perjantai 25. huhtikuuta 2014

Miehet ja naiset parhaina ystävinä

 Heippuli!

Nyt kun tämä blogi on tullut ikäänkuin kaapista ulos, olo on hyvin jännittävä! Tästä tuli nyt ihan totista totta. Olette ottaneet blogini erittäin hyvin vastaan, ja olenkin enemmän kuin iloinen tästä! Kiitos kannustavista kommenteista. Nyt sen tosissaan ymmärtää, kun bloggaajat ovat aina niin kiitollisia saamistaan kommenteista. Muutenhan tuntuisi ihan siltä, että raapustelee tekstejä ihan yksin netin bittiavaruuteen.

Ajattelin jakaa vähän juuriani ja sitä, miten minusta on tullut juuri tälläinen. Siihen on vaikuttanut erittäin syvästi porukka, joka hääräilee elämässä ympärilläni.

Minulla on käynyt elämässäni oikea onnenpotku, kun olen löytänyt rinnalleni suuren joukon toinen toistaan erilaisempia upeita ihmisiä. Ystävät ovat olleet aina elämäni suola, ja olenkin pitänyt läheistä porukkaani yhtenä elämäni suurimmista saavutuksista. Olenkin pistänyt ystäväni monen muun asian edelle elämässäni, joka ei välttämättä ole ollut aina se viisain ratkaisu. Kuulostaa ehkä kliseiseltä, mutta tiedän tosissaan mitä tarkoittaa, kun puhutaan ystävistä "toisena perheenä". 



Ruisrock 2013

Ystäväporukkani sekava sakki on alkanut muodostua jo alakoulu-ajoilta lähtien, mutta mukaan on hypännyt elämäntieltä paljon rakkaita ihmisiä lukioajoilta, harrastusten kautta ja ystävien uusista kumppaneista. Parasta ystävissäni onkin juuri se, että olemme kasvaneet ja kehittyneet yhdessä siihen pisteeseen missä olemme nyt ja tiedämme toisistamme tätä kautta lähes kaiken.



Weekend festival 2013

 Tunnemme toistemme arvet ja elämän ilon aiheet, joten osaamme lukea toisiamme tilanteessa kuin tilanteessa. Tietenkään elämä ystävien kanssa ei ole aina pelkästään ruusuilla tanssimista, vaan suuresta perheestä koituu myös suuri huoli. Monet itkut on itketty toistemme puolesta, mutta tuki on aina lähellä, kun sitä tarvitsee. Riidoiltakaan ei voinut välttyä, varsinkaan teini-iän puhjetessa kukkaansa, mutta kuten perheenjäsenten kanssa, riidat eivät koskaan voineet erottaa meitä toisistamme tai tulla ystävyyden väliin. Se mikä ei tapa, se vahvistaa (Haa, toinen klisee!)


Viime kesänaloitus bileemme

Tarpeeksi usein ei tule sanottua ääneen, miten äärettömän tärkeitä nämä hienot naiset ja miehet minulle oikeasti ovatkaan. Toivonkin, että läheiseni tietävät myös itse sisällään, kuinka paljon heistä välitän. Vanhemmaksi tultua ihmisten muuttaessa toisiin kaupunkeihin asumaan järkytys meinasi olla ensin suuri. Miten niin ei voida nähdä enää aina kun huvittaa? Tilanteisiin kuitenkin tottuu nopeasti, ja olenkin hyväksynyt kaikkien vanhenevan ja ottavan omia askeleitaan elämässään. Välimatkakaan ei vie ystävyydeltämme sitä, mitä se on. 



Rukalla laskettelureissulla 2013

Monesti kuulee siitä, miten naisten ja miesten välinen ystävyys on mahdoton yhtälö. Kumoan tämän väittämän sataprosenttisesti. Porukassamme on melkein tasajako miesten ja naisten välillä. Naisteni uudet miesystävät, niiden kaverit, harrastus- ja työkumppanit ovat rantautuneet porukkaamme sopivan sävelen löydyttyä. Kyllä sen vaan tietää ja tuntee, kun huomaa, että joku kuuluu ihan selvästi tähän porukkaan. Osa miehistä on ollut myös porukassamme alakoulu ajoilta asti, kuten poikaystäväni Jaakko.


Keilaamassa Tynski ja Mehvi 20 v

Miehet ja naiset voivat todellakin olla parhaita ystäviä siinä missä naiset naisten kanssa. Miesten kanssa ystävyys on ihan kuin naisten kanssa, mutta kuitenkin jotakin ihan muuta! Miespuolisilta ystäviltä saa sen aidon toisen sukupuolen näkökulman asioihin, ja miehet sanovatkin suoraan aina sen mitä ajattelevat. Kun esimerkiksi kerroin parhaalle miespuoliselle ystävälleni perustaneeni blogin, vastaus oli lyhyt ja ytimekäs: "Senkin nolonaama." Tähän kiteytyi rehellisyys ystävyydessämme. "Kiitos, tervetuloa seurailemaan!" Miehet heittävät myös sopivasti "ronskimpaa läppää", joten hauskuutta ei puutu miesten kanssa ystävänä olossa.



Summer sound 2013

 Naiset taas ovat niin paljon herkempää seuraa. Meillä on tapana kutsua toisemme kylään arkena milloin mistäkin syystä aina tee-hetkeilemään. Tee-hetkeilyjen lomassa saatetaan suunnitella tulevia yhteisiä reissuja, itkeä silmämme punaisiksi keskustellen syvällisiä, tai räkättää itsemme hengiltä höpötellessämme niitä näitä. Miespuolisilta ystäviltä ei saa itkurinki seuraa, jonka naiset hoitavat kotiin kunnialla.


Tynski 20 

Naisystävien kanssa voi myös analysoida yksinkertaisia asioita monta tuntia, tai päivää.. tai viikkoa.. ja se on hauskaa. Vain naiset ymmärtävät miten hauskaa on puhua samoista asioista uudelleen ja uudelleen, ja analysoida jokaikinen pienikin yksityiskohta. Naisten kanssa voi puhua myös miehistä, kuinka kamalia, ihania, ärsyttäviä ja komeita he ovatkaan!


Minä 21

Naisystävät ovat myös ne, jotka pitävät sinua kädestä kiinni, kun jotakin kamalaa tapahtuu, pitävät hiuksiasi ylhäällä, kun oksennat naapurin parvekkeelle ja alkavat kaivaa välittömästi laukkuaan, kun maskara leviää, tai tietyt päivät iskevät yllättäen. :D Myös vertaistuki on naisystäviltä aina saatavilla.



Uusi vuosi laivalla 2014

Yhtäkään en vaihtaisi <3

23 kommenttia:

  1. Ystävät antavat kyllä elämälle paljon sisältöä ja lisäarvoa. Harmi kun on joskus päästänyt käsistään hyviä tyyppejä.. Kiitos kivasta blogista essi<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittaa itseänikin muutaman erittäin hyvän lapsuuden ystävän kanssa erkaantuneet tiet. Uskon kuitenkin, että kaikki ihmiset antavat toisilleen jotakin tässä elämässä ja muistot ovat onneksi ikuisia. :) Kiitos itsellesi mukavasta kommentista. <3

      Poista
    2. musta kun joku on kerran ystävä se on AINA ystävä, ja välittäminen ei lopu - ja niin ne lapsuudenystävätkin voi aivan hyvin vähän myöhemmässä vaiheessa palata elämään kun tiet vaan taas kohtaavat aivan kuin mikään ei olisi muuttunut... <3 :)

      Poista
    3. Totta puhut.. :) joidenkin kanssa ei vaan tule koskaan törmättyä oikein edes vahingossa. :D

      Poista
  2. Hyvä Essi! :) hyvä postaus! Vitsit en jaksa odottaa Mallorcan reissua �� :)<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiitos! :) Minä ja jaakko lasketaan jo päiviä! :D Ihanaa <3

      Poista
  3. kiva postaus! :) täytyy kommentoida, että sillon kun löysin sut instagramista niin toivoin ja mietin mielessäni, et kumpa sulla ois blogi! joten kiva kun aloit bloggaamaan <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jep, tässä sitä nyt ollaan! :D Kiitos ihanasta kommentista! :)

      Poista
  4. Sulla on maailman ihanin blogi! <3

    VastaaPoista
  5. Olen myös täysin samaa mieltä siitä miten ystävät ovat toinen perhe <3 itselläni ei yksi suuri kuten sinulla vaan hajanainen, mutta sitäkin rakkaampi! :) outoahan se oli kun kaikki hajosivat ympäri suomea, mutta niinkuin sanoit ei se ystävyys mihinkään katoa ja onpahan hyvä syy tehdä suomi road trippejä ;D

    VastaaPoista
  6. Ihana Essi ♥ Ja hahahaa, niin totta toi, että naisten kanssa tulee puhuttua samoista asioista vaikka kuinka monta kertaa :D

    VastaaPoista
  7. Ihana postaus <3 ja kiva kun aloit bloggaamaan, odotan innolla uusia postauksia :)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana postaus! Kyynel tuli silmäkulmaan tätä lukiessa ja muistellessa miten ihania ystäviä itsellä on :) vaikutat todella ihanalta ihmiseltä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystävät kyllä tuovat elämään niin paljon hyvää. Kiitos kauniista sanoistasi <3 :')

      Poista
  9. Niin kaunis olet!!!!:) Jos sun ystävillä on blogeja niin linkkaa ihmeessä niitä tänne niin saavat varmaan mukavasti lisää lukijoita :-) Hyvää kesänalkua sulle Essi ja SuperIhanaa että aloit kirjoitella! :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://amomentwiths.blogspot.fi/2013/03/toivepostaus-my-home-tuparit.html <- Tässä yhden ystäväni Sonjan blogi, joka on tosin tällä hetkellä tauolla ollut jonkin aikaa, mutta uskon hänen jatkavan toimintaansa jossakin vaiheessa! ;) Muiden ystävieni blogit ovat vain kutsutuille. :)

      Poista
    2. hups! EIKUN ON TOISELLAKIN JULKINEN! http://emmilara.blogspot.fi/ <- sieltä vaan seurailemaan :)

      Poista