perjantai 8. elokuuta 2014

Heidelberg

Huomenta!

Ajattelin kertoa teille hieman eräästä aivan ihastuttavasta kaupungista, joka kerta toisensa jälkeen lumoaa minut täysin. Heidelberg. Kaupunki sijaitsee Saksan lounaisosassa kauniin Neckarjoen varrella. Matkallamme kuulin, että toisen maailmansodan aikaan Neckarjoen rantakaupunkia ja siltaa ei haluttu tulittaa lainkaan, sillä se on niin kaunista ja historiallista aluetta. Myös Heidelbergin kaunis suuri linna on säilynyt melko hyvässä kunnossa.

455

Romantiikan kaupunkina tunnettu Heidelberg on erittäin suosittu matkakohde ja ihmisiä vilisikin pääkadulla ja sillalla valtavat määrät eripuolilta maailmaa.

467

Heidelberg on myös merkittävä yliopistokaupunki ja opiskelijaelämä näkyy katukuvassa. Kaikki pienet ihanat kahvilat ja kuppilat ovat täynnä iloista puheensorinaa ja nauravia ihmisiä.

462

Myös ostosmahdollisuudet ovat loistavat, ja pääkadun varrelta löytyy liikkeitä jokaiseen makuun. 

453

426

Äiti iloisena menossa mukana villeissä raitapöksyissään!


427

Ja Sonjakin luotti melko mustavalkoiseen linjaan.

450

Kun taas itse sukelsin punaiseen hulmuavaan paitaan.

Vanhat talot ja rakennukset tuovat juuri sopivaa tunnelmaa ostoskadulle. En tajunnut kuvailla kaikkia ihania romanttisia kahviloita erikseen, mutta kaikissa oli lämmin ja rento tunnelma. Hintatasokin on melko alhainen kyseisen kadun ruoka- ja juomapaikoissa. Olisi niin tehnyt mieli istua johonkin vaikkapa teelle ja katsella kadun elävää menoa, mutta olimme käyttäneet tähän mennessä sen verran kiitettävästi rahamme, joten tyydyimme vain ihastelemaan kaikkia kauniita ravintoloita, kuppiloita ja kahviloita iloisine ihmisineen.  

466

461

469

Heidelbergin sillalta on upeat näköalat Neckarjoelle ja sen rannoille.

472

476

500

498

507

Jo jäätelötuutitkin maksavat Saksassa puolet siitä, mitä Suomessa moisista joutuisi pulittaa. Tottakai minun piti sitten ottaa yhden pallon sijaan tuplapallo ja Sonja innostui valitsemaan itselleen tripla-annoksen.

Myös yöelämää kaupungista löytyy ihan kiitettävästi ja perinteisten Saksalaisten kuppiloiden lisäksi pääkadulta löytyy myös ainakin yksi suurehko yökerho. Tämän loman pyhitimme rentoutumiseen ja raikkaaseen tunnelmaan, joten jätimme yöelämän välistä, mutta tulevaisuudessa pitää tulla jälleen käymään Heidelbergissa iltasellakin. 

Jos vierailette Saksassa, suosittelen ehdottomasti käymään tässä kauniissa kaupungissa, jolla on yllättävän paljon tarjottavaa.

13 kommenttia:

  1. Oi että kun on kauniin näköstä!! :) Vitsi ku mulla on hirvee matkakuume koko ajan... Noh kuukausi enää ja pääsen Kreikkaan :) Kuinka usein sä yleensä käyt reissussa ulkomailla?

    Nyt muuten toimii täydellisesti tää blogi, ei ala jumia yhtään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi kauneimmista kaupungiesta! :) Oi ihanaa, Kreikka on niiiiiiin ihana matkakohde. Käyn yleensä pari kertaa vuodessa Saksassa vanhempieni luona ja sitten jossakin ystävien/Jaakon kanssa kesällä. :) Jee hyvä kuulla, taisin selvittää tän kuva-ongelman nyt lopullisesti. :D

      Poista
  2. Ite olin vuos sitten luokkaretkellä Saksassa kaks viikkoa, yksi kaupungeista jossa käytiin oli Heidelberg. Oli oikeasti niin kaunis kaupunki ja oisin voinut mielelläni viipyä siellä pidempäänkin, kuin vain kaksi päivää! Hahah ja arvaappa mitä, käytiin ostamassa jädet just samasta paikasta kun te, ainakin tuo kippo näyttää tutulta :D Ja myös tolta samalta sillalta on musta kuvia!
    http://fitlinaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäkin voisin viettää tuolla enemmänkin aikaa, niin ihana! Hahahah, oli muuten hyvä jädepaikkakin. ;D

      Poista
  3. Toi vaikuttaa ihan täydelliseltä matkakohteelta! Muutenkin oon alkanut sun ja Annin blogien kautta kiinnostua enemmän Saksasta. Kieltä oon opiskellut viisi vuotta, mutta mua ei sinänsä koskaan oo kiinnostanut matkustaa Saksaan :D Nyt mun kuva Saksasta on ihan täysin muuttunut ja aion ihan ehdottomasti matkustaa sinne joskus tulevaisuudessa :)

    Toi sun paita on niin kiva ja kauniita olette kaikki kolme :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, sillä itsekin pidin Saksaa ensin ihan tylsänä matkakohteena ja kuullessani vanhempieni päättäneen muuttaa Saksaa ajattelin ensin, että kaikista maailman paikoista valittiin näin tylsä vaihtoehto. Nykyään kuitenkin tykkään Saksasta älyttömästi ja pidän siitä, että siellä on moni asia aika samalla tavalla kuin Suomessa, mutta silti se on niin erilainen maa. Jos olet noin pitkään kieltäkin opiskellut, niin ehdottamasti menet käymään siellä! :) Voi kiitos ihana <3

      Poista
  4. Vastaukset
    1. No niiinpä! Toi suklaajäätelökin oli kyllä niin aidon suklainen, ettei toista samanmoista ole ennen syöty! Namnam!

      Poista
  5. Äitilläs on tosi kivat ja nuorekkaat pökät! Tosi nuorekas hän on kyllä muutenkin :) Ja yhtä kaunis kuin tyttärensä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli vielä ihan uunituoreet Outlet kylästä mukaan lähteneet! :) Äippä on tommonen nuorekas ja näpsäkkä tapaus. :D <3

      Poista
  6. Heidelberg on aivan ihana kaupunki! Kävin siellä huhtikuussa 2010 ja rakastuin täysin! :)

    Sinä ja perheesi olette matkustelleet paljon. Haluaisinkin kysyä, että oletko/oletteko koskaan olleet suomalaisten omistamissa hotelleissa? Itselläni olisi työharjoittelu tulossa koulun puolesta (AMK) ensi kesänä ja haluaisin tiedustella työharjoittelumahdollisuuksia nimenomaan suomalaisten omistamista hotelleista ulkomailla. Löysin itse yhden Thaimaasta, mutta yhteystietoja ei missään, joten en ole varma onko paikka enää pystyssä.

    Hyvää kesän jatkoa! :)

    VastaaPoista
  7. Kirjotat tosi hyvin ja suurella sydämellä, blogikirjoituksiasi on ilo lukea:)

    VastaaPoista
  8. Ei oo kyllä epäilystäkään mistä te tytöt ootte tyylitajunne periny, mielettömät pökät teidän mammalla jalassa!

    VastaaPoista