torstai 28. heinäkuuta 2016

Ajatuksia elämästä

Juteltiin justiinsa pitkät viestittelyt mun Thaikkuvaihdon aikana löytyneen uuden ystävän Sinin kera elämästä ja kaikista siihen liittyvistä oivalluksista. Todettiin molemmat, että ollaan opittu elämästä ja itsestämme viimeisten vuosien aikana ihan valtavasti. Meillä on paljon samantyylisiä kokemuksia menneisyydessä, mutta myös ihan hurjan erilaiset elämät takanamme. Silti meitä yhdistää vahvasti todella moni asia elämänasenteessamme. Kun asiaa alkoi järjellä kelailemaan, ollaan huomattu, että asenteemme muita ihmisiä, elämän jokaista pientä yksityiskohtaa ja päivää kohtaan on hyvin saanlainen ja tästä syystä vedetään tietynlaisia asioita helposti puoleemme.

b2

b1


Oon jatkuvasti vahvemmin sitä mieltä, että elämä on aika paljolti sitä mitä siitä itse tekee ja millä silmillä sitä itse katselee. Se, mihin asioihin itse kiinnität huomiosi, mihin osa-alueisiin elämässä itse panostat ja mihin et, valinnat joita teet päivittäin ja kenen kanssa jaat ne åäiväsi ja miten ympärilläsi olevia kohtelet. Tärkein - miten itseäsi katselet ja miten itseäsi kohtelet, sun elämäsi rakkain ihminen. Kaikki vaikuttaa tähän kokonaisuuteen, jota elämäksi kutsutaan ja jokainen muokkaa siitä omalla käytöksellään ja valinnoillaan oman ainutlaatuisen kokonaisuuden.

b3

b4

Sini luki mulle pätkiä vetovoiman laista jo Thaimaassa ollessani, mutta lähetti mulle vielä parhaita paloja näin jälkikäteen viestillä - enemmän aiheesta löytyy Sinin uunituoreen blogin kautta TÄÄLTÄ!! Oon niin innoissani, kun tuo positiivari seikkailija pääsee jakamaan omia ajatuksiaan uudella levelillä eteenpäin! Sprinkle that shit everywhere! :D Ideana kuitenkin kyseisessä laissa oli, että hyvä vetää hyvää puoleensa ja onni seuraa onnellista. Ei tarvitse mitään sen suurempaa ymmärrystä huomaamaan, että iloisen ja hyvän tyypin ympärillä on monest roppa kaupalla muitakin iloisia ja onnellisia ihmisiä, kun taas katkeroituneen ja muille pahansuovan ihmisen ympärillä ei ole välttämättä ketään. Tää menee ihan yks yhteen: ihminen, josta huokuu hyvä ja positiivinen energia, hakeutuu ja vetää muita samalla energialla varustettuja puoleensa. Hymyyn on helppo vastata hymyllä ja paha saa aina palkkansa... Jos jonkun läsnäolo ottaa jatkuvasti enemmän kuin antaa ja muiden mieliala kyseisessä seurassa latistuu, huomaa nopeasti, että ne ihmiset pikkuhiljaa ympärillä vähenee.

b5


Tälläisiä pieniä tajuamisia on tapahtunut pitkin vuotta ja kumpikin oltiin sitä mieltä, että halutaan kerätä ympärille sellaisia ihmisiä joiden seurassa meillä on hyvä olla, halutaan uskoa jatkossakin hyvään ja halutaan ihailla elämän jokaista pientä hyvää hetkeä ja tehdä asioita, jotka vievät meitä unelmiamme ja arvostamiamme asioita kohti, keskitytään asioiden hyviin puoliin märehtimisen ja murehtimisen sijaan ja tehdä asioita muille ja itsellemme, jotka parantavat elämämme laatua ja tuovat entistä enemmän sitä hyvää mieltä ja onnea ympärillemme. En usko, että tää voi viedä meitä yhtään huonompaan suuntaan ja oon iloinen, että tälläisiä oivalluksia on tapahtunut jo nyt tässä vaiheessa elämää. Toiset tajuaa näitä asioita liian myöhään, toiset ei välttämättä ikinä.

b6

Loppujen lopuksi eihän tässä elämässä oo mitään muuta tarkoitusta kuin tulla itse onnelliseksi ja tehdä mahdollisimman moni muu ihminen ympärillä onnelliseksi myös.

41 kommenttia:

  1. Sä vaikutatkin tosi onnelliselta ja hyvältä ihmiseltä. Ihailen sun kaltaisia todella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas ihailen tyyppejä, jotka osaa ja tahtoo sanoa mukavia asioita ääneen toisille, eli propsit sinne ;) <3 :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Haahah ihanan rehellinen kommentti xD Välillä tekee ihan hyvää purkaa tälläistä liibalaabaa elämän mukavista asioista! :)

      Poista
  3. <3!!!!!! Puspus essi, olet ihana

    VastaaPoista
  4. Oot kyllä niin kaikin puolin ihmisenä goals ku voi vaan olla. Ei voi muuta ku ihailla ja yrittää perässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä mikä kommentti! Paljon mullakin on vielä opittavaa, mut kiva jos täältä voi joitakin hyviä elämän eväitä ammentaa! :) <3

      Poista
  5. Ootteko aatellu et Annilla on todennäköisesti syömishäiriö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, että mitähän syömishäiriötä mahdat tarkoittaa, mutta Annin kanssa kesän asuneena ja nyt täällä Saksassa 24/7 viikon henganneena voin sanoa, että samalla tavalla Annille maistuu täällä makaronilaatikot ja normaalit hilloletut kun meille muillekin ja sen lisäksi Anni syö vielä isommat määrät ihan perus ruokia ja välipaloja kun moni muu meistä, koska treenaa myös vähän kovemmin kuin minä esimerkiksi. :) Anni ei vaan syö koskaan turhaan herkkuja, jos hänen ei tee erityisemmin mieli ja mun mielestä se on vaan tervettä, että syö herkkuja silloin vaan kun tekee erikoisemmin mieli niitä! :D :) sokeri on vähän sellainen koukku, että mitä enemmän sitä vetää, sitä enemmän sitä tekee myös mieli... :)

      Poista
    2. Eikö tuo ortoreksialta vaikuta aika vahvasti?

      Poista
    3. Parille anonyymille kommentoijalle tahdon vielä sanoa, että niitä juorupalstojen juttuja ei ihan oikeasti kannata lukea sillä silmällä, että niistä koittaisi poimia tiukkaa faktatietoa. Voin sanoa puhtaalla omatunnolla käsi sydämellä, että nuo heittämänne asiat ovat täyttä valhetta ja sen voisi allekirjoittaa kuka tahansa asianomainen, vaikka asia ei meille kellekään muulle kuulukaan. Kurjaa, että tuollaiset kakkasivustot voivat vaikuttaa jonkun mielipiteisiin ihmisestä ihan oikeasti. Mulle on päivän selvää, että mihinkään tuolla ei kannata uskoa, enkä siksi jaksa kyseisillä sivustoilla vieraillakaan ja ihmiset osaavat uskottavasti väittää mitä tahansa totuuden nimiin... :(

      Poista
    4. Ortoreksiaa sairastava ihminen tuskin söisi lounaaksi salamipizzaa ja iltapalaksi lettuja hillolla, joten en huolestuisi moisesta! :D Kyllä mä isosiskona pidän näitä pienempiä vähän silmällä ja meidän perheessä kaikki syö ja paljon ja onneksi suurimmaksi osaksi elimistöä helliviä aterioita kuitenkaan sitä herkuttelua silloin tällöin unohtamatta! ;) :)

      Poista
  6. Täälläkin liputetaan vetovoiman lain puolesta, vaikka asiakaspalvelussa tämä ei päde (on tullut huomattua) :D muuten menee kyllä täysin yksiin elämänoppien kanssa. Vetovoiman lain kanssa kulkee myös mielestäni Karma mukavasti yhdessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo asiakaspalvelu on elämänalue erikseen! Hahaah! Siellä saa törmätä ties minkälaiseen kulkijaan, mutta musta sielläkin on hauskaa yrittää parhaansa mukaan sopeutua tilanteisiin ja aiheuttaa hymyjä niiden yrmyimpienkin huulille! Aina ei oo tosin helppoa terkuin kerran muovipussit naamaansa saanut kassalainen! :'DDD

      Poista
    2. Heh täällä päin lensi muovimuki ja kolleegalle maitotölkki -.- ihana asiakaspalvelu ja ihmisten käytöstavat!

      Poista
    3. Toivottavasti tuollaiset ihmiset tajuaa edes hävetä jälkeenpäin kiukun laskeuduttua käytöstään asiakaspalvelijoita kohtaan! :D

      Poista
    4. Voi kauheaa! :D miten jotkut kehtaavat, vaikka kuinka surkea päivä olisi itsellä ollut.. Tuollaisista syistä en varmaan itse pystyisi olemaan aspana, oon niin herkkä että alkaisin kai itkemään jos joku heittäisi tavaroita päälleni syyttä suotta vihoissaan :S :D

      Poista
    5. On kyllä välillä ihan käsittämättömiä tilanteita, mutta kyllä se sietokyky ja kovempi nahka siitä kehittyy ajan kanssa, vaikka itsekin oon pariin otteeseen pillahtanut itkuun asiakaspalvelutilanteissa, joista toinen oli juurikin tuo kyseinen tilanne! :'D

      Poista
    6. Mä olin pitkään kaupan kassalla töissä, ja siellä sai kyllä törmätä ties minkälaiseen sikailuun. Se kyllä opetti myös paljon ja tosiaan just toi sietokyky kyllä kasvoi ja kunnolla! :D tällä hetkellä olen pankissa, ja voisinpa sanoa, että niitä samanlaisia sekopäitä ei käy siellä, mutta kun niitä vaan mahtuu joka paikkaan :D huvittava tapaus tossa eilen töissä, kun vanhempi nainen odotti vuoroaan ja keskusteli vierustoverinsa kanssa kovaan ääneen, kuinka nykyään nuoret on niin epäkohteliaita ja sikoja. Sitten, kun tämän mummelin vuoro tuli, niin ensinnäkään hän ei edes moikannut, vaan kun suu avautui tiskille tultaessa, niin sieltä pääsikin sitten sellainen niin kova porsasröyhtäys, että mun ilme olis ollu varmaan näkemisen arvoinen. Että joo, siinäkö on sitten sitä esimerkillistä käytöstä nuorille? XD

      Poista
    7. Hahaah joo! Siis vanhukset osaa olla joskus juurikin niitä kaikkein huonokäytöksisimpiä tapauksia! Ihan järkytyn välillä siitä kielenkäytöstä ja asenteesta, että koska on vanha ja täten "arvokkaampi" voi heitellä mitä vaan törkeyksiä nuoremmille. :D

      Poista
  7. Mielenkiintoista pohdintaa Essi! :) iloinen asenne vie kyllä pitkälle. Itseäni on tämä aihe mietityttänyt jonkin verran, sillä jostain syytä olo on ollut nyt viime aikoina aika kurja ja ärsyyntynyt. Tuntuu että ei ole voimavaroja olla maailman positiivisin ihminen, vaan mieluummin pitää sitten matalaa profiilia ja yrittää olla kohtelias muita kohtaan, vaikka kaikki tuntuu harmittavan.

    En tiedä mistä tämmöinen mörkö on pään sisälle kömpinyt. En nauti siitä että random kommentit jotka joku heittää asiasta X menee itsellä tunteisiin. Välillä menee myös sekaisin se, onko minulla oikeus loukkaantua jonkun ihmisen sanomisista vai olenko itse taas niin herkällä päällä, että pahoitan mieleni mitättömistä asioista.

    Olen seurannut blogiasi jo jonkun aikaa (myös kommenttiosiota) ja sinulla tuntuu olevan aivan ilmiömäinen lahja keskittyä positiivisiin asioihin. Et ala kinastelemaan ilkeiden kommentoijien kanssa vaan vastaat niihin asiallisesti. Myös teksteistäsi paistaa läpi se, että olet elämästä kiitollinen ja sinun seurassasi on ihmisen hyvä olla. Osaltaan tuo on varmasti ihmisen perusluonteessa, mutta mikäli positiivista elämänasennetta olisikin mahdollista oppia, kuulisin mielelläni vinkkejä sinulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaisten asioiden kanssa kamppaillaan täälläkin toisinaan, kun niitä kurjempia kommentteja kertyy hieman enemmän ja alkaa jo kyseenalaistaa, että onko tässä blogaamisessa mitään järkeä, kun välillä mikään ei tunnu olevan hyvä, vaan kaikesta löytyy valitettavaa päästä-varpaisiin ja kirjoitustyylistä-postausaiheisiin. Tottakai se alentaa fiilistä ja varsinkin muutenkin vähän väsyneempänä ja stressaavampana päivänä kolahtaa sitten ikävämmin kummittelemaan, mutta mulla on tapana tuollaisina hetkinä jättää ne ikävät asiat hetkeksi sivuun ja vastata sitten vasta kun päivä näyttää muutenkin paremmalta ja pystyy ikäänkuin nousta sen ikävyyden yläpuolelle ja jättää kiukuttelijat omaan arvoonsa. :) Mä monesti ajattelen, että sen ikävän kommentin jättäjä ei varmaan oikeasti tahdo ihan niin pahaa kun saattaa vaikuttaa, vaan tällä saattaa olla itsellä ihan erikoiskurja päivä takana ja joku mun jutuissa tai ulkonäössä sitten pistää vaan ärsyttämään niin pahasti, ettei sitä kiukkua voi jättää sitten purkamatta. :D Positiivista asennetta todella on mahdollista oppia ja mä itse oon saanut ainakin monet alkuunsa kurjalta tuntuvat päivät käännettyä iloisemmaksi ihan vaan ajatuksen voimalla! Monesti kun joku vaikuttaakin, että mitkä asiat elämässä tällä hetkellä suoraan sanoen kusee, mä muistutan tätä heppulia niistä asioista, mitkä on taas kadehdittavan mallillaan. Kun tajuaa sen, miten paljon asioita omassa elämässä on oikeasti tosi hyvin, ne ikävemmät asiat monesti pienenee puolella ja niihin ei jaksa keskittyä edes enää samalla temmolla. :)

      Poista
    2. (Eri ano) minäkin olen pitkään ihaillut sitä, miten vastaat käraivällisesti ja asiallisesti niihin muutamaan negatiivissävyiseen kommenttiin blogissasi! Tuollaisella elämänasenteella pääset varmasti pitkälle :)

      Poista
    3. Tosi mukava kuulla, että tommonen fiilis on jäänyt täältä kommenttiboksista! Mitään muuta en voisi toivoakaan, koska tahdonkin, että mun blogi on sellainen rento ja hyväntuulinen paikka jonne tulla lukemaan vähän sitä tyttöhömppää vaikka raskaan päivän päätteeksi ja täällä käydessä käteen jäis kaikille kiva fiilis. :) <3 kiitos paljon kivasta palautteesta!

      Poista
    4. Tuo on kyllä ihan taivaan tosi että ajatuksen voima on ihmeellinen! :) Kiitos Essi, meikäkin koittaa täällä tsemppailla itsensä kanssa ja ajatella ensisijaisesti niitä asioita mitkä on just nyt hyvin. Aurinkoa sun päiviin!

      Poista
    5. Täysin samaa mieltä edellisten kanssa! :) Enkä käsitä miten joku keksii Essistä jotain pahaa sanottavaa, kun on niin upea ja kaunis ihminen - enkä tarkoita nyt ulkonäköä (vaikka sekin kyllä on upea)! <3

      Poista
    6. Hei haluaisitko sä tehdä vielä sellaisen postauksen, johon vaikkapa listaat asioita jotka on sun omasta mielestä elämässäsi ihanaa? Ja vaikka myös sellaisia asioita joita toivoisit tapahtuvan joko lähitulevaisuudessa tai pidemmällä ajalla? Ja mitä aiot tehdä niiden asioiden eteen, siis tavoitteita yms :) olisi mielenkiintoista lukea sun tulevaisuuden toiveista ja tavoitteista :)

      Poista
    7. Ootte te kyllä aivan ihania, ei voi muuta sanoa. <3 oon kyllä onnekas, kun mun blogiin on löytänyt tiensä näin moni positiivinen ja ystävällinen tyyppi! :') Hei, viimeinen ano! Tosi ihana idea! Pitää ottaa toteutukseen heti, kun kotiudun taas Suomeen ja saan aikaa kirjoitella ajatuksia ylös! :)

      Poista
  8. Ihana postaus. Tää tuli just niin tarpeeseen tässä hetkessä, koska tänään (tai no eilen) on vaan ollut tosi raskas päivä enkä oo pystynyt olemaan masistelematta, vaikka pyrinkin tietoisesti positiiviseen ajatteluun ja hyviin asioihin keskittymiseen - se on oikein mun uuden vuoden lupauskin tälle vuodelle ja on toiminut pääosin loistavasti. Kiitos siis tästä <3 Puhuit tässä ihan asiaa, mä ajattelen asioista hyvin samalla tavalla. Ja pakko sanoa taas kerran, että sä se vaan osaat kirjoittaa ja välittää itsestäs upean kuvan blogisi kautta tänne ruudun toiselle puolelle. Oon varma, että oot niin kaunis sisältä ja ulkoa :) Ihmiset ketkä saa tuntea sut on oikeesti onnekkaita. Mä oon usein miettiny sitä, että olisit varmasti niin tutustumisen arvoinen ihminen :)

    Ihanaa viikonloppua Essi ja jatka samaan malliin <3

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis tottahan tuo on, että välillä sitä huonoa mieltäkin on ihan tervettä purkaa ja pitääkin päästää ne pahat höyryt ulos! Kunhan osaa tehdä sen "oikealla tavalla" eikä purkaa sitä muihin ihmisiin ja uskonkin, ettet näin todellakaan ole itse toiminut siis! :D Sen verran paljon oon vastaanottanut sulta ihania kommentteja blogimatkani varrella. :) <3 Kiitos taas näistä sanoista Erika, saat aina hyvän mielen aikaan!

      Poista
  9. Kerta se ensimmäinenkin kun kommentoin postaustasi, mutta nyt vaan ei voi jättää sanomatta kuinka inspiroiva ja lämmin ihminen olet! On oikeesti aivan ihana huomata kuinka noin ulkoisesti kaunis ihminen on sisältäkin vähintään yhtä kaunis! Ja pidän erityisesti siitä, että tuot näitä tällaisia ajatuksiasi esille eivätkä kaikki postaukset ole samankaltaisia. :) Olen alusta asti seurannut blogiasi ja ehdottomasti kuulut yksiin lemppareihini! Ja tuohon yhteen anon kommenttiin missä hän mainitsi ortoreksian niin älä todellakaan väitä sellasista höpinöistä, olette Annin kanssa terveennäköisiä ja noudatatte terveellistä elämäntapaa eikä siinä ole mitään väärää, päinvastoin inspiroitte ihmisiä ja ehkä olette saaneet jonkun nousemaan sohvalta tai tekemään parempia valintoja ruoan suhteen. Olet ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana ihana kommentti! Kiitos tuhannesti kun tulit jättämään viimein kommentin ja levittämään tuota hyvää meininkiäsi eteenpäin! :) Kiva, jos mun blogi on ollut mieluinen ja hauskaa, että oot ollut mukana alusta alkaen! Joo, en mä noita pahalla otakaan, kunhan omassa kehossa tuntee, että kulkee oikeaan suuntaan. :) Kivaa viikonloppua sulle <3

      Poista
  10. Oletpa ihana<3 Niin ihana lueskella sun kommenttiboxia ja huomata että sä oikeesti luet huolella kommentit ja panostat sun vastauksiin eikä ne oo luokkaa "kiitos kommentista:-)" Mä ainakin itse palaan aina kattomaan onko mun kommenttiin vastattu ja sun blogista poistun vastauksen luettuani aina hymy korvissa!:-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ite kans jättelen välillä kommentteja lempiblogeihin ja arvostan tosi paljon jos mulle vastataan kattavasti, niin yritän kyllä todella olla itsekin aktiivinen kommenttiboksiin vastailemisem kanssa! :) Ihan huippua kuulla! Toivotaan, että täältä löytyy jatkossakin näin hyvä henki! Ihan parasta! :) <3

      Poista
  11. Luen sun blogia säännöllosesti mutta koskaan en ole vaan saanut aikaseksi kommentoida mitään. Haluan vain sanoa että kiva kun näytät tervettä suhtautumista ruokaan- ja kiitos kaikista resepteistä ja ruokapäiväkirjoista. Olen saanut niistä paljon ideoita. Muutamaan otteeseen olen tehnyt thaimaalaaista kana-currya ja jakanut reseptiä myös eteenpäin. :) kiitos kovasti!-ja jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kun tulit sitten vihdoinkin heittämään kommentillakin! Kiva kuulla aina uusista naamoista täällä. Tosi mukavaa, jos ruokapäiviksistä ja resepteistä on ollut iloa ja löytynyt jotakin omaankin keittiöön ja ruokavalioon sopivaa! :) Thaikku kana-curry on kyllä yks munkin ehdottomista suosikeistä! Kiitos sulle ja pyritään pitämään samaa meininkiä yllä jatkossakin. <3

      Poista
  12. Tää ajattelutapa on tosi hyödyllinen, mutta läheskään kaikille ihmisille ei mahdollinen. On tärkeää ymmärtää omat etuoikeutensa yhteiskunnassa (ja maailmassa) jossa kaikilla ei todellakaan mene hyvin eikä positiivisella ajattelulla kauheasti muuteta niissä tilanteissa asioita, lähinnä syyllistetään ihmistä tyyliin "jos vain ajattelet positiivisesti kaikki onnistuu" ja jos ei onnistu on siis omasta ajattelusta kiinni. Tää aspekti mun mielestä nimenomaan ongelmallinen tässä think positive-aatteessa, siis sen kyvyttömyys ottamaan huomioon se tosiasia, ettei kaikilla todellakaan ole mahdollisuutta tai kykyä ja voimavaroja miettiä näin individuaalisia ajatuksia lainkaan - sen takia siis itse mietin useinkin kuinka etuoikeutettu olen että saan ylipäätään tällaisia ajatuksia miettiä samalla kun toiset kokee rakenteellista sortoa ja mielenterveysongelmia, muita sairauksia tai esteitä, köyhyyttä jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan se on, ettei sille vaan mitään mahda, että täällä maailmassa on paljon pahaa ja vääryyttä ja moneenkaan asiaan ei voi itse vaikuttaa millään tavalla. Uskon kuitenkin, että vaikka kuinka olisi lähtökohdat ikävällä tolalla, voi sillä positiivisella energialla silti olla hyvä vaikutus päiviin. Tarkoitus ei ollutkaan sanoa, että kaikkien tulisi olla yltiöpositiivareita elämän jokaisella ravistelevallakin hetkellä, mutta pienistäkin asioista voi löytää paljon hyvää ja iloa. :)

      Poista
  13. Ortoreksia on kaukana hillolettujen syömisestä ja herkkujen tietoisesta jättämisestä vähemmälle. Suosittelen lukemaan tämän postauksen ja mahdollisesti vaikka ensimmäinen postaukseni myös. Kerro sitten oletko edelleen samaa mieltä anonyymi. https://letmeinspireyoublog.wordpress.com/2016/07/28/your-body-is-a-reflection-of-your-lifestyle/
    <3: Sini, LET ME INSPIRE YOU -BLOG

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin suositella lämpimästi kyseistä postausta itsekin, herätti paljon uusia ajatuksia ruokailun suhteen! :) Sinne vaan kurkkimaan Sinin juttuja. <3

      Poista