tiistai 22. joulukuuta 2015

Kylmäsavulohisalaatti

Heippulivei!

Tulinpas tähän väliin nopeasti heittämään tänne yhden freesin reseptin, jonka parissa hääräilin viikonloppua ennen. Tämä salaatti sopii mielestäni hyvin myös näin joulun aikaan, koska mulle tulee ainakin kylmäsavulohesta aina jotenkin jouluinen fiilis. Olisi tää kyllä kesäpöytäänkin varsin sopiva herkku, joten vähän joka pöydän salaatti kyseessä! :)

Tarvikkeet

286

Kylmäsavulohta
Kurkku
Sitruuna
Rukolaa
Pinaattia
Paprika
Omena
Punasipuli
2 Kananmunaa
Makaronia
Tilliä

292

Salaattipohjalla käytin pinaattia ja rukolaa, jotka sopii mielestäni molemmat hyvin kalan kaveriksi. Heitä makaronit ja kananmunat kiehumaan ja pilko sillä välin muut ainekset sopiviksi lohkoiksi.

297

Asettele muut ainesosat salaattipohjalle ja purista sekaan puolikkaan sitruunanmehut, lorautin myös sekaan hieman oliiviöljyä ja omppuviinietikkaa makua tuomaan.

304

Kun makaronit ja kananmunat ovat kiehuneet, heitä ne salaatin sekaan, rullaa lohisiivut päälle ja koristele tillillä!

Päälle vielä kunnolla mustapippuria ja salaatti on valmis nautiskeltavaksi!

309

Helppoa ja herkkua! Salaatti sopii hyvin niin juhlavampaankin tarjoiluun kuin vaan arjen herkutteluunkin. Itse valmistin tätä päivänä jona koulustani alkoi joululoma. Lomatunnelmaan virittäytymistä parhaimmillaan! ;)

Eipäs lopeteta vielä tähän sittenkään. Loppuun nimittäin vielä ihanan pirtsakan aamiaismehun resepti!

Aurinkoinen herätys

004

3 Mandariinin mehut
1 Sitruunan mehut
2 Porkkanaa
Purkki ananasta/tuoretta ananasta
Lasi vettä

009

Raasta porkkanat kulhoon, heitä sekaan ananaspalat ja mehut

012

Purista sekaan sitruunan ja mandariinien mehut

014

015

Ja kaada sekaan vielä iso lasillinen kylmää vettä!

016

Tattaraa! Jos joku aamu meinaa olla vähän voimaton ja uninen fiilis, niin tämä mehu herättää kyllä kivasti päivään ja tuo aamuun heti lisää puhtia. Näillä aineksilla tätä tuli vieläpä jonkun litran verran, joten pullotin sitä vielä töihinkin mukaan ja maistui vielä illallakin yhtä raikkaalta ja hyvältä!

023

Nytpä siirryn keskustaan tekemään ihan viimeisiä jouluhankintoja ja reissuun tarvittavia pieniä juttuja, jonka jälkeen siirryn vetämään viimeiset treenit pois alta ennen joulurauhan aloittamista! :D Ihanaa ja rakkaudentäyteistä joulunaikaa teille kaikille, jos en ehdi tulla kirjoittelemaan tänne ennen aattoa! Suuntaamme Suomessa asuvan perheeni kanssa Lahteen joulun viettoon ja mulla on tällä hetkellä niin ihana fiilis, kun näkee pitkästä aikaa Lahdessa asuvia pikkusisaruksia kunnolla ajan kanssa ja saa vietellä viimeisiä hetkiä Suomessa rauhallisissa tunnelmissa perheen keskellä. <3

10 kommenttia:

  1. Kumpikin resepti menee kyllä testiin :) ton lohisaalatin tapaista salaattia teen kyllä itsekkin ja se on kyllä hyvää! Ihanaa joulun aikaa sinullekkin ja nauti viimeisistä hetkistä perheen kanssa suomessa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kokeiluun pääsee! :) yritän joo nauttia nyt täysin siemauksin läheisten seurasta <3

      Poista
  2. Nams mä teen varmasti joulun jälkeen tota kylmäsavulohisalaattia, kuulostaa ja näyttää niin hyvältä tälläsen "lohifanin" mielestä!

    Ihanaa joulua sulle Essi <3

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh, mustakin on kuoriutunut viimeisten vuosien aikana kunnon lohifani! :D ihanaa joulua Erika teille sinne myös! :)<3

      Poista
  3. Oi miten hyvältä näyttää!♥

    VastaaPoista
  4. Näyttääpä ihanan raikkailta nää reseptit, pitää laittaa kokeiluun. Tehdäänkö mehu siis sauvasekoittimella? :) Hyvää joulua sulle Essi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No raikas olikin ensimmäinen asia, mitä mulle tuli näistä mieleen! Mä tein joo sauvasekoittimella, kun muuta ei löydy tällähetkellä, mut varmasti jollakin smoothiemakerilla tai perus tehosekoittimella saa vielä paremmin ja nopeammin sekaisin. :) ihanaa joulua sulle myös! <3

      Poista
  5. Oliko Jaakko sun synttäreillä?

    VastaaPoista