maanantai 18. elokuuta 2014

Ruokapäiväkirja

Terve!

Kesä huipentui viime viikonloppuna Weekend festivaaleihin ja melkoinen kesän päätös tästä tulikin. En osaa vieläkään sanoa, menikö viikonloppu mielestäni täysin putkeen vai ihan pieleen, sillä meillä oli ihan älyttömän hauska viikonloppu, mutta samalla möhläilin ihan huolella. Ensimmäisenä iltana kadotin puhelimeni, mutta joku ihana löytäjä oli vienyt sen onnekseni festareiden löytötavarapisteelle. Toisena iltana hajotin sitten kyynärpääni sumomatolla, mutta tänään selvisi, ettei kyse ole onneksi murtumasta. Eli loppu hyvin kaikki hyvin. Viikonloppu oli siis toisinsanoen melko onnistunut. :D Festarit on tältä kesää nyt festaroitu ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin rauhallisemman syysajan merkeissä.

Weekend festivaaleista kerron lisää myöhemmin, mutta nyt hieman rauhallisempien aiheiden pariin. Jokunen on esittänyt kysymyksiä ruokavaliooni liittyen. Ajattelin jakaa tänne yhden päivän ruokapäiväkirjan, jos vaikka joku löytäisi jonkun hyvän lisäyksen omiinkin arkisyömisiinsä. Minulla oli viime viikolla lomaviikko, joten pystyin tietenkin hieman enemmän panostaa syömisiini, kun aikaa oli riittävästi kokkailemiseen ja hitaisiin ruokailuhetkiin.

Aamupala

451

Syön lähes jokaisena aamuna puuroa. Vaihtelen usein puuroon lisäämiäni lisukkeita, jotta saan aamupuurooni hieman vaihtelua päivittäin.

Tämän hetken suosikkikombojani ovat:

- Puurohiutaleita, vadelmia, pähkinöitä, raejuustoa ja banaania
- Puurohiutaleita, omenalohkoja, kanelia ja pellavansiemeniä
- Puurohiutaleita, mustikoita, maitorahkaa, vaniljajogurttia
- Puurohiutaleita, hienonnettua pakastepinaattia ja mansikoita

Jos minulla on erittäin kiireinen aamu niin kombona toimii usein: Puurohiutaleet, maitorahka ja mansikka-/vaniljajogurtti. 

443

Tällä kertaa söin aamupuuroni vadelmien, cashew-pähkinöiden, pellavansiementen ja raejuuston kanssa.

449

Juon myös jokaisena aamuna ison mukillisen maitoa ja vettä.

Niinä aamuina kun minun ei tee mieli puuroa, tai puuro on loppunut, syön yleensä kaksi palaa ruisleipää juustolla, kurkulla ja tomaatilla sekä suuren kupillisen rahkan ja jogurtin sekoitusta. 

Lounas

Usein lounaaksi syön töissä jotakin kunnon ruokaa, jota olen edellisenä päivänä valmistanut mukaani. Nyt kuitenkin järjestimme ystävieni kanssa brunssin Donan luokse ja tarjolla oli vaikka mitä kaikkea ihanaa.

050

Erilaisia hedelmiä, vihanneksia, sitruunavettä, tuorejuustoa, smoothieta, kananmunia, juustoa, tuoretta ruisleipää ja Donan itsetekemiä lämpimiä sämpylöitä.

053

056

Itse valitsin pöydästämme pari palaa ruisleipää, juustoa, kurkkua, tomaattia, kananmunan, sitruunavettä, smoothieta ja pari palaa omenaa, banaania ja viinirypäleitä.

Normaali tyypillinen lounaani voisi olla vaikkapa: Kanasalaattia, pari palaa ruisleipää juustolla ja kurkulla ja iso lasillinen maitoa.

Välipala

Brunssin jälkeen suuntasimme Sonjan kanssa luokseni katsomaan Gossip Girl tuotantokautta ja selailemaan kirppiskamojani. Muutaman jakson ja pussien penkomisen jälkeen söimme pienet välipalaherkut.

 
062

Maustamatonta jogurttia kulhollinen, mansikoita, banaania ja mustikoita. Terveellistä ja ihan tajuttoman hyvää!

Päivällinen

049

Päivälliseksi söin katkarapu-avokado pastaa, jonka reseptin jaan luultavasti tämän viikon aikana blogissani. Tästä tuli niin hirmu hyvää, että piti ottaa vielä santsi annos ja kaveriksi söin myös ruisleivän juustolla ja lasillisen maitoa.

Jälkiruoka

Söin päivällisen sen verran aikaisin, että ennen iltasalia mieleni teki vielä pientä lisäenergiaa ja vetaisin hedelmälautasen naamariin. Salilla homma kulki päivällisen ja jälkkärin voimin ja saatiinkin aika rankka treeni Donan kanssa aikaiseksi!

 455

Banaani, kaksi porkkanaa ja nektariini.

Iltapala

068

Salin jälkeen valmistin iltapalaksi suosikkiamme, pizzamunakasta. Täytteiksi lisäsin herkkusieniä, kirsikkatomaattia, sipulia, avomaankurkkua, paprikaa ja fetajuustoa.

072

073

Munakkaan lisäksi söimme myös pari palaa ruisleipää ja Jaakon kanssa puoliksi maitorahkan, johon sekoitimme myös maustamatonta jogurttia.

Tässäpä melko normaaleja päivittäisiä ruokailutottumuksiani. Viikonloppuisin listaan kuuluisi myös leffaherkut ja ehkäpä jokin epäterveellisempi vaihtoehto päivälliselle, kuten kebab-kreikkalaisella salaatilla tai Subwayn tonnikala-patonki. Arkena pyrin kuitenkin syömään suhteellisen terveellisesti ja arkipäivien herkutteluhetkiin kuuluu lähinnä silloin tällöin pari palaa suklaata tai jäätelötötterö.

Tähän loppuun lisään vielä suolaisen herkutteluelämyksen, jonka valmistimme ystäväni Ninan kanssa viime viikonloppuna.

Suolainen kalkkunapiirakka

 Tarvikkeet

001

Juustoa
2 Kananmunaa
Kalkkunasuikaleita
Ruokakerma
1 dl Vehnäjauhoa
2 dl Ruisjauhoa
150 g Voita
Ripaus suolaa ja paprikajauhetta
Haluamiasi täytteitä (kirsikkatomaatteja, ananasta, sipulia, fetaa)

Sekoita kulhossa vehnäjauho, ruisjauho ja sulatettu voi 

003  

Painele taikina vuokaan sopivan tasaiseksi lätyksi

007

Lisää päälle haluamasi täytteet, kuten kirsikkatomaatit, ananaspalat, fetakuutiot, sipulit ja kalkkunasuikaleet 

012

Kaada täytteiden päälle munien ja kerman sekoitus ja siivuta päälle juustoa/juustoraastetta

013
 
Laita uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi ja nauti

24 kommenttia:

  1. Oi ihana tuo piirakan ohje ja tuo pastakin näyttää niin hyvältä, että toivottavasti resepti tulee pian! ;>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakka oli niiiiiiin hyvää! Sopi hyvin juuri tuollaiseksi viikonlopun herkkupalaksi! Pasta reseptiä kehiin loppuviikosta viimeistään! ;)

      Poista
  2. Syöt kyllä tosi terveellisesti ja monipuolisesti :) Ja lisäksi musta tuntuu, että syöt harvinaisen paljon :D Siis ihan normimääriä, mutta yleensä näissä bloggaajien ruokapäiväkirjoissa on se 2-3 ateriaa per päivä, että sillä tavalla oot vähän poikkeus :D Positiivinen sellanen toki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah rakkaus ruokaa kohtaan taitaa puskea tän päiväkirjan läpi. :D Toki mulla oli tuolla viikolla vähän reilummin aikaa panostaa välipaloihinkin, koska olin lomalla. Monesti monipuolisen hedelmälautasen tilalla saattaa kiireessä olla lasi maitoa ja laukun pohjalle mukaan napattu banaani. :D

      Poista
  3. Syöt kyllä hyvin ja hyvää ruokaa :) Hatunnosto ja pakko ottaa mallia kun on omat syömiset (taas vaihteeksi) niin lipsunu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin syksyn tullen jaksaa taas alkaa panostaa ruuan määrään ja laatuun! :D Kesällä ruokailuhetket koostui vähän milloin mistäkin, mitä nopeasti suuhun sai napattua! :D Nyt vaan panostamaan, kun kohta ei muuta tekemistä taas olekaan kun möhöillä vilttien alla ja syödä hyvin. Ei masenna talven tulo ei! :D

      Poista
  4. Näin sut Weekendeillä ja yllätyin miten pienikokoinen olit tai siis lyhyt! :D oon luullut sua about 175cm pituiseksi, haha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah eijeijei, tällainen 162 kääpiö ollaan! :D

      Poista
  5. Tosi kiva postaus! :) Voisitko mahdollisesti pitää ruokapäiväkirjaa joskus mös arkena? Sun blogisi on ehdottomasti yksi lemppareistani! Oot ihana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu varmasti joku viikko! Ihana kuulla, että tykkäät! <3 :)

      Poista
  6. aivan mahtava postaus!! kiitos tästä :) olet ihanan aito ja vaikutat todella kultaiselta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo bloggailla, kun on näin mahtilukijat siellä toisella puolen ruutua vastaanottamassa! <3 :)

      Poista
  7. etkö käytä ollenkaan rasvaa leivän päällä?:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä käytän ja välillä en. Leivän rukii maistuu välillä paremmalta ja voimakkaammalta ilman voita. Varsinkin, jos on paljon muita täytteitä, saattaa jäädä voi laittamatta. :D

      Poista
  8. Apua, miten sä pysyt niin hoikkana noilla eväillä. :D Mä paisun pienestäkin viljamäärästä kuin ilmapallo, vaikka urheilen myös. Ehkä se on jotenkin yksilöllistä sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan ei hotki ylettömiä määriä kerralla.. :D toisinaan kyllä hieman turvonnut olo nimenomaan noiden ruisleipien suurkulutuksesta, mutta kun ne on niin hyviä! :'D

      Poista
  9. voisitko tehdä postauksen sun treenauksesta? olis mielenkiintoista tietää, että milleen treenaat kun oot niin hyvässä kunnossa! :) itse aloittelen kuntosalilla käyntiä ja oon vähän hukassa, että mitä siellä pitäisi tehdä jos haluaa timmin vatsan ja pakoroihin lisää muotoa/kokoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista tulisi odotella nyt hyvä tovi, sillä täräytin kyynärpääni viikonloppuna niin pahasti, etten pääse salille vähään aikaan. :( kantositeen kanssa menee nyt jokunen tovi. Ehkä sitten
      jonkunlaista voisi rustata sen jälkeen, mutta suosittelisin kuitenkin etsimään tietoa mielummin treeniblogeista ja kuntosalien/personaltrainereiden omilta sivustoilta, sillä olen itsekin ihan aloittelija näissä sali hommissa. :)

      Poista
  10. Vau, sun syömisistä moni voisi ottaa mallia! :) tässä sen näkee, ettei nälässä kituuttaminen ole se paras vaihtoehto, vaan että kunnolla syömällä pysyy hyvässä kunnossa ja terveenä! :) itselläni aika samanlaisia ruokailumieltymyksiä, tota pizzamunakasta täytyy vielä testata! ;) ps. Aivan mahtava blogi, noussut ihan lemppariksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon ehdottomasti samaa mieltä! Että syömällä sitä pysyy hyvässä kunnossa, eikä syömättömyydellä! :D kokeile pizzamunakasta, niin helppo, terveellinen ja herkku! Kiitos kivasta kommentistasi. :)<3

      Poista
  11. Heippa Essi! Olisiko mahdollista jos vaikka tähän kertoisit minulle nopeasti, että miten siis valmistat tuon pizzamunakkaan? :-) se näyttää niin herkulliselta! Yksinkertainen on varmasti, mutta itse kun en ole maailman paras kokki :D!

    VastaaPoista
  12. Moikka! Juu siis "pizza"munakas on ihan väärä nimitys, sillä kyseessä on oikeasti ihan tavallinen munakas, jonka olen täyttänyt vain pizzamaisesti. Elikkä siis kunnolla oliiviöljyä pannulle, 4 munaa pannulle keltuaiset ja valkuaiset sekaisin keskenään, antaa munien saada hieman kiinteämmän muodon, että täytteet pysyvät kivasti pinnalla, eivätkä uppoa ihan munakkaan sisään ja sitten vaan niin paljon kaikkia herkullisia täytteitä kun saat tungettua ja kunnolla vaikka jotakin juustoa päälle (normi, mozzarella, feta) niin homma pysyy vielä paremmin kasassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvä, niin yksinkertainen se olikin kuin kuvittelinkin! Kiitos paljon ohjeesta, täytyy koittaa heti huomenna :-)

      Poista
    2. No niinpä! Rohkeasti kokeilemaan vain! :D

      Poista