perjantai 1. elokuuta 2014

Suomitytöt Saksassa

Olen käynyt Saksassa jo monena kesänä, mutta yhtenäkään kesänä säät eivät ole suosineet meitä. Eivät sinne päinkään. Useimmiten koko vierailumme ajan taivas on ollut pilvinen ja monena päivänä on satanut vettä ja jopa ukkostanut. Olin jo maininnut äidillenikin, etten usko hänen puheisiinsa pitkistä kuumista kesäilloista ja superhelteistä, sillä jotenkin kummasti meidän vierailumme ajan lähes aina säät ovat huonontuneet yllättäen, ja palanneet taas helteisiksi lähtömme jälkeen.

 414

Nyt kuitenkin saimme viimein kokea Saksan kesän. Säät olivat mitä kauneimmat päivisin ja silloin kun satoi ja ukkosti, oli jo niin myöhä, että olimme kerääntyneet illallisen ääreen tai sohvalle katselemaan gg:tä.

098

Olen matkustanut Saksaan yleensä siskoni tai poikaystäväni kanssa ja olikin yllättävää huomata, miten erilainen matka oli, kun mukana oli perheenjäsenten sijaan ystävä. Kaikki tutut asiat tuntuivat hieman erilaisilta, kun koki ne hyvän ystävän kanssa. Sonja olikin parasta mahdollista matkaseuraa, sillä olimme monesti hyvin samalla aaltopituudella. Jos välillä ei jaksanut höpöttää mitään, niin sitten hiljaa mussutettiin vierekkäin aamupalaa ja katseltiin maisemia ikkunasta, ja kun taas hepuli iski ja tuli väännettyä maailman surkeinta läppää, toinen oli siinä heti innoissaan mukana. Samalla sain viettää laatuaikaa perheeni kanssa ja matka olikin täydellinen lopetus kesälomalleni.

074

088

403


093

888

418

082

882

En ollut koskaan aikaisemmin käynyt kaupungissamme sijaitsevalla uimarannalla, sillä säät olivat tosiaan olleet sen verran huonot, ettei rannalle viitsinyt lähteä istuskelemaan. Nyt kuitenkin korkkasimme heti toisena päivänä uimarantamme ja hämmästykseni oli suuri. Vieressämme oli kokoajan ollut mitä ihanin ranta suurella nurmialueella, kirkkaalla vedellä ja sileällä rantahiekalla, enkä ollut koskaan sinne asti päässyt. Nyt sitten polskin aikaisempienkin kertojen edestä ja nautin Saksan kesästä täysin siemauksin.

069

835

857

004

817

097

700

683


630

516

329

355

693

767

017


807

909


523

849

709

944

679


1023

1030

Matkamme oli sekoitus täydellistä rentoutumista, pitkiä aamukävelyitä, kaupungilla ja ostoksilla pyörimistä, kauniita maisemia, syvällisiä keskusteluja ja hyvää ruokaa. Aika täydellinen loma minun makuuni. Kiitos jälleen perheelleni ja loistavalle matkakumppanilleni upeasta reissusta. <3

28 kommenttia:

  1. Ohoh ja onneksi olkoon! Kaikki kuvat latautuivat välittömästi kokonaan ilman odotusta, kivaa!!

    Ja kiva postaus taas. Siis mitä, näyttää ihan kuin toi ranta olisi jotenkin "haravoitu" tai jotain. Tässä muuten kun kirjoittaa tulee punasta alle koko ajan, muttei se haittaa DD !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gääääh, sitten tiedänkin mistä on kiikastanut. Olen lisännyt aikaisemmin linkin flickrsta blogiini täysikokoisena, ja nyt siskoni vaihtoi sen medium-kokoon. Tadaa - vika korjattu! :D Hiekka olikin haravoitu, sillä jokaisena aamuna traktori kävi silottamassa rantahiekan puhtaaksi ja sileäksi. :) Mikähän tää uusi punainen alleviivaus nyt sitten on.. Mutta hyvä, jos ei häiritse. :D

      Poista
  2. Voieii, kuinka upeita kuvia taas! Tykkään niin blogistasi ja siitä millaisen kuvan se antaa se sinusta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten mukava kommentti, kiitos sinulle! :)

      Poista
  3. Kiitos vaan sulle kuule <3!!

    VastaaPoista
  4. Tosi kivoja kuvia taas kerran!:-)

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia! Ja aaah noi sushit nam! Olisi kiva saada jtn vinkkejä itse tekemiseen, mitä täytteitä käytätte yleensä yms? Muistelen, että äitinne ainakin on taitava sushin tekijä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en osaa tehdä susheja lainkaan, mutta äitini on juuri löytänyt sopivan kombon, jolla saa susheista vielä entistä herkullisempia. Hän laittaa muistaakseni californialaisiin rulliin ainakin: (riisi+merilevä) rapupuikkoja, avocadoja, kurkkuja, seesaminsiemeniä pinnalle ja kunnolla majoneesia. Lisäksi hän kastelee ja kiinnittää levän rullaksi vedellä, jossa on riisiviinietikkaa. Riisin kypsyysaste oli myös tärkeä seikka, mutta itse keitän aina riisit muutenkin joko yli tai ali. Toisiin rulliin tuli muistaakseni ainakin avocadoa ja lohta, tai tonnikalaa ja kurkkua. :)

      Poista
    2. Mutta se majoneesi teki kyllä kaikesta tuplasti herkullisempaa. :D

      Poista
    3. Hei kiitos kamalasti pitääkin kokeilla tota majoneesia lisätä! :)

      Poista
  6. Tämä on sun blogi on ihan best! Tästä tulee aina niin hyvälle mielelle ja kuulostat niin huippu tyypiltä. Ja vielä niin pirun nätti! Jatka samaan malliin :) T. Anonyymi vakkarilukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä kommenteista tulee niin hyvä mieli, kiitos ihana kauniista sanoista! Ja huippua viikonloppua sulle. :)

      Poista
  7. Nam noi ruuat <3 toi koira on nii sulonen :3 varsinkin tossa kuvassa missä se on Helmin sylissä!!:33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan super nam! Se on itseasiassa meidän naapurin koira ted, ja hirmu suloinen onkin. :)

      Poista
  8. Hei nyt kaikki kuvat latautui ongelmitta! Ihana reissu on teillä näyttänyt olevan. Olet ihan superkauniina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Jatkossa pitäis toimia sitten aina hyvin, kun keksin tuom vian. :D voi kiitos sinulle! :)

      Poista
  9. Hei tosi kiva postaus ja blogi muutenkin:) Halusin vaa tulla sanomaan jotain positiivista kun oot niin positiivisen olonen ihminen itekkin! Hyvänmielen sunnuntaita sulle:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tulipas hyvä mieli tästä kommentista! Kiitos, piristit tylsää työpäivääni roimasti. :) hyvät sunnuntait sullekkin!

      Poista
  10. En nyt julkaise kommenttiasi Anonyymi 19:11, sillä se oli mielestäni sen verran negatiivinen, mutta vastaan sinulle kuitenkin. Annilla ja minulla on juu yhteiset vanhemmat. Olen vaan mielestäsi näköjään hieman maskuliinisemman näköinen kuin muut sisarukseni sitten. Ihan tyttö olen kyllä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mä oon ihan mun iskän näköinen kaikkien mielestä, joten kai sitä sitten voi sanoa, että näytän mieheltä. :D

      Poista
    2. Mitäh, onko jollain oikeesti ollut epäselvyyksiä asiasta :D

      Olisin tullut kommentoimaan muutenkin että sun blogi on yks ihan parhaista, täällä on aina niin aito ja positiivinen fiilis! Tarkoitan sillä siis sitä, että kirjoitat asioista ja elämästäsi aidon tuntuisesti etkä siloitellen ja kaunistellen, esimerkiksi siinä postauksessa jossa käsittelit ikävää :) hyvä essi!
      Janina

      Poista
    3. No näköjään jollekkin jäänyt hieman hämäräksi. :D Voi että, kiitos paljon sulle! :)<3

      Poista
  11. Miksi oikein aloitit bloggaamisen? Varmasti siihen on joku motiivi ja olisi kiva kuulla että mikä. Haluatko blogin kautta rahaa? Haluatko julkisuutta? Haluatko vain leveillä blogissa elämälläsi jotta tuntisit itsesi paremmaksi? Haluatko kehuja? Ajatteletko, että olet muille ihmisille siunaus kun jaat asioita elämästäsi lukijoille? Jos sanot että blogin pitäminen on vain henkilökohtaisesti hauskaa ja teet sitä itseäsi varten kuin päiväkirjaa, mikset vain kirjoita tavallista päiväkirjaa? Miksi myyt itseäsi ja elämääsi täällä, julkisesti? Miksi loit julkisen päiväkirjan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäisessä postauksena käsittelin hieman sekavaa fiilistäni blogin pitämisen suhteen. Olen ollut koko ikäni sitä mieltä, että blogin pitämisessä on niin paljon negatiivisiakin puolia, ettei niitä välttämättä kannata tuoda elämäänsä. Kuitenkin samalla olen seurannut monta vuotta muutaman perheenjäseneni ja ystäväni blogin pitämistä ja homma on vaikuttanut kokoajan tutummalta ja hauskemmalta puuhalta.

      Minusta oli myös mukava ajatus, että vaikka perhettäni asuu ympäri Suomea ja maailmaa, he voivat silti olla perillä asioistani lähes päivittäin ja onkin kiva tietää, että perheeni Saksassa tietää mitä minulle kuuluu ja voi tavallaan olla osana arkeani. Myös ystäväni ovat sanoneet, että on mukavaa kun tietävät mitä minulle kuuluu, vaikkei oltaisi nähtykkään vähään aikaan. Rakastan myös valokuvaamista yli kaiken ja olenkin kantanut pienestä pitäen kaikkialla mukana kameraani, ostin myös 3 vuotta sitten todella hyvän järjestemäkameran, joka turhan usein pölyttyi vain kaapissa. Nyt saan kuvata luontoa, ruokia, ihmisiä ja tapahtumia ja jakaa vielä otoksiani muiden kanssa. Mielestäni tämä on vain erittäin hauskaa puuhaa ja on mielenkiintoista olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Ajattelin, etten häviä mitään, jos kokeilen blogin pitämistä. Jos tämä alkaa vaikuttaa mielestäni tylsältä tai ikävältä puuhalta jossakin vaiheessa, niin sitten vain lopetan koko touhun tai vaihdan tämän vaikkapa yksityiseksi vain perheen ja ystävieni näkyville. :)

      Poista