torstai 20. marraskuuta 2014

Te teette tästä kokonaisen

Annika kirjoitti blogissaan hyvin ajankohtaisesta aiheesta "YKSINPUHELUA". Postaus käsitteli sitä, miten blogin kävijämäärän noususta huolimatta kommentit vain vähenevät vähenemistään. Nykyään on kaikenmaailman tabletit, flabletit ja pefletit sekä älypuhelimet, joilla pystyy käyttää nettiä helposti ja kätevästi, mutta kommentointi tuntuu olevan näillä välineillä hieman haastavampaa kuin tietokoneella tai läppärillä näpytellessä. Ihan ymmärrettävää. Lisäksi luettavia blogeja löytyy ihan huimia määriä, eri aiheista, eri maista ja eri maailmoista, jonka vuoksi itsekin monesti selaan läpi kaikkien uudet postaukset nopeasti ja kiireessä.

p3

Itse olen sen verran tuore bloggaaja, (blogini täytti muutama viikko sitten puoli vuotta, jee!) että jokainen kommentti, jonka saan, ilostuttaa minua ihan valtavasti. Voisin sanoa, että kommentit ovat se syy, miksi päätin jatkaa bloggailua, vaikka ensin hieman arvoinkin asiaa. Lisäksi minusta tuntuu, että te meikäläisen lukijat, olette jotenkin erityisen iloista, positiivista ja elämänmyönteistä kansaa, sillä teidän kommentit ovat aina niin ihanan iloisia ja piristäviä, että surkeampikin päivä kääntyy hymyyn hetkessä. En siis itse voi toimia oikein elävänä esimerkkinä tästä kommenttien puutoksesta, sillä olen bloggaillut niin vähän aikaa ja minulla on sen verran vähän seuraajia ainakin säännöllisesti, mutta monia suosittujakin blogeja lukeneena voin sanoa, että tämä kommenttien vähentyminen on ihan käsinkosketeltavaa.

Ymmärrän niiiiin hyvin, miten näitä bloggaajia harmittaa kommenttien vähäisyys, sillä aina, jos kirjoitan postauksen, johon tulee 0/hyvin vähän kommentteja, alan välittömästi epäilemään itseäni. "Oliko se nyt noin huono?" "Pitäisikö poistaa koko postaus ja tehdä joku parempi..." "Höh, näin siihen niin paljon vaivaakin.." Voin kuvitella, että bloggaajat, jolla on sitten monia tuhansia lukijoita, ihmettelevät näitä kysymyksiä vielä tuhatkertaisina. "Oliko postaus tosiaan niin tylsä, ettei se kiinnostanut yhtäkään kymmenestätuhannesta..." Ymmärrän kuitenkin myös niiiiiiiiiin hyvin lukijoita, joita oikeasti kiinnostaa, mutta se kommentointi sillä pefletillä tuntuu jotenkin vaivalloiselta ja turhalta. Hieman vaivalloista se voi olla, mutta ei koskaan TURHAA! 

p1Nimittäin tättärää! Hyvät lukijat! Te teette blogista kokonaisen ja bloggaamisesta kokonaista, sillä vaikka te ette välttämättä itse huomaakaan, teidän jokaisen kommentit vaikuttavat huomaamattomasti siihen, millaiseksi blogi jatkuvasti kehittyy ja muovautuu. Joku pyysi minua aikoinaan kirjoittamaan reseptipostauksia useamminkin = reseptejä saa bongailla blogistani nykyään viikoittain. Joku tykkäsi erityisesti ajatuksia herättävistä postauksista = niitä on saannut lukea täältä sen jälkeen useampiakin kappaleita. Joku sanoi, että iloinen ja rento ote on mukavaa = siihen yritetään panostaa jatkuvasti! :) Te vaikutatte vahvasti siihen, millaiseen suuntaan blogit kehittyvät ja millaisia ne ovat tällä hetkellä, vaikka tietenkin bloggaajat säilyttävät blogeissaan sen omankin juttunsa, eikä kaikkien ehdotusten perään suinkaan juosta päättöminä kanoina.

p2
Kun siis jatkossa lueskelette suosikki blogejanne, kommentoikaa niihin, tuokaa vähän väriä, uusia aaltoja ja ennen kaikkea iloa, niin blogit kehittyvät ja pysyvät inspiroivina jatkossakin. Teitä tarvitaan.

Ja vielä suuri kiitos kaikille aktiivisille, ystävällisille ja mielenkiintoisille lukijoilleni, kun olette tehneet blogistani kokonaisen ja saaneet postauksiin loistavaa keskustelua aikaiseksi, herättäneet pintaan moniakin hyviä kysymyksiä (kysymykset eivät voi koskaan olla huonoja!) ja antaneet minulle erittäin suurta iloa, uskoa tavoitteisiini ja voimia jatkaa bloggailua hyvin mielin jatkossakin! ♥

84 kommenttia:

 1. Joskus tuntuu tyhmältä vaan kirjottaa ommenttiboxiin "ihana!" tai "oli kyllä hyvä postaus" vaikka tietäisi että se piristää bloggaajaa. Itse olen ainakin aika laiska lukija: tykkään lukea blogeja, mietin päässäni mitä mieltä asiasta olen tai tykkäänkö asusta vai en. Silti kirjoitan kommenteja ehkä 5% kaikista lukemistani postauksista. Pitäisi varmaan petrata. Tehän näätte kumminkin kamalasti vaivaa minun, lukijan, viihdyttämiseksi. Haha. Joo, lupaan parantaa tapoja. Jos tuon kommentoinnin nostaisi ainakin 10% :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuonkin ymmärrän vallan mainiosti. :D Ihan yhtä lailla itsekin lueskelen monia blogeja, ja jos tuntuu, ettei ole mitään erityisen siistiä sanottavaa, meinaan jättää sitten sanomatta mitään. Nykyään kuitenkin kun ymmärrän tämän hieman myös tästä "bloggaajan näkökulmasta" niin olen yrittänyt myös tsempata kommentoimisessa! :D Harmittaa ajatus siitä, että muutama suosikkibloggaajani on saattanut aikoinaan lopettaa kirjoittamisen vuorovaikutuksen puutoksen, tai sen huonon laadun vuoksi. :(

   Poista
 2. Useat bloggaajat eivät vastaa lukijoiden kommentteihin. Ymmärrän hyvin, että aina ei jaksa vastata, kun itse blogipostauksien kirjoittaminen ja tietenkin muutkin arkiaskareet vievät aikaa ja energiaa. Silti kommentoin todella harvoin blogeihin, joiden pitäjä ei vaivaudu vastaamaan. Se on hieman tympeää, sillä silloin ajattelen herkästi, että bloggaaja ei välitä kommenteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää toden totta.. Olen itsekin jättänyt muutamia kommentteja, joihin en ole saanut vastausta lainkaan. Kyllähän siitä tulee sellainen mielikuva väkisinkin, ettei bloggaajaa edes kiinnosta olla vuorovaikutuksessa lukijoidensa kanssa. Itselläni ainakin vastaamattomuus (toivottavasti mahdollisimman harvoin) johtuu täysin siitä, että olen vain yksinkertaisesti unohtanut vastata siihen ja huomatessani myöhemmin kyseisen kommentin, pyrin vastaamaan siihen vaikka sitten reippaasti viiveellä. :/ :)

   Poista
  2. Tämä! Ite oon laiska kommentoija, mut sit joskus oon kirjottanu hiiirmu pitkiä "ylistyskommentteja" joillekkin blogeille joita oon lukenut pitkään ja jotka ovat lemppareita, ni jääny usein ilman vastausta. Samoin ku nykyää monet suositut bloggaajat ei vastaa instakommentteihinsa vaikka niitä tulis kuvaan vaan 3kpl!? Sekin on musta aika törkeetä et joku tulee kehuu sut maasta taivaisiin ja se kommentti vaan ignoorataan :-/ itellä on melko suosittu instatunnus jonne laitan asukuvia meikkijuttuja kaikkee tämmöstä hömppää, ja vaikka kuin paljon tulis kommentteja niin aina ne tuntuu yhtä hyviltä eikä siiihen turru, vähintä mitä voi tehä on kiittää kohteliaasti. :)
   Sun blogissa tykkään siitä et vastaat kommentteihin ystävällisesti jopa sillon kun ei välttämättä tarvis :)
   Mutta siis niin, mä ymmärränki tavallaa et jotkut ei jaksa enää kommentoida jos jää semmone fiilis et hmmm lukikohan se ees mun kommenttia ja jos luki ni noin paljonko kiinnosti :D.

   Poista
  3. No tuossa tilanteessa ymmärrän kyllä varsin hyvin.. Pari kertaa itsekin lähettänyt kommentin, joka on jätetty täysin huomiotta. Oon kyllä ihan samoilla linjoilla sun kanssas tuossa, että vaikka tulisi kuinka monta kommenttia, siihen ei turru, vaan on aina yhtä suuri ilo huomata, että jollakin on ollut jotakin sanottavaa! :)

   Poista
 3. Tosi hyvä postaus! Oon itekki huomannu et blogeihin tulee nykyään jotenki vähemmän kommenttejä ....:/ Itsekkään en aina jaksa alkaa kommentoimaan mut yritån petrata;) Kiitos Essi tästä aivan ihanasta blogista jatka samaan malliin!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se jotenkin harmittaa muiden blogejakin lukiessa, koska musta on ainakin hauskaa lukea suosikkiblogejeni postausten lisäksi postauksiin tulleita kommentteja ja kommenttibokseista tuleekin usein se bloggaajan oikea luonto vähän paremmin vielä esiin. :) Ja välillä kommenttibokseissa on ihan mielettömän viihdyttäviä tai mielenkiintoisia keskusteluita käynnissä. :D

   Poista
 4. Mä oon tosi laiska kommentoimaan :D Yleensä vaikka tykkäisin ihan hirveesti jostain postauksesta niin mietin vaan itekseni että olipa kiva, mutta jotenkin en vaan saa aikaiseksi kirjoitettua mitään kommenttikenttään :'D Pitäis alkaa petraamaan tuon asian kanssa ja kommentoida enemmän!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, etpä ole ainoa laiskuri täällä! :D Pitäisi toisaalta meidän bloggaajienkin muistaa, että vaikka niitä kommentteja ei ropisekaan, on niitä lukijoita kuitenkin siellä hengessä mukana, hiljaisina ja laiskoina vaan. :DD

   Poista
 5. Tää on kyllä niin totta :) Ite ainaki huomaan noihini indiedaysin ja muihin vastaaviin sellaisen kynnyksen, etten jaksa alkaa laitteleen sähköpostia ja kopioimaan blogin osotetta ja äää kaikkea.. Kommentoisin muuten varmasti paljon enemmän ku nyt oon ehkä mihinkään sähköpostivarmisteisiin blogeihin kommentoinu aikalailla kymmenisen kertaa.. Ja jotenki se on varmaan se ku ei oo ennenkää kommentoinu niin ei tarvii ikäänku jatkossakaan.. Kommentit on kyllä niin iso asia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla oli toi sama tuon sähköpostivarmenteen kanssa, jotenkin säikähdin sitä, ja jätin sen takia kommentoimatta joskus! :D Voisihan tuotakin koittaa tehdä jollakin tapaa helpommaksi.. :D Kommentit on kyllä puolet blogista! :)

   Poista
 6. Itsellänikin on käynyt juurikin se, että monta kertaa olen jättänyt bloggaajalle jonkun kommentin/kysymyksen saamatta vastausta. Ymmärrän tosin, että on mahdoton vastata jokaiseen kommenttiin, mutta kun sama toistuu kuukausittain niin menee niin sanotusti "maku". En tietenkään oleta, että kommentteihin jossa ei sinänsä ole minkäänlaista kysymystä, pitäisi bloggaajan vastata jotain "kiitos!" :D Toisaalta välillä myös tuntuu tosi tyhmältä?? kirjoittaa kommenttia, että "mitä jos se nyt ajattelee että olipas typerä kommentti yms" enkä tiedä mistä tämä kumpuaa :D Sinun blogiasi on senkin takia aina niin kiva lukea, kun tietää että jos kysyy jotain, pyrit vastaamaan lähes aina niihin :) Tulee sellainen fiilis että välität lukijoistasi, mitä teetkin! Iso kiitos kaikista postauksistasi ja ihanaa joulunodotusta! <3 Postausehdotus vielä loppuun :D jos ehdit/jaksat niin postaus missä esittelisit pikkujoulu/uv asukokonaisuuksia! :)
  - meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti menee maku, jos moinen toistuu kuukaudesta toiseen! :/ :D En usko, että yksikään bloggaaja ajattelee, että olipas nyt typerä kommentti, ellei kommentti ole oikeasti erittäin typerä, kuten joku lapsellisuuksiin menevä haukku. Kommentit ovat blogien suola! :D

   Tosi kiva kuulla, että mun vastailuista on jäänyt positiivinen mielikuva, sillä kyllä multakin on muutama kommentti jäänyt huomaamatta ja joinakin päivinä on ollut vähän vastailuviivettä kiireen vuoksi. :)

   Ooo, mä tosiaan voisin tehdä jonkun pikkujoulu/uv asukollaasi jutun, jos vaan löydän jostakin siihen sopivan ohjelman (ilmaisen)! :D Saisi vähän omaakin inspiraatiota juhla-ajan pukeutumiseen heräteltyä. Ihanaa joulunodotusta sullekin Meri. <3

   Poista
 7. päätin nyt kerrankin kommentoida :D tuntuu niin tyhmältä kirjoittaa just että ihana postaus vaan ja sitten toisaalta olen tottunut pitämään negatiiviset asiat myös omana tietonani niin en halua ketään haukkuakaan. Toki voisi antaa rakentavaa palautetta ja postausehdotuksia lisäksi ! mut sulla on OIKEESTI tosi kiva blogi ja ihanan avoin ja elämänmyönteinen. Tykkään erityisesti semmosista arkisista postauksista ! jatka samaan malliin on mun yhteenveto kuitenkin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea päätös! :D Kunpa täällä blogissakin voisi laittaa kommentteihin hymiöitä; kuten peukkuhymiön, surunaaman, hymynaaman tai sydämen, niin ihmiset voisivat kommentoida toisinaan pelkillä "eleillä". Helpompaa ja yksinkertaisempaa, jos ei sanoja keksi. :D Kiitos oikein paljon ja kiva kun kerroit, mistä pidät erityisesti! :)

   Poista
 8. Hahah noniin pakko nyt tulla kommentoimaan ekaa kertaa tänne, vaikka oonki lukenut sun blogia ihan alusta saakka. En vaan ikinä oo jaksanu vaivautua jostain syystä kommentoimaan. :D Sun reseptis on ihan älyttömän hyviä ja varsinki kuvat valmiista annoksista oikeen pakottaa testaamaan niitä, eikä oo kyllä tullu pettymyksiä!! Muutenkin ihan mahti blogi sulla, keep going girl! ♥ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että täällä on porukkaa, jotka on seuraillut mun höpinöitä ihan alusta asti! :D Jes, ihanaa kuulla, että reseptit miellyttää ja niille on käyttöäkin! Kiitos kommentistasi. :) <3

   Poista
 9. Olipas hyvä postaus! oon itekki huomannutvsaman että kommentit vähenee kokoajan. Ja viel tähä loppuun että tää on ehdottomasti mun lemppari blogi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! :) Niinhän ne tekee, mutta ehkä jos tästä vähän hämistään, ne voisivat taas pikkuhiljaa palata! :D Ihana kuulla. <3

   Poista
 10. Tosi hyvä kirjoitus! Mie oon lukenu erilaisia blogeja monta vuotta, mutta aivan liian useasti oon jättäny kommentoimatta. Jotenki oon ajatellu, että mitä hyötöä mun hölinöistä kellekkään on :D Mutta nyt ku oon ite alottanu bloggaamisen, huomaan miten tärkeitä kaikki kommentit on, vaikkei niissä mitään älyttömän erikoista lukiskaan. Jotenkin sitä aina harmittaa hulluna, jos on nähnyt johonkin postaukseen vaivaa, julkaissut sen innolla ja kokenut onnistuneensa, ja sitten kukaan ei osoita mitään mielenkiintoa. Oon yrittäny alkaa viime aikoina itsekin panostamaan kommentointiin, koska nyt tiedän miten iloiseksi ne blogin kirjoittajan tekee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuota mäkin joskus mietin, että mun kommentit on ihan turhia ja myöskin ymmärtänyt tosissaan vasta oman bloggailun myötä! :) Nimenomaan tuo fiilis, että itse ensin ajattelee kirjoittaneensa kivan postauksen ja se fiilis alkaa vaan laskea ja laskea, vaikka todennäköisesti se kuitenkin on ihan kiva postaus, siitä vaan ei ole oikein sanottavaa. :D Hyvä, aletaan me panostaa niin ehkä yhä useampi rohkaistuu itsekin kommentoimaan! :)

   Poista
 11. Mä oon aina ollu tosi huono kommentoimaan blogeihin, vaikka useimmat postaukset herättääki paljon ajatuksia. Ehkä mulla on jotenki vaan sellanen olo, etten osaa pukee niitä ajatuksia sanoiksi ja välillä tulee oikeesti vaan tyhmä olo, ku on laittamassa jotain kommenttia ja sitä tavaa itekseen :D Pitäis koittaa muistaa, että ne kommentit on oikeesti tärkeitä bloggaajalle eikä niiden aina tarvii olla mitenkään älyttömän "fiksuja" jotta ne vois lähettää.. :)

  Sulle on ainaki kiva laittaa kommenttia, ku otat selkeesti sun lukijat huomioon ja susta näkee sen, että sua kiinnostaa ja haluut olla vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa :) Muutenkin susta huokuu sellanen positiivisuus ja iloisuus, että monesti tuun lukemaan sun postauksia uudestaankin ihan vaan sen takia, että näistä tulee monesti itelleki parempi mieli! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milla! Omakohtaisesta kokemuksesta voin sanoa, ettet sä todellakaan ole huono kommentoimaan! Tulen joka kerta iloiseksi, kun näen, että sulta on tullut jokin kommentti. :) Jotenkin tällaiset "tutut" kommentoijat herättää lämpimiä ajatuksia. :) No sitä justiinsa, postauksetkaan ei oo aina välttämättä kovin fiksuja, tai niissä ei ole välttämättä sisällöllisesti kovin fiksua sanottavaa, joten saa kommentitkin olla välillä vähän hömppiä! Pääasia, että vuorovaikutus pelaa ja saa jutustella puolin ja toisin. :)

   Ihan mahtia kuulla, että sullekin on jäänyt positiivinen fiilis kommentoidessasi mulle, koska kukapa nyt haluaisikaan kommentoida uudestaan, jos kommentit jätettäisiin kokonaan huomiotta! Ihana kuulla, että on tuonut hyvää mieltä ja positiivisia ajatuksia! :)<3

   Poista
 12. Varmaan eka kerta kun sun blogiin kommentoin :D vaikka sitä päivittäin luen! Oot yksi lemppareista :) Pitää parantaa tapani ja alkaa kommentoimaan, joskus vaan tuntuu siltä että kaikki muut onlaittanu jo ne osuvimmat komentit :D Jatka samaan malliin, tulee hirmu iloseks kun lukee tätä! Ja reseptipostaukset on ihan parhautta! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :D<3 On mullekin käynyt joskus noin, että oon halunnut kysyä joltakin bloggaajalta jotakin, mutta huomannut jonkun ehtineen ensin, ja täten itseni ei ole tarvinnutkaan kommentoida mitään. :D Tai jollakin on ihan mielettömän ihana kampaus, mutta kymmenen muuta on ehtinyt jo sitä ihastella.. Kiva kun tykkäät reseptipostauksista, tykkään nimittäin tosi paljon niiden tekemisestä! :D

   Poista
 13. Tuli mieleen ku sanoit et lukijat muokkaa blogia nii musta ois ainaki kiva tietää miten laitat hiuksias juhlii, miten arkena (ehkä tutorialii) ja pidätkö hiuksias koskaan kiinni. Että semmone toivepostaus :) ite luen vaa muutamaa blogia aktiivisesti nii tulee (anonyyminä kylläki) kommentoitua ehkä joka kolmanteen postaukseen kussakin blogissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit! Mun on aina pitänyt tsempata kampausten tekemisessä, edes helppojen ja pienten sellaisten, mutta jotenkin mä oon vaan niin huono räpeltämään hiusten kanssa. Varmaan, koska meikkailen niin paljon, en jaksa käyttää enää hiusten laittamiseen aikaa.. :D Juhlissakin usein minulta voi bongata vain mielikuvituksettomat kiharat, mutta tähän koitan tehdä kyllä pientä muutosta, sillä erilaiset yksinkertaisetkin kampaukset näyttävät ihan huippuhyviltä! Pitäisi nyt edes rankalainen letti opetella tekemään.. Niin ja hiukset mulla on kiinni lähinnä vain urheillessa ja kun on huono hiuspäivä. :D

   Poista
 14. En oo tainnu kommentoida sulle koskaan ennen, vaikka aihetta ois joka kerta ollut; oot kyllä lunastanu paikkasi mun lempparibloggareissa! Jotenkin sun iloisuus ja ystävällisyys on todella sellaista, mitä eimuista bloggareista ole välittynyt. Vastaat aivan joka ikiseen kommenttiin ystävälliseen sävyyn ja vaikka kommentti olisi hieman ikävän puoleinen, et pyri lyttäämään kommentin kirjoittajaa tai jatka samaa ilkeilylinjaa. Se on oikeesti piirre josta kannattaa pitää kiinni, todella! :-) Sun postauksista kans välittyy tietynlainen kiitollisuus ja iloisuus, ja siks niitä on niin erityisen kiva lukea :) Joten älä lannistu vaikka ei kommentteja tuliskaan, mä ainakin täällä olen hyvinkin tyytyväinen lukija vaikken suuta avaakaan! ;-) Kaikkea hyvää sulle ja älä koskaan muutu! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tuli taas jo melkein herkkis fiilis. <3 :D Niiiiin kiva kuulla, että näin hyviä fiiliksiä ja ajatuksia blogini on tuottanut, sillä varmaan jokainen bloggaaja tähtää juuri tuohon, että blogi herättäisi hyvää mieltä lukijoilleen. Vähän sellainen olo tulee, että on onnistunut edes jossakin! :) En lannistu, tyytyväiset tuppisuu-lukijatkin ovat kuitenkin erittäin tervetulleita tänne kurkkimaan kirjoituksia. :D<3

   Poista
 15. Ite kuulun siihen porukkaan, joka seuraa päivittäin reilusti yli 20 blogia, ja luen ne yleensä aika kovalla kiireellä /:
  Pakko kuitenkin sanoo, et aina kun sulta on tullut uus postaus se on oikeesti yks päivän piristyksistä! Aina. En tiiä mikä tässä blogissa mua oikeen kiehtoo, mut tääl on vaa nii mahtava energia ja tästä näkee, et oikeesti panostat tekstin/kuvien sisältöön! Postaukset on ihanan monipuolisia, eikä sun ns. "normipostauksetkaan" oo ikinä tylsiä. Ikinä. En oo vaan kommentoija-tyyppiä, mutta haluun että tiedät, et oon yks sun vakkarilukijoista <3 Ihanaa talvea sulle Essi ja kiitos tästä blogista <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle se energia panostaa blogiin tulee nimenomaan teiltä lukijoilta! Kun luen näin ihanaa palautetta ja hyvää mieltä ja energiaa puhkuvia kommentteja, tulee itsellekin jatkuvasti uutta puhtia kirjoitella uusia juttuja, vaikka olisi kuinka kurja päivä takana! :) Tosi kiva siis kuulla, että panostus "näkyy läpi", sillä kyllähän tähän hommaan aika monia tunteja viikossa tulee uhrattua. :D Kiitos hirmuisesti ihanasta kommentista ja loistavaa joulun odotusta sinnekin. <3

   Poista
 16. Täytyisi kyllä itsekin vähän laskea omaa kynnystä lähteä kommentoimaan blogeja. Tosiaan pienikin huomio voi piristää bloggaajaa, joka ehkä käyttää postausten tekoon ja miettimiseen ihan valtavasti aikaa. Tästä lähin pyrin kommentoimaan enemmän. Erityisesti sinun ja Annin blogit ovat niitä jotka myönteisyydellään tuovat valoa päivään synkemmälläkin hetkellä. Kiitos teille siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teinpä itsellekin saman lupauksen kommentoimisen suhteen! :) Olipas kiltisti sanottu. <3 Hirmu kiva kuulla, että blogeistamme huokuu myönteinen fiilis, se on ollut nimittäin tarkoituskin. Kiitos sinulle. :)

   Poista
 17. Luen sun blogia päivittäin :) lemppari blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, etten ehdi yleensä ihan päivittäin postailemaan, mutta mahdollisimman tiheää tahtia yritän pitää yllä! :) Ihana kuulla<3

   Poista
 18. Täällä kans yksi todella huono kommentoija, mutta pitää alkaa panostamaan lisää! Kommentointi on kuitenkin pieni vaiva, ja jos bloggaaja jaksaa panostaa päivästä toiseen niin paljon postauksiinsa kuin sinä, on vaan mahtavaa jos pystyy kommentilla antamaan vähän hyvää mieltä takaisin bloggaajalle:) Oon lukenut blogiasi vasta ihan vähän aikaa, mutta tykkään ihan hurjasti! Tuun ehdottomasti jatkossakin lukemaan ja myös kommentoimaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen mäkin oon nyt herännyt! Se on kuitenkin niin pieni vaiva laittaa jotakin kommenttia menemään siihen nähden, miten kauan joku bloggaaja on jonkun postauksen kuvaamiseen, suunnitteluun ja asetteluun saattanut käyttää! :) Tosi kiva kuulla, että uusia lukijoitakin ilmestyy! Jes, hyvä homma! :D

   Poista
 19. Mäkään en muista kovin usein mitään blogeja kommentoida, ja varsinkin kun lukee kännykällä niin se on jotenkin tehty niin hankalaksi. Kommentit kyllä piristää päivää tosi paljon, eikä se edes ole kauhean suuri vaiva laittaa joku kiva kohteliaisuus postaukseen. Pitänee siis jatkossa yrittää useammin tulla sullekin laittamaan sun kivaan blogiin kommenttia! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja tekosyitä käytetty täälläkin puolen ruutua! Mutta eihän se tosiaan ole vaiva eikä mikään! :) Kiva nähdä vähän minkälaisia ihmisiä täällä mun juttuja oikein lueskelee! Sunkin blogi näytti mielenkiintoiselta! :)

   Poista
 20. Oon monta vuotta seurannu erilaisia blogeja silmäillen tai seuraten, enkä koskaan kommentoinut blogeihin anonyyminä. Nyt vasta kun tein bloggeriin käyttäjäprofiilin, oon alkanu komentoimaan! Hassua. :D Luulen kumminkin syyksi tähän, että jos itse kirjoittaisin blogia, musta ois ihana nähä millainen persoona sen ruudun toisella puolella kirjoittelekaan! :'D Sulla on aivan ihana blogi. Jaat täällä niin paljon positiivista energiaa ja osaat olla aito!<3 (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua tosiaan, sillä suurin osa tuntuu juuri haluavan kommentoida nimenomaan anonyyminä! :D Ja ehdottomasti on IHANA nähdä vähän henkilöitäkin juttujen takaa, ettei ihan kasvottomalle laumalle vain kirjoittele! :) Voi kiitoskiitos oikein kovasti. <3

   Poista
 21. Tykkään kommentoida sulle, kun vastaat aina mukavasti. Vaikka joku kirjoittaakin hieman pistelevään tai kritisoivaan sävyyn, niin et ala inttämään vastaan tai selittelemään, vaan vastaat rennosti ja hyväntuulisen oloisesti. Siitä asenteesta tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, siitä inttämisestä kun ei koskaan ole mitään hyötyä! :) Tällä asenteella jatketaan eteenpäin! ;) :)

   Poista
 22. Sulla on kirjotusvirhe tossa ekassa kuvassa! Se on little, ei liddle! Vähän turha kommentti, mutta parempi ku ei mitään, eks niin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah voi eiii! Turhia kommentteja ei olekaan! ;D Kiitos vinkkauksesta, vaihtuu pian. :D

   Poista
 23. Itekkin kuulun tyyppeihin, jotka kommentoi äärimmäisen harvoin. Jotenkin sitä ei edes tule ajatelleeksi, että kommentoisi jotain! Pakko kuitenkin nyt sanoo, että sun blogi on ihan huippu ja jotenkin rento, mutta samalla ammattitaitosen olonen! Ja sun ruokaohjeet on aina tosi kivoja, sopivan helppoja ja nopeita, mutta silti niiin hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jumpe miten kiva kuulla! Etenkin tuo vaikka kirjoitankin aika rennolla otteella, että on silti jäänyt myös sellainen edes vähän ammattitaitoisen tuntuinenkin viba.. Aina välillä mietityttää, että eihän blogi mene ihan liian "päiväkirjamaiseksi". :) Hyvä, että ruokapostaukset ovat päässeet käyttöön! :)

   Poista
 24. Voi Essi sun blogiin on aina niin kiva tulla kommentoimaan, kun sulta saa aina niin ihanan vastauksen takasin :) Jotenkin huomaa kun sulle jättää kommentin, että oot aidosti siitä ilonen! Ei kaikista bloggaajista sitä nää, vaikka varmasti kaikki niistä ilostuukin :) Sä oot kyllä niiiin mielettömän ihana persoona<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tää ei oo vaan jotakin alkuintoa ja vuoden päästä oon ihan masentunut vastailija! :D Nooh, uskon tosiaan, että kaikki bloggaajat ovat äärettömän iloisia jokaisesta kommentistaan, vaikkei sitä aina huomaisikaan yhtä selkeästi. :) Kiitos ihan tavattomasti, toitpas hyvän mielen.<3

   Poista
 25. Moikka! :) Itse en ole blogisi "virallinen" lukija enkä kommentoi usein, sillä se on älypuhelimella tosiaan aika haastavaa... (Tai sitten laiskuus vie voiton)
  Silti haluan sanoa sulle että olet siskosi kanssa mun lempibloggaaja ja että olen lukenut jokaisen postauksesi ja niistä olen saanut paljon hyviä vinkkejä ja positiivista mieltä! Kiitos että jaksat kirjoittaa tätä blogia ja toivottavasti jatkat vielä pitkään! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh miten ihana kuulla, että tykkäät meidän blogien meiningistä. Annin blogi on munkin lempiblogi. :D<3 Loistavaa, että postauksistani on ollut iloa ja hyötyä! Toivon myös, että into säilyy vielä pitkään, sillä tästä on muodostunut mulle tärkeä ja hauska harrastus! :)

   Poista
 26. Tää oli ihan loistava kirjoitus, minun blogini taitaa olla 3-kuukautta vanha. Kävijämäärät ovat 50-100 per päivä muttei kommentteja ole tullut kuin kerran. Mutta sitten käänsin asian toisin päin, kuinka monta postausta ja blogia luen itse viikossa, todella monta, kuinka moneen kommentoin KUUKAUDESSA, ehkä noin 2-6. Eli se vain jää vaikka kuinka aina ajattelee, että olioa kivoja kuvia ja kiva teksti yms.. :) luen blogisi päivittäin ja pidän postauksistasi aina vaikkei niihin tulekaan kommentoitua !:)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sultakin on tullut ihan kivasti sitä kommenttia, nämä "tutut naamat" ja nimet jäävät kyllä helposti mieleen. :)<3 Mutta tottahan tuo on, ei sitä itsekään läheskään joka postaukseen tule kommentoitua, vaan silloin, kun on jotakin erityisempää sanottavaa. Ooh, kävin kurkkaamassa blogiasi ja oli pakko alkaa seurailemaan uusien ruokainspisten merkeissä! Kiva kuulla, että postaukset kuitenkin miellyttävät. :)

   Poista
 27. Huh kylläpäs tähän postaukseen onkin tullut kommentteja. Mut joo, sulle varsinkin jaksaa kommentoida ja muille joilla ei oo niin paljon seuraajia. Seuraan kuitenkin muutamaa blogia joilla on tuhansia tuhansia lukijoita, ja tykkäisin kommentoida, mutta se tuntuu hyvin turhalta kun kommentteihin ei vastata. Ymmärrän että lukijoita on paljon ja kaikkiin vastaaminen vie aikaa, mutta silti. Siksi säästän kommenttini näihin blogeihin, joihin kommentteja ei tule niin paljon ja kaikkiin kommentteihin bloggaaja vastaa!! Kiitos sinullekin siitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kaikki päättivätkin alkaa aktiivisiksi kommentoijiksi samaan aikaan! :D Ymmärrän kyllä hyvin, ettei tee mieli kommentoida, jos ei saa mitään vastausta. :/ Tässä bloggaajat voisivat taas koittaa petrata! :) Kiitos sulle kun kommentoit! Mielipiteitä ja keskustelua, niitä täällä haetaankin!! :D :)<3

   Poista
 28. Yhdyn kaikkiin muihinkin ylistyskommentteihin! Sun blogi kuuluu ehottomasti mun lemppareihin, kuten Annin myös. Ootte niin samanlaisia mutta niin erilaisia haha :D molemmat motivoitte paljon, esim. treenaamaan ja syömään terveellisesti, sun reseptit on aina niin IHANIA! <3 Varsinkin tää postaus rohkasee ainakin mua kommentoimaan blogeihin enemmän, vaikka sitä olenkin muutamia kertoja tehnyt sun ja Annin blogiin :) jatka samaan malliin Essi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli aika hyvin sanottu! :D Että ollaan niin samanlaisia, mutta niin erilaisia! Mulla käy nimittäin todella usein sama ajatus itselläkin mielessä! :D Mahtavaa, jos postaus rohkaisi pistämään niitä kommentteja vähän useammin! Jatketaan jatketaan! :)

   Poista
 29. Kävin justiin lukemassa Annikan postauksen, kun satuitte olemaan lukulistalla peräkkäin. Oon pariinkin otteeseen tainnu kommentoida, että tää blogi on jotenkin erityisen hyvänmielen blogi. Vaikka aihe olis mikä, tulee siitä jotenki hyvälle mielelle :D

  Muistan sut sekä Annin jostain irc-galleria ajoilta, jolloin jo olitte molemmat ihan superkauniita ja sitten törmäsinkin Annin blogiin myöhemmin. Ootte niin erilaisella asenteella liikkeellä kun monet muut bloggaajat: teette omia juttuja välittämättä siitä onko jollain jotain pahaa sanottavaa vai ei. Kuuntelette mitä lukijat tahtoo ja vastaatte kaikkiin kommentteihin ja silti ette ala mitenkään teennäisesti "mielistelemään" ketään. Kiva siis että jaksatte molemmat postailla ja panostaa blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaah, no sittenhän se sattui juuri sopivasti, kun tämän postauksen inspiroiduinkin kirjoittamaan Annikan kirjoituksen pohjalta! :) Voi apua, galleria ajoista onkin jo aikaa! Aika hyvin kuvailit meininkiä jota pyrimme pitämään yllä, sillä haluamme molemmat, että blogimme ovat mahdollisimman aitoja ja omantyylisiämme! :) Kiitos huippu kommentista Anna. <3

   Poista
 30. Tää oli tosi hyvä postaus tärkeästä aiheesta ja oon kans huomannu saman ilmiön monissa, varsinkin suosituissa blogeissa! Monet lukijat ei välttämättä arvaakaan miten paljon kommentit bloggaajalle oikeasti merkitsee :) Sun blogi on kyllä yks ihan mun lemppareista, jatka samaan malliin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan, ei sitä itsekään tajunnut ennen blogin perustamista, että mikä arvo niillä kommenteilla on tässä touhussa! :) Kiitos Minna, jatkahan sinäkin sun huippublogis kanssa! :)<3

   Poista
 31. Mulla on muutama blogi joihin kommentoin lähes jokaiseen postaukseen, yksi näistä on sinun. Muihin satunnaisesti koska bloglovinin kautta hankalaa.. Alkuun kommentoin pelkästään anonyyminä, koska luen bloglovinin kautta, mutta nyt nämä tulee selattua samalla kun kirjoittelee omat postaukset niin on tullut nimelläkin kommentoitua. Kommentin jättää mielellään blogiin, josta tietää saavansa vastauksen. Siksi sulle on tänne kiva kirjoitella kun aina vastailet niin ystävällisesti (: Ja löytyypä sun blogi munkin lemppareista reseptien ja positiivisen aidon asenteen vuoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee Haidi ihana kuulla! Ootkin ollut kiitettävän aktiivinen vierailija ja hyvistä ruuista vinkkailija! ;)) <3 Kiitos kovasti! :)

   Poista
 32. Heippa Essi! :)

  Pakko nyt kommentoida, ehkä tästä postauksesta inspiroitueena, ehkä muuten vaan.. :)
  Oot ihan uskomattoman ihanan olonen tyyppi<3 Niin kaunis, symppis, aurinkoinen ja vaikutat niin kiltiltä :)
  Oon taas kerran seliallu läpi sun blogia, maailman ihanimpia ruoka-postauksia(aah, kiitos niistä), ihania asukuvia, inspiroivia urheilujuttuja sekä tosi hyvin kuvattuja kuvia :)
  Kiitos<3

  Mulla toi kommentointi on aikakausittaista. Välillä kommentoin jokaikiseen blogiin ja postaukseen, välillä taas joihinkin muutamaan lemppariin, ja suurimmaksi osaksi en ikinä jaksa :D Se on tyhmää, mutta tosiasiahan on se, että kun blogeja suurimmaksi oskasi luetaan (itsekin) tableteilla ja puhelimilla, on se kommentointi hankalampaa, kun koneella ollessa.
  Ihanaa viikonloppua Essi, jatka ihanaa blogia samaan malliin!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wäää Jessika miten kiltti ja ihana kommentti. :') Tosi kiva, kun kerroit mitkä jutut on erityisesti blogissa mieleen, niin tietää, että missä asioissa kulkee oikeaan suuntaan! :D Mulla on kyllä myös ollut tuollaisia erilaisia kommentointikausia, nyt vaan pitää vähän napata itseään niskasta kiinni, kun tietää, miten paljon ne kommentit voi ilostuttaa... Varsinkin näinä synkkinä aikoina, kun missään ei oikein tunnu olevan mitään iloa! :D

   Kivat viikonloput sinnekin. <3 :)

   Poista
 33. Sun blogiin jaksaa kommentoida ku vastaat aina kaikkiin kommentteihinniin kivasti!<3 Yleensä lopahtaa into kommentoidakunkirjoittaa oikein pitkän ja mukavan kommentin nii sejätetään täysin huomiota...:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mielestäni väärin, jos niihin kommentteihin ei sitten vastata... siinä tilanteessa ei voi oikein syyttää kuin itsään, jos niitä kommentteja ei enää tulekaan. Pyritään siihen siis jatkossakin, että jokaisen kommentti saisi vastauksen ja mahdollisimman ajoissa! :) <3

   Poista
 34. Heippa, aattelin ny tähän samalla kertoa, että oo lukenut sun blogia alusta asti ja ihan lemppariksi tullut!:) olen tehnyt ainaki kymmenen sun reseptiä hyvällä tuloksella ja mun saksalainen poikaystäväkin kysyi että miten osaan tehä näin hyvää ruokaa ja että oon ihan unelma vaimo (en tehnyt koskaan ruokaaa ennen kuin tapasin tämän pojan) , joten todella kiva että tämmöinen aloittelija kokki voi tehdä hyvää ruokaa reseptiesi avulla! Ja nyt on joka viikko tehty sitä kana-pesto pastaa!:D ja kuulemma pitää ny viikonlopuksiki tehä että poikaystävän veli ja äiti saa maistaa..:D kiitos siis sulle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee vau! :D Se kana-pesto pasta on kyllä ihan huippu helppo valmistaa ja niiiin hyvää. :D Kiva kuulla, että oot ollut mukana mun hömpötyksiä lueskelemassa jo ihan alusta asti! :)<3

   Poista
 35. Hei!!:) En oo koskaan kommentoinu mihinkään blogiin, eikä oo tullu ajatelleeks että sillä oikeasti vois olla jotaki merkitystä, mutta ehkä tämän jälkeen voisin uskaltaa kommentoia vähän useemmin! En ees tiiä miten tämä toimii, mutta kai tää perille tulee xd Näin sua Weekend festareilla ja olin jo tulossa sanomaan sulle, että tykkään ihan sikana sun blogista, mutta näin sulla käessä sitä liilaa jauhoa, jota siellä heitettiin ilmaan niin en uskaltanu tulla ko se ois kuitenki heti heitetty just ilmaan ko oisin tulluxDD hahaa. Mutta sanon siis nyt että oon seurannu blogias alusta asti ja lukenu joka ikisen postauksen ja tykänny muistaakseni kaikista aina, mutta kommentoia en oo koskaan vielä uskaltanu! Terkkui täältä pohjosesta!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no eipä sitä tullut aikaisemmin oikeastaan itsekään ajatelleeksi samalla tavalla! :) ihanaa, taas yksi alku ajoilta asti mukana ollut, heh! Voi vitsit, ois ollut hauska nähdä siellä vähän enemmänkin lukijoita, mutta ehkä ihan viisas ratkaisu paeta niitä liiloja jauheita, sillä moni oli saanut niistä suoraan naamaansa! :DD kiitos kivasta kommentista! :)<3

   Poista
 36. I feel you! Mun mielestä tää on kuitenkin aika tärkeä aihe. Moni tuntuu sanovan, ettei sillä ole mitään väliä tuleeko niitä kommentteja vai ei.. Mutta kyllä sillä vaan väliä on! Itsesäänselvyytenä en itsekään niitä toki ota, kun minäkin olen suht tuore bloggaaja vielä. Mutta tottakai kommentit näyttää vähän suuntaa sille, että mistä oikeasti mun lukijat tykkää! :) Joten ymmärrän sun pointin täysin. Itse pyrin olemaan aktiivinen kommentoija, mutta usein puhelimella selatessa se saattaa jäädä. Kuitenkin monesti mulla jää pyörimään mieleen ne postaukset mitä oon lukenut, ja käyn sitten jälkikäteen silloin jättämässä kommenttia!
  En oo ehtinyt tätä sun blogia nyt vielä tässä selaileen, mutta tää vakuuttaa jo sen verran paljon, että taidan klikata itseni seuraajaksi ja syventyä tähän blogiin paremmin! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Mulle käy monesti myös noin, että joku postaus jää pyörimään mielessä ja illalla koneella sitten käyn näpyttelemässä jonkun mielipiteen ilmoille! :) Tervetuloa vain seurailemaan, kävimpä vähän kurkkailemassa sunkin blogia, ja täältäpä sait myös yhden seurailijan. :)<3

   Poista
 37. Oon ite huomannut ihan saman jutun oman blogin kanssa. Oon kirjoittanut sitä jostain vuodesta 2009 asti ja niiden aikaisia postauksia lukiessa oon ollut ihan järkyttynyt kun yhdessä 'todella turhanpäiväisessä' postauksessa pystyi ihan helposti olla vaikka 50 kommenttia?? Siis mitä, nykyään saan sen verran varmaan kuukaudessa :-D Oon harmitellut tätä asiaa aina välillä postauksissa ja sitten porukka tulee kommentoimaan siihen postaukseen ihan into piukeena, mutta seuraavalla kerralla asia jo unohtuu;) Oon vaan koittanut asennoitua niin, että kiva jos tulee edes muutama kommentti. Kävijämäärät kuitenkin kertovat paljon postauksen kiinnostavuudesta, vaikka onhan se lukijoidenkin kanssa vuorovaikutuksessa oleminen tärkeää.. Mä tykkään kuitenkin kommentoida sulle koska pyrit aina vastaamaan pirteästi ja kivasti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no niinpä, kaikkiin postauksiin ei voi olla aina kaikilla sanottavaa, mutta mun mielestä puolet tästä koko touhusta liittyy nimenomaan siihen vuorovaikutukseen lukijoiden kanssa. :) sulta onkin tullut kiitettävästi kaikkia ihania kommentteja ja ajatuksia aina! :) <3

   Poista
  2. Ihanasti sanottu. Kiitos<3:)

   Poista
 38. No nyt kun kerta toiveita pitää jättää ja alat toteuttamaan niitä niin huippu juttu ois jos tekisit VIDEON ;) vaikutat niin sympaattiselta ja elämäniloiselta ihmiseltä et kiva ois sut videollakin nähdä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta, mutta en oikein usko, että oon alkamassa tehdä videoita blogiini välttämättä missään vaiheessa.. Se ei vaan sujuisi multa yhtään luontevasti. :D jääköön videot videobloggaajille ja blogit kirjoituksia varten.. :)

   Poista
 39. Musta tää sun postaus oli jotain niin erilaista kun Annikan! Kun mä luin sen Annikan postauksen, mulle tuli vaan sellanen olo, et tolle mä en haluu sanoo yhtää mitää positiivista, musta sen tekstin sävy oli niin negatiivista ja ihan kun lukioita oikeen pakotetaan kommentoimaan jotain "oot niin kaunis" "ihanat vaattet" jnejne.. Mut sä sait mut ymmärtämään positiivisesti tän idean miks oikeen toivotte et tulis kommentoijia! Pakko sanoo, että arvostan sun postausta todella ja haluun täst lähtien kommentoida sun kuviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annikan kirjoitustyyli on ehkä vähän "virallisenpi" kuin omani ja hymiöiden käyttäminenkin helpottaa omaa kirjoitetun sävyn esiintuomista, mutta Annika varmasti tarkoitti ihan samaa kuin minäkin ja nimenomaan on aina kokenut vuorovaikutuksen lukijoidensa kanssa erityisen tärkeäksi. :) tosi kiva kuulla kuitenkin, että sain vähän lisää avattua tätä asiaa ja aihetta. :)

   Poista
 40. Itse kuulun virallisesti siihen porukkaan, joka lukee aktiivisesti muutamaa blogia, mutta kommentoin tosi harvoin. Joskus jopa alan jo kirjoittamaan kommenttia, mutta sitten tuntuu, ettei siitä löydykään oikein mitään pointtia ja että "ihan turha kommentti".

  Nytpä siis otin itseäni niskasta kiinni tän luettuani ja päätin kommentoida ;D
  Musta on mahtavaa et ulkoisesti ja kaikkien näiden kuvien perusteella tunnut olevan niin eri maailmasta kuin minä, mutta silti hymähtelen välillä itsekseni kun luen sun kommelluksista ja muista. Ulkonäöllisesti, ilman tekstiä tai mitään muutakaan "avaavaa" oot nimittäin mun mielestä sellanen, kenet vois helposti luokitella stereotypiaan "vitsi mikä bimbo".
  Mutta ei! Nää sun tekstit tuo jotenkin ihan erilaisen kuvan susta esiin, nimittäin Annin blogissa vilahtaessas ennakkokäsitys susta oli täysin eri :D Ootkin aivan mahtavan rempseän ja rennon oloinen, ja ennen kaikkea tunnut olevan tosi hyvä ystävä sun ystäville.

  Keep it that way!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun kommentoit. :) Kiva kuulla, että "ulkonäöstäni huolimatta" mielikuvasi minusta on muuttunut paremmaksi. Musta tuntuu, että mut on oikeastaan aina leimattu ulkonäköni vuoksi tietynlaiseksi, ja aina uusiin ihmisiin tutustuessa saankin kuulla olevani ihan erilainen kuin he ovat tuntematta luulleet. Tavallaan kuitenkin tosi surullista, että ulkonäöllä on näinkin paljon merkitystä ihmisten ennakkokäsitysten muodostamisessa.. :/

   Poista