maanantai 8. kesäkuuta 2015

Paluu maan pinnalle

Mä oon viime päivinä ajatellut asioita varmaan enemmän kuin koko elämäni aikana yhteensä. Olen käynyt läpi ihan jokaisen tunteen maanisesta hysteriasta epätoivoon ja suunnattomasta surusta helpotukseen. Tälläkin hetkellä päässä on niin paljon erilaisia ajatuksia, ettei näitä voi oikein edes sanoiksi pukea. Halusin kuitenkin tulla kertomaan hieman ajatuksia, joita tässä on tullut pyöriteltyä päässä viimeisten päivien aikana.

263

Viimeisen vuoden aikana olen kokenut ihan mielettömän paljon hienoja juttuja. Olo on ollut suorastaan voitokas ja erittäin onnellinen. Elämässäni on tapahtunut paljon uusia asioita, joita en olisi koskaan voinut kuvitellakaan kokevani. Olen elänyt näitä hetkiä vahvasti yhdessä blogi-minäni kanssa. Olen kantanut kameraani mukanani joka ikiseen kokemaani tapahtumaan ja hetkeen, jota elän. En väitä, ettenkö olisi nauttinut tästä. Löysin ihan mielettömän ihanan harrastuksen, josta nautin täysin rinnoin. Blogiin kirjautuessa fiilis on aina ihan loistava ja itsensä toteuttaminen tämän kautta on ollut luontevaa ja kaikin puolin mukavaa.

295

Samalla kuitenkin olen elänyt tietynlaisessa haaveiden pilvessä, jos näin voi edes sanoa. Blogimaailmaan on helppo kadota. Vaikka olenkin ollut läheisilleni ja ympärilläni oleville paikalla, en ole kuitenkaan ollut täysin oma itseni ja läsnä. Muutama lapsuudesta asti vierelläni kulkenut ystäväni on viimeisten päivien aikana hieman avannut silmiäni ja kiitänkin heitä tästä suunnattomasti. Silmäni ovat jotenkin auenneet tähän tilanteeseen ihan uudella tavalla, jota en olisi varmaan innostuksissani varmasti edes itse huomannut, ennenkuin olisin jo liian syvällä jossakin, minkä olen ympärilleni rakentanut.

319

Olen melko maanläheinen ihminen, vaikkei sitä ehkä kovin moni uskoisikaan kaiken tämän tilpehöörin ja pakkelin alta. Viimeisen vuoden aikana se maanläheinen Essi on meinannut vaan vähän hukkua tähän maailman menoon. Täällä on kuitenkin sisällä hyvin tunteikas, ajattelevainen ja luontoa ja maailmaa rakastava ja kunnioittava ihminen, joka ei oikeasti tarvitsisi sitä kaikkea pinnallista moskaa, jota ihmiset ovat tähän maailmaan luoneet. Blogi, jos mikä, on kuitenkin juurikin tätä melko pinnallista moskaa suurimmaksi osakseen. Toivonkin koko sydämestäni, että saisin tuotua tänne hieman niitä oikeasti kauniitakin asioita ja arvoja maailmassa esille.

339

Siinä vaiheessa, kun huomaa, että jokainen kiva juhla tai tapahtuma alkaa näyttää hyvältä mahdollisuudelta postaukselle, jokainen kaunis maisema tai rakennus alkaa näyttää hyvältä taustalta asukuville ja edessä odottava ulkomaanmatka vaikuttaa täydelliseltä tilaisuudelta miljoonalle blogikuvalle, ollaan jo vähän liian syvällä tässä maailmassa.

360

Ja mä en halua elää elämääni näin. Mä en halua odottaa jokaista kivaa tapahtumaa elämässä vain siksi, että pääsisin katselemaan sen linssin läpi. Haluan tuntea jokaisen hauskan hetken joka solullani ja nauttia niistä hetkistä siksi, että ne on tärkeitä mulle tässä elämässä. En siksi, että saisin ikuistettua mahdollisimman monta hauskalta tai hienolta näyttävää kuvaa niistä.

256
 
Blogini ei ole ollut mistään kaikkein "vaaleanpunaisimmasta maailmasta" koskaan ja täällä onkin saanut seurata melko realistisesti kuvia ja tunnelmia juhlien tuiskeesta ja elämän huiskeesta. Silti, tahdon kuitenkin palata vieläkin enemmän maan pinnalle ja olla elämän hienoimmissa hetkissä läsnä ihan koko sydämestäni.

325

Blogia en ole todellakaan lopettamassa, sillä tämä on tuonut arkeeni paljon iloa ja intohimoa, sekä monta upeaa ihmistä, joiden kanssa voi jakaa ajatuksia maailman menoista. Haluan kuitenkin tuoda blogini vieläkin enemmän takaisin siihen aitoon elämään ja meininkiin ja keskittyä siihen, ettei tämä hauska iloinen harrastus muutu missään vaiheessa elämääkin tärkeämmäksi asiaksi.

292

Aiheeseen liittyen mun on pitänyt katsoa viime päivinä pitkään itseäni peilistä suoraan silmiin. On pitänyt palauttaa mieleen ne asiat, mitkä tässä elämässä ovat mulle oikeasti tärkeitä ja mikä mulle merkitsee eniten tässä maailmassa. Kun tutkiskelin syvimpiä mietteitäni huomasin, ettei mikään näistä pinnallisista asiosta joita täällä pyörittelen, merkitse mulle yhtään mitään sen rinnalla, mitä kaikkea tällä maailmalla on oikeasti meille tarjottavanaan. Uskon, että moni muukin blogia pitävä ymmärtää, mistä puhun, ja varmasti moni muukin pystyy samaistua näihin fiiliksiin.

344

Samalla on tullut mietittyä paljon tulevaisuuden näkymiä ja tavoitteita ja niitä asioita, joita haluan elämässäni näkeä, kokea ja toteuttaa. Parisuhdekin on ollut tässä vaiheessa suurennuslasin alla ja meillä onkin tällä hetkellä paljon käsiteltävää käynnissä. Asioista on kuitenkin voinut keskustella rehellisesti, aidosti ja rakentavasti ja tällä hetkellä tilanne onkin erittäin hyvä. Paljon on asioita, joista en tulevaisuuden kannalta tiedä vielä hölkäsen pöläystä, mutta tällä hetkellä mieleni on erittäin odottavainen ja toiveikas. Tällä hetkellä en halua tilannetta kuitenkaan enempää puida blogin puolella. Toivottavasti ymmärrätte. <3

270

Tulevan kesän aikana haluan taas keskittyä täysillä itseeni, läheisiini ja elämästä nauttimiseen. Kamerakin kulkee varmasti mukana menossa, mutta vain niissä mittasuhteissa, että se on itselleni ja kaikille ympärilläni oleville hauska ja vaivaton asia, eikä meininkiä rajoittava tekijä. Olen aina kantanut kameraa mukanani kaikkialle, blogin aloitettua siitä on vaan ehkä tullut vähän liiankin tärkeää, että ne kuvat ovat just eikä melkein onnistuneita. Kuvien laatu ei välttämättä siis tämän kesän postauksissa ole se tärkein asia, vaan se, että kertomissani tapahtumissa ja asioissa on se ihan oikea ja aito tunnelma.

362

Uskon, että viimepäivinä läpi käymäni asiat ja ajatukset ovat olleet jonkinlainen uuden alku itselleni ja tunnelin päässä ei voi olla muuta kuin parempi huominen. <3

93 kommenttia:

 1. Upea teksti, Essi. Olet hyvä kirjoittamaan ja vaikutat aina vain enemmän ja enemmän aidolta ja mahtavalta persoonalta. Toivon sinulle kaikkea hyvää tulevaisuuteesi ja nykyhetkeesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti sulle. Tosi kiva kuulla, että tekstistä välittyi aito tunnelma. <3

   Poista
 2. Ymmärrän sua ihan täysin!! Ja mun mielestä kaikesta "pinnallisesta hömpötyksestä" huolimatta sun blogi on tähänkin asti ollut jotenkin ihanan aito - huippua että sitä aitoutta saadaan vielä lisää! Mun mielestä se, että bloggaajalla on omaa elämää blogin ulkopuolella välittyy kyllä ihan blogiin asti. Joten välillä varmaan tekee ihan hyvää jättää se kamera kokonaan kotiin! Itse en kyllä bloggaa, mutta näin oon ajatellut :)

  Mä olin jo ihan hädässä että eiiii nytkö sä lopetat mutta huh, ei onneksi! Tsemppiä sulle kovasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Varmastikin se, että sitä elämää tosiaan on muutenkin kuin blogissa näkyen, välittyy jossain määrin iloisena tunnelmana ainakin bloginkin puolelle! :) Välillä kameran kotiin jättäminen on se paras mahdollinen vaihtis! :) Kiitos kovasti ja juu ei hätää, en mä tämän kanssa näin hevillä luovuta! :D <3

   Poista
 3. Tätä lukiessa kyllä hetkeksi sydänpysähtyi, että loppuukko se paras blogi ja sisäinen "eiii" huuto. Kuitenkin rivejä lukiessa ymmärsi juurikin sen tunteen ja ne ajatukset, mitä tänne olet kirjoitellut niin kamerasta kuin niistä elämänarvoista. Ihana kuitenkin kuulla, että sinulla on läheisiä ystäviä, jotka ovat palautelleet juurilleen ja suhteessakin kaikesta voi keskustella avoimesti ja aikuisesti :) Mun mielestä kuvat, vaikka ei olekkaan "priimaa" on aina hyviä ja juurikin ne vähän ei niin ammattimaiset on juuri ihania ja koen niiden sopivan blogiisi joka on juurikin harrastus ja lifestyle tyylinen! Toivottavasti paluu maanpinnalle tuo elämään takaisin rytmiä ja sitä omaa itseä ja odotan innolla miten se näkyy blogin puolelle, koska muutos ei voi olla kuin positiivinen <3 Hurjasti hyvää mieltä ja positiivisuutta sinne suuntaan, olet Essi upea! :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, voi ihana! :D On tosiaan kultaakin kalliimpaa, että löytyy ystäviä, jotka tiputtavat takaisin maan pinnalle, kun sille löytyy tarvetta! :) Kiitos kovasti sulle tsempeistä, tulee kyllä niin hyvä mieli näitä teidän mietteitä ja kommentteja lukiessa. <3

   Poista
 4. Itselleni ei koskaan ole hyvän blogin edellytyksenä olleet täydelliset kuvat vaan juurikin se aitouden tunne, minkä takia olen jäänyt blogiisi koukkuun :) Joten nauti täysin ajasta läheistesi kanssa ja anna kameran tulla sitten vasta kakkosena! Oikein ihanaa kesää sinulle Essi <3 T. Meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ettei se kuvien ammattimaisuus ole blogia lukiessa se tärkein asia. Varmasti nautin, kiitos sulle paljon ja huippua kesää sinne kans. <3

   Poista
 5. Ajattelinkin, että jotain on menossa. Joskus sitä tarvitsee ravistelua, että asiat menee oikeille paikoilleen. Real life on blogia tärkeempi juttu tottakai! Älä nyt kokonaan lopeta sit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä pientä ravistelua tässä on nimenomaa nyt tarvittu ja alkaa jo tuntua siltä, että asioihin alkaa tulla enemmän tolkkua jatkuvasti. :) Lopettaminen ei ole tällä hetkellä aikomuksena!

   Poista
 6. Musta on mahtavaa et jaksat selittää ja kertoa meille lukijoille rehellisesti mitä sun elämässä tapahtuu silloinkin kun kaikki ei oo vaan ruusuilla tanssimista vaikka mitään velvollisuutta siihen ei tietenkään olisi! Tulee sellanen olo et oikeesti on sun kanssa samalla aaltopituudella jos ymmärrät mitä tarkoitan :D Toivon todella että sun asiat ratkeaa parhaalla mahdollisella tavalla äläkä ota mitään stressiä tästä blogista! Täällä on kyllä lukijoita jotka kyllä jaksaa odotella postauksia vaikka niitä ei tulisikaan joka päivä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että fiilis on juurikin tuo, että pystyy olla vähän samalla aaltopituudella. Tää on mulle jopa terapeuttista touhua, kun pääsee purkamaan ajatuksensa sanoiksi ja varsinkin, kun täällä on näin mielettömän ihana vastaanotto näille aatteille lähes jokaisella kerralla. Kiitos. <3

   Poista
 7. Aivan loistava teksti, Essi! Tämä antoi paljon inspiraatiota ja ajateltavaa varmasti kaikille :) Tsemppiä kesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miretta ja kivaa kesää sullekin! Tosi kiva, jos herätti ajatuksia. :)

   Poista
 8. Olet niin kaunis ihminen - sisältä ja ulkoa. <3

  VastaaPoista
 9. Ihanan rehellinen kirjotus. Se että ei tarvi elämä olla sitä jatkuvasta tietyn muotin mukaan elämistä mihin nykyään blogit ja sosiaalinen media meitä ihmisiä ajaa. Kaikki on täydellistä ja niin onnellista ja ollaan jatkuvasti edustuskunnossa :D tämä oli tosi hyvä ja onneksi olet itse nyt huomannut tämän, itsekkin sitä miettii välillä mitä tämä kaikki merkitsee minulle monen vuoden päästä jos nyt ei oo sitä uusinta muotivaatetta päällä ja mitä tästä jää? Nautitaan elämästä kaikin siemauksin kun on aikaa. Hyvää kesää essu ja tsemppiä ole oma itsesi :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuota olen miettinyt, että mitä tästä elämästä jää käteen, kun näitä hetkiä muistelee vuosien päästä. Tuli kyllä paljon heräämisiä elämän ja sen arvojen suhteen. Ihanaa kesää sulle kans. <3 :)

   Poista
 10. Onneksi et lopeta blogia kokonaan!<3 rennompi ote on musta ihan jees, ei valittamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tälle löytyy lukijoita, vaikka postaukset ei ihan niin usein ja priimana tulisikaan ulos! :)<3

   Poista
 11. kaunein ja aidoin postaus sinulta
  samoja fiiliksiä löytyy, tsemiä <3

  VastaaPoista
 12. Essi sä oot ihana❤❤

  VastaaPoista
 13. Ihana postaus <3 odotinkin jo uutta postausta innolla ja ajoitus oli kyllä täydellinen :D toivoisin postausta kesän matkoistasi :) loma vinkkejä kaipailisin tulevia lomia varten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heheeh, kiva kuulla, että postausta odoteltiinkin jo. Ei nyt ihan näitä viikon taukoja jatkossa tiedossa, mutta teki kyllä hyvää hieman mietiskellä rauhassa asioita. :) Kesäsuunnitelmista tulossakin postaus jossakin vaiheessa! Vaikka kesähän on jo melkein pitkällä käynnissä tässä! :D

   Poista
 14. Vaikutat Essi upealta ja aidolta ihmiseltä ja toivon sinulle vilpittömästi kaikkea hyvää. Välillä tarvitaan niitä vaikeampia kausia että ne kivat jutut tuntuu vielä kivemmilta! :) tsemppiä tulevaisuuden haasteisiin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että täältä löytyy näin vilpittömästi ystävällistä porukkaa. Tulee ihan itku tässä näitä teidän rohkaisuja lukiessa. Alamäet tosiaan saavat ne ylämäet tuntumaan vieläkin mahtavammilta! :) Kiitos sinulle <3

   Poista
 15. Vautsi, pakko oli tulla kommentoimaan ku sen verran hyvä postaus! Pisti todella miettimään, koska itsekkin vähän turhan usein stressailen, että saan jostain hetkistä ja tapahtumista kuvia ja videoita, niin voi sitten myöhemmin katsella niitä ja muistella. Yleensä kuitenkin just ne parhaat muistot on painunu vain mieleen! Tosi herättävä postaus oli, mä tykkäsin :) Tuli vähän samoja fiiliksiä ku siinä cokiksen uudessa "happiness" mainoksessa, et pisti oikeesti miettimään tärkeitä asioita ja että niiden toteutumiseen pystyy itse vaikuttamaan! Sun blogis on niin huippu Essi, ihanan aito, ja vähän huonolaatusemmat kuvat ei ainakaan mua häiritse, just se tunnelma on tärkein :) You go girl <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se cokiksen uusi mainos on kyllä ihan loistava, että hauskaa kuulla, jos tästä tuli vähän samanlaisia viboja! :) Joo, se on kyllä tosi harmi, että niistä kuvien saamisesta on tullut juurikin sellainen pieni stressin aihe. Ennen se oli mulle nimittäin täysin luonteva ja helppo asia, että se kamera (pikkukamera silloin tosin) kulki aina mukana. Nyt sitä vaan on koittanut keskittyä vähän liikaakin niiden kuvien napsimiseen, mutta koitetaan palata taas hieman juurille tässä touhussa! :) <3

   Poista
 16. Huhhuh Essi, oot niin uskomaton mimmi! Ihan todella hyvä postaus :) Tiedän tarkalleen, mitä tarkoitat, koska samasta syystä minä olen nykyään erittäin surkea somenkäyttäjä. Päivitän facebookkia ja instaa tosi harvoin juuri tuosta samasta syystä. Ennen juhlat tai mikä vaan elämässäni tapahtuva asia herätti ensimmäisenä ajatuksen "hei tästä saan niin hyvän päivityksen faceen / kuvan instaan!" ja jossain kohti huomasin, ettei sen elämän niin kuuulu mennä. Nykyään nautin läheisistäni täysillä ja pidän puhelimeni laukussa ;) Tykkään hirmuisesti kuitenkin lueskella sun blogia, joten toivon että jaksat jatkossakin edes jossain määrin jakaa sun elämää ja ajatuksia lukijoille. Kuitenkin niin, että pystyt nauttimaan aidosti elämästä ja ympärillä olevista ihmisistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan hävettää ajatella, että ensimmäinen ajatus lähestyvästä ulkomaanmatkasta olikin "vitsi tulee paljon hyviä kuvia", eikä esimerkiksi, että onpa ihanaa saada uusia elämänkokemuksia. Kuvia tulen varmasti räpsimään, mutta jos joku karva sojottaa johonkin suuntaan tai taustalta löytyy pari ihmistä liikaa, en anna sen häiritä yhtään menoa! :) Kiitos sullekin paljon rohkaisevasta kommentista. <3

   Poista
 17. Hieno teksti. Mukava kuulla, että olet "havahtunut" asiaan ja tuot sen rehellisesti julki. Kertoo aitoudestasi.
  Ihanaa kesää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kesää sulle myös ja kiva kuulla, että teksti kolahti. :)

   Poista
 18. Tsemppiä essi <3 oot niin hyväntahtonen ihminen että toivon sulle kaikkea hyvää. Kaikella on tapana järjestyä :) En yleensä kommentoi ikinä blogeja, mutta tuntu että halusin tulla jakamaan tän kommentin sun kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikella on nimenomaan tapana järjestyä. Tällä hetkellä fiilikset ja asiat rullaavatkin jo taas paljon paremmin, vaikka pitkä matka tässä on vielä jonnekin tulevaan. :) Tosi kiva, kun kommentoit <3

   Poista
 19. Hyvä kirjoitus ja kauniita ajatuksia Essi! :) Mielestäni blogisi on ollut aivan huippua sekä inspiroivaa luettavaa ja seurattavaa, ja olen varma, että blogisi positiivinen ja elämäntäyteinen meininki jatkuu, vaikket ottaisikaan vastedes bloggaamisesta turhia paineita! Nauti siis joka hetkestä ja ihanaa kesää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyritään nauttimaan jatkossa elämästä täysin siemauksin ilman pienintäkään stressiä tästä mukavasta harrastuksesta. Ihanaa kesää sullekin! :)<3

   Poista
 20. Jollain lailla tää teksti ihan liikutti miuta. Onneksi on olemassa niin hyviä ystäviä että maan pinnalle voi palautella leijailemasta puolin sun toisin ilman että joku loukkaantuu ja kieltää asian josta palautetta ympäriltä saa.

  Mie olen lukenut siun blogia jo jonkin aikaa ja täytyy sanoa että alkuun ajattelin että mitähän pinnallista kuraa tämä on mutta päin vastoin. Mie olen tykänny lukea miun mielestä aitoja tekstejä. Tää siun blogi ei jotenki yhtään vaikuta sellaselta yrittämällä yritetyltä elämä on pelkkää juhlaa -shitiltä vaan ihan oikealta elämältä.

  Tulevat kuvat sun muut varmasti vaan vahvistavat tätä näkemystä jos hölläät niiden kanssa etkä niin paljoa mieti tosiaan että onko siellä taustalla nyt joku puun oksa vinossa. olkoon !!! Niin ne ovat vinossa oikeassa luonnossakin.

  Tsemppiä siulle. Välillä tekee hyvää pysähtyä miettimään kaikkea mut kunhan et tätä blogia huolis nii mahottomasti :) asiat tosiaan tärkeysjärjestykseen :)

  Hakuna matata ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että teksti osui ja liikutti. Oon kyllä kiitollinen mun läheisistä ja ystävistä. Parempia saa hakea. <3 No kyllähän blogit nyt suurimmaksi osakseen ovat juurikin sitä pinnallista kuraa, mutta voi täälläkin saada yllättävän paljon niitä vähän syvällisempiäkin asioita puheenaiheeksi tai muotoiltua postauksiksi. :) Nimenomaan, niin kuin oikeassakin elämässä homma pyörii, näkykööt se myös täällä blogin puolella juurikin sellaisena! :) Hakuna matata <3

   Poista
 21. Olipa hieno teksti ja täyttä asiaa! :) Bloggaus on niin ihana harrastus että helposti sitä ajattelee usein ja monet tilaisuudet haluaa käyttää blogia varten. Hienoa kuitenkin että oot huomannut näitä juttuja koska bloggaaminen pitää nimen omaan olla kiva harrastus, ei liian hallitseva elementti elämässä.. Tää oli hyvä postaus ja kiva lukea!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tätä oli mukavaa lukea. Jotenkin sitä aina vähän pelkää, että tälläiset vähän vakavammat tekstit voisivat olla vähän raskasta luettavaa, varsinkin kun tykkään keskittyä elämässä muutenkin niihin positiivisiin asioihin negatiivisten sijaan. Tajuamisia on kyllä tullut nyt melkoiset määrät tässä viime päivien aikana ja toivon, että se näkyy blogissanikin vain positiivisena juttuna! :)

   Poista
 22. Tsemppiä ja toiveikasta mieltä sinne muutoksen keskelle! Kiva kuulla, että et ole laittamassa blogia tauolle vaan haet tapaa blogata itsesi kannalta fiksummin. Ja lohdutuksena: täällä on aikankin yksi lukija, jolle kuvanlaadulla (tai kuvan laadulla, missään merkityksessä) ei ole oikeastaan mitään väliä. Teksti on tärkein, ja sen sisältö blogissasi on kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin rohkaisevaa kuulla, että täällä käydään lueskelemassa mielellään myös näitä juttuja, vaikka ne kuvat eivät aina ihan laadukkaimmasta päästä olisikaan! Kiitos sulle!

   Poista
 23. Voiko tästä postauksesta tulkita, että sulle kihahti vähän päähän blogisi jopa suorastaan yllättävän hyvä alku. Ja se niinku vei mennessään niin, että aloit oleen enemmän blogihahmo kuin itsesi. No ei ihme, mutta asiahan kyllä on niinkin, että blogia täytyy pitää yllä ahkerasti, ihmiset kaikkoo, jos postaa harvakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkäpä jopa juurikin niin. Kyllähän sitä mihin tahansa harrastukseen voi vähän turhankin paljon uppoutua, mutta tähän blogimaailmaan ja meininkiin vaan on ehkä hieman vaarallista uppoutua liiakseen. Tottakai ahkera ylläpitäminen on myös tärkeää ja hainkin tällä enemmänkin juurikin sen normaalin elämän ja blogielämän yhdistämistä vähän fiksummalla tavalla niin, ettei tämä vaikuta niin paljon ympärilläni oleviin ihmisiin ja oman elämäni kulkuun. :) Tai ei ainakaan stressaavassa ja negatiivisessa muodossa, positiiviset muutokset blogin puolesta ovat tietenkin tervetulleita! :D

   Poista
 24. Todella ajatuksia herättävä postaus! Välillä sitä vaan huomaa, kuinka uppoutunut todellisuudessa koko blogimaailmaan onkaan, ja kaikesta ajatellaan että saisikohan tästä postauksen aikaiseksi tms. Olen lukenut vasta hetken blogiasi, mutta olen kyllä saanut siusta sellaisen välittävän ja aidon kuvan, en ollenkaan pinnallisen :) Mutta tosiaan, näitä asioita on ihan hyvä välillä pysähtyä miettimään ja elää elämäänsä täysillä ilman sitä jatkuvaa linssin takana olemista! Ihanaa kesää sinne suuntaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että blogista on välittynyt aito ja rehti kuva tähänkin asti. Ehkäpä enemmänkin haluankin olla vielä aidompi ja enemmän läsnä juuri omassa oikeassa elämässäni, joka varmasti myös heijastuu sitten blogin puolelle positiivisessa mielessä. :) Ihanaa kesää Tuuli sulle kans ja kiitos hirmusti tsempeistä. <3

   Poista
 25. essi<3 mulle tuli ihan kyynel silmää ku luin tätä. Pelkäsin eniten että lopussa lukee kiitokset ja hyvästit. Sun blogista on tullu iha älyttömän tärkee mulle. Ja kuten ennnkin oon sanonu et rakastan lukee tätä blogia koska oot niin herttanen tyttö ja just maanläheinen. Et leiju pilvilinnoissa niinku moni muu bloggaaja. Toivottavasti kaikki asiat järjestyy! Varsinkin parisuhteen rintamalla:)
  t:noora aka nahkalegginssi tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että oot elänyt mukana mun blogissa ja koit noinkin vahvoja tunteita tätä tekstiä lukiessasi. Mullakin vieri kyynel jos toinenkin tätä kirjoittaessani nimittäin. Toivon myös, että kaikki kääntyy vielä parhain päin, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. <3

   Poista
 26. Oot kyllä niin fiksu tyttö! Sun blogi on yks mun lemppareista just siks että oot niin aito etkä anna elämästäs sellasta kiiltokuvaa! Oot niin oikeessa tosta et pitäis elää hetkessä eikä vaan kännykän ja kuvien välityksellä jälkikäteen! Mä oon huomannut itessäni samaa et välillä mietin paljon enemmän miten hienoja kuvia voin ottaa tulevalla matkalla ja lisätä niitä instaan tai blogiin yms kun että keskittyisin nauttiin just siitä hetkestä! Älä ota mitään paineita kirjottamisesta, teet just sillon kun susta tuntuu hyvältä :) Ihanaa kesää sulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Täytyy nyt keskittyä siihen, että tosiaan oikeasti elääkin kiinni niissä hetkissä, eikä vain jonkinlaisessa sivussakatsojan roolissa linssin läpi eläen. Kiitos valtavasti, ihanaa kesää sulle myös <3

   Poista
 27. Moi essi.
  Mielestäni osuit tosi tärkeeseen aiheeseen minkä itekkin tajusin tässä joku aika siten. Viime lomalta esimerkiksi räpsin kuvia jatkuvasti taukoomatta. Oli tärkeetä ikuistaa jokaikinen juttu.. Nyt olin reissussa ja päätin etten aio räpsiä kuvia kokoaja vaan nimenomaan nauttia itse omilla silmillä maisemista enkä sen linssin läpi. Ja tuntuu että sain enemmän irti lomasta. Ja lopuks haluun tsempata sua ku ilmeisesti hankala hetki elämässä menossa. Asioilla on tapana järjestyä ja vaik se ei aina siinä hetkes tuntuis hyvältä, jälkeenpäin ajateltuna asiat on menny just niinku piti mennäkki. Hyvää kesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kuvien räpsiminen on ollut kyllä yleensä sellainen ihan huomaamaton ja luontevakin juttu, mutta siinä vaiheessa, kun huomasin, että aloin jäädä näppäilemään samasta kohdasta kymmenen-parikymmentä kuvaa, jotta yksi olisi se täydellinen, tajusin, että alkaa mennä vähän väärään suuntaan tämä touhu. :( Kiitos kun tsemppaat, nyt on tosiaan ollut vähän rankkaa, mutta uskon myös siihen, että kaikella on tarkoituksensa ja elämällä on tapana järjestyä. <3

   Poista
 28. Olen lukenut blogiasi jo ihan ensimmäisestä postauksesta alkaen, ja jäin kyllä heti koukkuun! Kauniit ja laadukkaat kuvat, inspiraatio, reseptit ja monipuolisuus ovat niitä, joista pidän blogissasi erityisen paljon. Sulla on oma hauska tyyli kirjoittaa, ja sellainen elämänmaku on mukana jokaisessa postauksessa :) Ole vain oma pirteä ja positiivinen itsesi, niin tilanne kyllä selviää! <3 :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmusti Ida <3 Ihana kuulla, että blogi on tuntunut mielekkäältä jo alusta alkaen. Toivon, että voin jatkussakin tarjota monipuolista ja hyvää mieltä tuottavaa sisältöä tänne! :)<3

   Poista
 29. Ihana, aito kirjoitus! Puhut asiaa, itse vaikka en blogia kirjoitakkaan, pystyn samaistumaan tuntemuksiisi sosiaalisen median kautta. Vaikutat ihanalta ihmiseltä, hyvää kesää! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hienoa, että blogia pitämättömätkin pystyvät jollakin tavalla samaistua näihin fiiliksiin. Some on tosiaan tullut lähes jokaisen elämään pysyäkseen, mutta sitä tulee oppia käsittelemään niin, ettei se vääristä todellisuutta. :) Hyvää kesää sullekin ihana <3

   Poista
 30. Kiitos rehellisyydestäsi ja avoimuudestasi. Kaikki kyllä järjestyy. Elämän isojen asioiden rinnalla blogin kuvien laatu on toissijaista. Kaikkea hyvää sinulle!:)

  VastaaPoista
 31. Moikka,
  Olipas aidosti rehellistä tekstiä, kiitos siitä. Pystyn ainakin jossain määrin käsittämään mitä haet takaa ja mistä halusit jakaa ajatuksia, vaikken blogia ole koskaan kirjoittanutkaan. Tekstistä huomaa hyvin, että olet oikeasti pohtinut todella isoja asioita ja haluan vain kiittää siitä, että jaoit ajatukset tänne blogin puolelle. Postaus oli mielenkiintoinen ja sai itsenikin ajattelemaan elämääni ja itselleni asettamiani tavoitteita uudelle tavalla. Ihanaa kesää ja tsemppiä ajatustyöhön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tullut pohdittua kyllä perin pohjin elämän jokaista osa-aluetta. Kaipa tähän jotakin tolkkuakin saa kesän edetessä. Onneksi kohta alkaa töistäkin lomat ja pääsee kunnolla rentoutumaan ja nautiskelemaan elämästä. Mahtavaa kesää sullekin ja kiitos kovasti tuesta ja tsempistä!

   Poista
 32. Heippa!

  Nyt ihan aiheen vierestä kysymys, mutta kun olitte viime vuonna Himoksella juhannuksen, niin oliko leirinnästä pitkä matka itse festivaalialueelle? :) Ootko itse muuten nyt tulossa? Toivottavasti törmäiltäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leirinnästä on kävelymatka esiintymisalueelle, eli ei juuri matka eikä mikään! :) Olen juu tulossa tyttöjen kanssa tänäkin vuonna viettelemään Himos Juhannusta! :) Halataan jos tavataan! :D <3

   Poista
 33. Ihana teksti essi, on hienoo että oot niin aito:) toivon sydämestäni sulle kaikkea hyvää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun sydän pakahtuu tässä teidän vilpittömän ihania kommentteja selatessa. Kiitos, kiitos. <3

   Poista
 34. Hienoa että olet miettinyt elämää eteenpäin ja annat lisää aikaa läheisillesi. Olet myös mahtis bloggaaja, ja jos ihaluat sulla on mahdollisuudet kehittyä varmasti pitkälle. Kuuntele omaa sydäntäsi mitä sitten kaiken suhteen teetkin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydäntä tässä on nyt pyrittykin kuuntelemaan viimeisten päivien aikana. <3

   Poista
 35. Tää on kyllä yks parhaimmista blogeista joita seuraan! Aluksi olin vähän skeptinen,ajattelin että oot just semmonen pinnallinen blondi. Anteeksi :D Sulla on niin kiva ja mielenkiintoinen tapa kirjoittaa ja niin hyvä että välillä teet myös näitä hieman syvällisempiä postauksia :)
  Vaikutat ihanan positiiviselle ihmiselle,jonka ajatuksiin on helppo samaistua. Aina innolla odottelen uuden postauksen ilmestymistä,jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ota todellakaan pahalla, koska sellainenhan mä olen. Sieltä pinnalta juurikin! :D Välillä ihmisiin täytyy vaan tutustua vähän syvemmin, ennenkuin heistä voi sanoa oikeasti mitään. :) Tosi kiva kuulla, että ajatuksiin on helppo samaistua ja odotteletkin ilolla uusia postauksiakin. Kiitos Melinda sullekin. <3

   Poista
 36. Ihana jos löytyy tuollaisia ihmisiä vielä maailmasta! <3 itse olen monesti miettinyt (useamman vuoden) blogin perustamista ja tiivistit aika hyvin sen miksi en haluaisi itse blogia perustaa. En jotenkin haluaisi elää liikaa blogilleni ja olla kokoajan bloggaaja. Jotenkin tuntuisi ehkä liian narsistiselle kirjoittaa itsestään ja kuvata itseään (esim asukuvia) tai vaihtoehtoisesti elää matkoja blogiin materiaalia kuvaillen. Tuleehan matkoilla toki kuvailtua nytkin, mutta ne on vain muistoja itselleen. Toivottavasti sinulla on kaikki kuitenkin hyvin ja jaksat jatkaa kirjoittelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näitä samoja asioita mäkin pyörittelin, kun blogin perustamista harkitsin. En todellakaan silti kadu yhtään blogin perustamista. Paljon paljon hyvää tämä on tuonut, mutta nyt vaan aloin hieman kadottaa niitä syvimpiä arvoja elämässä. Tämä olisi voinut tosin tapahtua ilman koko blogiakin ihan vaan nykyisen some-kulttuurin ansiosta. Pieni herättely ja eiköhän tää taas tuo elämään pelkästään lisäarvoa! :) Asiat järjestyy varmasti ajan kanssa. <3

   Poista
 37. Tämä oli todella ajatuksia herättävä ja jotenkin silmiä avaava postaus, hyvin samanlaisissa tunnelmissa olen itsekin. Juuri tämän takia olet ehdottomasti suosikkibloggaajani, olet yksinkertaisesti niin aidon oloinen persoona ja toivon kovasti omaavani joskus samanlaisen positiivisen elämänasenteen. Kaikkea hyvää elämääsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain vihdoin itsekin silmäni kunnolla auki. Ihana kuulla, että blogini on yksi suosikeistasi ja asenne ja meininki on ollut kohdillaan. Toivottavasti saan tuotua sitä aitoa tunnelmaa jatkossa yhä enemmänkin tänne. Kiitos. <3

   Poista
 38. Itse voin samaistua kuvailuun! Blogia en pidä, mutta rakastan kuvata ja kamera on kulkenut teinistä asti mukana (pokkari) ja älypuhelimien tultua kännykän kamera on ollut kovan kulutuksen alla. Kuvausintoiluni kanssa ostin sitten vuosi sitten järkkärin. Koska kapistus on kallis kulkee se mukana vain edustusjuhliin ja erillisille kuvausmatkoille :D kuvausmatkat on itselleni omaa aikaa ja irtiottoja, hyvää musaa napeista korvaan kamera kouraan ja kohteeseen ottamaan sitä täydellistä kuvaa, eli ne 20 että yksi on hyvä xD tämä siksi, että kuvaaminen on minulle harrastus ja haluan kehittyä, manuaali asetukset kun ei vieläkään uppoa päähäni! Jotenkin sitä on tullut vaativaksi omille kuville ja illanistujaisissakin ennen ne kivat kuvat näyttää nyt tärähtäneiltä/valottuneilta/väärin rajatuilta yms. Tästä olen opetellut irti tämän vuoden puolella kun itse asian huomasin vaikuttavan juhliin! Juhlista ja elämästä tulee niitä elämänmakuisia kuvia ja se on vain fine, jätän ne täydellisten kuvien tavoittelut sinne omille kuvausreissuilleni ;> blogisi on ihanan aito, tekstit täyttä asiaa ja luonteeltasi vaikutat ihanan positiiviselta! Kaikkea hyvää sinun elämään ja toivotaan, että se tasapaino löytyy sielläkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ymmärrän tuon, että se kuvailu voi parhaimmillaan ollakin juuri rentouttava ja miellyttävä harrastus. Sen elämänmakuisuuden tahdonvoimasta tulevaisuuden juhlissa ja tapahtumissa vangita, täydellisesti aseteltujen kuvien sijaan! :) kaikkea hyvää sullekin <3

   Poista
 39. Voin niin vahvasti samaistua sun ajatuksiin. Itsellänikin on ollut kevät yhtä hullumyllyä ja tajuamisen aikaa. Muun muassa erosin pitkään kestäneestä parisuhteestani. Osaltaan se johtui heräämisestä siihen, mitä haluan ja mikä silloisessa tilanteessa oli pielessä. Osaltaan se johtui omasta möhlimisestäni ja nimenomaan sen unohtamisesta mikä on oikeasti tärkeää, -pinnallisen touhun sijasta. Tilanne ei edes helpottanut heti sen jälkeen, päinvastoin. Sitä seurasi "somehulluus -näin hyvin mulla menee-vaihe". Eli oli kauheat paineet pävitellä some täyteen kauniita kuvia ja osoittaa miten ihanaa elämä on ja miten hyvin menee. Vaikka tosiasiassa niin ison elämänmuutoksen jälkeenhän sitä oli ihan rikki. Nyt vasta pikkuhiljaa on alkanut tuntua siltä, että olen saannut siitä järjen hivenestä taas kiinni. Olen alkanut ymmärtämään mikä on tärkeää ja samalla jättänyt ne pinnalliset turhat asiat ulos elämästäni.

  Vaikutat niin ihanalta, sydämmelliseltä, kiltiltä, aidolta, diipiltä ja lämpimältä ihmiseltä. Ihanaa kesää sinulle Essi! Toivottavasti saat pääsi niin sanotusti selvitettyä, ja että kaikki asiat loksahtavat kohdalleen. Niinkuin monet edellä kommentoijatkin totesivat, hakuna matata ja asiat menevät, niinkuin niiden on tarkoitus mennä. :)
  Voimaa ja rakkautta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kun keskittyy niiden pinnallisten asioiden sijaan niihin asioihin, jotka oikeasti syvällä sisällä merkitsevät jotakin, saa niihin elämän myllerryksiinkin helpommin jotakin tolkkua ja asiat lähtevät rullaamaan niin kuin kuuluukin. :) ihana kuulla, että sullakin on tullut joitakin heräämisiä tässä kevään aikana, pystyt varmasti samaistua hyvin munkin fiiliksiin sitten. Kiitos sulle ihan valtavasti noista ihanista sanoistasi, voimia ja parempaa huomista sinnekin <3 :)

   Poista
 40. Aito, hieno ja koskettavakin teksti. Sä todellakin osaat kirjoittaa. Monen muun tavoin ehdin säikähtää loppuuko bloggaaminen sun osalta kokonaan, mutta onneks siitä ei ollut kysymys. Se mistä oli kysymys sen sijaan on mun mielestä tosi hieno asia. Tekee hyvää pohtia itseään ja elämäänsä oikein kunnolla, sillä vaikka sen myötä voi tulla eteen myös vaikeita asioita, negatiivisia tunteita jne, se loppujen lopuks kasvattaa ja tekee onnellisemmaks. Mä toivon sulle kaikkea hyvää ja että kaikki asiat järjestyy tavalla tai toisella - mikä ikinä se paras tapa sitten onkaan :) <3

  Kiitos tästä ihanasta blogista ja siitä, että jatkat sen kirjoittelua edelleen! Anteeks miten laiska kommentoija oon ollut, vaikka luenkin jokaisen postauksesi ja kuulut mun top3 lemppareihin. Mulla on vaan nyt ollut erittäin paljon stressiä, ahdistavaa yksinäisyyttä ja muuta vastaavaa, joka on jotenkin lamauttanut enkä oo vaan saanut aikaiseks yhtään mitään. Mutta yritän taas skarpata, lupaan sen! :)

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihan mielettömän ihana kommentti. Antaa kyllä paljon voimia nämä teidän lämpimät kommentit. Tulee sellainen olo, ettei ole näiden ajatustensa kanssa yksin, vaan löytyy ymmärrystä. <3 ei haittaa laiska kommentointi, kiva kun olet pyörinyt täällä kuitenkin ahkerasti tunnelmassa mukana! :) kiitos Erika!

   Poista
 41. <3 voi kääk miten ihana, rehellinen postaus essi! Kuka tahansa bloggaaja ei olisi noin aidosti kertonut tuntemuksiaan, moni olisi vain todennut että on päättänyt ottaa blogilomaa tms tms. Pisteet siis sulle avoimuudesta meitä lukijoita kohtaan <3 en halua olla töykeä, mutta silti utelen että meneekö jo parisuhteessa yhtään paremmin? Tsemppihali, postauksia odotellessa, oli niissä täydellisiä kuvia tai ei <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusin joo kertoa ihan rehellisesti missä mennään , varmasti viikon tauko ei jäänyt kaikilta huomaamatta nimittäin... :) kiitos <3 kuten sanoin, en aio asiaa täällä tarkemmin ruotia, koska tälläiset asiat ovat sen verran henkilökohtaisia. Aika näyttää, mitä elämässä tapahtuu tulevaisuudessa. <3

   Poista
 42. Olet kyllä niin aito ihminen! Monen olisi hyvä ottaa sinusta mallia. Kiitos ihanan piristävästä blogista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän paljon. Ootte kyllä niin ihanan ystävällisiä ja tsemppaavia ihmisiä. <3

   Poista
 43. Kuulostaa hyvältä. Pystyn samastumaan sun fiiliksiin ainakin hieman, sillä vaikka en blogia kirjoitakaan, niin jo pelkästään usein kivoja tulevia tapahtumia odottaessa innostusta aiheuttaa valitettavasti ihan liikaa jo se ajatus, että kuinka hienoja kuvia saankaan otettua instagramiin. Ja sitten jos kuvat eivätkään onnistu, menee mieli reissussa vähän apeaksi aina hetkellisesti.

  Kiitos ihanasta, aidosta postauksesta <3 Tämä herätti minutkin siis miettimään sitä, mikä oikeasti tässä elämässä on tärkeää ja mikä toisarvoista. Tsemppiä sulle ja mukavaa kesänjatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että herätti myös monessa tunteita ja ajatuksia, joilta ei omaa blogia löydy. Kaipa tämä on sitten nykyisen somekulttuurin yleinenkin ongelma... Kiitos sulle ja ihanat kesän jatkot sulle kans <3

   Poista
 44. Ihan mielettömän hyvä teksti ja tuo kaikki on tässä niin totta. Pitäisi välillä unohtaa ne linssit kotiin ja nauttia siitä kun hetki on käsillä. Sillä niitä samanlaisia hetkiä ei varmasti ole jaettavissa monta elämässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Ihan liian usein tyydyn napsimaan kuvia sivusta, kun ystäväporukka halaa synttärisankaria, vaikka voisin olla itse siellä keskellä rutistamassa kaikkein kovimmin! :D <3

   Poista
 45. Ymmärrystä täältäkin.

  Jos vielä jonnekin vaihtoon aiot vuodeksi tai puoleksi, niin joudut maksamaan vuokran kumpaankin asuntoon, josset saa "sijaisasujaa", ja muutenkin aika kohtuutonta laittaa toinen venaamaan vuoden, kun itse surffaa maailmalla, koska noi vaihdot on niin vaan niin parasta, mitä Suomen koulujärjestelmä voi tarjota.

  Sinänsä vaan jännä, että sun postaukset oli niin kivoja ja positiivisia, ettei olisi ikinä voinut arvata, että olis parisuhteessa jotain vikaa, tyyliin, kun oli yhteinen lomakin tälle kesälle varattuna perheen kesken.

  Arvostan suuresti, kun voitte pysyä ystävinä silti, tässä näkyy pitkä tunteminen ja toisen kunnioitus. Pointsit teille, kaikki "aikuisetkaan" eivät pysty samaan !

  Kaikkea hyvää jatkossa sinulle !

  VastaaPoista