keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Kookoksinen kanakastike

Heipparallaa!

Mä oon tällä hetkellä enemmän innoissani kuin aikoihin mistään. Mulla on tänään viimeinen työpäivä, kunnes pääsen viettelemään mun neljän viikon kesälomat! Kuuntelen kotona täysillä radiota, kokkailen kanaa herkkusienillä ja marinoiduilla vihanneksilla ja tanssin bikineissä. :D Oli pakko kokeilla miltä reissuun mukaan otettavat bikinit tuntuvat ja näyttävät päällä tänä kesänä. Voin sanoa, että näky on kalpea! Tänä kesänä vaan ei olla ehditty nähdäkään vielä niitä helteitä Suomessa ja vähän pelottaakin, millainen tomaatti musta tulee ensimmäisten päivien aikana Kreikassa! Paljon aurinkorasvaa ja eiköhän se siitä sitten. ;)

No mutta aiheeseen. Viime viikolla kokkailtiin kanaa. Eikä ihan mitä tahansa, vaan ihan tajuttoman herkullista kookos-kanaa vihannesten kera! Tähänhän voi heitellä lähes mitä tahansa omia suosikki kauden vihanneksia ja kasviksia, mutta omasta pannusta löytyi näitä:

010

2 Chiliä
Paketti herkkusieniä
Lime
Parsakaali
Purkki maissia
3 Punasipulia
Paketti kanaa
Purkki kookosmaitoa
Riisiä

Maustaminen: Yrttisuola, valkosipulijauhe, mustapippuri

013

Vihannekset vaan palasiksi ja kanat pannulle paistumaan

020

Heitä vihannekset sekaisin pannulle oliiviöljyn ja mausteiden kanssa

024

Mausta kanat limellä ja mausteilla makusi mukaan, kaada kypsät kanat kasvisten sekaan ja lorauta kookosmaito sekaan. Anna muhia pannulla hetki miedolla lämmöllä ja kastike on valmis nautittavaksi!

Riisit maustoin reippaasti juustokuminalla, currylla ja yrttisuolalla.

032

Raikas ja kesäinen salaatti kylkeen, ruisleipä kouraan ja ahmimaan tuotosta!

Hyvää ruokahalua

14 kommenttia:

  1. Oii Essi, kiitos tästä reseptistä! Just mietin, että mitä ihmettä sitä tekis huomenna ruoaksi kun pää lyö aivan tyhjää, mutta nyt on sekin sitten selvillä :D Toi näyttää ja kuulostaa ihan superhyvältä ja terveelliseltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi jee kiva kuulla, että tää resepti tuli nyt oikein tosi tarpeeseen! :D kokeilemaan vaan ja kerrohan sitten, mitä tykkäsit! :)

      Poista
  2. Ihanan simppeli ja herkkulisen kuuloinen ohje! Testiiin :D Kana-aurapastasta on tullut yksi kesto suosikkini, sun reseptit on vaan niin hyviä ja simppeleitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä niiin helppo, ettei helpommaksi oikein voi mennäkään! :D kiva kuulla, että on ollut mieleisiä aikaisemminkin! :)

      Poista
  3. Pakko kysyä, että mitä mausteita itse käytät kanan maustamiseen? Hyvää kesää sulle Essi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika usein juustokuminaa, valkosipulijauhetta, mustapippuria ja yrttisuolaa! :) ainiin ja chiliä tai grillimaustetta ! Hyvää kesää sinne kans <3

      Poista
  4. Maistuuko tuo kookos kuinka vahvasti siellä kastikkeessa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä tykkään todella paljon kookoksesta, joten en huomaa sen makua mitenkään pistävänä, vaan se tuo mun mielestä sellaisen ihanan kermaisen ja pehmeän maun tuohon. Mutta jos et tykkää kookoksesta, voit käyttää ihan hyvin ruokakermaa sen tilalla tässä kastikkeessa! :)

      Poista
  5. http://todayimunstoppable.fitfashion.fi/2015/06/04/valta-naita-aineita-aurinkosuojaa-valitessa/
    Mulla tuli vaan tosta aurinkorasva-kohdasta mieleen tää kun koin pienen järkytyksen ton postauksen luettuani :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh! Pitääkin heti tarkastaa nuo omat rasvat, että mitä aineita niistä löytyykään! Kiitos paljon vinkistä!

      Poista
  6. Tuleeko sulle usein blogiin sellaisia kommentteja joita et julkaise ollenkaan? Minkälaisia kommentteja et julkaise ja tuleeko sulla sellaisista paha mieli vai pystytkö jättämään ne vain "omaan arvoonsa"? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä lähes koskaan. Oon ollutkin siitä todella kiitollinen! :) Julkaisematta jätän lähinnä vain sellaiset kommentit, joissa puhutaan pahaa tai loukataan jotakin toista henkilöä, tai jos kommentin aihe ei kuulu tai liity blogiini mitenkään. Pystyn jättää hyvin omaan arvoonsa sellaiset ikävät haukkumis/yms kommentit, sillä usein niistä huomaakin, miten yrittämällä yritetään vain keksiä jotakin loukkaavaa sanottavaa. :)

      Poista
  7. vaikutat tosi ihanalta ja mukavalta ihmiseltä blogin perusteella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. etpäs arvaakaan, miten kivalta toi sun kommentti tuntui tällä hetkellä :') <3 kiitos sinulle

      Poista