lauantai 15. marraskuuta 2014

Punajuuripaistos ja mozzarella-kanafileet

Huomenta!

Ihastuttavaa lauantaita. Itsehän viettelen pitkästä aikaa lauantai-vapaapäivää ja fiilikset ovat korkealla. Päiväksi on suunnitteilla kaikenlaista kivaa ja rentoa touhua poikaystävän kera, ja illaksi tytöt saapuvat luoksemme pikkupikkupikkujoulujen merkeissä nyyttäreille. :D

Viime viikonlopun postauksessa vilahtikin kuva valmistamastani ateriasta, johon kuului punajuuripaistos mozzarella-kanafileiden kera. Bongasin punajuuripaistoksen reseptin aikoinani netistä ja valmistin sitä ensimmäistä kertaa joskus muutama vuosi sitten. Nyt paistos muistui jälleen mieleeni ja päätinpä jakaa reseptin tännekin. Punajuuripaistos ei ole mikään maailman nopein ruoka, joten sen valmistukseen kannattaa varata tunti aikaa.

Tarvikkeet

 072

Punajuuripaistos

081

Kilo punajuuria
Persiljaa
Pinjansiemeniä
Fetaa
Oliiviöljyä, mustapippuria ja yrttisuolaa

 065

Pieni varoituksen sananen: Punajuuret ovat erittäin sotkevaa ruokaa ja punainen väri jää helposti sormiinkin kiinni - lähes "pysyvästi". :D 

 096

Kuori ja pilko punajuuret lohkoiksi tai viipaleiksi, murskaa sekaan fetajuustoa ja kaada päälle oliiviöljyä, ripaus mustapippuria ja yrttisuolaa. Laita uuniin noin tunniksi 180 asteeseen. Sillä aikaa voit valmistaa mozzarella-kanafileet, kattaa pöydän valmiiksi ja hengähtää hetken.

Mozzarella-kanafileet

087

Paketti mozzarellaa
Kanafileitä
Puolikkaan sitruunan mehut
Omenaviinietikkaa
Yrttisuolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta ja yrttimaustetta

Paista maustamattomat kanafileet pannulla reilulla oliiviöljy- ja omenaviinietikkalorauksella. Kun kanafileet ovat kypsyneet, purista sekaan vielä puolikkaan sitruunan mehut ja mausta yrttisuolalla, mustapippurilla, valkosipulijauheella ja yrttimausteella.

106

Lopuksi laita levy pienelle lämmölle ja laita päälle mozzarella-viipaleet sulamaan.

134

Kun mozzarella on sulanut sopivasti, ripauta päälle vielä vähän yrttimaustetta koristeeksi.

186

Lisää viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi paistokseen vielä pinjansiemeniä, jotta ne ehtivä hieman paahtua. Ota paistos pois uunista ja lisää päälle persiljaa.

193

207

Sopiva annos lautaselle ja nautiskelemaan! Tykättiin kyllä ihan hirmuisesti tästä, mutta usein vaan ei ole aikaa/jaksamista odotella lähes tuntia, että saa ruuan pöytään, joten olkoon tämä tällainen viikonloppuherkku! :)

Herkkuhetkiä. <3

19 kommenttia:

  1. Pahastuitkohan kommentistani edellisessä postauksessa, kun et julkaissutkaan sitä? En kyllä mielestäni sanonut loukkaavaa, päinvastoin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, puhelimellani näppäillessäni on saattanut sattua kämmi, mutta mielestäni olen kyllä julkaissut jokaisen kommentin jonka olen saanut viimeisen viikon sisällä.. :S :) Ei ole siis mitään mieltäni pahoittavaa tai loukkaavaa kommenttia tullut lähiaikoina! :)

      Poista
    2. Oletkohan mahdollisesti kirjoittanut kommentin vahingossa johonkin aikaisempaan postaukseeni? :)

      Poista
  2. Ai, no voi olla, että olen itsekin säheltänyt ja viesti on vaikkapa jäänyt lähettämättä. Kommentoin vain, että olin yllättynyt kuinka timmissä kunnossa olet! Huippua, että pysyt upean näköisenä vaikka et kuntoilekaan kovasti lähes päivittäin ja syöt usein kermaisia/juustoisia ruokia. Todistat siis, että välttämättä ei tarvitse syödä niitä maitorahkoja ja lisäproteiinituotteita sekä pitää itselleen kovaa kuntorääkkiä, jotta voi pysyä timminä! Olet mielestäni upea esikuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi sun kommentti taisi tulla siihen mun viikkokatsaus(45)-postaukseen ja vastasinkin siihen. :) jep, mulla on ainakin toiminut hyvin semmoinen sääntö: kohtuus kaikessa, niin liikunnassa, kuin ravitsemuksessakin. :)

      Poista
  3. Onpa hyvä idea toi mozzarella kanafileiden päälle! Kokeiluun menee tää resepti, kiitos tästäkin ihanasta vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäkään en ollut koskaan aikaisemmin laittanut ja sopi kyllä todella hyvin! :)) oleppas hyvä vain <3

      Poista
  4. Voisitko tehdä joskus asuntopostauksen? :)

    VastaaPoista
  5. Musta oman kodin esitteleminen julkisesti on vähän pelottavalta tuntuva ajatus, joten en ole asuntopostauksia tehnyt.. Tietenkin kotoa napatuissa kuvissa näkyy monesti paloja kodistamme, mutta sellainen koko kodin esittely jää ehkä kuitenkin tekemättä. :)

    VastaaPoista
  6. Mun mielestä viikonloppuisin on ihana tehdä yhessä poikaystävän kanssa jotain hyvää ruokaa oikein kunnolla ajan kanssa :) Arkena tulee tehtyä just kaikkia nopeita ja helppoja ruokia niinku salaattia, pastaa yms. ni on välillä kiva panostaa vähän enemmän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Joo arkena meilläkin yleisin ruoka on pasta ja jauhelihakastike! :DD

      Poista
  7. Näyttää älyttömän hyvältä! Täytyykin ottaa resepti talteen! :) Sun blogi on muuten todella kiva, ihania ruokaohjeita ja kivoja lifestylejuttuja muutenkin. Luen myös siskosi Annin blogia ja teillä on kyllä elämänasenne kohdallaan. Nyt kyllä liityn sunkin lukijaksi, jatka samaan malliin! :)

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappaiseppa ylös vaan, oli nimittäin sen verran hyvää tämä! :D Kiitos kovasti Anne, pyritään jatkamaan samalla meiningillä ja tervetuloa vaan seurailemaan mun höpinöitä jatkossakin! :)<3

      Poista
  8. Nämä sun ruokapostaukset on ihan parhaita! Teet aina sellaisia ruokia, jotka ei tulisi edes omaan mieleen eli kiitos inspiraatiosta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan huippua, jos on tullut täysin uusia reseptejä vastaan, sillä itsekin ilostun suuresti, jos törmään johonkin uuteen helpon ja hyvän kuuloiseen reseptiin! Reseptit kiertoon vain! :)

      Poista
  9. Herkullisen kuuloinen resepti ! Tätä taidan kokata tänään itselleni ja avopuolisolle. Kiitos uudesta reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppas hyvä vain! Todella herkullista olikin. :)

      Poista
  10. Ensin olin tämän ohjeen kanssa tosi epäileväinen, mutta kokeilin tätä punajuuripaistosta äsken ja ei hyvänen aika miten hyvää tämä on!! Tulee tehtyä varmasti toistekin :) kiitos tästä mahtavasta ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis joo tää oli mullekin ensikokeilulla todella positiivinen yllätys! Ja melko helppo valmistaakin! :) nam, olepa hyvä vain!

      Poista