perjantai 4. joulukuuta 2015

Vihreä currykana

Moikka moi ja hauskaa perjantaita kaikki!

Reseptijuttujen pariin jälleen! Järjestettiin nimittäin parin viikon takaisena perjantaina Sonjan kanssa oikein kunnon romanttinen kynttiläillallinen luonani. Halusin valmistaa illallisen pitkän kaavan kautta alkupaloineen ja jälkkäreineen ja kasasinkin nyt tähän postaukseen vielä mitä pöydästämme löytyikään tuona iltana! Oonkin usein maininnut, etten keksi parempaa tekemistä kuin syödä jotakin herkkua hyvän ystävän kera ja samaa mieltä olen vahvasti edelleen. :D

053

Alkupalaksi valmistin meille "tapaslautasen" jolta löytyi tomaatti-basilica-mozzarella nyyttejä, sekä päärynää ja juustoa.

060

Nyyttien päälle vielä ripaus tummaa balsamicokastiketta, yrttisuolaa ja mustapippuria ja setti on valmis nautittavaksi!

Pääruuaksi taas valmistin Vihreää currykanaa couscousin kera!

062

Tarvikkeet

Punasipuli
2 Vihreää chiliä
3 Valkosipulinkynttä
Nippu basilikaa
Puoli purkkia vihreää currya
Purkki kookosmaitoa
1 Limenmehut
Paketti kanaa

Maustaminen: Mustapippuri ja yrttisuola

068

Paista kanat ja heitä sekaan punasipuli, chilit ja murskatut valkosipulinkynnet.

075

Lisää mausteet, limenmehut, basilika ja vihreä curry paista hetki ja kaada sekaan kookosmaito. Jätä miedolle lämmölle muhimaan ja maustumaan.

080

Couscousin sekaan heitin mausteita sekä basilikaa ja kirsikkatomaatteja makua tuomaan.

085


087

Ruoka valmistui nopeasti ja helposti ja oli ihan tajuttoman hyvää! Tätä tullaan valmistamaan keittiössäni ehdottomasti jatkossakin.

Ja tottakai kunnon illalliseen kuuluu myös jälkiruoka! Valmistin meille banaani-mustikkalettuja terveellisellä kaavalla.

097

Tarvikkeet

100g Mustikoita 
2 Kananmunaa
1 Banaani

112

Helppoa kuin mikä! Ainekset vaan tehosekoittimella sekaisin ja pannulle kunnon oliiviöljylorauksen päälle paistumaan. En saanut noista millään sellaisia täydellisiä ja kauniita lettusia, joita niin usein näkee somessa loihdittavan, mutta maku oli silti hyvä. Ainakin kun heitti päälle vielä kasan mustikoita ja reippaan lorauksen vaniljakastiketta! :D

Välillä on hyvä vaan istua alas herkuttelemaan ja syödä oikein hitaasti ja tunteella pitkän kaavan kautta! Suosittelen kaikkia etsimään sopivan kolon kalenterista ja eikun järjestämään kaverin tai kumppanin kera kunnon herkutteluillallinen kotosalla. Illan päätteeksi oltiin kyllä molemmat ihan mahat pinkeinä ja tyytyväisinä kaikista illan tarjottavista. Oikein herkullista viikonloppua sinne vielä kaikille! ;)

8 kommenttia:

  1. Ei ole mitään parempaa kun hyvä euoka hyvässä seurassa! Ravintolassakin ihanaa, mutta jonkun luona nautittuna aina jotenkin vielä extra kivempi kokemus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nimenomaan! :D Mä kanssa tykkään ravintolan sijaan ehkä jopa mielummin valmistella itse kotona jotakin mitä mieli tekee! :)

      Poista
  2. Ei vitsit, voisinko tulla sun luo syömään haha?! :D Aina niin herkullisen näkösiä kokkauksia ja kauniita kattauksia sulla ja olishan se nyt muutenkin ihanaa, kun kerrankin ei tarvis kokata ite itelleen - en edes muista koska joku olis viimeks kokannu mulle. Kivaa viikonloppua! :)

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh! :D Mullekin sais kyllä joku kokata välillä, mut mä kyllä rakastan ruuanlaittoa itsekin! :)

      Poista
  3. Luulin että tossa mustikkalettu kuvassa on kasa pihvejä ja kermakastiketta :p mietin että missäs se pihvi resepti on. Sitten kun luin ton loppuun, niin tajusin et ne onkin lettuja :p hehe:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei ne kyllä ihan letuilta näyttänyt! :'D Maku oli silti kohdillaan! :D

      Poista
  4. Banaaniletut pitää malttaa paistaa alusta asti miedolla lämmöllä, jos haluaa, että ne pysyy kauniisti koossa eikä ruskistu liikaa. T. Kantapään kautta oppinut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vihaan sitä odottelua, niin oon vähän hätähousu aina noiden kanssa! :D

      Poista