lauantai 2. elokuuta 2014

Kasvissosekeitto

Luettuani Annieveliinan postauksen kasvissosekeiton reseptistä, en ole saanut kyseistä ruokaa mielestäni. Ruoka näytti niin kevyeltä, kesäiseltä ja herkulliselta, että se oli pakko kokea ihan henkilökohtaisesti. Kaapista löytyikin sopivasti kaikkea muuta paitsi siirappia ja lanttua, joten hunaja ja bataatti saivat korvata kyseiset ainesosat.

Voitte seurata Annieveliinan blogista hyvän ja tarkan ohjenuoran reseptille, mutta kirjoitan itseänikin varten tähän muistiin ainesosat ja hieman valmistusvaiheita.

Tarvikkeet

002

Perunoita
Porkkanoita
Ruokakerma
Sweet Chili tuorejuustoa
Sipuleita
Paprika
Bataatti

005

Mausteiksi: Ripaus valkosipulijauhetta, yrttimaustetta, yrttisuolaa, mustapippuria ja ihan minitirppa hunajaa.

008

Ensin pilkoin vihannekset sopivan pieniksi kappaleiksi, jotta ne pehmittyisivät nopeammin. Samalla viskoin niitä kiehuvaan kattilaan, jonne olin sulattanut kasvisliemikuution. Laitoin kannen päälle ja annoin vihannesten muhia siellä melkeinpä tunnin.

011

Kun vihannekset olivat sen verran pehmeitä, että ne alkoivat hajota haarukalla tökkiessä, kaadoin ylimääräisen veden siivilän läpi pois ja kaadoin vihannekset takaisin kattilaan.

013

Tässä vaiheessa kaivoin esiin äitini ja isäpuoleni antaman valmistujaislahjan. Olen jo monesti suunnitellut valmistavani tällä jotakin, mutta laatikon sisältä löytyy miljoona erilaista kappaletta, enkä ole koskaan osannut päättää mikä olisi paras kappale valmistaa mitäkin ruokaa. Onhan tuossa ohjekirja mukana, mutta usein nälkäisenä ruokaa valmistaessani olen valinnut jonkun helpoimman ja nopeimman tien.

015

Äiti - mä oikeasti yritin. Kasasin tämän päähäkkyränkin pöydälle valmiiksi, mutta jotta olisin saanut kaavittua koko kasvissoseen johonkin näistä sekoittimista, olisi minun pitänyt irrotella ties mitä palasia ja kansia sitä ennen ja noiden tiskaaminenkin näytti niin tuskaiselta projektilta, että päädyin hieman antiikkisempaan vaihtoehtoon. Lupaan tulevaisuudessa yrittää vieläkin kovemmin ja vähemmän nälkäisenä. :D

016

Tadaa! Kivikautinen vempele tuntui tukevalta käteen ja näytti helposti pestävältä, joten se sai toimia soseuttajana. Oikeasti tämä on varmaan tarkoitettu johonkin ihan muuhun, mutta vempele toimi ja kasvikset soseutuivat.

017

Soseutuksen jälkeen maustoin soseen, kaadoin sekaan ruokakerman ja suuren lusikallisen sweet chili tuorejuustoa.

018

Ja pilkoin hieman kesäsipulin varsia päälle koristeeksi ja makua tuomaan.

020

Herkullinen kasvissose on valmis. Päälle vielä kunnon nökäre raejuustoa ja aurinkoon nautiskelemaan.

023

Valmistin ensimmäistä kertaa itse kasvissosekeittoa ja Annieveliinan reseptillä tästä tuli kyllä ihan mielettömän hyvää! Suosittelen muitakin kokeilemaan. Myös poikaystäväni ja siskoni pitivät kyseisestä keitosta kovin ja sisko kyseli jopa reseptiä talteen. ;) 

11 kommenttia:

  1. Kasvissosekeitot on ihan taivaallisen hyviä! Ja niistä saa tosi helposti tehtyä erilaisia variaatioita, tämäkin menee kokeiluun ihan ehdottomasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin kyllä ovat! Aion itsekin kokeilla vielä vaikka minkälaisia erilaisia keittoja, kun tämä oli niin helppo valmistaakin. :)

      Poista
  2. Miltäs tää blogin pitäminen on nyt tuntunut? =) Innostus ilmeisesti ainakin on säilynyt, postaustahdista päätellen ainakin ;D Niin ja hei sanoit tossa jokin aika sitten jossain postauksessa, että yrität päästä sun r-viasta eroon, niin mites sen kanssa menee? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täähän on tuntunut ihan yllättävän omalta jutulta! Ei tunnu yhtään vaivalta kuvailla päivien tapahtumia, sillä olen ollut muutenkin porukassamme aina se, jolla on kamera kaikkialla mukana. :) Ja sen verran mukavia lukijoitakin mulle on kertynyt, että tää touhu on ollut vielä mielekkäämpää. R-vian selättämisen kanssa menee todella hyvin ja normaali r alkaa tulla jo ihan itsestään kummempia yrittämättä. Jotkut kirjainyhdistelmät tuottavat vielä hieman hankaluuksia ja takeltelua. :D

      Poista
  3. Eikö ookkin aivan älyttömän hyvää! :D Ei sitä usko ilman kokeilemista edes.. Ja niiiin terveellistäkin :) Huippua muuten kun linkkasit mun postaukseen niin löysin tämän sun blogin, tykkään paljon mitä nyt selailen jonkun verran taaksepäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä! Joo keväästä asti oon nyt omaa blogia pitänyt pystyssä, kiva jos tykkäsit. Itsekin lueskelen sun blogiasi säännöllisesti. :)

      Poista
  4. Kevyttä? Voi olla, että olen väärässä, mutta eikö ruokakermalla lotrailu ole melko kaukana kevyestä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi laittaa vaikka 5% ruokakermaa, niin on vielä vähän kevyempää, mutta ei niitä rasvojakaan kannata ihan turhan paljon pelätä, sillä näin kevyen ruuan kanssa ne voi tehdä ihan hyvääkin. :)

      Poista
  5. Ite kans tein tätä ja korvasin lantun bataatilla, koska me ei mahduta saman talouden alle:D mut ihan todella hyvää tuli! Kiva kun postailet tälläisiä reseptejä joita ei itselle tule mieleen tehdä! :) ps. Blogisi on noussut top-3 listalleni

    VastaaPoista