maanantai 18. heinäkuuta 2016

Mistä motivaatio?

Nimittäin sen treenailuelämän aloittamiseen jälleen pitkän tauon päätteeksi. Mullahan tuli tässä lähes kuukausi salitonta ja oikeastaan urheilumuodotonta aikaa, kun ensin olin päälle viikon verran ärsyttävässä räkäilyflunssassa, jossa ohimoita kivisti jo ajatuskin urheilusta. Semmoinen pieni, mutta sitkeä flunssa onkin mun mielestä loppujen lopuksi kaikkein ärsyttävin tauti, kun sä periaatteessa oot ihan kunnossa ja valmis tekemään mitä vaan, mutta sun ei kuitenkaan kannata liikaa mitenkään rehkiä, että se pienikin tauti lähtisi kokonaan pois nopeammin. Joku kunnon kuume tai yrjötauti sentään vie yleensä vain sen muutaman päivän verran ja se on sitten siinä koko kakka ja elämä jatkuu! Seuraavaksi lähdettiinkin tyttöjen kanssa Bakuun, josta palattuani meni muutama päivä ihmetellessä, kunnes lähdinkin jo Saksaan viettelemään juhannusta. Saksasta palattuani mulla oli jäätävä duuniputki, sillä olin vaihdellut työvuorot rasittavan tiiviiksi mytyksi, jotta sain Ruisrock viikonlopun vapaaksi. Loput tarinasta varmaan arvaattekin: Ruissi tuli, Ruissi meni, Essi juhli, Essi kuoli, Essi henkiinheräsi, Essi on taas urheilun parissa!

Välillä kuitenkin tähän voimaantumiseen ja motivaation keräämiseen kaivataan himpun verran järeämpiä aseita. Tällä kertaa mä käytin tälläistä hidasta, mutta varmaa lähestymistapaa, jossa Ruissin jälkeisenä maanantaina aloin keräilemään motivaatiota pikkuhiljaa ensin ajatuksen voimalla ja lopulta siirryin itse tekoihin! :D

330

No miten sitä motivaatiota kerätään jo ennen kuin siirytään itse tekoihin?

Motivoivat somekäyttäjät

Tää on oikeesti ainakin mulle itselleni tärkeä motivaatiolähde! Mikään ei saa heti aamusta motivoitumaan paremmin kun kurkkia somesta, miten joku terveen ja elinvoimaisen näköinen ja oloinen heppuli on vedellyt aamupuurot ja vihreät naamaan jo ennen aamu kasia ja ehtinyt suunnata jo salillekin siinä vaiheessa, kun sä itse vasta pyyhit unihiekkoja silmistä. Siinä alkaa nopeasti kelailla, että pitäisköhän sitä itsekin vetaista astetta freesimpi ja terveempi aamiainen ja uskaltautua sinne salillekin pyörähtämään.

Mun suurin motivaatiosomettelija on tällä hetkellä Ilona Siekkinen, joka on 20-vuotias fitnessvalmentaja, joka treenaa tällä hetkellä syksyn bikinifitness SM-kisoja varten ja päivittelee someen todella ahkerasti kuulumisiaan kisakauden eri vaihteilta.

Ilonan blogi löytyy täältä: https://ilonasiekkinen.fi

Instagramia voi käydä kurkkimassa nimimerkillä: siekkinenilona 
ja Snapchat löytyy käänteisesti: ilonasiekkinen

Ihana ihana energinen, elämäniloinen ilopilleri, joka saa väkisinkin rempseällä luonteellaan hyvälle tuulelle. Kroppa puhuu puolestaan terveistä elämäntavoista, hyvistä arvoista ja järkevästä suhtautumisesta kisakausille.

Tottakai pitää aina ottaa huomioon, että normaali talliainen ei voi yhtäkkiä hypätä kisakauden sääntöihin ja tapoihin ja alkaa kopioimaan sieltä suoraan juttuja, mutta sieltä voi ammentaa silti sitä tarvittavaa puhtia ja energiaa omaan arkeensa ja hyviä treenivinkkejä nyt voi aina kopioida, jos ei muuta!

006

Toisinaan sitä motivaatiota voi koittaa ammentaa kesäalennusten loppurysäyksistä... - Ginatricot

Energiaa elintavoista

Sanomattakin varmaan selvää, että huonosti nukutut yöt, väliin jätetyt tai väärin vedetyt ateriat ja väärällä tavalla kuormittava puuhaaminen, kuten juhliminen, vetävät sitä motivaatiota urheilun suhteen alemmas ja alemmas. Jos sulla on jonakin päivänä kerääntynyt kasa univelkaa, liian vähän tai huonolaatuista ravintoa pohjalla ja krapula - sä tuskin lähdet sinne salille tai muihin harrastuksiin rehkimään ja puhkumaan energiaa.

Maanantaina ja tiistaina mulla sattui olemaan sopivasti vapaapäivät, joten mä keskityin tuohon univelkojen kuittaamiseen ja lepäilyyn, jotta edes loppuviikko menisi sitten täysissä energialatauksissa. Nukuin niin pitkään kun väsytti, enkä lähtenyt heti maanantaina Ruissin jälkeen sinne salille, vaan odottelin, että fiilis ja olotila kehossa oli sille sopivampi. Tiistaina päivä näytti jo kirkkaammalta ja salille suuntaaminen ei tuntunut ihan niin mahdottomalta ajatukselta, mutta päätin ottaa silti vielä yhden välipäivän ennen tositoimia!

Tiistaina sitten pidin huolen siitä, että ruokavalio olisi sen mukainen, että se tukisi hyvin seuraavan päivän rutistuksia ja päivän aikana kului useampi pullollinen sitruunavettä, aterioilla söin mahdollisimman paljon vihreää ja pidin huolen, että energiaa riitti aamusta iltaan ja ateriarytmi oli tarpeeksi tiheä. Kas kummaa, illalla olin jo täysin varma siitä, että seuraavan päivän treenit tulisivat menemään täysin nappiin ja aloinkin jo odotella innolla tulevaa reeniä.

On sata kertaa helpompaa nousta sängystä ylös ja suunnata rehkimään, kun on jo edellisenä päivänä pedannut kroppansa oikeaan tilaan. Runsas, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio ja riittävä uni on jo aikamoisen pätevä lähtökohta hyvälle moodille.

034

Urheilumood aamusta asti 

Jos tarkoituksena on suunnata vaikkapa aamusalille tai lenkille jo ennen päivän muita velvollisuuksia, niin ne treenikuteet kannattaa vetää ylle heti herätessä. Aamupalalle mennessä sieltä jääkaapista valitsee todennäköisemmin jotakin aamun treeniä tukevaa, kun sun päällä on jo ne kuteet, joissa sun pitää pian suunnata rehkimään.

Aamiaisen jälkeen ei ole enää aikaa jahkailuun, kun kuteet on jo yllä, kroppa saanut ravintonsa ja seuraava askel onkin jo sitten urheilemaan lähteminen.

015

Älä vaadi itseltäsi liikoja

Kun aloitat pitemmän tauon jälkeen, älä aseta itsellesi liian suuria tavoitteita tai sääntöjä, koska se voi pahimmassa tapauksessa syödä sen kaiken pienimmänkin syntyneen motivaation. Kun sä teet itsellesi realistisia ja helpommin toteutettavia tavoitteita, sä paljon todennäköisemmin saavutat ne tavoitteet ja ehkäpä jopa sitten ylität itsesi, jos fiilis ja olotila on kohdillaan!

Itselleni asetin tavoitteeksi suunnata viime viikolla ainakin kolmena päivänä salille jonkun sortin urheilusuorituksia suorittamaan ja nämä tavoitteet saavutin niinkin kepoisesti, että sunnuntaina väänsin vielä yhden ylimääräisenkin treenin Annin kanssa. Keskiviikon treeni oli mulla vieläpä ihan sellaista rutiineihin uudelleen tutustumista ja teinkin melko keveän treenin, jossa panostin enemmän aerobiseen kuin lihasten rääkkäämiseen. Tuntui tosi hyvältä saada keho taas kunnolla hereille ja liikkeelle ja fiilis treenin jälkeen oliki mitä mahtavin. Loppu päivä meni töissä iloisesti ympäriinsä pomppien ja maltoin tuskin odottaa torstain jalka-peppupäivää.

Lupaa itsellesi siis alkuunsa vaikka yksi helppo kotitreeni ja lyhyt lenkki per viikko ja nosta tavoitteitasi sitä myötä kun kroppa ja yleinen olotila niin sallii! Siitä se lähtee ja mikään liikkuminen ei oo ainakaan pahitteeksi.

022

Tällä hetkellä mulla on tosi hyvä fiilis treenailun suhteen, paljon motivaatiota ja energiaa ja aionkin käyttää mun lomaviikot ja tän olotilan hyväkseni ja urheilla nyt sydämeni kyllyydestä ja pitää muutenkin reipasta meininkiä yllä.

044

038

Jos motivaatio ei meinaa tulla itsestään, tällä viikolla Unelma Itsestä -valmennukset tarjoaa viikon mittaisen ilmaisen valmennuksen Beauty Boot Camp! Osallistujat saavat hyviä ja yksinkertaisia vinkkejä ja tsemppaavat toisiaan kaunistautumaan niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Tää ei oo sitten mainostus, vaan henkilökohtainen lämmin suositus, sillä osallistuin itse keväällä Unelma Itsestä -valmennukseen ja siitä tuli mulle niin henkisesti kuin fyysisestikin tosi paljon tsemppiä ja energiaa ja paljon uusia oivalluksia elämän polulle! Suosittelen siis jokaista kiinnostunutta suuntaamaan Unelma Itsestä -sivuille täältä: https://www.facebook.com/unelmaitsesta/ ja tästä linkistä voit lähettää pyyntösi liittyä Beauty Boot Campin yleiseen valmennusryhmään: https://www.facebook.com/groups/1032071033528326/

Iloista ja reipasta viikon alkua heppulit.

18 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä, joita noudatan itsekin :) Käyn 3 kertaa viikossa juoksemassa ja lisäksi 5-6 kertaa salilla, ja koska treenaaminen on juurtunut jo niin "rutiiniksi", välillä sitä helposti unohtaa haastaa itsensä ja juoksee vain sen tutun reitin tai tekee ne samat liikkeet samoilla painoilla. Mutta kun katsoo vaikkapa treenivideoita, tuntuu että haluaisi heti lähteä ylittämään itsensä! :D Ja toisaalta niinä päivinä joina uni ja/tai syöminen on jäänyt vähiin, ei yksinkertaisesti jaksa treenata niin kovaa. Pitäisi muistaa että kaikki vaikuttaa kaikkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, sullahan on sitten aikamoisen urheiluntäyteinen viikko! Kuulostaa hyvältä! Joo aina välillä siihen havahtuu, että jummaa niissä liian perus rutiineissa, eikä tarpeeksi tuo sitä haastetta ka vaihtelevuutta. Kaikki tosissaan vaikuttaa kaikkeen ja joskus on pakko antaa sitten kunnolla myös sitä lepoa, jos kroppa niin vaatii. :)

   Poista
 2. Kiitos, tää postaus tuli kyllä niin tarpeeseen! Itekki oon tässä lähiaikoina yrittäny kaivaa motivaatiota urheilemiseen ku kesällä se on nyt vähä jäänyt. Sain tästä postauksesta paljon vinkkejä. Ehkä tämä tästä;)
  Itekki seurailen Ilonan snäppiä ja blogia ja hänestä saa kyllä hulluna motivaatiota!<3
  t.Elisabet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kesä on kyllä mullakin aina vähän tämmönen, että tulee otettua vähän iisimmin ja urheilujutut saattaa jopa unohtua kokonaan hetkellisesti. :D Nyt kuitenkin iski oikein aalto, että kroppa huus päästä taas liikkeelle ja minähän vastasin kutsuhuutoon! :D joo ilonalta saa kyllä aina kunnon motivaatiobuustit päivänä ku päivänä! :) <3

   Poista
 3. sun pitäisi vaihtaa banneri ja muutenkin muokata ulkoasua, tää on ollut sulla ikuisuuden ja on jotenkin tylsä:D en sano pahalla, pidän blogistasi muuten.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee arvaa mä just taas tänään mietin samaa! Mulla on nyt kuitenkin suunnitteilla ehkäpä vähän isompiakin muutoksia tässä tulevaisuudessa, joten en ehkä tätä pohjaa enää ala muokkailemaan... ;) Kiva, jos blogi muuten miellyttänyt! :)

   Poista
 4. Olipa ihanan tarpeellinen postaus maanantaihin! Oma treenimotivaatio on kadonnut jonnekkin velvoitteitten alle, joten tämän postauksen myötä se vähän nousikin! Jos tämän päivän vielä rentoilus ja huomenna pääsis treeniin kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, ihana kuulla! :) Välillä ne pienet paussitkin tekee ihan hyvää, sitten taas jaksaa! Mäkin aloitan huomenna täällä Saksan päädyssä mun treenailut toden teolla! :)

   Poista
 5. En yleensä oikein jaksa kommentoida, mutta nyt oli pakko kun oli niin hyvä postaus! Tätä just tarvitsinkin kiitos Essi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee ihan mahtia kuulla! <3 Välillä tarvii ees semmosen pienen pienen ravistelun ja ehkä tää toimi hyvin semmosena! Pitää käydä itsekin lukee tää huonoina päivinä uudestaan. :D

   Poista
 6. Tää postaus tuli niin hyvään aikaan :D Kuukauden tauko mullakin liikunnasta.. Mut uudet vaatteet piristää, ostin ton saman pinkkiharmaan topin vähän aikaa sitten kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh! Se on ihana toppi! Joo ja tälleen viikon alkuun oli hyvä pamauttaa tää tänne. :D

   Poista
 7. Kiitos Essi tosi paljon! <3 Paljon tsemppiä, kiva blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään ilona ihanainen! En oo varmaan ainut, joka saanut sulta paljon motia ja iloista mieltä! Jatka samaan malliin ja kiitos <3 :)

   Poista
 8. Erittäin hyvään saumaan tuli tää postaus, kun hiukan on ollut motivaatio liikuntaan kadoksissa. Mun mielestä on ihanaa, että kaikki sun postaukset on niin laadukkaasti toteutettuja. Tarkoitan siis, että niistä näkee, että oot käyttänyt aikaa ja vaivaa niihin, etkä ole vaan nopeasti yrittänyt kyhätä jotakin kasaan. Tän blogin perusteella on saanu susta niin ystävällisen, positiivisen ja elämäniloisen kuvan ja varmasti sitä olet ns. oikeassa elämässäkin. Kiitos ihanasta blogista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin, etten oo ehkä ainoa, jolla kesä syönyt aikaa treenailulta! :D Voi vitsit, tää sun kommentti tuli kyllä niin hyvään saumaan mulle, kun eilen viimeksi meinas hermo mennä, kun pitkään olin lataillut kuvia Flickr ja kone sitten simahti ja sammui juuri ennen latauksen valmistumista! Tähän hommaan siis todella menee aikaa ja vaivaa ja ihana kuulla, että se myös vähän välittyy läpi postausten. :D Kiitos tuhannesti! :') <3

   Poista
 9. Hahah, hihkaisin ihan ääneen kun näin otsikon :D Mullakin tuli joku totaalinen motivaationpuute ihan yhtäkkiä työkiireiden sunmuiden keskellä. Pitänee ottaa itseään niskasta kiinni ja aloittaa lemppari-peppupäivällä heti tänään! ;) Ihanaa kesää sinulle, olet ykköslempparibloggaaja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee tosi kiva, että monelle tuntui tulevan nyt hyvään saumaan tämä! :) mullakin tänään oli ihan huippu peppupäivä ja nyt jo niiiin juntturassa paikat, että huomenna en varmaan kävele normaalisti! :D Ääääk, ihana ihana <3

   Poista