tiistai 22. huhtikuuta 2014

Itämainen kana-kookoskeitto

Heipparallaa.

Tänään oli taas kyllä semmoinen päivä, että oksat pois! Täyttä auringonpaistetta heti aamusta ja aamuvuoroon menokaan ei tuntunut missään. Töiden jälkeen lähdettiin Tynskin kanssa pyörimään Jumboon ja vaateosto- lakkoni pistettiin kovalle koetukselle. Alle kymmenen euron ostoksia ei lasketa, eihän?


 Tämän päivän rentoilija minä. Lakki pelastaa bad hair dayn ja takkia ei kaivata näillä säillä.

Lippis - DC
Neule - Olisiko ollut Seppälä
Laukku - BHPC
Housut - Dr.Denim
Kengät - Nelly.com 

Tänään mieleni teki jotakin vähän erikoisempaa ruokaa, joten päätin antaa uuden mahdollisuuden kerran kokeilemalleni kana-kookoskeitolle. Ensimmäisellä kerralla sitä valmistaessani laitoin sekaan liian monta limesiivua ja aluksi keitto maistuikin erittäin hyvältä, mutta limemehujen kunnolla sekoittuessa keittoon tulos oli aivan liian hapan ja loppukeitto lensikin sitten roskiin.

Ajattelin, että voisin jakaa blogissani viikoittain aina jonkun uuden reseptin. :) 

Tämän viikon reseptiä jakoon:

Tarvikkeet


loraus valkosipuli-oliiviöljyä
reilu ruokalusikallinen red currytahnaa
1 tölkki kookosmaitoa
oman maun mukaan tabascoa
1 lime
2 chiliä 
2 punasipulia
1 bataatti 
2 makeaa suippopaprikaa
1 avocado
2 valkosipulinkynttä
5 porkkanaa
2 pakettia kanafilesuikaleita (itse käytettiin pehmeän pippurisia, koska ale ;D)
mausteiksi yrttisuolaa, grillimaustetta ja paprikajauhetta

Huom. Mikäli ette halua kovin suurta annosta, kannattaa puolittaa reseptin ainesosien määrä, sillä tehtiin erittäin iso kattilallinen ruokaa!

Laita vesi kattilaan kiehumaan ja heitä sekaan vaikka lihaliemikuutio. Paista kanat pannulla normaaliin tapaasi. Suikaloi/pilko/lohko (mistä tyylistä eniten pidätkään) ainesosat kattilaan ja itse lisäsin sekaan myös pussillisen pakastekeittojuureksia. Lisää kattilaan currytahna, mausteet, kookosmaito ja tabascotipat. Kun kanafileet ovat kypsiä sekoita ne keittoon ja anna kattilan porista, kunnes bataatti ja porkkanat ovat pehmenneet. Lopuksi lisää mausteet ja anna keiton hetki hautua lämpimällä levyllä.


"Itämaisiin" ruokalajeihin tykkään pilkkoa porkkanat ja paprikat suikaleiden muotoon.


Tykkään älyttömästi tulisesta ruuasta ja siksi laitoinkin keittoon chiliä ja tabascoa reilusti, miedompien makujen ystävien kannattaa himmailla näiden kanssa!


VAROITUS! Limejen kanssa kannattaa olla varovainen. Itse laitoin keittoon mausteeksi 4 limesiivua ja puristin yhden kannan mehut liemeen, mutta vainoharhaisena nappasin myöhemmin limesiivut pois keitosta. (Kammo viime kerrasta) Lisäsin kuitenkin tuoreen limesiivun keittooni syödessäni, sillä niin se antoi juuri sopivasti makua suoraan lautaselle.


Tykkään käyttää keitoissa tuoreita vihanneksia ja juureksia, sillä keitoista tulee ihanan raikkaita ja värikkäitä!


Bon Appétit!

Keiton lisukkeeksi ehdottomasti maitoa ja ruisleipää. Ruisleipään omistan vähintäänkin yhtä pahan addiktion, kuin valkosipuliinkin. Ruisleipää syön mielelläni aamupalaksi, välipalaksi, päivälliseksi, illalliseksi, iltapalaksi, yöpalaksi ja aamuyöpalaksi.

 Tällä kerralla keitto onnistui täydellisesti ja sitä tulikin niin suuri kattilallinen, että tätä syödään varmasti vielä huomenna, jos ei ylihuomennakin. :D 


Kokki ja apukokki kiittää ja kuittaa!
 

36 kommenttia:

  1. Hei ihana idea jakaa aina resepti joka viikko! Ensi viikon reseptiä odotellessa ;)

    VastaaPoista
  2. Mustakin toi kuulostaa tosi hyvältä idealta, että viikottain postaisit aina jonkun kivan reseptin meille! :) Mulla on myös hirvee addiktio ruisleipään, se on ehkä parasta maailmassa :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee ruisleipäkaima! :D joo, mun pitää ottaa ulkomaanmatkoillekkin aina mukaan paketillinen ruisleipää matkalaukkuun! ;DD

      Poista
  3. Hahah, mahdotonta uskoa, että tollasella kultakutrilla olis ikinä huonoa hiuspäivää :D <3

    Noi kengät näyttäisi samoilta mitkä itse tilasin tossa jokin aika sitten. Valitettavasti omani menivät täysin käyttökelvottomaan kuntoon alle kuukauden käytön jälkeen, mutta toivottavasti sulla kestää vähän kauemmin! :) Ja en siis tiedä onko kyseessä edes samat kengät, mutta joka tapauksessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, nää pitkät hiukset on välillä sitä kaikkein kammottavinta hoidettavaa. :D Mulla joo vasta pari kertaa ollut käytössä, joten sama tulevaisuus saattaa olla edessä. :D

      Poista
  4. Voi tää kuulostaa niin hyvältä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! :) Keitot on helppoja ruokia.

      Poista
  5. hupsista en tiedä laitoinko tämän kommentin jo tulemaan:D mutta mitä meikkejä ja hoitotuotteita käytät ihoosi? ja pysyykö sun meikki koko päivän freesinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tainnut vielä tulla. :) Meikkeinä iholla mulla on lorealin true match meikkivoide ja lumenen tommonen kaksisävyinen aurinkopuuteri, joka on vähän helmiäinen. Riippuu ihan päivästä pysyykö meikki freesinä. :D Hoitotuotteina ei sen kummempaa kun tommonen nivean perusvoide ja meikinpesuaineita vaihtelen.

      Poista
  6. Kuulostaa kyllä hyvältä! :) ja ihanan värikästä!

    VastaaPoista
  7. Teetkö aina sellasen kissamaisen silmämeikin? Ajattelin vaan että voisit näyttää hyvältä, ellet jopa paremmalta, sellasella "perus"meikillä, ilman kissamaisuutta siis:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäisin jätän usein silmämeikin vähän vähemmälle, mutta kyllä useimmiten. Yritän aina jättää ne mun "lisäviirut" pois, mutta sitten tulee aina semmoinen olo, että silmät loppuu liian pian. Niin pahasti tottunut niihin.. :D Mutta joo, tavoite olisi kehitellä vähän raikkaampia meikkaustapoja myös. Vaihtelu virkistäisi!

      Poista
    2. ois kiva nähdä susta joku kuva vähemmällä silmämeikillä, näytät varmasti nätiltä :)

      Poista
    3. Pitääkin sitten joskus räpsäistä tänne muutama otos, vaikka jonkun aamurutiini-postauksen muodossa! :)

      Poista
    4. toisaalta olis kiva nähdä kuvaa lähempää ja vaikka silmät kiinnikkin tosta sun nykysestä meikkityylistäkin:)? ehkä johonkin juhliin voisin kopioida ton tyylin:)

      Poista
    5. Pitää pistää korvantaakse näitä ideoita! :D

      Poista
  8. Tosi ihana blogi, ensimmäisenä tulee mieleen sana raikas! Kivoja kuvia, kaunis sinä ja mielenkiintoset postaukset eli hyvään suuntaan olet blogisi kanssa menossa :) Ja jotenkin "helpottavaa" lukea, kun (vielä) ei löydy mitään yhteistyö-postauksia, joita tuntuu monessa blogissa olevan jo liikaa.
    Tsemppiä pääsykokeiden lukemiseen ja blogin ylläpitoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi jee! Kiitos ihanasta kommentista ja tsempeistä! :) Tiedän, mitä tarkoitat tolla yhteistyö-postaus ärsyynnyksellä, koska itsekkin pitkään vain luin muiden blogeja ja kyllähän ne enemmän ja enemmän alkoi pompata silmille. Mutta oon aatellut niin, että aivan sama onko bloggaaja ostanut vai saanut kivat vaatteet, kun saan itse hyviä vinkkejä mistä ostaa niitä kivoja vaatteita. ;D

      Poista
  9. Jeeee löysin sun blogin!! Ihana se ja ihana sä<3

    VastaaPoista
  10. Ihan huippua kun säkin aloitit blogin, annin blogia oon seuraillu jo pitkään! Toivottavasti tämä on sinulle antoisaa ja et saisi mitään mieltä pahoittavia kommentteja! Mukavaa kevättä sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäät. :) Iloista kevättä sinnekkin! Samaa toivon minäkin...

      Poista
  11. Ihanaa kun teit blogin! Oon seurannu sua jo aika kauan instagramissa ja tätä siirto oon salaa oottanutkin ;D <3 olis kiva jos tekisit meikkipostauksen missä esittelisit sun meikkejä :) sulla on aina niin täydellinen meikki ja varsinkin huulet on aina niin kivan väriset! Mitä huulipunaa sulla on tossa kuvassa? :) keep going girl!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla. :) Pitää tehdä joo joku päivä, tällä hetkellä meikit on tosin kaikki aika rapakunnossa, ja niistä ei nää esim. merkkiä tai muutakaan suurimmasta osasta. Ehkä, kun on aika ostaa uusia meikkejä, niin kuvaan ne sitten vähän elävämmässä kunnossa. :D

      Huulipuna on Lorealin Candy & Cherie, sävy 10 Muuta en osannut oikein katsoa, kun tuostakin kyseisestä huulipunasta puuttuu korkki. :D

      Poista
  12. Aivan ihanaa kun säkin teit blogin! :) Oon Annin blogia pitkään lukenu ja aina toivonu että sullakin ois blogi! Oon myös tuhannesti maininnu Annille, että te ootte valtavan kauniit siskokset! Ihanaa kevättä, jään innolla odottelemaan uusia postauksia! <3

    VastaaPoista
  13. Kivaa että aloitit bloggaamisen! Oon sun siskosi blogia seuraillut ja sinuakin Instagramissa :) Ja pitää kyllä testata tätä reseptiä, musta tuntuu että laitan aina vaan samoja ruokia niin kiva kokeilla jotain uuttakin välillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ainakin tässä nyt kokeillaan tätä touhua! :D Mäkin kierrätin pitkään samoja reseptejä, mutta nykyään teen joka viikko jotakin uutta. :) Kokeile ihmeessä!

      Poista
  14. Jee aloitit bloggaamisen! Tätä on odotettu<3 tuun satavarmasti seurailemaan jatkossakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun kaikki tuntuu olevan noin iloisia ja positiivisia tämän suhteen! :)<3

      Poista
  15. Moikka! Viitsisitkö vinkata, minkä merkkinen on tuo ristiäisiin tilaamasi mekko? :) Yritin itse jo etsiä, mutta ei osunut silmään. Terveisin asua pohtiva tulevan ylioppilaan sisko..
    Ihanaa muuten että säkin aloit bloggaamaan! Keep going girl ;)
    Ihanaa kevättä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, olisi tosiaan pitänyt laittaa esiin se tuonne myös, mutta koitin etsiä sitä äsken nelly.comilta, enkä löytänyt sitä enää tuolta! Se oli yksi niistä Leighton Meesterin suosikkivalinnoista nellyltä. Silloin alkuun se oli myös loppu, mutta niitä tuli kaikkia kokoja lisää. Voisiko se nyt olla sitten taas loppu.. toi olisi kyllä ihan täydellinen myös yo-juhliin siskon asuksi nimittäin. :)
      Ihanaa kevättä sinne myös! <3

      Poista
  16. Tätä sun blogias on yllättävän mukava lukea! :D hieman jo pelkäsin odottaa vähän liian paljastavia vaatetuksia mutta turhaan! Pidä tällaisena niin hyvä tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, instagram ei kerro kaikkea! :D Kesä on tosin tulossa... :(

      Poista