maanantai 1. elokuuta 2016

Tahdon voida hyvin

Moikka ja aivan ihanaa viikon ensimmäistä ja kuun ensimmäistä päivää! Hyvä päivä aloittaa ihan uudella motivaatiolla elämän eri osa-alueiden suhteen. <3 Niin. Nyt ei puhuta mistään tavoitteista tai ulkonäöllisistä seikoista, vaan yksinkertaisesti tahdon tuntea yleisen oloni kehossani hyväksi. Tänne Saksaan saapuessani oloni oli suoraan sanottuna tukkoinen. Oltiin edellisenä viikonloppuna vietelty kolmen päivän monellakin tapaa elimistöä rasittavat festarit Ruississa, takana oli miltein kuukausi urheilumuodotonta aikaa ja ruokavaliokin oli mennyt vähän sitä sun tätä linjalla kiireessä lähikaupoista mukaan napattujen eväiden voimin. Nukkumisesta puhumattakaan. Ihan liian usein on tullut mentyä nukkumaan vasta 2-4 aikoihin aamusta, vaikka ei mitään sen ihmeellisempää olisikaan ollut puuhailemassa.

Riittävä uni

Lentojen jälkeen mulla menee aina päivä pökkyrässä, mutta siitä herättyäni mä aloitin täällä oikein kunnon elimistön herättämis-puhdistamisprosessin! :D Oon mennyt täällä melkein joka ilta hyvissä ajoin ennen puolta yötä nukkumaan ja herännyt ilman herätyskelloa 8-9 aikoihin ikkunasta pilkistäviin auringonsäteisiin. Kunnon yöunet ja aamuvirkkuilu ei oo kyllä ollut tänä kesänä aikaisemmin mun teemana, mutta voi vitsit miten energisen olon se voi tuoda ja jotenkin joka aamu täällä onkin ollut sellainen olo, että tänään mä pystyn mihin vaan.

263

Täyttävä ja monipuolinen aamiainen

Heräämistä on seurannut kevyt, mutta monipuolinen ja täyttävä aamiainen. Tietenkään Suomessa arkena ei ole yhtä usein mahista tai aikaa rauhassa väsäillä täydestä jääkaapista monipuolista aamiaista, mutta kiireisenäkin aamuna se puuro on helppo keittää vaikka ihan vaan vedenkeittimen avulla ja jos pakkasesta sattuisi löytymään aina joku marjapussi tai jääkaapista banaani, niin ollaan jo voiton puolella! Pääsääntönä mulla onkin, että sitä aamiaista ei saa jättää missään tapauksessa väliin. Jos on pakko lähteä melkein heti herättyä juoksemaan suoraan bussiin ja junaan, niin viimeistään työpaikalla pitää vetaista nopeasti jotakin täyttävää ja ravintoarvoiltaan hyvää napaan, koska aamiainen on ihan oikeasti päivän tärkein ateria! Ilman sitä se elimistö ei vaan lähde samalla tavalla käyntiin ja se saattaa ohjata koko loppu päivän olotilaa.

273

Aamulenkki

Aamiaisen jälkeen oon lähtenyt koiran kanssa 20-45 minuutin lenkille, jossa ollaan kiivetty ensin kukkulan päälle viiniviljelmille, josta ollaan jatkettu eteenpäin metsäpoluille. Aivan älyttömän piristävää ja henkisestikin hyvää fiilistä tuovaa puuhaa! Ei tarvitse edes juosta, mutta yleensä hölkyttelen menemään ihan mielelläni. Alussa aina oikein tuntee, miten jalat ja koko kroppa on vielä vähän kankeana, mutta nopeasti lihakset alkaa lämmetä ja aktivoitua ja yhtäkkiä kehon yleinen olotila onkin ihan virkeä ja päivä lähtee ihan eri tavalla käyntiin. Kotosalla en usko, että aamulenkin voi vetaista ennen arjen velvollisuuksia jokaisena aamuna, mutta vapaapäivinä tän voisi ottaa hyvinkin tavaksi ja tällä kertaa lenkkeily ei varmasti jää kokonaan näihin maihin ja maisemiin, vaan tulee mukanani Suomeenkin! :D Ja miksikäs ei iltalenkki sitten sellaisina päivinä, kun aamulenkkiä ei millään ehdi tai jaksa suorittaa.

260

Ravintorikas ruokavalio

Tarpeeksi usein, tarpeeksi paljon ja tarpeeksi monipuolisesti. Mä huomaan täällä HETI mun kehon voimissa, mielentilassa ja elimistön käymisessä ruokavalion merkityksen päiviini. Nyt, kun on aikaa kuunnella kehoa taas rauhassa, se kyllä kertoo mitä mieltä se mistäkin on! Liian pitkien ateriavälien pitämisestä keho huomauttaa välittömästi muuttumalla heiveröisemmäksi ja voimattomammaksi, sitä seuraavan nälissään hotkitun ähkyaterian keho taas kostaa raskaalla ja tukkoisella ololla. Kun ateriasta puuttuu tarpeellinen määrä hiilareita, keho huutaa nälkää edelleen, vaikka olisi juuri syönyt suuren satsin ruokaa. Huh, miten näitä juttuja ei kiireisen arjen keskellä huomaakaan ja sitten sitä illalla vaan ihmettelee, kun on kehossa omituinen olo, vaikka perushyvin päivän olisikin purkkiin vetänyt!

259

Tiistaina mulla tuli ihan vahingossa kunnon superherkkumöhöpäivä, kun rannalla vieressä luokkaretkeä vietellyt oppilasryhmä tuli tarjoamaan meille yhden jättimäisen salamipizzan, kun he olivat tekemässä lähtöä, eivätkä olleet itse jaksaneet syödä neljättä pizzalaatikkoaan. Otettiin jämät vastaan mielellämme Annin ja äipän kanssa! Parin tunnin päästä pikkusisko liittyi seuraamme rannalle ja toi koulusta mukanaan leipomiaan brownie-paloja. Sopivat hyvin jälkkäriksi pizzapalojen jälkeen! :D Kotiin palattuamme vietettiin pikkuveikkani kanssa joululahjaksi lupaamani "peli-ilta" johon kuului Rayman pelin lisäksi kasa karkkia, suklaata, sipsejä ja limukkaa tietenkin. Tämän kaiken jälkeen illalla nukkumaan mennessä mun olo oli suoraan sanottuna hirveä. Ei siksi, että mua olisi millään tavalla kaduttanut tää kaikki mättäminen. Oon tehnyt päätöksen, etten koskaan kadu herkuttelemistani, koska muuten siitä herkuttelusta menisi kaikki ilo ja idea, mutta se yleinen olotila, mikä mun kehossa vallitsi. Vatsa oli kova ja kipeä, olo erittäin raskas, uni ei meinannut kunnolla edes tulla ja yleinen meininki kaikkea muuta kuin rento ja raikas. Tälläistä oloa mä en tahdo kokea enää ikinä! Se herkuttelun kohtuudessa pitäminen ei siis ole todellakaan ulkonäöllinen seikka, vaan tuo olotila oli kaikkea muuta kuin herkkukasan arvoinen.

Treenaaminen 

Tai muut harrastukset. Mulle tää hyvinvoinnin pyhä viisinäisyys sisältää siis sitten vielä kuntosalilla käymisen, koska en mitään sen erityisempää tällä hetkellä urheilurintamalla harrasta. Ei siihen treenailuun jää ihan turhaan koukkuun, kuten täällä on taas tullut huomattua. Mulla on kokoajan niin valtavan energinen olo ja hyvä fiilis! Varsinkin välittömästi salilla käymisen jälkeen, vaikka olisi kuinka piippuun ehtinyt itsensä vetää. Tälläistä oloa lisää kiitos.

322

Täällä on siis tullut pieniä tajuamisia ja herätyksiä elimistön kunnossapidon suhteen ja oonkin huomannut monena päivänä ajattelevani, että kumpa mulla olisi aina Suomessakin näin hyvä olo! Ja kyllähän mulla voi ollakin. Se on mun ihan oma päätös monelta mä painan pääni tyynyyn, kuinka aikaisin aloitan päiväni, jotta ehdin tehdä kaikki itselleni tärkeät asiat hyvissä ajoin, mihin asioihin keskitän aikani ja energiani vapaa-ajallani ja millaista ravintoa itselleni annan. En ehdi, en jaksa, en pysty on kaikki tekosyitä, kyllä sitä vaan ehtii, kun laittaa asioita hieman tärkeysjärjestykseen. Kyllä sitä vaan jaksaa ja pystyy - vielä paremmin sen jälkeen muuten jaksaakin, kun huomaa, että oho, kyllähän mä jaksoinkin ja pystyinkin! 

Tehdään hei itsellemme palvelus ja kohdellaan itseämme ja elimistöämme mahdollisimman hyvin, niin voidaan olla parhaita mahdollisia versioita itsestämme! Mielikin on kummasti paljon iloisempi ja rennompi, kun elämän ja oman elimistön kunnossapidon peruspilarit on kunnossa ja henkinen hyvinvointi onkin ihan yhtä tärkeää kuin fyysinenkin. Iloista ja hyvinvoivaa päivää jokaiselle. <3

18 kommenttia:

  1. Tää postaus olisi voinut olla minunkin kirjoittamani! :D Samat asiat vaikuttavat myös omaani sekä varmaan aika monen muunkin elämänlaatuun. Satunnainen "lipsuminen" ei haittaa, jos vaikkapa tulee silloin tällöin valvottua, mutta jos se toistuu päivittäin niin alkaa tuntea sen kyllä kehossaan...

    Ja oon aina ihastellut noita Saksan maisemia sun ja Annin postauksissa, pakko kyllä itsekin matkustaa tuonne vielä joskus! Niin kauniin näköistä, noissa maisemissa kelpaisi lenkkeillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tosiaan tuo satunnainen lipsahtelu on mullakin tietty aina olemassa, vaikka kuinka hyvin sitä koittaisi päivänsä elellä. Nyt niitä lipsahteluita oli kertynyt kuitenkin sen verran, että aloin huomata jo päivittäisessä jaksamisessa ja iltaisin olin ihan puhki! Saksa on joo aivan ihana ja suosittelenkin kaikkia käymään kokemassa nuo maisemat itse. <3 :)

      Poista
  2. Heippa ihana !

    Kuule, tuli tuossa mieleen, olisiko postausideaa sellaisessa, että kertosit vähän omia ajatuksia opiskelijana elämisestä ja ruuasta.. Mitä kaupasta kannattaisi kotiuttaa, kun ei ole suuria määriä rahaa ruokaan käytettävänä? Ja jotain ruokavinkkejä, mistä riittäisi enemmän kuin yhdelle päivälle? Eli sellanen opiskelijan ruokavinkkejä postaus? Ja vaikka esimerkkejä mitä päivän aikana syödä? :)

    Mukavaa loppukesää (hirveää sanoa noin!! Vastahan kesä alkoi) <3 !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkaa! :) Tosi hauska idea kyllä, mut mä oon ehkä hitusen huono esimerkki opiskelijabudjettiruokailua silmällä pitäen, koska mä tuhlaan tyyliin kaikki rahani ruokaan! :'D Tykkään kokeilla niin monipuolisesti erilaisia reseptejä ja juttuja, joten en kyllä aina mee sieltä halvimmasta päästä, vaikka välillä ehkä pitäisi. :D Mut mulla on ollut tarkoituksena tehdä tässä joku yleisesti säästämiseen liittyvä postaus, joten siihen voisin jotenkin ujuttaa näitä juttuja myös! :) Kivaa kesää sinne kans, vielä on kesää jäljellä. ;)<3

      Poista
  3. Mulla on kyllä koko kesä mennyt noiden osa-aluiden suhteen vähän niin ja näin, mutta oon ajatellut että antaa mennä, koska oon ollut älyttömän onnellinen ja halunnut vain kokea, nauttia ja elää ihan täysillä! Tosin aina kotona pyörähtäessä on halunnut sitten aloittaa aamut salitreenillä ja vihersmoothiella ja sekin on tuntunut hyvältä:) Jollain lailla kyllä jo hieman odotan syksyn mukana tulevaa päivärytmiä ja säännöllisyyttä ruokaan ja liikuntaan, vaikka toisaalta haluaisin tän kesän jatkuvan ikuisesti!:-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kesällä annan monesti itselleni kans helpommin luvan lipsua ja ei mua varsinaisesti oo häirinnyt edes kuukauden salitauko tai unettomat kesäyöt, mutta sen eron huomasi vaan heti kuin olis seinää päin kävellyt, kun eli Saksassa taas kehoa kuunnellen ja tuli niiin hyvä olo pitkästä aikaa! :) Kesä sais tosiaan jatkua munkin puolesta vielä monen monta kuukautta, mutta on siinä syksyn rutinoitumisessakin se oma hehkunsa. ;D

      Poista
  4. Ääääh! :D Oon erittäin kateellinen noille sun ihanille hiuksille! Ne näyttää niin ihanan tuuheilta ja värikin sopii sulle hyvin :)
    Kuulut ehdottomasti suosikkiblogaajiini ja tykkään sun kirjoitustyylistä tosi paljon :) Keep going girl!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, kiitos paljon! :) Laitettiin justiinsa niihin vaaleaa raitaa Saksassa äipän kanssa, niin siitäkin syystä varmaan väri oli niin kiva! :D Ihan huippua kuulla, kiva kun tulit heittämään kommenttia. <3

      Poista
  5. Oot kyllä ihanan inspiroiva ihminen, rakastan suorastaan tätä blogia <3 Tää vaan tuo niin paljon iloa, positiivista mieltä ja jaksamista, kun oma päivä on mennyt päin peppua. Ja muutenkin! Haen täältä usein kans motivaatiota, ja sitä onnistuit taas luomaan kyseisellä postauksella <3

    Ja tosiaan naulan kantaan tuo, että itse vaan voi vaikuttaa siihen omaan elämään ja oloon, niin hyvässä kuin pahassakin! :'D Treenin ja kaiken ton muunkin suhteen se aloittaminen on usein se hankalin, mut sit kun on päässy vauhtiin, ei sitä hyvää oloa halua hukata tosta vaan! Ihanaa loppukesää sulle ja jatka samaan malliin blogin pitoa <3

    Halauksin, Noora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuri kiitos noista sanoistasi, ei voi muuta sanoa. <3 Ihanaa, jos täältä on saanut iloa ja positiivista fiilistä, mitään muuta en toivokaan! Joo, alut on ihania, mutta niin kamalia! :D Mut tosi nopeasti homma alkaa taas palkita. Huippua elokuuta sulle kans ja kiitos vielä piristävästä ja lämpöisestä kommentista. :')

      Poista
  6. Youuuuu son of a bitch! Mun puhelin lens just lattialla kiitos sun snäppi hämiksen :'D IK!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haahahaha! Vähän mä hörötin junassa, kun luin tän kommentin puhelimella! :'D Se hämis ei voinut olla Suomessa syntynyt... tai sitten se oli joku mutaatio.

      Poista
  7. Musta tuntuu, että tää aihe on ollut jotenkin enemmän esillä tai sitten itsekkin on vaan osunut samaan aiheeseen muuten vaan pohtimaan. Kirjoitus on tosi hyvä ja täyttä asiaa, ihan täysin sen hyvinvoinnin kannalta :) näillä samoilla eväillä alkoi omakin viikko ja uusi kuukausi. Kohti terveellisempää minää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä varmaan muuten ollutkin! Ehkä ton kunnon fitness-buumin jälkeen hyppäsi peliin se kehon kuunteleminen, sellaisen totaalirääkin sijaan ja se näkyy vähän kaikkialla. Mun mielestä parempaa mittaria ei millekään elämän osa-alueelle löydykään kuin sen ihan ikioman kehon sisäisten äänien kuuntelu. Kaikki ei vaan sovi kaikille ja kaikkien pitää löytää se oma kultainen keskitiensä. :) Tsempit sinne kans uuden kuun tavoitteisiin!

      Poista
  8. Moikka Essi!

    Eksyin lukemaan sun aikalailla vuoden takaisen Matka jatkuu -postauksen, missä kerroit edellisen parisuhteesi päättymisestä. Täytyi tulla vielä erikseen kertomaan, miten paljon ihailen tota asennetta mikä sulla eron jälkeen oli ja on säilynyt tähän päivään asti! <3 Mahtavaa, että lähdit vaihtoonkin mitä kyseisen postauksen kommenttilootassa pohdit, ja nyt sulla on jo sekin takana :) Näin se elämä vaan kuljettaa. Heräsi myös sellainen kysymys, oletteko onnistuneet Jaakon kanssa pysymään ystävinä/kavereina, vai onko elämä vienyt eri suuntiin eikä yhteydenpitoa enää juurikaan ole tai samassa porukassa vietettyjä iltoja?

    Kauanko sulla on muuten vielä koulua jäljellä, onko tullut uusia suunnitelmia mitä mahdollisesti sen jälkeen? :)

    Oot kyllä semmonen tapaus, että ihailen sua kovin. :) Oikea roolimalli suorastaan, moni vois ottaa sun elämänasenteesta ja positiivisuudesta mallia. Kaikkea hyvää Essi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mä itsekin yhtenä päivänä mietiskelin, miten hassu tää elämä onkaan, kun tuolloin vasta haaveilin vaihtoon lähdöstä ja nyt se on jo kaukana takana päin! Ollaan joo tosi hyvissä väleissä Jaakon kanssa ja musta onkin mukavaa aina yhteisten ystävien juhlissa yms nähdä jaakkoa ja vaihtaa kuulumisia! :) Koulua on vielä 1,5v tai riippuen tahdistani hitusen enemmän ja suunnitelmat ovat melko avoinna tulevaisuuden suhteen! Mut nyt se ei onneksi ahdista mua, vaan tuntuu jännittävältä mahdollisuudelta. Aivan ihana kommentti tämä! Kiitos hirmusti ja ihanat kesän jatkot sinnekin <3

      Poista
  9. Mites toi jatkuva juhliminen ja alkoholin kulutus sitten? Onko se sinulle hyvinvointia vai aiotko vähentää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmastikin kesän päätyttyä myös juhliminen vähenee, mutta ei musta juhlimisessa viikonloppuna oo mitään pahaa, kunhan ei ihan överiksi vedä! :D

      Poista