sunnuntai 24. elokuuta 2014

Katkarapu-avokadopasta

Dodiih! Läksiäiset on nyt juhlittu ja olo on aikamoisen rapea. Tämä päivä menee varmaan koomailun ja jännittämisen parissa, sillä huomenna starttaa vihdoin koulu. Postailen myöhemmin juhlistamme lisää, mutta nyt on aika pamauttaa viikon resepti pöytään.

Viime viikolla haluttiin Sonjan kanssa herkutella ja valmistaa jotakin hyvää ruokaa. Jääkaapista löytyi valmiiksi aineksia, joiden pohjalta päätimme valmistaa Katkarapu-avokadopastaa. Monissa ohjeissa käytetyn spagetin sijaisena toimi tällä kerralla makaronit, mutta samaa kamaahan nuo melkeinpä ovat.

Tarvikkeet

014

Sipulinippu
Miniluumutomaatteja
Katkarapuja
Lime
Ruohosipulituorejuustoa
Basilikaa
Fetajuustoa
Makaroneja

033  

JA Avokadoja (gaahah, yksi pääraaka-aineista meinasi unohtua kokonaan ja lisäsin nämä viime hetkellä pannulle muiden ainesten sekaan)

018

Mausteiksi: Valkosipulijauhetta, mustapippuria, yrttisuolaa ja yrttimausteita

019

Ainekset palasiksi ja pannulle paistumaan.

022

Puolikkaan limen voi puristaa pannulle ainesten sekaan makua tuomaan.

026

Tomaattien, basilikan, avokadojen ja sipuleiden ei tarvitse olla pannulla kovin kauan, että niiden maku säilyy tuoreena ja pastasta tulee hieman raikkaampi ja salaattimaisempi. Kun katkaravut ovat sulaneet kohmeestaan ja ainekset on maustettu, ne voi ottaa pannulta pois kuumenemasta.

035

Makaronit kiehautetaan normaaliin tapaan ja niiden vähän jäähtyessä sekaan voi sekoittaa haluamansa määrän ruohosipulituorejuustoa, itse laitoin puolikkaan paketin.

036

Myös fetakuutiot sekoitin makaroneihin.

043

Lopuksi vielä kaikki ainekset samaan astiaan ja pasta pöytään!

049

Taas näitä mun yksinkertaisia ja nopeita reseptejä. Mutta kun nälkä yllättää, ei siinä ole aikaa odotella. :D Herkullisia ruokailuhetkiä sinnekin puolen ruutua!

14 kommenttia:

  1. Mitä makaroni sun mielestä sitten on, jos se ei ole pastaa? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha. Vihannes? No ei.. :D Kaikissa ohjeissa on siis käytetty spagettia ja kirjoitin tän nyt näköjään taas koomaillen. Pitää vähän fiksata. :D

      Poista
  2. Oi että kun näyttää hyvältä. Muutto uuteen kämppään koittaa huomenna ja taisin juuri päättää, mitä tiistaina syön ;) Taidankin printtailla itselleni "Essin koottut blogiresptit" johonkin kansioon :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, voisi itsellekin väsätä oman reseptikirjan! Kun tarpeeksi ehtii näitä reseptejä kasaantua. :D Onnea uuteen kotiin!

      Poista
  3. Oi nam, tätä on ehdottomasti testattava!

    Lukasin muuten tossa noita Mallorcan postauksia, ja tuli sellanen mieleen, että millanen systeemi tossa Aqua Sol hotellissa oli tallelokeron kans, jos käytitte sitä siis? Oliko pantti jonka sai takas viikon jälkeen vai menikö sen vuokrauksesta oikein maksu? Käytännöt vähän vaihtelee ja tohon samaiseen hotelliin oon kuukauden päästä matkaamassa niin sillä kysyn! Järkkäri on tulossa mukaan niin lähinnä se mietityttää. Kiitti jo etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! :) Mallorcalla ei käytetty tallelokeroa lainkaan, piha oli aika suojaisa ja vartioitu ja siivoojat olivat päivittäin samat tutut naamat, jotka olivat erittäin ystävällisiä. :)

      Poista
  4. Voisin kokeilla tätä ens viikolla, näyttää herkulliselta ja helpolta!

    Onnee muuten koulun alkuun, ite alotan huomen samas koulus mut vaan eri toimipisteessä :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä tosi helppo valmistaakin! :) Hei kiitos, onnea sullekin! :D<3

      Poista
  5. Ei vitsi sulla on aina niin herkullisen kuulosia reseptejä, ihana kun jaat niitä tänne! Luulen et tota on kyl ihan pakko kokeilla :-) ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että tykkäät! :) Kokeile ihmeessä. :)

      Poista
  6. Tämä meneekin huomenna testiin :D pasta kuulostaa meinaa sen verran hyvältä! Onnea koulun alkuun superisti ja ehdottomasti mene kaikkiin alun bileisiin! Niissä on se paras meininki ja tutustuu ihmisiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pitää joo mennä kaikkiin minne vaan ehtii ja pääsee! :D jännää. :)

      Poista
  7. Taidan kokeilla tätä katkarapujen sijasta kanalla :) Toinen osapuoli ei noista merenelävistä niin välitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sopii varmasti erittäin hyvin myös kanan kanssa! :)

      Poista