tiistai 4. huhtikuuta 2017

Budapest Part 1

Moiksan!

Mulla on jotenkin erityisen hyvä alkuviikko käynnissä ja sellaisella fiiliksellä kannattaa myös kirjoittaa postauksia! Ainakin itse huomaan ihan selkeästi iloisen mielen vaikutuksen kirjoituksissani ja välillä mulle tulee oikein nihkeä olo lueskella vanhoja postauksia, joissa vallitsee sellainen kurjan päivän siivittämä tunnelma. :D Nyt kuitenkin ajatus juoksee hyvin ja löytyy kiva aihe, josta kirjoittaakin! Reissupostaus kehiin siis!

Napattiin siis Facebookin Lentodiilit sivustolta todella edullinen matkadiili Unkarin Budapestiin neljäksi yöksi. Diiliin kuului siis lennot + yöpyminen 4 tähden hotellissa yhteishintaan 199e per henkilö. Tämä diili oli pakko hyödyntää, sillä oltiin puhuttu jo aikaisemmin poikaystäväni kanssa reissusta Budapestiin ja nyt sen sai vielä noin halvalla! Poikaystäväni on siis asunut itse aikaisemmin Budapestissä puolen vuoden ajan, joten paikka on hänelle tuttu ja sieltä löytyy rakkaiden paikkojen lisäksi kasa ystäviäkin, joita mentiin samalla tapaamaan.

Otettiin reissuun molempien kamerat mukaan, joten kuvasaldoa kertyi taas melkoinen määrä ja jaan postaukset kahteen osaan. Ensin hypätäänkin sitten lähtöön ja ensimmäisten päivien pariin.

fullsizeoutput_10bf

Lentomme lähti mukavasti illalla, joten meillä oli koko päivä aikaa rauhassa tehdä vielä viime hetken pakkailuja ja matkata kentälle. Itseasiassa aloitin pakkaamisen vasta muutamia tunteja ennen lähtöä ja meinasi lennon hyvästä ajankohdasta huolimatta tulla kiire!

Saavuttiin Budapestiin seitsemän pintaan, sillä lento kestää vain noin 2,5 tuntia ja Budapestissä kello on tunnin Suomen aikaa jäljessä. Ehdittiin siis hyvin hengailla vielä ensimmäisenä iltana Jussin ystävien kanssa, jotka tulivat hakemaan meitä kentältä.

fullsizeoutput_10c1

fullsizeoutput_10c0

Käytiin hotellillamme vain pikaisesti kirjautumassa sisään ja heittämässä kamat huoneeseemme ja sitten pojat veivätkin meidät jo tutkiskelemaan vähän kaupunkia. Ajettiin heti ensimmäisenä korkealla kukkulalle, josta löytyi näköalatasanne, jolta pystyi tiirailla kaupungin iltavalaistusta yläilmoista. Fiilis oli heti ensimmäisenä iltana melko korkealla! :D

fullsizeoutput_1170

fullsizeoutput_10e6

fullsizeoutput_1172

fullsizeoutput_1173

Seuraavana aamuna aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämpötila kohosi nopeasti 20 asteen paikkeille! Kevät oli Budapestissä selvästi muutaman kuukauden edellä Suomeen verrattuna ja oli ihanaa, miten kaikkialta löytyi jo vihreää nurmea, lehtiä ja kukkasia. Keväällä matkustaminen onkin aina ollut mielestäni jotenkin erityisen kivaa, kun on koko syksyn ja talven odotellut niitä keväisiä merkkejä ja sitten saakin kokea ne kaikki kerralla!

fullsizeoutput_1174

fullsizeoutput_10c2

fullsizeoutput_1171

fullsizeoutput_10c7

fullsizeoutput_10db

fullsizeoutput_10da

Kierreltiin ensimmäinen päivä kurkkimassa keskustan ympäristöä ja tutustuttiin paikkoihin. Oli ihan parasta, kun oli mukana osaava opas näyttämässä minne kannattaa kulkea ja mitkä paikat on ehdottomasti nähtävä.

fullsizeoutput_10d9

Osasin kerrankin valita matkaan oikeanlaista vaatetusta ja multa löytyikin tarpeeksi lämmintä päälle viileneviin iltoihin ja päivällä pääsi pukeutumaan vähän keväisempiin kerrastoihin! :)

fullsizeoutput_10dc

fullsizeoutput_10c5

fullsizeoutput_10dd

Pidettiin keskustan lähistöllä sijaitsevassa puistossa kiertelyiden lomassa evästauko, jonne muutama muukin oli eksynyt paistattelemaan päivää. Budapestissä porukkaa ja turisteja oli paljon, mutta ei lainkaan liikaa.

fullsizeoutput_10ca

fullsizeoutput_10c9

fullsizeoutput_10d7

Myöhemmin kivuttiin vielä Tonavan länsirannalla sijaitsevalle Gellértinvuorelle, jonka huipulta näkyi koko Budapestin keskusta ja kauas siitä eteenpäin.

fullsizeoutput_10cf

fullsizeoutput_10d4

fullsizeoutput_10d5

fullsizeoutput_10d1

fullsizeoutput_10d3

fullsizeoutput_10d0

IMG_9228

Matka ei ollut paha kavuta ylös jalan, mutta pysähdyttiin joka tasanteelle kuvailemaan maisemia, joten huipulle päästyämme aurinko oli jo melkein kokonaan laskenut ja palattiin takaisin hotellille vasta pimeän tullen.

Loppuun jaan vielä videon ensimmäisistä hetkistämme Budapestissä. Aluksi meidän piti tehdä mulle oma video erikseen, mutta musta tästä tuli niin hauska, että päätin jakaa tämän videon tänne Jussin selostuksella höystettynä! Itse toimin videossa tosiaan vähän hiljaisemmassa roolissa, mutta mukana matkassa ollaan! :D


Kivaa tiistaita ihmiset. <3 

50 kommenttia:

  1. ihana reissupostaus ja huippu toi video!:D superhyvin sopii sulle toi oversize farkkutakki!

    mitä jussi teki budapestissä puoli vuotta? tykkäskö asua?:) on kyl ihana kaupunki, pakko päästä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Heheeh, joo takki on itseasiassa Jussin, mutta mäkin oon ihan rakastunut siihen ja lainailen sitä jatkuvasti! :D Jussi oli töissä siellä ja tykkäsi kyllä paljon ja nykyään hänellä paljon ystäviäkin sieltä päin. :) Aivan ihana päivää kyllä!

      Poista
  2. Ihanan keväinen postaus ja Budapest! Olen itsekkin menossa Budapestiin ensiviikolla ja täytyy kyllä ehdottomasti vierailla tuolla Gellertinvuorella, mahtavat näkymät :) Raikasta kevättä sinulle Essi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kunnon sukellus suoraan kevääseen tuo reissu! :) Siellä juu kannattaa käydä ehdottomasti! Ja myöskin kuninkaanlinna ja kalastajan linnake katsastamassa! :) Tällä hetkellä Budapestissä onkin sitten jo melkein kesäsäät käynnissä, ihanaa reissua!

      Poista
  3. Budapest on upea paikka ja saitte todella edullisen paketin sinne :)
    Tuohon vielä kylpylä-hetki ja setti olisi ollut täydellinen!

    https://faijahommia.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatiin kyllä hyvään hintaan reissu! Kylpylässäkin ehdittiin käydä loppureissumme aikana, joten melkoisen täydellinen paketti kasassa neljälle päivälle! :)

      Poista
  4. Kuvataanko se voittoarpa tms visailuohjelma Budapestissä vai onko mua huijattu ja ne on uusintoja! Katoin teijän reissun aikaan, että sun poikaystävä oli juontamassa sitä ja hämmennyin :D
    Itse postaukseen liittyen, ihania kuvia! Budapest on itsellekin sellainen paikka missä haluaisin kovasti käydä :) toivottavasti teillä oli antoisa reissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät ole uusintoja! :D Jussi tuurasi juu reissumme aikana yhden vuoron siinä ohjelmassa! :D :) Kiitos hirmusti. Budapest yllätti, mut kyllä todella positiivisesti ja vaikka se olikin melko suuri kaupunki, oli siellä todella lämmin tunnelma ja jotenkin kotoisa olo! :)

      Poista
  5. Sulla on söpö ääni :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh, mulla ei vaan ollut kovinkaan paljon vuorosanoja tässä videossa, mutta kiitos kuitenkin! :) :D<3

      Poista
  6. Vau mitä kuvia, ja ihan super hauska myös toi video!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Budapestissä piti kulkea kyllä kokoajan kamera kädessä, kun aina vaan toinen toistaan hienompia juttuja tupsahti eteen! :) Kiva kun tykkäsit! <3

      Poista
  7. Tosi kiva postaus ja hauska video, olette söpöjä <3 :) En ole ihan varma oonko kommentoinut sulle aiemmin, mut tykkään blogistasi ihan suunnattomasti. Oon saanut täältä tosi paljon piristystä ja inspistä vaikeina aikoina, ja ihan ylipäätäänkin. Kiitos siitä <3

    Ja hei, mistä kuvissa näkyvät pöksysi ovat, onko jotkut Ginan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon sulle! Ihana kuulla, että tästä on ollut iloa ja piristystä. <3 Ginasta ovat juu ja malli on Molly! :) Ihan parhaat!

      Poista
    2. Mulla on samat pöksyt myös tummansinisinä ja mustina! ;) :D

      Poista
  8. Äääää ihana postaus! Mä niiin rakastan sun matkapostauksia, ja tää kyllä tuli tosi hyvään saumaan :D
    Iso plussa hei siitä, että maltat jakaa matkajutut useampaan postaukseen, kun tuntuu että silloin saa näin lukijana vähän enemmän tietoa reissusta :) jos tunkee kaiken yhteen postaukseen niin sen tunnelman ja infon määrä tuppaa jäämään vähän turhan tiiviiksi.. kiitos siis siitä että teet useampia postauksia yhdestä matkasta! :)
    Ja tuo video <3 lisää kiitos! :D nyt oli juuri sopivasti ihan vaan fiilistelyä musa taustalla ja sitten sitä selostusta :)
    Onko muuten poikaystäväsi harkinnut meteorologin uraa? :D Hän tuossa videon alussa kertoi säästä ja kuulosti ihan joltain säätiedottajalta :D

    T. Innokas matkailija & matkapostausten rakastaja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi, miten kiva kuulla! :)<3 Mä tykkään itsekin jakaa pätkiin reissupostaukset, kun jotenkin mukavampi itsellekin kirjoittaa, kun voi keskittyä päiviin hieman yksityiskohtaisemmin, eikä tarvitse kertoa kokonaisuudesta vain pieniä pätkiä. :) Reissun loppupuolesta tulee myös oma videonsa! :) Heheeh, ei ehkä meteorologin, mutta juontaminen ja televisio- ja radioala häntä kyllä kiinnostaa! :)

      Poista
  9. Ihana kun päätitte jakaa tämän videon tännekkin! Jussilla on hauskat selostukset ja sun ihana elekieli tuo videolle sellaista söpöyttä. Mielettömiä maisemia ja teillä on varmasti ollut varsin ihana matka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun video tuntui olevan mieleinen monen mielestä! :) Budapest oli kyllä ihana! :)<3

      Poista
  10. toi video oli hyvä ☺️

    VastaaPoista
  11. Kuinka ostit lisää seuraajia ig tilillesi :) ? Kerro heti haluan myös lisää seuraajia!! Vaivaiset 80 seuraajaa vasta :( heh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itseasiassa ole koskaan seuraajia ostanut minnekään, koska mun mielestä siinä ei ole mitään järkeä. Sehän on just paras fiilis, että ne seuraajat, joita sulle tulee, haluaa seurata juuri sun julkaisuja omasta vapaasta tahdostaan! :) Ne ostetut seuraajat ei taida edes olla mitään oikeita käyttäjiä edes, joten mitäs iloa niistä sitten on. :D Sinuna lisäisin vain aktiivisesti uusia mielestäsi kivoja ja inspiroivia kuvia ja keräisit niitä seuraajia sitä kautta hitaasti, mutta varmasti! :) Ig voi vissiinkin poistella vieläpä noita "valekäyttäjiä" silloin tällöin, joten ostetut seuraajat menisivät vain hukkaan. :)

      Poista
  12. Satutko tietään kuka tuo tammy hembrow on? Ja miks sen ig tilillä on noin monta seuraajaa? Jos se on joku julkkis niin en oo kyllä koskaan kuullut hänestä 🤔🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo kyllä ennen kuullutkaan, mutta nopealta IG vilkaisulta vaikuttaisi joltakin fitness blogaajalta. Ei sitten varmaan Suomessa ihan niin tunnettu ja suosittu kuin ulkomailla näyttäisi olevan! :)

      Poista
  13. Tosi kiva video! Kiva "tutustua" Jussiinkin paremmin :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh! Kiva kun pidit! Joo, Jussi otti videon haltuun! :D

      Poista
  14. Ihana video! Millä ohjelmalla muokkaat muuten videoita?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos kumpaisenkin puolesta! :) Video on muokattu ihan vaan Macin omalla iMoviella! :) Ja mähän en tätä editointia osaa itse sitten ollenkaan! Ens videon teossa koitan olla itse mukana, niin ehkä siinä samalla sitten oppii! :D

      Poista
  15. Voisitko kertoa mitä hostin tehtävään käytännössä kuuluu yökerhossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaankin riippuu ihan, mitä työsopparissa on sovittu, mutta yleisesti ottaen siihen voi kuulua vaikkapa pöytien buukkaaminen (ehkä jo ennen iltaakin), oikeiden henkilöiden ohjaaminen oikeisiin pöytiin, tilattujen juomatarjoilujen järjestäminen oikeaan aikaan oikeaan paikkaan ja yleinen tilanteen tasalla oleminen, että pöytäläisillä on kaikki hyvin. Vähän sellaisia yleisiä asioiden järjestäjiä tietyille seurueille. :) Saa toki korjata, jos olen väärässä, sillä itse en oo hostina toiminut. :)

      Poista
    2. Host on siis vain hieno nimi tarjoilijalle :D

      Poista
    3. Varmaan vähän sellainen "VIP" tarjoilija. :) Saattaa tietääkseni myös "ohjailla" että normi tarjoilijat vie niitä juomia oikeisiin paikkoihin, vähän sellainen "isäntä" :D

      Poista
    4. Juupatijuu on mun sana! Eipäs käytetä sitä minua vastaan! ☝🏽😂 :D Kunhan latelin, mitä hostin tehtäviä olen nähnyt toimitettavan tuolla Helsingin yössä. :D :)

      Poista
  16. Ihania kuvia ja vielä ihanempi toi video! :D Tosta videosta kyllä sai vielä jotenkin niin enemmän irti fiiliksistä yms. :) Ja mä itseasiassa mietin, että kuinka te otitte ton ylisöpön yhteiskuvan tuolla upeissa maisemissa ja sainkin kuin sainkin vastauksen. :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se video kyllä vaan niin eläväisempi tapa itsellekin muistaa reissun tunnelmia! Hauska matkamuisto. ❤️ :) Heheeh, joo, tosta tuli tyyliin reissun hienoin kuva ja se on ajastimella roskiksen ja repun päältä! :'D

      Poista
    2. Roskikselle pisteet hienosta kuvasta! :D
      Ja teille pojoy luovuudesta :)

      Poista
    3. Jep! Oli ilo kuvata hänen kanssaan. :'D

      Poista
  17. Hei mulla on kysymys! Kun erosit viimeksi poikaystävästäsi, miten selviydyit taas asumaan yksin yms.? Mulla ero edessä ja tuntuu ihan hirveältä ajatella kaikkee tulevaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh vähän hassua vastata tähän kysymykseen tälläisen postauksen alle, mutta menköön! Ihminen on siitä hassu olento, että se tottuu nopeasti tiettyyn tilanteeseen ja suuret muutokset tuntuvat jopa mahdottomalta asialta. Kuitenkin, nopeasti tottuu myös siihen uuteen muuttuneeseen tilanteeseen, vaikkei sitä alkuunsa uskoisi yhtään! Mulle juurikin tuo omilleen yksin muuttaminen oli lopulta se tekijä, joka toi sen kaikkein vapautuneimman fiiliksen ja mahdollisti parhaiten eteenpäin menemisen henkisesti ja fyysisesti. Ensimmäiset illat ja yöt uudessa tuntemattomassa asunnossa yksin meni ääneen vollottaen! :D Mutta kun alkoi tottua, tuli todella huojentunut ja helpottunut olo. Tutustuin itseeni ja nyt tiedän suunnilleen kuka olen, mitä haluan ja mitä en. Paras tapahtunut tällä kaikella on se, etten pelkää enää olla yksin. Tykkään itsestäni ja omista jutuistani ja uusi parisuhde on vain plussa tähän kaikkeen lisäksi. Pahinta siinä erossa olikin juuri se, että pelkäsi niin paljon alkuun sitä yksin jäämistä. Miten pärjää ja löytääkö enää ikinä ketään. Lohduttavaa on, että aikas moni muu on käynyt läpi samat tilanteet. Oon tehnyt aiheeseen liittyvän postauksen aikoinaan, kun hyvä buugi alkoi taas virrata suonissa vaikean ajan jälkeen, ehkäpä siitä voi olla sullekin jotakin apua! :) Kurkkaa: http://essimaaninka.blogspot.fi/2016/02/taking-steps-is-easy-standing-still-is.html?m=1

      Tsemppiä tulevaan, elämä ei lopu tähän, tästä se vasta alkaa ja parhaat hetket on vasta edessä! :) <3

      Poista
  18. Missä koulussa opiskelet? Haaga-heliassa? :)

    VastaaPoista
  19. Kävitkö äänestämässä? Minkä puolueen arvot ovat lähinnä omiasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun en käynyt ja harmittaa! Piti "ottaa viikonlopun aikana selvää" ehdokkaista ja sitten käydä, mutta koko vknlp meni taas töissä ja muissa puuhissa, niin jäi nyt tällä kertaa välistä. :( En ehkä täällä blogin puolella muutenkaan tahtoisi paljastaa, kun nää on aina vähän mielipiteitä jakavia aiheita! :D

      Poista
  20. Moikka!

    Mieletön video! Mulla on kans tulossa kesälle reilireissu ja haluisin tehä sieltä tälläsen hyvän fiiliksen videon muistoks :) Olitkin jo tossa ylempänä vastannut, että muokkasit tän iMoviella, mutta mistä sait ton musiikin ja onko jotain tipsejä ihan aloittelijalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva kun tykkäät! Ehdottomasti kannattaa napata videomateriaalia muistoksi ja tehdä kooste niistä, tosi ihana muisto <3 Mutta ollaan siis käytetty tässä jotain valmista ilmaista pohjaa, mutta nyt en kyllä osaa sanoa, mistä Jussi tämän poimi, joten vastaan tänne myöhemmin! :) Ja vinkki aloittelijalle: Kuvaa tarpeeksi pitkään tiettyä kohtaa, koska voit leikata sitä myöhemmin, mutta liian lyhyet kuvatut pätkät taas voivat näyttää koostevideolla sekavalta ja liian hätäisiltä. :)

      Poista
  21. Hienoja kuvia ja huippu toi video!! :) Muutenkin jotenkin tosi hyvä ja positiivinen fiilis täällä blogissa ja inspiroivia postauksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti! Täällä parhaillaan koitetaan editoida 2 osaa, mutta videon tallentamisessa jotakin ongelmia. :D Mulla on joo kyllä maailman parhaat lukijatkin, kun pitää blogin meiningin mukavana! :)

      Poista