perjantai 15. elokuuta 2014

Päivä Tallinnassa

Annin läksiäiset lähestyvät kovaa kyytiä ja lähdimme metsästämään maailmanmatkaajalle jotakin päälle pantavaa tuleviin juhliin. Päätimme lähteä päiväristeilylle Tallinnaan, sillä myös läksiäisten nesteytyspuoli oli hoidettava kuntoon. Halusimme tehdä myös jotakin mukavaa vielä yhdessä, ennen kuin tuo paitapeppu- toinen puoliskoni lähtee maaimalle.

Herätys pirisi siinä kuuden maissa ja oli aika alkaa laittaa tavaroita kasaan reissua varten. Passi, lompakko, puhelin, naama kuntoon, vaatteet päälle ja menoksi! Olimme valinneet risteilyn, joka lähti jo kahdeksan aikaan aamusta ja palasi Helsinkiin vasta lähemmäs kymmenen aikoihin illalla. Tallinnassa saimme viettää siis aikaa runsaat kahdeksan tuntia ja ehdimmekin tehdä vaikka mitä kivaa. 

081

Muutama vuosi takaperin matkustimme lähes aina yhdessä Annin kanssa, mutta nyt ei yhteisiä ulkomaanreissuja ole ollut vähään aikaan. Tallinnan matka oli siis meille myös mukava pieni yhteinen reissu näin kesän päätteeksi.

Päiväristeilylle meno on mielestäni aina yhtä mukavaa, sillä pääsee nopeasti ja helposti päiväksi pois arjen kiireistä. Kaipa tätä voi jonkinlaiseksi ulkomaanmatkaksikin kutsua, eikä hintakaan kohoa kuin parin kympin luokkaan. Tottakai sitä keksii näinkin lyhyellä reissulla kaikenlaista, mihin sitä rahaa saisi sitten kulumaan yllin kyllin, mutta mielestäni risteilylle voi lähteä loistavasti myös silloin, kun ei ole sitä rahaa älyttömästi käytettävissä. Kesäisistä maisemista nauttiminen ja hieman erilaisen maailmanmenon tarkkaileminen on aika rentouttavaa puuhaa.

166

094

Paita - Seppälä
Rannerenkaat - H&M
Laukku - BHPC (Members.com)

088

110

169

Kesä ei taida osata oikein päättää, että ollako vai eikö olla. Valitsimme molemmat onneksi juuri sopivat asut näihin säihin, sillä auringon paahtaessa meinasi olla jopa liian kuuma ja sen mennessä pilveen tarkeni vielä juuri sopivasti. Tallinnassa oli myös lähes koko päivän erittäin kaunis sää ja satamaankin alkoi vasta, kun nousimme laivaan poistuaksemme.

134
 
150

142

Tiedän, housut jäi kotiin. Oli mulla shortsit alla, mutta paidan helma näköjään peitti ne juuri sopivasti. :D

173

179

199

210

Tallinnaan saavuttuamme lähdimme luonnollisesti ensimmäisenä kiertelemään kaikki lähettyvillä sijaitsevat suosikkiliikkeemme. Oli ihanaa kierrellä liikkeitä ihan rauhassa, sillä yleensä olen ollut risteilyillä, joissa aikaa maissa on vain noin 4-5 tuntia, jolloin liikkeiden kierteleminen on täytynyt tehdä pikakelauksella.

266

272

281

286

292

Kiertelimme liikkeissä jalkamme puhki, mutta sopivaa läksiäisasua Annille ei tahtonut löytyä mistään. Etsinnät jatkukoot siis Suomen maankamaralla. Ostoksilla ollessa nälkä iski ja lähdimme metsästämään sopivaa ruokailupaikkaa. Rotermannin korttelissa sijaitseva Basiilik - pitsa ja pastapaikka vaikutti sopivan rauhalliselta ja edulliselta paikalta, joten päädyimme sinne syömään päivän buffetin. Buffetista sai kolmea erilaista keittoa, salaattia, smoothieta, patonkia ja ruislimppua tuorejuustoilla.

260

Hintaakin buffetilla oli vain 5,50€, joten halvalla saimme vatsamme täyteen.

Kun vatsat olivat täynnä, lähdimme kiertelemään Tallinnan vanhaakaupunkia. Olen ollut Tallinnassa melkein kymmenen kertaa, mutta tähän asti en ollut vielä koskaan käynyt vanhassakaupungissa. Nyt aikaa riitti ja sää oli mitä mainioin.

297

355

303

316

342

365

378

372

357


319

Tallinnan vanhakaupunki oli kaunis näky ja rakastuin sen pieniin mukulakivikatuihin, "keskiaikaisiin" kahviloihin ja vanhaan arkkitehtuuriin. Keskusaukiolla oli jonkinlainen toritapahtuma meneillään, mutta emme jääneet tarkemmin tutskiskelemaan pienten kojujen tarjontaa. Jatkossakin täytyy kyllä jättää vähän aikaa vanhankaupungin kierrokselle ja viedä vaikkapa poikaystäväkin käymään siellä. Uskoisin, että vanhakaupunki on parhaimmillaan kesäisin, mutta voihan siellä olla yhtä hyvä tunnelma myös talvisaikaan. Kokemuksia?

416

435

428

434

 426

Koko päivän käveltyämme istuimme hetkeksi alas ja nautimme kesäisestä tunnelmasta, taitaa ollakin viimeisiä näin lämpimiä päiviä tältä kesältä. Ennen laivaan nousua nappasimme mukaan vielä hieman jälkiruokaa.

Kiitos hauskasta reissusta Anni. <3

Tällä hetkellä pakkailen innoissani kamoja valmiiksi viikonloppua varten. No Weekend festarithan ne on suuntana! Vaikka säät vaikuttavatkin vähän masentavilta, minulla on sellainen kutina, että tästä tulee ihan huippu viikonloppu! Yövymme Jaakon kanssa Helsingissä asuvien ystäviemme luona, joten pitää pakata molempien päivien vaatteet ja muut tarpeet matkaan. Kohta vielä kaupan kautta metsästämään sadeviittaa ja se on menoa. Nähdään Weekendeillä festaritoverit! <3

25 kommenttia:

  1. Oi miten kauniit siskokset<3 :) Tykkään sun tyylistä muuten ihan älyttömästi!

    Milloin Anni lähtee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos oikein kovasti kumpaisenkin puolesta! <3 Anba lähtee ensi kuun alussa. :(

      Poista
  2. Ihania kuvia olette tallinnasta saaneet! :> Kauniina olette kumpikin ollut liikenteessä, eikä minua ainakaan häirinnyt "housut kotiin"! ennemminkin juuri sopivat shortsit tuon paidan alle, kaunis asu :) Hauskoja weekend festivaaleja sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, jos ei häirinnyt.. Muakin alkoi häiritä vaan näissä kuvissa. :D Kiitos kiitos kovasti! <3 Weekendit alkoi tosin jo ikävästi, kun puhelimeni jäi paikkaan, jossa istuttiin ja lähti tietysti ensimmäisen löytäjänsä matkaan välittömästi. :D :(

      Poista
    2. Onpa typerää jättää puhelin isoilla festareilla lojumaan jonnekkin :D äly hoi älä jätä

      Poista
    3. No sanoppa muuta! Olen sellainen puhelinhiiri, etten ole koskaan tehnyt moista mokaa aikaisemmin, mutta kaipa tämäkin piti kokea. Puhelin löytyi festareiden löytötavaroista! Ihanaa, että näin rehtejä ihmisiä on olemassa! :)

      Poista
    4. Eikä mikä tuuri! Ihanaa kun on vielä rehellisiä ihmisiä :)

      Poista
  3. Vanha kaupunki on kaunis. Käyn itse siellä joka kerta, kun pistäydyn Tallinnassa. :) Talvisaikaan vanhassa kaupungissa ei kyllä ole samanlaista loistoa, kuin kesällä. Se jotenkin hiljenee talveksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu,niin mäkin vähän aavistelin, että vanhakaupunki voisi olla kivempi kokea kesällä. :) Pitää kyllä käydä kurkistamassa talvellakin joskus.

      Poista
  4. Vanha kaupunki on ihana! Talvisin tuolla samalla torilla on söpöt joulumarkkinat, mutta muuten kaupunki on kivempi kesällä :) Ihanan kesäisiä kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, pitääkin käydä siellä joulumarkkinoilla sitten pyörähtämässä vaikka! :)

      Poista
    2. Ne joulumarkkinat ovat tunnelmallliset. Välillä ollaan piipahdettu kuumalle glögille ja jatkettu kojujen tutkimista.

      Poista
  5. Meinaatko mennä katsoon annia saksaan, ihan kamalaa kun se muuttaa :( ootte niin läheisiä :(

    VastaaPoista
  6. Oon ollu talvella siellä, ja on se sillonki kaunis! Ennen jouluu siel on joulumarkkinat ja muutenki talvisin siel on paljon kaikkii kauniita jouluvaloja:) kesällä en oo ollu mut onhan se sillon iha omaa luokkaansa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti pitää käydä kurkkaamassa myös talvisaikaan. :)

      Poista
  7. Sä et taida tehdä ikinä mitään muuta ku laittaa ruokaa, käydä festareilla ja shoppailla :D ja jossain postauksessa juuri valitit että tilisi on tyhjillään. Silti vaan jatkat shoppailua ja käyt joka festareilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah! :D en tiedä tarkoititko kommentin ilkeäksi, mutta se oli jotenkin huvittava. :D muistathan, että blogi on tosissaan vain pintaraapaisu elämästä, eikä ketään varmaan kiinnostaisi lukea vaikkapa työpäivistäni kertovia postauksia.. Festariliput oli hankittu jo ennen kesää, kun niitä sai vielä halvemmalla. Ja töissä käyminen ja palkkapäivät pelastavat tyhjenevän tilin! :D ei hätää siis, pärjäilen ihan hyvin.

      Poista
    2. :DD Mua niin nauratti toi "laittaa ruokaa" kohta :D Ilmeisesti se tulee jollekin yllätyksenä, että toiset ihmiset tosiaan laittavat ruokaa! Muutenkin on vähän hassua, miten jotkut kuvittelevat tietävänsä kaiken bloggaajan elämästä ja sen sisällöstä vain blogin perusteella.

      Poista
    3. Kuin myös :) Omg, joku laittaa ruokaa :D No sitä on kai pakko syödä joka päivä ja kun itse laittaa ruokaa, niin säästää rahaa. Mun mielestä nämä reseptit ovat kiva lisä tänne blogiin.

      Poista
  8. Tallinnassa kannattaa käydä ehdottomasti joulun alla, siellä on mm. Ihania joulumarkkinoita! :) Kannattaa myös kokeilla mennä joskus pikalautalla tallinnaa ja olla yötä jossain hotellissa, vaikka vain 1 yö :) Tallinasta löytyy edullisia hotelleita läheltä kaupunkia ja useimmissa on vielä hyvät kuntosalit ja kylpylät. :) Ja tällöin kerkee kierrellä enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos vinkistä. Pitääkin toteuttaa joskus tälläinen vähän pitempi reissu. :)

      Poista
  9. Vooi, Tallinna on niin kiva paikka kesäisin. Myös talvella olis ihana käydä joulun aikaan, kun siellä on maailman tunnelmallisin joulutori :) Näköjään joku on siitäkin jo ehtinyt mainitakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä innostuin myös tuosta joulutorista tosissaan! Ensi jouluna sitten. ;D

      Poista