perjantai 7. marraskuuta 2014

Katkarapuwok

อรุณสวัสดิ์!

No nyt! Tulipahan valmistettua viime viikolla sellaista ruokaa, joka pomppasi samantien tämän hetken top3. Yllättäen tähänkin reseptiin on käytetty apuna hieman thaimaalaisia vinkkejä ja makuja, thairuoka taitaakin olla tämän kuun juttuni. :D Mielestäni on ihanaa näin säiden entisestään viiletessä vedellä kaikkia erilaisia voimakkaita ja vatsanpohjassa lämmittäviä tulisia makuelämyksiä napaan.

Sain ystäviltämme ylimääräiseksi kappaleeksi jääneen thairuoka- reseptikirjan, josta olen nyt lähiaikoina nappaillut useampiakin kikkoja tehdä arkiruuasta vielä hieman herkumpi makuelämys.

054

Tarvikkeet

062

Puoli pakettia riisinuudelia
Vihreitä papuja
2 Chiliä
2 Valkosipulinkynttä
250g Isoja kuorittuja katkarapuja
Puolikas pieni kaali
Kevätsipulia, pari vartta
Kirsikkatomaatteja
Nippu korianteria
Punasipuli
Lime
Mausteiksi: Oliiviöljyä, Pad Thai-kastiketta, yrttimaustetta, yrttisuolaa ja vihreää currytahnaa.

Ensin valmistin "mausteliemen" pavuille ja katkaravuille, johon tuli:

074

Iso loraus oliiviöljyä
Pad-Thai kastiketta
Ripaus yrttisuolaa ja yrttimaustetta
T-lusikallinen vihreää currytahnaa
Puolikkaan limen mehut
Hienonnettu chili, kevätsipulinvarsi ja valkosipulinkynnet

086

Samalla laitoin riisinuudelit ja kaalit pannulle pehmenemään.

092

Annoin papujen ja karkarapujen imeä rauhassa makua itseensä liemestä.

098

Ja pilkoin vihannekset sillä aikaa sopiviksi paloiksi.

111

Kun pavut ja katkaravut olivat maustuneet tarpeeksi, kaadoin koko seoksen kaalien ja riisinuudelien sekaan.

118

Ja viimeiseksi lisäsin sekaan vielä korianterin ja kirsikkatomaatit.

126

Ja lopuksi puristin vielä toisen puolikkaan limestä wokin sekaan.

143

Tämä oli taas niin raikas ja jokainen maku tuntui erottuvan selkeästi toisistaan sopien silti niin hyvin yhteen keskenään! Nam. Korianteriin olen tottunut vasta viimeisen muutaman vuoden aikana, mutta nykyään se on yksi suosikki yrteistäni. Jos kuitenkin vierastat korianteria, voit lisätä sen sijaan wokkiin vaikkapa basilikaa. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan, sillä thaimaalaisen ruuan kera korianteri on ihan erityisen hyvää!

Ja jälleen, jos ei tulisuus nappaa niin nippaiseppa chilit pois reseptistä ja johan pitäisi maistua!

ทานให้อร่อยนะ <3

22 kommenttia:

  1. Ooh, tätä on pakko kokeilla!! :)<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No suosittelen kyllä ehdottomasti!! :) <3

      Poista
  2. Jee hyvä Essi! ���� T. Thaikkunaikkusi Nina ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh! Tää alkaa sujua ;) kiitos hyvistä vinkeistä thaikkunaikku xD <3

      Poista
    2. ;) eipä midii. Pitää taas pitää joku kerta kokkailupäivä,

      Poista
    3. Joo mahdollisimman pian! ;P <3

      Poista
  3. Sulta kyllä saa niiiin ruokainspistä! Mua aina vähän "pelottaa" tän tapaset ruuat kun oon niin herkkä tulisuudelle.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätät vain chilit ja currytahnan pois, niin ei oo yhtään tulista! :) kiva kuulla, että inspiroi! <3

      Poista
  4. Ihania reseptejä pullollaan sun blogi! Tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva, että tykkäät näistä! :) <3

      Poista
  5. Nää on niin herrrkullisia resepteja ja tulisuus kunniaan! Ite tykkään lisäillä chilisoossia lähes joka ruokaan, pitää varmaan aamupuuroonki laittaa :D olet mielettömän kaunis ja aidon oloinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulisuus kunniaan indeed! :D mullakin lorahtaa vähän mihin sapuskaan sattuu! Kiitos kovasti kivasta kommentista. :)

      Poista
  6. Näistä sun resepteistä saa kyllä aina niin kivoja vinkkejä ja ideoita varsinkin nyt, ku muutenki pitäis saada vähän parempaan kuntoon omia ruokailuja :) Kiitos näistä Essi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on niin mukavaa kuulla, että te tykkäätte näistä reseptipostauksista, niin ei ihan turhaan näitä tänne ylös rustaile, jos porukkaa ei edes kiinnostaisi kokkailu-jutut! :D :) <3

      Poista
  7. Hei essi! Tää nyt ei tähän postaukseen liity (vaikka reseptiä todellakin aion kokeilla), mutta olisko sulla jotain hyviä boolivinkkejä? :) teidän juhlissa boolit on näyttäneet niin herkullisilta, että ajattelin kysäistä olisiko sulla jotain hyviä ohjeita, kun itsellä ois juhlat tulossa! :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, mä yleensä menen aina helpoimman kautta ja nappaisen kaupasta mukaan halvimman viinan ja jonkun makean mehun (päärynä, mansikka) sekä maustamattoman kivennäisveden (ettei tule liian makea), ja hedelmiä ja marjoja ja jääpaloja joukkoon kellumaan. :) jos kuitenkin haluat jotakin vähän parempaa/hienompaa, voit ostaa vaikkapa jonkun Marja/hedelmä liköörin. :) hauskoja juhlia! <3

      Poista
    2. Voi kiitos paljon vinkeistä, oot ihana! :) <3

      Poista
    3. Eipä mitään, ilo olla avuksi! :) <3

      Poista
  8. Kiiiitos tuhannesti kun jaat näitä reseptejä!!! Nää on helppoja ja kaikki ollu tosi hyviä. Oon saanu sulta inspiraatioo kokeilla muutakin ruokaa kun perus jauhelihaa ja makaronia ;D vaikutat muutenkin ihan huipputyypiltä. Kaikkea hyvää essi ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! :D:) Mä saan aina uutta intoa uusien reseptien kehittelyyn ja etsiskelyyn, kun kuulen, että porukka on kokeillut näitä ja tykännytkin vielä. :) <3 kiitos kovasti, kaikkea hyvää sullekin. <3

      Poista