perjantai 5. elokuuta 2016

2 x Smoothiesuosikit

Kukkuluuruu ja hyvät viikonlopun alut. <3 Smoothiesuosikeita täällä taas! Aikaisempia suosikkejani voit käydä kurkkimassa täältä, mutta tällä kertaa pari tämänhetkistä ykköstäni.

Smoothiethan on ihan paras kaveri vedettäväksi vaikkapa aamiaisella ennen salia tai vastaavasti palautumiseen suoraan hyvän treenin jälkeen. Ne täyttävät sopivasti ja niiden seassa saa helposti nautittua kaikkia tarvittavia ravinnonlähteitä niin, ettei vatsa ole kuitenkaan ihan ähkyssä jälkikäteen. Suosin nopeasti ja helposti valmistettavia seoksia, joihin löytyy tarvikkeet sieltä lähikaupastakin.

Aamupaloilla ennen treenejä suosin smoothieita, jotka ovat raikkaita ja pirteitä makumaailmaltaan. Silloin en yleensä vetele mitään kovin paksuja ja raskaita smoothieita, vaan suosin enemmän sellaisia nopeasti alas hulahtavia vaihtareita.

Treeniä ennen: Raikas vihreätee-avokadosmoothie

310

Kuppi vihreääteetä jäähtyneenä
Avokado
Banaani
Sitruuna
Sitruunamelissaa 

311

325

Ja ei kun herkuttelemaan vaan! Sitruunaa, sitruunamelissaa ja sitruuna-kamomilla-vihreääteetä. Heheeh, voiko tämän pirteämmäksi enää mennäkään! Sitruuna sopii mun mielestä erityisest juurikin aamusmoothieihin ja se potkaisee päivän kivasti käyntiin. Avokado ja banaani tuo juomaan hieman täyteläisyyttä ja vihreä tee pistää kuonat liikkeelle! :D

Treenin jälkeen: Täyteläinen ananas-kookosmoothie

058

Puolikas tuore ananas
Banaani
Kananmuna
Maitorahka
3 dl Soijamaitoa
Kookoshiutale

059

064

Treenien jälkeen tarvitsee monesti jotakin hieman tujumpaa, jolla palautuminen saadaan välittömästi käyntiin. Protskuja pitää löytyä siis tarpeeksi, mutta hiilareitakaan ei saa unohtaa! Rahka, kananmuna ja banaani pitää huolen, että smoothie on tarpeeksi täyteläinen, soijamaito ja kookoshiutaleet tuovat mukaan pehmeyttä ja ananas antaa herkullisen maun! Hyvää, täyttävää ja helppo valmistaa. :)

Siitä vaan reseptit ylös, jos kyseiset herkut ei löydy jo ruokalistaltasi valmiiksi! Herkullista päivää heppulit. <3

18 kommenttia:

  1. Näyttää hyvälle! :) Täytyy testata näitä<3

    http://jeannays.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä! Liian usein jämähdän samoihin vanhoihin sekoituksiin, kyllästyn ja snoothiet jäävät hetkeksi kokonaan pois ennen kuin löydän uusia reseptejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin kyllä turhan usein menee sillä tylsimmällä rahka-kuningatarmarjaseoksella, johon oonkin tällä hetkellä vähän kyllästynyt! :D

      Poista
  3. Nam mitkä smoothiet! Testiin lähtee, tosin toiseen veraioon pitää keksiä rahkalle korvike :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soijajogu tai vastaava varmasti ihan yhtä hyvä tuon kera! :)

      Poista
  4. Kiitos näistä! Pitää testata. :) Sulla on aina niin kivoja ruokavinkkejä niin keksitkö ne omasta päästä vai selaatko jostain ideoita?
    -Jonna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä vain ja kokeile ihmeessä! :) <3 Mä kyllä aika usein joo soveltelen ihan omasta päästä ja mitä nyt milloinkin sattuu tekemään eniten mieli kaupassa pyöriessä, monesti saatan tarkastella, että mitkähän yrtit tai mausteet sopis parhaiten johonkin tiettyyn ruokaan valmiista resepteistä, mutta lähes aina mun tekemät sapuskat on joitakin mun omia sovelluksia vanhoista tutuista resepteistä tai sitten mietiskelen jotakin ravintolassa syömääni annosta, jota koitan valmistaa sitten itse makumuistista! :D

      Poista
  5. Smoothievinkit tulee mulle tarpeeseen, joten kiitos näistä! :)

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä! Näitä tulossa nimittäin lisää myöhemmin! ;)

      Poista
  6. Ootko muuten kokeillut chia-vanukasta? Suosittelen! Tosi hyvää ja terveellistä. 3 ruokalusikallista chia-siemeniä ja 2 dl esim kookosmaitoa tai soijamaitoa, yön yli jääkaappiin ja aamulla vaikka marjoja, hedelmiä ja kookosta päälle. Nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon joskus maistanut, mutta ite en oo koskaan valmistanut! Pitää muuten kokeilla tosiaan tuota, olin kokonaan unohtanut koko chia-vanukkaan olemassaolon! :D Kiitos vinkistä. :)

      Poista
  7. Nämä menee kokeiluun :) mun suosikit tällä hetkellä on:

    Vihersmoothie: pinaattia, inkivääriä pieni pala, mandariinin ja banskua

    Keltainen smoothie: ananasta, mangoa, papaijaa ja banskua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uijui kuulostipas hyviltä nämäkin! Pitää kokeilla! :)

      Poista
  8. Oi nam, tuosta alimmaisesta tulee aivan Pina colada mieleen :D Katsoin muuten sun ruokapäiväkirjaa, hyvältä näyttää. Oletko kokeillut kananmuna valkuias-puuroa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah joo, sattuu olemaan yksi mun lempidrinkeistä! :D oon joo kokeillut! Thaimaan vaihdon aikana tuli usein syötyä. :)

      Poista
  9. Kokeilin tota ylempää ja oli hyvää! Ennen en ole vihersmoothieista tykännyt mutta tota teen toistekkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii jee ihan huippua kuulla, että maistui muillekin ku vaa mulle! Hehee hyvä jos löyty sopiva makuyhdistelmä sullekin. :D :)

      Poista