keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Motivaatiota salille lähtemiseen

Muistiot 

Kirjaa ylös niitä tuntemuksia, joita treenin jälkeinen loistofiilis herättää. Varmasti ainakin mieli on virkeämpi ja olo muutenkin kaikin puolin energisempi. Saavutitko joitakin pitkäaikaisia tavoitteitasi, tai näyttikö peilissä erityisen hyvältä? Saatat ajatella jopa, että sinulla oli hauskaa ja salille lähteminen oli päiväsi paras päätös. Urheilu tuottaa myös tutkitusti hyvän olon endorfiinejä, joten jotakin hyvää fiilistä salilla käynnin luulisi luovan. Tai kenties tapasit salilla sen tajuttoman komean nuorukaisen, joka väläytti sinulle jälleen täydellistä hymyään, jes, kannatti lähteä! Lueppa nämä kirjaamasi hyvän fiiliksen muistot heikolla hetkellä ja johan alkaa taas salille lähtö innostaa edes etäisesti. ;)

morome

Mahdollisesti kuitenkin jotakin enemmän tavoitteellisempaa ja vähemmän urpoa...

Vanhat kuvat parhaimmista tuloksista

Tämä auttaa aina. Silloin kun olet erityisen ylpeä itsestäsi ja huomaat saaneesi joitakin tuloksia aikaan nappaise niinä hetkinä itsestäsi kuva vaikkapa puhelimen kätköihin ja kaiva myöhemmin motivaation hiipuessa nämä kuvat esiin ja muistele, miten tyytyväinen olit saavutukseesi silloin. Vanhojen tuloksien näkyminen antaa helposti voimia nousta ylös, ulos ja salille! Oliko habasi erityisen muhkea ja olkapääsi selkeästi kehittyneet? Näkyikö pohkeissa viimeinkin edes hitusen kaarta vai oliko peppusi erittäin terhakka ja vatsalihaksesi yllättävän kovina - niinpä, sen fiiliksen jos takaisin saisi, aijai!

872


Koko päivän syömisten oikein rytmittäminen

"Joo tiedän, että meidän piti mennä tänään salille, mutta mä kiskaisin juuri jätti kulhollisen makaronilaatikkoa ja siihen päälle vielä jälkkäri suklaalevyn puolikkaan ja pari lasii kokista... Ei oo nyt yhtään sellainen sali-olo." Eiiii... Miksi teit sen. Mikään ei ole pahempi tunne ennen salille lähtemistä kuin jättiällöturboähky. Sen tietää jo ennen kuin sen tekee, että salille lähtö on sen jälkeen mahdotonta. Syönkin yleensä kunnolla n. tuntia ennen salille lähtöä, että ruoka ehtii laskeutua sen verran, ettei olo ole enää lainkaan tukala, mutta ruuasta ehtii saada sopivasti energiaa salille lähtemiseen. Jos nälkä ehtii yllättää vielä ennen salille lähtöä uudestaan, vetaise napaan nopeasti energiaa antava banaani, joka ei täytä mahaasi kuitenkaan liikaa. Salipäivinä kannattaa syödä myös muutenkin ehkä hieman terveellisemmällä kaavalla, pari-kolme tuntiakin sitten syöty hamppari-ateria saattaa jäädä kummittelemaan vielä iltasalin lähtöönkin asti ja olo ei ole lainkaan "salimainen".

Juo kuppi kahvia

Tämän olen todennut toimivan ainakin minulla erittäin hyvin näin pimeinä aikoina. En juo tavallisesti kahvia lainkaan, emmekä me omista edes kahvinkeitintä. Täten kahvikuppi ennen salia on myös hyvä syy käydä moikkaamassa ystäviä, jotka omistavat kahvinkeittimen. :D Kuppi kahvia antaa sopivasti energiapiikin salille lähtemiseen ja mieli on virkeä kuin peipposella. Tämä ei tosin toimi niillä, jotka kittaavat kahvia muutenkin joka päivä monta kupillista. Teille on olemassa sitten varmaankin jotkut vielä jytymmät kofeiinipommit! :D

Stoppi sohvaperunuudelle

Illaksi on sovittu iltasali, mutta sohvalle on juurruttanut takapuolensa jo parin tunnin ajaksi ja telkustakin pyörii toinen toistaan mielenkiintoisempia sarjoja. Maan vetovoima tuntuu vaikuttavan jotenkin ihan erityisen vahvasti ja siitä sohvalta nouseminen vaikuttaa lähes mahdottomalta... Tee se nyt kuitenkin. Käy tekemässä edes jokin nopea toimitus jossakin, joka on tarpeeksi pitkällä etäisyydellä sohvasta. Vie vaikkapa ne kolme roskapussia, jotka ovat odottaneet eteisessä jo pari päivää tai käy noutamassa se posti, siellä ne laskut lymyää, eikä ne sieltä minnekään häviä, vaikka yrittäsit jättää ne sinne asumaan. Samalla saatat huomata, että tämä nopea happihyppelyn sisältävä toimitus saikin sinut hieman piristymään, eikä salille lähteminen vaikuta enää ihan niin mahdottomalta.

065

Hanki salibuddy

Seriously. Mielellään sellainen, joka sanoo sinulle: "kylläpäs mennään, nyt peppu ylös sieltä penkistä", silloin, kun ehdotat itse, että jättäisitte salireissun väliin. Tämä, jos mikä tuo itsellekin motivaatiota oikeasti tarttumaan itseään niskasta kiinni ja nousemaan sieltä vilttilinnakkeesta. "No jos sekin lähtee, niin kyllähän lähden minäkin!"

256

345

Peruskaurat

Eli weheartitit ja suosikki instagramtilit ja treeniblogit. Nämä nyt kuuluvat asiaan, eikä siltä voida välttyä. Hetken kun selaat niitä kaikkia täydellisiä kuvia, energiaa puhkuvine ihmisineen, alkaa itsessäkin nousta pikkuhiljaa tahdonvoima. Vielä joskus! Aloitetaanpa nyt.

Palkintoherkku 

Jokin terveellinen, tai miksei epäterveellinenkin, mahdollisesti palautumiseenkin sopiva herkku, jonka valmistat valmiiksi jääkaappiin odottamaan palkinnoksi treenisuorituksen jälkeen. Valmista se sitä varten, ettet saa syödä sitä lainkaan, jos et käy salilla sitä ennen. Kun tiedät, että sinua odottaa valmiina jokin palkinto kotona, jaksat painaa sinne salille entistä nopeammin ja ehkäpä jaksat painaa vähän kovemman treeninkin salilla herkut silmissä kiiluen. :D Erityisen hyvä herkku salipalkinnoksi on vaikkapa rahkan, turkkilaisen jogurtin, karhunvatukoiden, pensasmustikoiden ja mansikoiden sekoitus. ;)

015

Uudet treenivaatteet 

Aina tästä mainitaan kaikkialla, mutta totta se on! Ei ole parempaa motivaation luojaa kun pyöriskellä uunituoreissa värikkäissä lenkkitossuissa tai treenikuteissa, jotka oikein huutavat päästä salille tositoimiin. Nämä treenikuteet kannattaakin pukea päälle jo paria tuntia ennen salille lähtöä, jotta alkaa jo huomaamattaan valmistautua henkisesti treenitunnelmaan.

036

023

Tavoite tapahtuma

Kuten Waterland bileet, ulkomaanmatka, allasbileet, kylpyläviikonloppu ja mitä näitä nyt on. Itse huomasin viime vuonna ihan tajuttoman motivaatiopommin iskevän heti uuden vuoden jälkeen, kun maaliskuun alussa odotti Vesipuisto Serenassa järjestettävät Waterland bileet (lisätietoja). Muuten olisin varmaankin odottanut motivaation iskemistä kesän alkuun asti ja suuntaammekin ensi vuoden alussa ehdottomasti samaiseen tapahtumaan! :) Kesän alussa taas iski heti uusi motivaatioaalto ulkomaanmatkoja varten ja tällä hetkellä motivaatiota itselleni luo ensi kuussa järjestettävät synttäribileeni, jotka vaihtuvat illalla aina allasbileiksi. ;)

waterlandmee

Toivottavasti tämä postaus toi edes himpun verran kikkoja joillekin luoda vähän lisämotivaatiota treenaamiseen ja etenkin sinne salille asti raahautumiseen! Omia kikkakolmosia voi heitellä myös kommenttiboksin puolelle halutessaan! :)

23 kommenttia:

  1. hyvä postaus jälleen kerran! :) ja ihania kuvia! olet upea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva, että tykkäsit! :) Kiitos kovasti. <3

      Poista
  2. Hei, ihan mahtava postaus!♥ Taidan ottaa tänään itseäni niskasta kiinni ja mennä juoksulenkille tuonne raikkaaseen ulkoilmaan, kun edes huonoa säätä ei voi tänään käyttää tekosyynä;) Mutta siis, pakko tallentaa tää postaus puhelimen kirjanmerkkeihin ja palata lukemaan aina silloin kun sohva vetäisi puoleensa!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva että oli mieleen! :)<3 Hahah, joo revitään ne takalistot ylös penkistä ja tehdään jotakin hyödyllisempää. :'D!

      Poista
  3. Millaisia kenkiä suosittelet salille? :) Tai mitä itse käytät? Oon nyt ajatellu kerranki panostaa ihan kunnolla treenivaatteisiin ja jotkut hyvät kengät olis hakusessa :D Niin ja iso kiitos tästä postauksesta, oma treenimotivaatiokin taas kasvoi ja sain paljon hyviä vinkkejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän itse ihan Nike-training mallisia kenkiä yleensä salilla, mutta on mulla ollut joskus vaikka mitä tossuja, enkä oo huomannut oikein mitään eroa. Onhan nää treenaamiseen tarkoitetut kengät ihan älyttömän mukavat jalassa! :) Mun kaverilla Sonjalla on ne sellaiset "sukka"-malliset Niken kengät ja Sonjan mukaan parempia treenikenkiä ei olekaan! :) Oleppa hyvä ja kiitos kivasta kommentista. <3

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Mia! :)<3 Kesäkuvat saa kyllä aina niin haikean mielen aikaan! Mutta onneksi kohta on joulu! :)

      Poista
  5. Aivan ihana postaus ja kaunis sä! <3 itellä ei motivaation puutetta oo enkä salilla käy mut sen tilalla raskailla 15 km lenkeillä viitenä peräkkäisenä päivänä viikossa, joten kyllä tulee liikuttua! Oon aina päättäny et mähän meen enkä jää ees sille ajatustasolle et mitä jos ... Koska se on se pahin haha kuten sanoit et siihen sohvaan ku juurtuu niin helposti :D mut anyway ihania vinkkejä niitä tarvitseville ja iteki hyödynnän monia näistä mm omien progresskuvien muodossa ja näitä ihania blogeja - niiku sulla ja siskollas - lukemalla sekä ig weheartit peruskauroja unohtamatta! Tavoitteena ois kans nyt serena waterlandtapahtuma vaik paljon tuloksia on jo nyt nii aina voi parantaa!:) oot upea ja tuot kyllä aina superisti piristystä päivään hyvälaatuisilla ja kauniilla kuvillasi sekä omaperäisellä ja iloisella kirjoitustyylilläsi :-) mukavaa joulunodotusta!!!

    VastaaPoista
  6. Motivoiva postaus:)kiitos! missä salilla käyt tai jos et halua kertoa nimeä niin voitko kuvailla saliasi? Mikä tekee susta hyvän salin? Käytkö muuten ryhmäliikunnoissa? Tsemppiä treeneihin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä teen itseasiassa pian postauksen mun uudesta salista! :)) Fox Centerillä käyn nykyään nimittäin. Hyvän salin tekee ehdottomasti: hyvät ilmastoinnit, tarpeeksi monipuolisesti laitteita eri lihaksille ja hyväkuntoiset ja helppokäyttöiset laitteet ja välineet. :) En ole käynyt tähän asti ryhmäliikuntatunneilla, kun edellisellä salillani ei ollut siihen mahdollisuutta, mutta nytpä taidan alkaa käydä! Kertoilen myöhemmin varmaan täällä bloginkin puolella kaikista uusista jutuista, joita kokeilen. :) Kiitos kovasti!

      Poista
  7. Käytätkö sä mitään palautusjuomia salin jälkeen? Onko ne ihan pakollisia jos jotain tuloksia haluaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käytä ja oon itse sitä mieltä, ettei tosiaankaan ole pakollisia sellaiset. Terveellistä proteiinipitoista ruokaa kun vetelee salin jälkeen, ei noita keinotekoisia palautusjuomia/jauhoja/patukoita tarvitse mielestäni syödä. :) Liha, kala, kana, kananmunat, raejuusto, maitorahka, pähkinät ja siemenet, pavut ja soija ovat hyviä treenin jälkeen, myös hyvät rasvat ja hiilarit tietty huomioon ottaen annoksessa! :)

      Poista
  8. Kiva postaus! Mulla on ainainen ongelma se, etten omista kunnon treenipöksyjä! Kaikista omistamistani salilla käytettävistä housuista näkyy läpi eikä oo kovin ihanaa kun stringit/peppu vilkkuu koko ajan.. enkä ainoastaan tarkota alushousujen rajoja vaan siis ihan yhtä paljon näkyy läpi kun sukkahousuista :D Mistä sä olet löytänyt treenipöksyjä joista EI näy läpi?! Oon niin niiden tarpeessa.. Linkitä muutamia, jos netistä löydät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäät! :) Musta vähän tuntuu, että sulta löytyy vain sellaisia tavallisia kankaisia pöksyjä, kuten legginsit, sillä niistä usein näkyy läpi samalla tavalla kuin sukkahousuista. Tietysti kaikki Niken ja Adidaksen treeni-trikoot on aina yhtä ihania, mutta mun mielestä ihan yhtä hyvin on palvelleet H&M:n urheilupuolen trikoot, kuten: http://www.hm.com/fi/product/21912?article=21912-A Kun materiaali on tuota teknistä nopeasti kuivuvaa, sen pitäisi olla sen verran napakka, ettei pitäisi ihan läpi näkyä. :D

      Poista
  9. Tämä tuli kyllä tarpeeseen.. syyslusmuilu iskenyt päälle oikein kunnolla! :D jos sitä nyt saisi itsensä treenaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä ajattelinkin, että mun tapaan monelle muullekin saattaa iskeä pahasti syyslusmuilu päälle! ;D

      Poista
  10. Kiitos tästä postauksesta! Vaikka intoa löytyy reenaamiseen ja siinä on edistytty niin koskaan lisä innostus ei ole pahitteeksi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. loistavaa, ettei sulla ole iskenyt syysmasis ja väsy, vaan treeni luistaa! :D joo lisäinnostus on tietysti aina kuitenkin tervetullutta! :D :)

      Poista
  11. No hitsi, just pohdin, että viitsinkö näin perjantai iltana kuitenkaan lähetä spinning tunnille... ja sitt luin tämän postauksen. Eli lähden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, voi harmi! No ei kun hyvä homma! ;D mäkin keräsin voimia lähteä vielä viikon viimeiset treenit vetämään! ;)

      Poista