maanantai 14. huhtikuuta 2014

Tomaattinen kanapasta pestokastikkeella

Maanantai moikat!

Tässä tätä postausten tekoa nyt lämmitellään, ja ihanaa saada kamerakin kunnolla käyttöön laatikosta pölyttymästä. 

Uusi viikko ja paljon uutta tiedossa! Töiden jälkeen käytiin poikaystäväni kanssa hakemassa Jyskiltä takapihallemme pihakalusteet. Ostimme sohvasetin ja pari aurinkotuolia kesää varten, mutta tulemme tarvitsemaan näitä jo pian järjestämissämme suurissa vappubileissä. ;)

Tänään julkaistiin AMK liiketalouden koulutusohjelman pääsykoemateriaalit, joten luku-urakkakin pitäisi pian aloittaa. Huuu. Tänä keväänä valmistun yo-merkonimiksi, jonka vuoksi hain moneen eri Laurean toimipisteeseen, ja heinäkuussa selviää miten käy.


Farkkupaita - H&M
 Housut -  Dr.Denim
 Kengät - Converse

Kerroinkin aikaisemmin pitäväni ruuanlaitosta ja syömisestä sitäkin enemmän. Olen lähes kaikkiruokainen, ja onkin vaikeaa keksiä ruokalajia, josta en pitäisi. Tästä saan kiittää äitiäni, sillä perheessämme on ollut jo pienestä pitäen tapana syödä hyvin monipuolisesti ja opetella syömään uusia ruokalajeja. Ainakin kaikkea pitää maistaa!

Rakastan uusia makuelämyksiä ja olenkin keittiössä hyvin kokeilunhaluinen kokki. Poikaystäväni on luovuttanut kauhanhaltijan paikan suosiolla minulle, ja olen pikkuhiljaa opettanut hänetkin syömään hiukan kummallisempia ruokalajeja. 

Tänään mieleeni palasi eräs äitini pastaresepteistä, joka oli pienempänä lähes lempiruokaani. Lähetin reseptiruinauksen facebookissa eteenpäin, ja töistä kotiuduttuani resepti oli hallussani. Ajattelin jakaa tämän reseptin myös täällä, mikäli ruudun toiselta puolelta löytyy muita innokkaita kotikokkeja.

Tomaattinen kanapasta pestokastikkeella:

Tarvikkeet


Tomaattikastike

reilu loraus oliiviöljyä
1 punasipuli
1 paprika 
2 porkkanaa
1 yrttinen tomaattimurska
2 isoa tomaattia ja kourallinen kirsikkatomaatteja 
4 valkosipulinkynttä (tämä puuttui alkuperäisestä reseptistä, valkosipulifriikin oma lisäys) 
1 purkki ranskankermaa 
mausteiksi suolaa, pippuria ja basilikaa 

Pilko ja paista kypsäksi pannulla porkkanat, sipuli, paprika ja tomaatit. Soseuta ainekset tomaattimurskan sekaan tehosekoittimella. Laita soosi pannulle hautumaan, mitä pidempään sen parempaa kuulemma. Itse olin ihan liian nälkäinen odottaakseni pitkään. Lopuksi lisää sekaan mausteet ja ranskankerma. Voilá! 

Hetken kävin muualla ja palattuani.. niin mitä!?

Pestokastike

puntti basilikaa
½ dl parmesania (yms.)
½ dl pinjansiemeniä 
2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria ja suolaa 

Sekoita kaikki ainesosat sopivaksi sohjoksi tehosekoittimella. Itse annoin koneen pyöriä liian pitkään, ja tuloksena oli liian juokseva räkämäinen mömmö. Hyvältä se silti maistui! :D




Apua. 

Kanasuikaleet pannulle, ja makaronit kiehumaan normaaliin tapaan.


Ei voittanut kyllä äidin valmistamaa, mutta ensimmäiseksi kerraksi ihan mukiinmenevä suoritus.


10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hehee! Voin valmistaa meille joskus italialaisen illallisen. ;)

      Poista
  2. Oi vitsit, löysin sun blogin ihan sattumalta ja oon jotenkin niin innoissani tästä! :D Annin blogia alusta alkaen lukeneena ja teitä molempia instassa seuranneena oon jo pitkään toivonut, että säkin alkaisit kirjoittaa blogia :) Oot ihan mielettömän kaunis ja sun tyyli on ihan käsittämättömän upea <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla! Joo, pitelen tätä vielä vähän piilossa, kun harjoittelen tätä toimintaa. Oon itsekkin jotenkin yllättävän innoissani tästä, vaikka alkuun vastustin tätä. :D Kiitos kovasti, tää toi taas lisäintoa tähän touhuun. :) <3

      Poista
    2. Heh, odota vaan kun ihmiset löytää tän, saat varmasti älyttömästi lukijoita :D Mutta onkohan sulla jotkut päivämääräasetukset vähän vinksallaan, kun toi näyttää, että toi mun aiempi kommentti olis tullut eilen illalla, vaikka tänään aamulla sen vasta kirjoitin? :)

      Poista
    3. Sitä kauhulla ja jännityksellä odotellessa.. :D Varmasti on vähän kaikki vielä vinksallaan, pitää koittaa selata asetuksista. :D

      Poista
  3. voi kun herkullisen näköstä! otin kyllä reseptin talteen!

    Ja hei, voiko enää söpömpää blenderiä olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Äläpä, ostin sen vielä alennuksesta kaiken lisäksi. Keittiöni helmiä. :D

      Poista
  4. nää on kyllä ihan huippuja nää postaukset just näitten sun hauskojen sattumusten kanssa :D

    VastaaPoista