tiistai 11. marraskuuta 2014

WEEK 45

Viime viikolla saimme nauttia muutamasta aurinkoisesta päivästä ja pari lumikuuroakin tuli koettua täällä etelämpänäkin! Harmi, ettei lumi tahdo vielä pysyä maassa yötä kauemmin, sillä jo pieni vaalea kerros sai aikaan sen, että kaikkialla näytti tuplasti valoisammalta ja saattoi siinä joulumielikin kohota kummasti muutamalla asteella.

Tilasin joskus Nellyn syysaleista Vilan kirkkaanpunaisen/korallihtavan kevyen toppatakin, joka on sen verran lämmin, ettei sille ole ehtinyt tulla vielä kunnolla käyttöä. Nyt kuitenkin säätkin alkavat olla sen verran vilpoiset, että takki pääsi vihdoin käyttöön. Alle ei tarvinnut kuin kevyen paidan ja takki piti lämpimänä iltaan asti.

006

047

014

025

Uskon, että takki soveltuu myös hyvin talvikäyttöön, kunhan sinne alle heittää vähän paksumman neuleen alle.

Havahduin yhtenä päivänä siihen, ettemme olleet syöneet Jaakon kanssa kotona moneen päivään lainkaan salaattia. Toki suurin osa perusruokieni resepteistä sisältää jo itsessään paljon eri vihanneksia ja kasviksia, mutta ihan sitä rehellistä itseään ei ollut tullut valmistettua hetkeen. Joskus mainitsinkin, että syksyn saapuessa salaatit vaihtuvat helposti keittoihin ja uuniruokiin. 

Kanafileiden kaveriksi valmistinkin sitten samantien suuren kulhollisen kreikkalaista salaattia.

015

Kreikkalainen salaatti on vähän sellainen tapaus, että missä ikinä sitä tilaakaan, tai missä maassa sitä tarjotaankaan, se on aina hyvää. Olen syönyt elämäni aikana hyvin erilaisia kreikkalaisia salaatteja ja tähän asti olen ollut aina annokseeni tyytyväinen. Omasta salaatistani unohdin mustat oliivit, mutta muut tutut maut löytyivät.

027

Punainen, vihreä ja keltainen paprika
Fetajuustoa
2 Punasipulia
Puolikas kurkku
4 Isoa kypsää tomaattia
Napolitan-mix salaattisekoitus
Oliiviöljyä, mustapippuria ja ripaus omppuviinietikkaa

052

Kreikkalaiseen illalliseen kuuluu luonnollisesti myös ruisleivät...

056

Mitä sitä hyvää muuksi muuttamaan, kreikkalainen salaatti toimii lisukkeena AINA.

Viikko huipentui isänpäivään ja viettelimmekin sitä tänä vuonna erityisen suurella porukalla. Anni saapui Suomeen viikoksi lomailemaan ja hän otti myös poikaystävänsä mukaan viettelemään isänpäivä-aamua kanssamme. Isoveljeni perheineen oli myös mukana ja juhlistimmepa myös samalla veljeni ensimmäistä isänpäivää! Pikkusisaruksillamme oli vielä muutama kaveri yökylässä, joten suureenkin aamupalapöytään piti raahata pari lisäjakkaraa kaikkia nälkäisiä varten.

282

Pappa sai mustikkataide-kortin.

289

338

Aamupalalla riitti hulinaa ja muutamiakin käsipareja nauttimassa kaikista herkuista, joita pöytään oli loihdittu. Ruokaa oli kuitenkin riittävästi ja kaikki saivat mahansa vähän liiankin täyteen. :D

359

365

373

Anni oli tuonut Istanbulin matkaltaan muutamia pieniä tuliaisia, jotka ilostuttivat kovasti!

390

Erityisesti ilostutti Kikon nestemäinen huulipuna, sillä edellinen putkiloni oli loppunut minulta juuri muutama kuukausi takaperin.

392

Sain myös paketin hieman epämääräisen näköistä haudutettavaa teetä, sekä käsisaippuan. Sainpa myös kasan erilaisia turkkilaisia mausteita!

399

402

Päivän väri oli sininen.

503

Viikonlopun aikana joulutunnelma alkoi kohota entisestään.

512 
♥ 

540

Voitteko uskoa, että tehtiin tämä taideteos ihan itse?

Tälle viikolle on koulujuttujen lisäksi suunnitelmissa tuoda vähän uusia tuulia urheilurintamalle, josta kuulettekin lisää myöhemmin. :) Olemme myös sopineet muutamatkin "treffisuunnitelmat" Annin kanssa, joten viikosta on tulossa hyvin kiireinen ja varmasti hauska!

16 kommenttia:

  1. Mitä liikkeitä teet salilla jalkapäivänä? Mä oon taas aloittamassa salilla käynnin ja mietin onko nää tarpeeks: jalkaprässi, loitontaja, peruskyykky, askelkyykky, lantionnostot. Muistinkohan nyt kaikki... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vaihtelen melkein aina vähän, mutta samoina pysyy aina lantionnostot, erilaiset kyykyt, jalkaprässi, sisä-ja ulkoreidet laitteilla ja pohkeet. Kuulosti ihan toimivalta kombolta toi sunkin, mutta kannattaa muistaa välillä vaihdella liikkeitä ja palata niihin vanhoihin sitten taas parin viikon päästä! :)

      Poista
  2. Aivan ihanan värinen tuo Vilan takki! Piristää varmasti asua kuin asua tähän aikaan vuodesta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se piristi kyllä hetkessä ankean harmaan aamun, kun sen päälleni lätkäisin! :D

      Poista
  3. Tuo sininen paita on todella kaunis päälläsi. Korostaa silmiesi väriä upeasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos kovasti! Multa ei olekaan ennen löytynyt tuon sävyistä sinistä vaatteissa. :)

      Poista
  4. Eikä miten ihana tuo lahjakassi tekstillä! <3 Et sattuis tietämään mistä ostettu? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on <3 Nyt en kyllä yhtään osaa sanoa! :(

      Poista
  5. Ihanan pirteä toi takki! :) Ja jotenkin tosi upea kuva toi missä oot koiran kanssa, siinä on ihanat värit ja tunnelma ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookkin! :) Voi kiitos paljon, siinä on joo kyllä vähän sellainen aamu-utuinen valo! :D <3

      Poista
  6. Yllätyin todella positiivisesti kun näin sinusta eka kertaa kuvan bikineissä. Olin aina ajatellut, että olet hieman pyöreä kun kasvosi ovat niin pyöreän malliset ja lisäksi isot rinnat taitavat antaa ''muhkean'' vaikutelman. Miten voitkin ollakin noin timmissä kunnossa vaikka syöt paljon kermaisia ja juustoisia yms ruokia, etkä kuitenkaan läheskään joka päivä urheile?! Kateus iskee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo mulla on aika "pyöreän" malliset kasvot, mutta vartaloltani olen ollut pienestä pitäen todella hoikka. Nyt vanhemmiten sitten syömiset on alkanut vaikuttaa tietenkin enemmän vartaloonkin, joten ihan mitä vaan ei voi suuhunsa pistää ja aktiivinen elämäntapa pitää tietenkin myös hoikkana. :) Syön pääosin melko paljon, mutta aika terveellisesti ja kun ruokailurytmi on tarpeeksi tiheä ja monipuolinen, pysyy aineenvaihduntakin kunnossa. :)

      Poista
  7. Toi sininen paita on ihan täydellinen! Korostaa siu hiusten väriä ja silmii (: mistä se on ostettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon! :) <3 paita on ostettu kirpparilta, joten en valitettavasti osaa kertoa alkuperäistä ostopaikkaa. :/

      Poista