keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Juhannus Saksassa

Vihdoin ja viimein! Vähän jäljessä laahataan, mutta menkööt. Juhannus tuli mun mielestä jotenkin hirmu nopeasti kun vastahan saatiin tämä kesä Suomessa käyntiin ja nyt tästä onkin vierähtänyt jo hyvä tovi. Meillä oli paljon erilaisia festarisuunnitelmia Annin kanssa juhannuksen varalle, mutta lopulta Raumanmeri ja Himos vaihtuivatkin lentolippuihin Saksaan! :D Olin matkaamassa parhaillaan lentokentälle Bakua päin, kun Anni soitti mulle pikapuhelun, jossa höpisi halvoista lentolipuista Saksaan juhannukseksi ja parissa minuutissa oltiin ehditty sopia lukkoon reissu perheen luokse. Oon viettänyt viimeiset juhannukseni aina festareilla, joten oli jotenkin kummallinen olo kun suunnitelmat muuttuivat täysin. Bakun reissun jälkeen mä olin kuitenkin niin poikki, että vähän rauhallisemmat jussisuunnitelmat olivat enemmän kuin tervetulleet.

005

Perjantaina mä heräsin aikaisin ja aloin pakkaamaan matkalaukkua. Edessä oli vain 3 päivän reissu, joten paljon ei tarvinnut varata tavaraa ja mulle riittikin pienempi laukku, jonka pystyin ottaa mukanani koneeseen. Kentällä mä en malttanut odottaa, että pääsen äidin ja perheen luokse.

IMG_3848

Vihdoinkin kotona. <3 Jotenkin ensimmäistä kertaa ikinä mulla oli oikeasti sellainen olo, että nyt on tultu kotiin. Usein Saksaan saapuessa mulla on kyllä todella kotoisa olo, mutta nyt mulla oli jotenkin vielä vahvemmat fibat. Ehkä johtui siitä, että mulla oli tullut kova ikävä ihan jo tätä Saksan kotiakin, kun olin ollut siellä viimeksi melkein vuosi sitten. Normaalisti tulee kuitenkin reissattua Saksaan monta kertaa vuodessa.

010

Ilta arska toivotti meidät tervetulleeksi ja olo oli vieläkin leppoisampi.

IMG_3850

075

Käytiin Annin kanssa alapellolla nappaamassa parit juhannuksen asukuvat. Eihän noin nättiä auringonlaskua voinut päästää laskemaan ilman pientä kuvaussessiota.

IMG_3716

Oltiin molemmat vetaistu kukkaseppeleet päähämme juhannustunnelman luomiseksi.

IMG_3846

079

IMG_3844

IMG_3712

Annilta löytyi sen lisäksi yltä kevyttä maksia ja narusandaalit. Kaunein kesäkukkanen. <3

018

IMG_3833

199

Hempeissä menin minäkin ja kukkatopin lisäksi päälläni oli valkoista, kultaa ja persikkaa.

IMG_3820

Jos mun pitäisi kuvailla mun juhannusta kolmella asialla, ne olisivat: hyvä ruoka, lähimmäisen rakkaus ja rentoutuminen. Mä jotenkin tarvitsin juuri tähän väliin tälläistä kunnon rauhoittumista aloilleen lähimmäisten ympäröimänä ja jutella kaikki kuulumiset ajan kanssa läpi, nauraa sydämensä kyllyydestä pikkusisarusten kanssa, paijata karvakasaa, syödä kolmen Essin edestä ja nauttia kesästä.

IMG_3854

Äiti piti kyllä huolen, että nälkä ei päässyt yllättämään. Itseasiassa mä taisin olla koko kolmen päivän ajan 24/7 aivan täynnä, mutta silti mä sain aina syötyä vaan lisää, koska mikään ei voita äipän sapuskoja!

1158

Perjantai ilta menikin kotihamppareiden äärellä terassilla istuskellen keskiyöhön asti. Juteltiin vaan Annin ja äidin kanssa kuulumiset ja maailman menot läpi ja nautiskeltiin lämpimästä kesäyöstä.

1160

Ellillekin olisi maistunut. <3

263

Aamun ruokatarjoilu ei jäänyt kyllä kakkoseksi edelliselle illalle!

278

Anni oli nimittäin tapansa mukaan loihtinut meille kunnon Anniaamiaisen! Helmi kävi Ellin kanssa aamulenkillä poimimassa meille vielä juhannuskukat pöytään. Itsehän vetelin kaiken tämän aikaan sikeitä tyytyväisenä sängyssä, kunnes mut huudettiin aamiaiselle. Hitusen univelkaa kertynyt? :D

1184

Tuoreet hedelmät, marjat, vihannekset, ruisleivät lohella, jogurtti, pähkinät ja mysli potkaisivat päivämme käyntiin.

282

Ja tää prinsessa ei päässyt taas osallistumaan herkkuhetkeen. Epäreilua.

IMG_3891

Toinenkin pikkuprinsessa meiltä löytyi, kun Helmillä oli alkamassa lauantaina Cheernäytös. Pikkuenkeli. <3

355

IMG_3896

Meidän muiden suunta jatkuikin aamupalalta Mannheimiin, jossa käytiin kahvittelemassa ja salaateilla koko porukalla, jonka jälkeen tiemme erkanivat kun lähdettiin Annin kanssa metsästämään vaatekauppoja, joita ei löydy Suomesta.

433

405

Matkalla pysähdyttiin Rosengarten puistossa, jossa sai erikoiskivoissa maisemissa napsaistua myös päivän asukuvat.

435

365

403

Mä menin helpon kautta ja vetaisin ylleni vain kevyen haalarin. Päivä oli tosi aurinkoinen ja lämmin, joten toi oli ihan täydellinen valinta.

447

Haalari - Thaimaa
Laukku - DKNY
Kello - MK

490

Shoppailujen lomassa oli pakko vetaista myös jädet, sillä joka kojulla ja kulmalla myytiin herkullisen näköisiä tötteröitä. Jäde on kesäherkku, jolle en sano koskaan ei. Mun mielestä aurinkoisena päivänä on lähes velvollisuus vetaista yksi jäätelö.

361

493

Löytyihän sitä tavaraakin sitten. Annille kaksin käsin ja mun ostoslakkoilukin hieman kärsi, kun oli pakko kotiuttaa yhdet housut, jotka esittelenkin myöhemmin tulevassa Saksa postauksessa! Ne oli reippaassa alennuksessa - puolustus!

451

IMG_4095

IMG_4096

Ja shoppailujen jälkeen jatkettiin samalla tutulla teemalla: ruokaähkyöverit! Mun maha oli täynnä jo noista alkusalaateista ja voitte kuvitella, miten pallomahana mä tuosta pöydästä pois vyöryin, kun päälle oltiin vetaistu vielä grillipihvit ja vihannekset! Huhhuh, mutta täytyy kyllä sanoa, että tällä kertaa ei edes kaduttanut moinen överöinti. Kiitos äiti loistavasta emännöinnistä. <3

10 kommenttia:

  1. Heippa Essi! Kiitos inspiroivasta ja positiivisesta blogista :) Mulla olisi pari kysymystä liittyen opiskeluun ja olisi kiva jos jaksat vastata!
    Onko teidän koulussa paljon projektityöskentelyä ja jos on, mitä mieltä olet siitä?
    Saitko hyväksiluettua aikaisempia merkonomiopintoja nykyisessä koulussa?

    Ihanaa kesää ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Juu meillä oli jo ensimmäisenä vuonna muutama iso projektityö ja toisen vuoden syksy oli melkein kokonaan peojektityötä ennen mun vaihtoon lähtöä. Myöhemmin nyt saisi valitta projektikursseja valinnaisiksi aineiksi, jos niistä erityisesti tykkää ja musta ne oli ainakin kiva lisä opintoihin ja oppi juurikin toimimaan tiimissä, jossa on ihan kaikenlaisia erilaisia tyyppejä ja luonteita osallisena. :) Sain joo muutamat jutut hyväksiluettua merkonomiopinnoista, mutta aika monelle kurssille osallistuin silti, sillä halusin vielä muistutusta + tradenomi opinnoissa kaikessa mennään vähän vielä syvemmälle samoissa aiheissa. Ihanaa kesää sinne myös <3 :)

      Poista
  2. Perheen asuminen toisessa maassa on varmasti aika kivaa, kun on ns. ilmainen majoituspaikka valmiina koska vaan, mutta voin vaan kuvitella sen ikävänkin määrän, joka myös tulee jos ei hetkeen pääse vierailemaan. Ja tuskin varmaan liian usein tulee siellä kuitenkaan käytyä? :D Ihania asuja teillä molemmilla ja teidän juhannus on vaikuttanut ihanan rauhalliselta - välillä niinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä näen sen nykyään melkein pelkkänä rikkautena, vaikka aikaisemmin tottakai tuli välillä turhautuminen, kun ei voinut niin helposti kysyä neuvoa ja saada tukea vaikeissa tilanteissa vaikka äipältä. Helppo kuitenkin pitää päivittäin Somessa yhteyttä, Saksa ei tunnu enää vieraalta ja kaukaiselta ja sinne ja tänne pääsee monta kertaa vuodessa kyläilemään! :) joo oli kyllä aivan ihana ja rentouttava juhannus tänä vuonna... Vois melkein ottaa tavaksi! :D kiitos <3

      Poista
  3. Omakin juhannus sujui rennosti ystävien kanssa iltaa istuessa ja kokkailessa! Rauhallisissa juhannuksissa on vaan sitä jotain omaa taikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla vielä takana aina kunnon menomeininki juhannuksia festareilla ja mökeillä, joten oli nyt ihanaa vaihtelua tämmönen juhannus! :D :) Teidänkin juhannus kuulostaa kivalta!

      Poista
  4. Ihana vaikuttaa teidän juhannus olleen :) Nää kuvat on kyllä niin kauniita, siis niin maisemista, kukista kuin susta ja Annistakin! <3 Saksa on vaan niin mukava maa :) Ei mikään kovin eksoottinen Suomeen verrattuna, mutta silti niin erilainen ja kiinnostava monin tavoin. Etenkin joskus 10 v sitten reilun 3 viikon kielikurssilla Saksassa opin rakastamaan sitä maata, vaikka ihan vauvasta alkaen siellä on tullutkin matkusteltua lähinnä siellä asuvien sukulaisten vuoksi :) Pääsisinpä sinne taas pian!

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä jotenkin tosi kivoja kuvia tuolta nyt munkin mielestä! :) <3 oii, ihana sullakin siis kunnolla kokemusta Saksan kauneudesta! Mä kans ihan yllätyin, kun tutustuin saksaan paremmin ja huomasin, että se on noin kaunis paikka ja just ei kuitenkaan liian erilainen kuin Suomi! :) pian vaan sukuloimaan! ;) <3

      Poista
  5. Olit siis kans siel Annin kaverin syntymäpäivillä? :) Puhutko saksaa vai kommunoikoitko enkuksi? :D Pääsitkö hyvin porukkaan mukaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh juu olin ja mähän siis ymmärrän yllättävän hyvin saksaa parin alkeiskurssin ja yleisen mielenkiinnon kautta, mut keskusteluihin en voi oikein liittyä itse saksaksi. Höpöttelin niitä näitä enkuksi ja sitten kuuntelin aina tosi tarkkaan, mikä oli Saksakeskusteluiden puheenaihe. Yleensä miehet! :D

      Poista