kukaan tiedä kuka sen on sinne roudannut, mutta tämän tarinan todenperäisyydestä emme päässeet täyteen varmuuteen, joten hoi Keravalaiset, tietääkö kukaan tämän kyltin todellista tarinaa vai onko se ilmestynyt sinne vain itsestään? Nuo kirjaimet olivat vielä melko suurehkoja ja näyttivät painaviltakin.

Nyt lähden keskustaan hoitelemaan asioita reissua varten, sillä lähdemmekin jo huomenna Aden ja Ronjan kanssa sinne Bakuun! Piti olla pe-ma, mutta lennot saatiinkin sitten to-ti päiville, joten mulla tulee tähän melkein viikon loma sitten yhtäkkiä! Jotenkin ihan huippu fiilis ja uskonkin, että tästä reissusta tulee ikimuistoinen. :) Ensi viikolla taas lisää kuulumisia, reseptejä ja muuta mukavaa! Kivoja kesäpäiviä heppulitpeppulit. <3

17 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Millä kameralla kuvailet? :) sannnaolivia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sanna! Tän postauksen kuvat on osa napattu mun siskon Annin kameralla, joka on Canon EOS 700D, mutta osa taas mun Canon EOS 600D :)

   Poista
 2. Ihan todenmukainen tarina! Yöllä se sinne ilmestyi ja koska se oli sen verran hieno, päätti kaupunki antaa sen olla :D itsellä on kyllä portaat vielä testaamatta.. Ehkäpäs kesän lopussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, no sopi tuonne kieltämättä hyvin, niin miksikä sitä sitten poistamaan turhaan! :D no niin, mäkin haluun mennä vielä uusinnalle ihan kunnon rääkin vetämään!

   Poista
 3. Mistä toi sun ihana nyöripaita on joka sulla oli veneillessä päällä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ginatricot, mutta oon vaihtanut noiden nyörien tilalle tuollaiset raidalliset bikinien narut, kun siinä oli alunperin mustat paksut nauhat, jotka hyppäsi liian pahasti silmille mun mielestä! :D

   Poista
 4. Ei oo legendaa t. True keravalainen xD kerran ne on jo pilattukki mut kaveri kävi uudellee laittaa samanmoiset !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuuuu!! Vähän siisti homma! Respectit sille kamulille! :)

   Poista
 5. Sherwood-kyltistä löytyy tietoa googlettamalla. Ikävää, jos et siihen pysty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan himpula sentään! Jotenkin ei tullut mieleen, että siitä olisi ihan nettiin asti kirjoiteltu juttua, mutta kiitosta vaan infosta ja rauha maahan :)

   Poista
  2. Mua jotenkin naurattaa tää anon kommentti :D Siis tosi ikävää, että noin negatiivisia ihmisiä on olemassa, mutta kyse on tässäkin tapauksessa kuitenki vaan Keravalla olevasta kyltistä... Onhan se nyt laiskaa ja typerää, kun et jaksanut noin _tärkeää_ ja varmasti elämääsi vaikuttavaa asiaa selvittää, vaan kehtasit kysyä lukijoilta! :D

   Poista
  3. Ikävää, että sinun asenteesi on noin ikävä :/

   Poista
  4. Musta oli joo ihan kiva kuulla tästä tapauksesta mielummin lisää lukijoilta, kuin vain yksin etsiskellä tietoa. Vuorovaikutusta parhaimmillaan! :D :)

   Poista
 6. Minkälainen paikka baku oli? Olemme miettineet reissua perheen kanssa ja olisi hauska mennä paikkaan jossa ei oltais kukaan käyty niin suositteletko bakua? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin ison tapahtuman aikaan ihan huippu paikka, mutta muuten en kyllä lähtisi ehkä Bakuun ihan muuten vain lomailemaan. Isolla rahalla saa toki luksusta, mutta muuten vähän ehkä tylsä ja hiljainen paikka ja yleisesti puhutaan todella huonoa englantia! Venäjä taas on hallussa paikallisilla hyvin, jos sitä sattuu taitamaan. :D :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Tänään kirjoittelen taas kuulumisia blogiin! :D <3

   Poista