perjantai 29. elokuuta 2014

Ruokaa metsästä

Loistavaa alkavaa viikonloppua!

Ensimmäinen kouluviikko takana ja olemme ehtineet jo rymytä ensimmäisissä opiskelijabileissäkin. Viikko on ollut kiireinen koulun, töiden ja asioiden hoitamisen tohinoissa, mutta onneksi alkaa viikonloppu ja pääsee hieman hölläämään. Viikonloppu on jo buukattu täyteen kaikenlaista kivaa, kuten koiranpentujen ihastelua, rapujuhlat, puistopicnic, kihlajaiskahvittelut ja muuta mukavaa.

Yhtenä päivänä tällä viikolla ateriaa suunnitellessa patistin Jaakon lähtemään kanssani sieneen. Herra oli aluksi hieman vastahakoinen, mutta kuvailtuani herkullisen kantarellisopan tuorejuuston, patongin ja krutonkien kera, ääni kellossa muuttui ja sain kun sainkin sienestys toverin.

Samalla pääsimme ihastelemaan alkavan syksyn merkkejä luonnossa ja kaipa tuon hyötyliikunnaksikin voi laskea. Sateiset säät ja kyynärpääni murjoutuminen ovat vaikuttaneet huomattavasti liikuntamotivaatiooni ja sohva on voittanut sadelenkit 6-0.

013

025

014

026

023

033

034

Kunnolliset varusteet päälle niin pieni sadekaan ei häiritse metsässä vaeltamista!

039

Metsässä epätoivo meinasi ottaa vallan, kun oltiin juostu hyvä tovi näiden haarakkaiden kummajaisten ja keltaisten lehtien perässä kantarellien toivossa.

 041

042

044

Kun lopulta päätimme luovuttaa ja kääntyä kotia kohti, paluumatkamme varrelle alkoi tupsahdella kantarelleja.

046

Saaliimme jäi kuitenkin minimaaliseksi ja jouduimmekin turvautua kaupan herkkusieniin, jotta saimme valmistettua edes jonkinlaisen sienikastikkeen.

055

Sienikastike:

Ruohosipulituorejuustoa
Kantarelleja + Herkkusieniä
Sipulia
Ruokakermaa
Mustapippuria, yrttisuolaa ja valkosipulijauhetta

059

062

070

Kastike maistui yksinkertaisenkin ruuan kaverina herkulliselta ja sieneen lähdetään varmasti uudestaan myöhemmin paremmalla onnella. Tattikautta odotellessa. :D

33 kommenttia:

  1. Essi sä oot ihan mahtava. Sun blogi erottuu muusta blogimaailmasta niin hyvin. Kirjoitat ruokaohjeita ja teet just tämmöisiä postauksia. Pystyt kertomaan blogissa että menit sienestämään ja voit pistää kuvia, joissa sulla on kumpparit ja "metsävaatteet". Sun postaukset on muutenkin niin kivoja ja erilaisia. Oot niin aito!!
    Oot myös ihan super kaunis ja sulla on upee tyyli!

    Ihan mahtavaa syksyä sulle<3
    -Salla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että! Tää oli ehkä ihanin kommentti pitkään aikaan. Niin piristävä ja lämminhenkinen, kiitos sulle ja hyvää syksyä sinnekin! <3 :)

      Poista
    2. Samaa mieltä! :) Älä koskaan muuta tätä ihanan rentoo tyyliäsi tehdä blogia! Näytät tuhat kertaa upeemmalta onnellisesti hymyilemässä sienimetässä kumpparit jalassa, kuin ne kyllästyttävät bloggaajat, jotka poseeraa tönkösti päivästä toiseen samassa asennossa tuiman näkösinä :D Ihan parhaita nämä ruokaohjeet ja kaikki muutkin, ihana blogi! <3<3<3 :)

      Poista
    3. Mä kans niin samaa mieltä. Essi sun blogi pomppas samantien ihan parhaimmistoon blogimaailmassa. Aivan huippu. Niin ihana. Jotenkin sydäntä lämmittäviä postauksia. Saa hymyn huulille. Siis niin ihanan aito. Kiitos , jatka samaan makliin. Kerranki mulle ei tuu mitään kehittämis ideoita mieleen.. niin ja täällä kommenteissakin vallitsee aina tosi rento mukava ja hauska tunnelma kaikki niin tykkäilee susta tänne on kiva kommentoida ja tulla .

      Poista
    4. Kylläpäs saattekin tän bloggaamisen tuntumaan mukavalta puuhalta. Eipä voi kun kiittää. :') <3

      Poista
  2. Ihanaa kun vieläkin kirjottelet näin usein, nää on päivän kohokohta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä oon hieman yllättynyt itsekin, että oon vielä jaksanut pitää näin tiheän rytmin. Mutta vielä tää on vaan hauskaa ! :D :) voi, ihana kuulla! <3

      Poista
  3. Tekis mieli vaan jokaiseen postaukseen kommentoida kuinka paljon rakastan sun blogia! Vaikutat niin upeelta, aidolta ihimiseltä! Tää blogi erottuu kaikista typeristä massablogeista just kun oot tommonen ihana oma ittes!<3 kaikkea hyvää sulle ja toivottavasti into bloggailuun jatkuu, niin kiva seurata:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah voi sua ihanaa! :D kiitos ihan tavattomasti, eipä täällä jaksaisi yhtä iloisena postailla, jos ei olis näin positiiviset ja ystävälliset lukijat vastassa! :)<3

      Poista
    2. Eikä lukijat jaksaisi olla yhtä positiivisia, ellei bloggaaja olisi yhtä aidon ja mukavan oloinen kuin sinä! :-)

      Poista
  4. Samaa halusin vain sanoa kuin ensimmäiset kommentoijat! Jatka samaan malliin :-)

    VastaaPoista
  5. Tattikausi on kyllä just nyt. Äkkiä takaisin, siellä ne lymyilee!

    VastaaPoista
  6. Kanttarelli kastike on kyllä niin parasta! Itsellä ei olisi tullut mieleenkään itse lähteä sieneen vaan olisin kiltisti kävellyt kauppaan pstamaan sieniä :D jotenkin ihanan aito postaus, ja pisteet sienestysvarusteista ;) oot Essi upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, pienestä pitäen sienestys on ollut syksyn paras juttu! :D kiitos. :)

      Poista
  7. Itsekin kävin viikko takaperin sienessä mutta ei tullut yhtään saalista. Uusi yritys jonkin ajan kuluttua! :)

    Ps. Ihania ruokia kokkailet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän joo heikolta vaikutti, ainakin ruokasienten suhteen.. :( uusi yritys ensi viikolla!

      Poista
  8. Kantarellikausi taitaa olla jo ohi, meillä sienet kerättiin jo useita viikkoja sitten. Kivan kuuloinen toi sienikastikkeen ohje, en oo itse vielä tajunnutkaan laittaa mukaan tuorejuustoa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siltä vähän vaikutti.. :D kiva, jos löytyi jotakin uutta! :)

      Poista
  9. Mullakin on pakko kommentoida jotain! Oon seurannu monia blogeja jo vuosien ajan enkä varmaan koskaan oo tullu näin hyvälle tuulelle kenenkään muun postauksia lukiessa ! :) Oot ihanan aito, ja aivan tosi ystävällisen ja herttaisen oloinen. Kiitos näistä postauksista Essi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos Eveliina ihan hirmuisesti! :) ihanaa, että kaikki ovat näin hyväntuulisia syysharmaudesta huolimatta! Kiitos sulle ihanasta kommentista! <3 :)

      Poista
  10. Olet ihana essi!<3

    VastaaPoista
  11. Ainakin mun vanhempien luona Keski-Suomessa kanttarellikausi on parhaimmillaan!:D

    VastaaPoista
  12. Eiks kaupasta saa kantarelleja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa varmaan jostakin kaupasta, mutta tuolla nyt ei sattunut olemaan. :D

      Poista
  13. sun blogi on niin ihanan piristävä! <3 oon niin kateellinen sun tyylille ja tolle rusketukselle!! miten ihmeessä pidät rusketusta yllä vielä syksylläkin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heeh, kiitos kultainen! :) <3 itseruskettavilla pakko ylläpitää, kun en solkussakaan tahdo käydä.. Ja ihoa kosteuttamalla saa säästettyä vielä viimeiset kesärusketukset. :D

      Poista
    2. miten muuten käytät itseruskettavaa? kaveri sano, että se ensiks kuorii ihon ja rasvaa sen (ja antaa kuivua), jonka jälkeen levittää itseruskettavan ja antaa sen kuivua noin 3h ennen kuin menee suihkuun pesemään sen pois :) kuuluuko se oikeesti tehä tohon tyyliin kun se vaikuttaa tosi pitkäkestoiselta prosessilta ja tossahan menis koko ilta? :D
      kiitos jos vastaat <3

      Poista
    3. Eeen, laitan yleensä joka perjantai ja keskiviikko niin pysyy koko viikon ajan hyvin kevyt rusketus/oranssius päällä.. :DD en kuori melkein koskaan ennen ir käyttöä, ellei ole joitakin selkeästi kuivempia kohtia ihossa. :)

      Poista