maanantai 24. marraskuuta 2014

Uunikasvikset hunajaisella marinadilla

Viikon reseptipostaus viivästyikin nyt vähän ja hyppäsi seuraavan viikon puolelle! Nooh, parempi myöhään kun ei milloinkaan. Itsehän olen tällä hetkellä viettelemässä toista päiväämme ruotsinlaivalla, todennäköisesti aika rapsakoissa tunnelmissa... :D Ajastin siis postauksen valmiiksi reissumme ajalle.

Mun piti säästää pitkän paistoajan vaativat ruuat viikonloppuihin, mutta viikolla osui sopiva päivä ruuan laitolle, jolloin ei ollut kiire päästä heti syömään. Uunissa ruokien valmistus on tosin siinä mielessä mukavaa, että ne valmistuvat siellä ihan itsestään! Tumppaisee ruuan uuniin ja muistaa napata ajoissa sieltä pois - ruoka on valmista! Eipähän tarvitse olla paistinpannun vieressä vahtimassa.

Jääkaappi oli täynnä erilaisia vihanneksia, joten valmistin niistä uunikasvisvuoan, johon lisäsin maukkaan marinadin maustumaan.

031

Tarvikkeet

2 Sipulia
1 Kesäkurpitsa
4 Porkkanaa
3 Valkosipulinkynttä
2 Paprikaa
Paketti kirsikkatomaatteja
Seesaminsiemeniä

Hunajainen marinadi: Reilusti oliiviöljyä, loraus omppuviinietikkaa, kunnon loraus hunajaa, yrttisuolaa, murskatut valkosipulinkynnet, mustapippuria ja timjamia.

036

Sekoita marinadin ainekset yhteen.

046

Pilko vihannekset sopiviksi lohkoiksi.

049

Asettele vuokaan ja kaada marinadi niiden sekaan. Laita vuoka uuniin 180 asteeseen 45 minuutin ajaksi. Sillä aikaa voit valmistaa lisukkeet. Itse valmistin näiden kaveriksi kanasuikaleita ja salaattia. Mikä vaan pihvi sopisi näiden kanssa ihan loistavasti yhteen!

061

Lisää kirsikkatomaatit ja seesaminsiemenet vihannesten sekaan vasta viimeisen 10 minuutin ajaksi.

064

Lopuksi voit koristella kasvikset tummalla balsamikokastikkeella.

 074

Eipä tullut kovin kaunista annosta ja valokin ehti loppua ennen kuin sain ruuan pöytään, mutta herkullista tämä oli siitä huolimatta! Jokin kermaviilikastike sopisi tämän ruuan kylkeen vielä erinomaisesti, mutta itseltäni oli kermaviili loppunut! :)

 Hyvää ruokahalua. <3

21 kommenttia:

  1. Oi ihana helppo ja hyvä resepti! Oon parhaillani just kipeenä enkä pahemmin jaksa seisoskella pannun vieressä, niin taidankin väsätä tällästä!! :)

    VastaaPoista
  2. Nam miten ihanan näköistä! Taas yksi ruoka jota pääsee kokeilemaan kun Suomeen palaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HahAh! Hyvää oli. :) sulle onkin kertynyt ihan hyvä kasa näitä kokeiltavia reseptejä! :D

      Poista
  3. Pitää kokeilla :) Kaikki reseptisi on niin hyviä !

    VastaaPoista
  4. Ois kyllä ihanaa jos voisi aina syyä niin hyvin kuin sä syöt 8)) #ruokakateus.. Hei, osaisitko sanoo jonkun hyvän ja ilmaisen kuvanmuokkausohjelman?? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on ihan itsestä kiinni, mitä suuhunsa laittaa! :) ja ei munkaan ruokavalio näytä aina ihan yhtä hyvältä... :D mut se mättöily ja herkuttelukin kuuluu elämään!

      Poista
    2. Oi ja kuvanmuokkausohjelmista en tiedä mitään, kun itselläni on vain tietokoneeni oma melko surkea muokkausohjelma! :/

      Poista
    3. Mutta vähän myös rahasta kiinni kun ei raaski ostaa niin monia eri aineita, että sais niin ihania annoksia :)) ja kiitti anonyymille !

      Poista
    4. No ihan totta, kuinkas en tuota ajatellutkaan! :) Nämä reseptit ovat tosin hyvin sovellettavissa niin, että pystyy helposti jättää pari ainesosaa pois ja saada silti herkullisia annoksia aikaiseksi! :) Jo pelkkä peruna, sipuli ja porkkanakin muodostavat yhdessä herkullisen uunivuuan, jonka saa aikaiseksi todella halvalla!

      Poista
  5. Moi! Kiitos ihan mahtavasta hyvän mielen blogista! Tää on ihan mun lemppari! Mulla ois kysymys, että mitä kokkaisin poikaystävälle kun menin jo lupaamaan että teen jotain tosi hyvää haha:D ku sun nää reseptipostaukset on ihan mega hyviä aina niin aattelin oisko sulla jotain ehdotuksia!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan! Ihanaa, että olet tykännyt<3! Tosi paha kysymys, kun en yhtään tiedä, onko sun mies pasta, pizza vai pihvimiehiä! :D

      Poista
  6. moikka ! :) oon vasta äskettäin löytäny blogisi ja lueskelin vanhojakin postauksia läpi. Pakko sanoa et on aivan ihanaa löytää kerrakin ihminen joka syö terveellisesti, mutta normaalisti ja oot siltikin upeassa kunnossa :) Tällä tarkotan sitä kun nykyään tuntuu että ei voida syödä esimerkiksi leipää ollenkaan, ei pastaa tai jugurttia (edes maustamattomana).. Ihanaa että osotat sen että terveellisesti voi syödä myös ilman että "totaalikieltäytyy" kaikesta ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh, olipas jotenkin hyvin sanottu! :D Oon nimittäin nimenomaan tuollaista totaalikieltäytymistä vastaan ja mun mielestä on ollutkin aina tärkeää, että syö vähän kaikkea, sopivissa määrin tottakai. :) Kaikille tosin ei sovi kaikki ruoka-aineet, kuten vaikkapa viljat.. joten silloin totaalikieltäytyminen on ihan paikallaan. Kyllä se oma elimistö ja kroppa kertoo, mikä sopii ja mikä ei. :D

      Poista
  7. Vitsi miten ihania reseptejä sulla on ja upeita kuvia! :) mietin tässä, että millä kameralla sä mahdat kuvata ja mikä objekti sulla on siinä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, kuva kun oot tykännyt! :) Canon EOS 600D ja ihan se perusputki, joka tuli kameran mukana ostettaessa. :)

      Poista