torstai 21. huhtikuuta 2016

Viimeinen kuukausi käyntiin

Heippuli ja terkut täältä Bangkokista! Kuuma on, hotelli on IHANA ja paljon nähtävää edessä! Seuraavaksi vähän ajatuksia viimeisestä kuukaudesta täällä.

Ennen mun lähtöä mä vaan panikointihyperventilointihepuloin tätä lähtöä, jännitin miten ikävä mulla tulisi kaikkia ja kuinka paljon kaikenlaista Suomessa ehtisi tapahtua sillä aikaa kun olisin poissa. Kaikki hokivat mulle, että aika tulisi menemään täällä kuin siivillä ja että pian mä olisin jo palaamassa takaisin Suomeen. En uskonut, että aika olisi voinut vilahtaa ohi kuitenkaan ihan näin nopeasti.

132

Nyt kun viimeinen kuukausi pyörähti käyntiin, oon huomannut ajattelevani kotiin palaamista jatkuvasti. Yritän aina unohtaa ajan kulumisen ja päästä taas hetkestä nauttimisen pariin, mutta väkisinkin aivot alkaa palautua lomamoodilta todellisuuteen.

175

Musta on ollut myös ihana, miten kaikilta ystäviltä on alkanut tulla yhä enemmän viestejä ja höpinöitä kotoa! Tullut sellainen fiilis, että onhan siellä kotonakin kivoja juttuja ja ihania ihmisiä joiden luokse palata. <3

063

Fiilikset on jotenkin sekavasti harmistuksen ja innostuksen rajamailla. Mulla on sellainen olo, että kesä Suomessa tulee olemaan tänä vuonna parempi kuin ikinä! En oo ehtinyt vielä viettää yhtäkään kesää Helsingissä, kun muutin vasta viime kesän lopulla sinne asumaan. Uskon, että siellä on paljon uutta nähtävää ja koettavaa myöskin. Samalla kuitenkin tämä meidän seikkailumme päättyminen täällä harmittaa jo nyt ihan vietävästi ja tiedän, etten tule vastaavaa kokemaan varmasti enää ikinä. Tää on ollut kyllä niin rentoa, huoletonta ja avartavaa aikaa.

188

Oon saanut tutustua täällä näihin meidän Suomitytyihin ja heistä onkin muotoutunut mun oma pieni thaikkuperhe. Onhan täällä sitten tullut tutustuttua myös moneen muuhunkin hyvin erilaiseen, persoonalliseen ja hauskaan ihmiseen, joiden kautta vaihtoon on tullut paljon uusia vivahteita. Tärkeintä mulle kuitenkin on ollut se, miten oon saanut näistä suomitytöistä näin läheisiä ystäviä ja ollaan saatu kokea Thaimaata yhdessä niin arjessa kuin tätä maata kierrellessäkin. Näistä tytöistä tahdon pitää kiinni myös kotiin palattuani.

041

Monesti mä vaan istun tossa meidän parvekkeella ja mietin, että miksi mä sain kokea jotakin näin hienoa. Musta tuntuu melkein jopa epäreilulta, että mulle on suotu tälläinen mahdollisuus. Oon aina ollut vähän sellainen, että jos elämässä menee vähän liian hyvin, ajattelen automaattisesti, että edessä on jotakin ikävempää seuraavaksi! Ensin sangollinen neliapiloita ja sitten ämpärillinen tai ainakin kulhollinen shaibaa vastapainoksi. :D

174

Nyt kuitenkin mulla on sellainen olo, että haluun tuoda tän ihanan ja vapautuneen fiiliksen mukanani myös Suomeen ja säihkyä tätä fiilistä ympärilläni oleviin ihmisiin niin paljon kuin vain mahdollista.

038

Vapise Suomi, täältä tullaan ja ihan Sabai Sabai meiningillä tullaankin! ;)

22 kommenttia:

 1. Ihana asu ja tosi kivat kuvat :)

  VastaaPoista
 2. Hei Essi! Sun kuuluis ajatella pikemminkin, että kaiken rankan jälkeen (esimerkiksi ero) ansaitsee jotain parempaa vastapainoksi, eli oot ansainnut kokonaan kaikki ihanat kokemukset ja ystävät!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Heheeh, joo koitan päästä kyllä tästä ajattelutavastani eroon, mutta on vaan tällä hetkellä niin onnellinen fiilis kaikesta! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hehee, oot yksi isoista syistä, miksi on niin kiva kuitenkin tulla Suomeen. <3

   Poista
 4. Ihana sinä! :) Itse vaihdossa olleena huomasin saman reaktion, eli mieli oli jotenkin todella vapautunut, koin olevani entistäkin iloisempi ja rennompi ja Suomeen tullessani olin varmaan ensimmäisen kuukauden kuin naantalin aurinko. Tän jälkeen tais sitten talven pimeys imeä nää mehut ja piakkoin sitä taas oltiin "normimoodissa" :D Toivottavasti myös sinä saat jaettua tuota hyvää oloa ympärillesi Suomessa, ja pidempään kun täällä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaah, muakin kyllä pelottaa, että tää fiilis on kovin katoavainen kun siellä Suomessa on ehtinyt aikaa vietellä. :D Missä sä muuten olit vaihdossa? :)

   Poista
 5. Ihana teksti ♥ Pystyn tosi paljon samaistumaan kun itellä oli aika samat fiilikset ennen kun palasin vaihdosta Balilta! Kerran kun sen sabai sabai -asenteen oppii niin osaa katsoa asioita kyllä ihan eri näkökulmista ja se on musta ihan mahtava piirre ihmisissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, ihana kuulla että pala sabai sabaita on jäänyt ainakin suhunkin asustelemaan vielä Suomeen palattuasi! Toivon, että mullekin käy samoin! Aika paljon on luultavasti siitä ihan omasta päästä ja asenteesta kiinni. :) Balille on kyllä päästävä vielä joskus uudestaan lomailemaan, joskus pienempänä siellä vietellyt pari viikkoa perheen kanssa. <3

   Poista
 6. Vaihdossa se aika vain liitää ohi ilman, että sitä edes tajuaa! Mutta se asenne minkä sieltä saa ja ne asiat mitä itsestään oppii, ne kyllä pysyy kun niistä päättää pitää kiinni :) suomeen paluu tuntuu tosi utopistiselta. Ollaan monien kaverien kanssa puhuttu, jotka vaihdosta on tulleet, että ikäänkuin mikään ei olis muuttunut Suomessa. Ikäänkun kaikki olisi ollut paussilla sen aikaa kun olit poissa ja itselle on tapahtunut niin sata asiaa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jotenkin oudosti sellainen olo, että kaikki on muuttunut Suomessa, mut mun aika pysäytettiin hetkeksi ja mut heitettiin riekkumaan hetkeksi toiseen todellisuuteen :DD

   Poista
 7. Mulla on kanssa sellainen, että jos menee "liian hyvin", niin oottaa vaan, että koska se alamäki taas alkaa tai sit tulee muuten vaan huono omatunto, jos vaikka jollain tutulla meneekin asiat pieleen ja itsellä sujuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Mulla on ollut kans aina tuo! Ja vähän liian usein tuntunut pitävän vielä paikkansakin! Aina kun on ensin kaikkein onnellisin, niin matto vetastu yhtäkkiä pois alta ja pystyyn vaan taas uudestaan! :D

   Poista
 8. Millä fiiliksillä te kaikki "suomitytöt" palaatte suomeen? :) Tai siis odottaako teitä työt tai jatkuuko loma ja onko ihanaa tavata vanhat tutut ja aloittaa taas Suomessa arki ns alusta. Onko sinulla muuten miten paljon koulua jäljellä?

  Ihan mielenkiinnosta kysyn, sillä itse en ole koskaan ollut missään pidemmällä matkalla, joten kiinnostaa yleisfiilikset. Teillä on näyttänyt olevan sielä niiin ihanaa ja Essi, sinusta huomaa internetin välitykselläkin, että olet "muuttunut". Hyvällä siis tarkoitan!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla tais olla muutama viikko armon aikaa Suomeen palattua ennen töitä, mutta kesätyöt alkaa sitten melko pian ja ei meistä kukaan olis vielä täysin valmis palaamaan Suomeen! :D Saanalla nyt on poikaystävä ja mauri-mäykky, niin sillä on tietenkin ollut niitä kova ikävä täällä. :) Koulua jäljellä Suomessa 1,5 vuotta tai enemmän, riippuu kauanko opparissa yms menee. Tää on ollut kyllä niiiiin hieno matka ja mulle tää ehkä olikin vasta uusi alku reissailun ja muun suhteen! :D Kiitos kovasti, kiva jos välittyy näinkin, että jotakin muutosta on tapahtunut! :)<3

   Poista
  2. Ootko tulevalle kesälle tehnyt mitään suunnitelmia (matkoja, festareita tms.) ??
   Ja onko nyt vaihdosta tullut sellainen fiilis, että haluaisit lähteä joskus toistekkin pitkäksi aikaa reissuun vai houkuttaako semmoisen viikon-kahden matkat nyt enemmän?
   (Eri ano kuin äsken)

   Poista
  3. Tahdon ainakin käydä Saksassa porukoiden luona ja niin monilla festareilla kun vaan töiltäni ehdin! :) Heheeh puhuttiin just tästä aiheesta täällä ja Suomen kesä aikaan mulle riittää hyvin viikon-parin matkat, mut jos vaan mitenkään mahdollista niin olis mieletöntä lähteä ens talvena jonnekin kuukaudeksi reissaamaan! Vaikka reppureissarimeiningillä! :)

   Poista
 9. Ette vissiin pitkiä vaatteita oo käyttäny siellä ollenkaan?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan välillä vaan joitakin lölleröitä pöksyjä tai pitkähihaista iltaisin, mut ei kyllä normaalisti ollenkaan! :D

   Poista