maanantai 18. huhtikuuta 2016

Anni Thaikkulandiassa 2

Moikka moi ja niin kivaa maanantaita kun maanantai vaan voi olla!

Mun maanantai alkoi parin tunnin yöunilla jäätävän keuhkoyskän saattelemana ja HR:n lopputyön esittelemisellä luokan edessä tällä samaisella köhöäänellä. :D Oli kuitenkin myöskin niin paljon syitä hymyilyyn, että tää on kaikesta huolimatta ollut oikein hyvä maanantai tähän asti. Tänään oli nimittäin myös parin kurssimme viimeiset oppitunnit ennen loppukokeita, aamulla edessäni tuoksui kookosmaidolla  ja kanelilla (KOKEILKAA!) höystetty kahvi ja suosikki ravintolamme oli avannut jälleen ovensa viikon uudenvuoden loman jälkeen! 

Huomenna on vielä yhden kurssityön palautus ja esitelmän pitäminen ja viikon päästä istutaankin taas koesaleihin raapustamaan final examit ja sitte koulu täällä olisikin taputeltu pois alta. Reissailua muutama viikko heti perään, kamat kasaan ja lento kohti Suomea... MITÄ?!

Muhahaah, kuukausihan tästäkin on jo melkein vierähtänyt, mutta isketäänpä nyt pöytään kuitenkin.

017

Kun vieteltiin aikaa kämpillämme Phuketissa, herättiin monesti aikaisin aamusta salille, jonka jälkeen meillä oli yleensä jonkinlaista ohjelmaa päivälle. Käytiin parilla rannalla, vieteltiin allaspäiviä, Night Market iltoja ja shoppailureissuja Patongilla, mutta yhtenä päivänä käynnistettiin skootterit ja lähdettiin neljän skobulin prätkähiirijengillä ajelemaan ympäriinsä. Sinin skootterissa oli juuri sopivasti vapaa paikka Annille, joten mitään erikoisjärjestelyitä täällä kiertelyyn ei tarvittu.

004

Sinillä oli visio reitistämme, sillä hän oli käynyt aikaisemmin kiertelemässä kyseisen reitin läpi siskonsa kanssa ja halusi näyttää meillekin nuo kauniit maisemat ja viidakkomaiset tienvarret.

006

319

329

Paituli ja peppuli.

Ensin iskettiin Kao-Khad View Pointille. Fiilisteltiin kauniita turkooseja maisemia purjeveneineen, kun ei tiedetty, että edessä oli vieläkin paremmat näkymät!

022

Skootterin kyytiin vaan ja huristelemaan seuraavaa kohdetta päin!

030

035

Vitsit mitä hiekkapolkuja ja teitä pitkin me päästiinkään kiertelemään! Musta oli kivaa, että Annikin pääsi kokemaan tuon skootterilla kiertelyn, vaikka se vähän vaarallista samalla onkin. Pääsee käsiksi ihan eritavalla Thaimaahan ja sen maisemiin, kun kiertelee ympäriinsä kaikenlaisissa eri paikoissa pikkuteitä ja vähän isompiakin teitä pitkin. Ei oltaisi varmasti koettu täällä näin paljon, jos ei oltaisi vuokrattu skoottereita alkuunsa. Ensinhän me meinattiin jättää skootterit kokonaan ottamatta, kun pelättiin tuota liikennettä niin paljon, mutta sitten olisi pitänyt kulkea lähes joka paikkaan takseilla ja olisi jäänyt varmasti moni paikka näkemättä.

047

Nesteytys kuntoon, musta tuntui että olin kokoajan ihan äitinä muistuttelemassa Annia veden juomisesta! :D

054

No se seuraava Viewpoint sitten! Aivan ihanat näkymät! En muista tämän nimeä valitettavasti tähän hätään.

369

Kun palattiin alas näköalatasanteilta, oltiin kaikki ihan vietävän nälkäisiä ja mä taisinkin tilata tuolloin kaksi eri annosta ravintolassa! Sen jälkeen jäätiin läheiselle rannalle ruokalepoa viettelemään.

358

Anni Thaikkulandiassa ykkösen parissa päästiin vilkuilemaan Khao Lakin ja Similan Saarien maisemia, mutta tässä osiossa pääsettekin mukaamme Phi Phin turkooseille laineille.

059

Herättiin taas vaihteeksi ihan laittoman aikaisin, kun bussi nouti meidät koulultamme satamaan päin. Oltiin Annin kanssa ennakoitu edellisen illan markkinoilla aikaisen aamun väsymys-aamupalamissaus, joten ostettiin matkaa varten tuollaiset jätti hedelmäkipot 50b, joka oli siis vain vähän päälle euron verran!

061

064

067

Pääpaikat taas keulasta ja roikkumaan laivan kyljeltä alas. Ah, niin ihanaa ja vapauttavaa!

593

Parin tunnin botskeilun jälkeen oltiin jälleen tutuilla hoodeilla.

589

Phi Phi, aina yhtä suuri ilo tallailla noita pieniä tunnelmallisia katuja pitkin. Tuolla vallitsee mun mielestä ihan erilainen fiilis kuin monella muulla Thaimaan saarella. Ehkä vähän samankaltainen fiilis vallitsi Koh Taolla, mutta Phi Phi on silti mun suosikki.

597

605

Saaren katulemmikit olivat taas vastassa paijattavina! Kisusaari. Thaimaassa ehkä kestäisinkin elämää ilman omaa lemmikkiä, kun kadut on täynnä paijattavia, mutta Suomessa mun täytyy kyllä jossakin vaiheessa hankkia oma lemmikki, kun sille on tarpeeksi aikaa ja muita resursseja! :)

614

Käveltiin tutulle dormiasuntolalle, varattiin sieltä parit dormivuoteet ja yksi huone mulle ja Annille ja meidän kaikkien tavaroille. Hommat meni helposti ja mutkattomasti ja tähän aikaan vuodesta ei ole enää oikein missään majoituspaikoissa kokonaan täyttä. Dormeilta suunnattiin lähimmälle rannalle ja ostettiin Saanan kanssa yllärinä kaikille vedenhakureissulla myös yhdet smirkut ja korkattiin Phi Phi elämys alkaneeksi! ;)

088

Mä en tiedä oliko se liian aikainen aamuherätys, painostavat pilvimassat vai noi smirkut, mutta yhtäkkiä me kikateltiin tuolla rannalla meressä kelluvalle kakkakikkareelle, vedeltiin kärrynpyöriä, arabialaisia ja puolivoltteja tuossa rannalla ja päätettiin melko pian lähteä valmistautumaan jo päivällä alkavia allasbileitä varten! Phi Phillä on joka keskiviikko ja sunnuntai siis isot Ibiza Pool Partyt, joissa ollaan oltu nyt jo pariin otteeseen.

610

650

667

Anni oli ostanut nuo punaiset bikinit allasbileitä varten jo Patongilta ja nähtyämme ne Annin päällä ja itsekin soviteltuamme haluttiin melkein kaikki samanmoiset! Noi on musta ihan täydellisen malliset ja sopi meille kaikille tosi hyvin! Jotenkin nuo nauhat veivät alastomuuden tunnetta pois kivasti niin, että nuo tuntuivat ihan loistavalta valinnalta Pool Partyja varten. Saana osti samat tummansinisenä ja Jenni myös mustana. Haluttais Saanan kanssa kovasti kotiuttaa tuollaiset vielä valkoisenakin, jos vain jostakin löydetään! :D

Allasbileet sujuivat loistavasti ja saatiinkin siellä myös uusia tuttuja, joihin törmättiin ihan sattumalta seuraavan päivän veneretkelläkin. Bileet päättyvät kuitenkin aina jo ilta kasin pintaan, josta siirryttiin vaatteiden vaihtoon ja illalliseen. Loppuillaksi suunnattiin sitten Phi Phin rantabiletantereelle! 

692

890

Aamusta kerättiin voimia tuhdin aamupalan voimin ja valmistauduttiin henkisesti ja fyysisesti pitkää päivää varten. Oltiin suunniteltu lähtevämme jollekin kiertävälle veneretkelle, jotta nähtäisiin mahdollisimman paljon Phi Phin ympäristöä ja lähipaikkoja.

713

716

730

Saatiin sovittua retki omalla pitkähäntäveneellä varusteltua todella edullisesti vain noin 500b per naama. Monessa paikassa noista retkistä pyydettiin automaattisesti 1000b/henkilö ja niissäkin saattoi olla vielä muita porukoita veneissä lisäksi. Nyt saatiin ihan oma paatti ja saatiin itse vieläpä päättää missä kaikkialla haluttiin käydä päivän aikana.

741

Nokka kohti seikkailuja!

122

771

136

158

780

Päästiin näkemään aivan ihania paikkoja. Ei voi tarpeeksi hehkuttaa tuota veden väriä tuolla, mutta jokaisen kannattaa kyllä lähteä Phi Philtä tekemään noita veneretkiä vähän ympäristöönkin.

184

Yksi tutuistamme edellisen illan allasbileistä lainelautaili yhtäkkiä veneemme luokse, kun oltiin snorklailemassa tyttöjen kanssa. Pääsin itsekin kokeilemaan tuota lautaa ja joku kerta on ehkä pakko päästä kunnolla melomaan tuollaisen kanssa jonnekin!

183

Nähtiin tuolla vaikka minkämoisia kaloja ja elukoita! Kiljuttiinkin snorkkelin putkiin Annin kanssa vähän väliä kun bongattiin toinen toistaan kummallisempia ja isompia eliöitä! Näin tuolla niin ison kalan, etten ollut ihan varma halusinko polskia sitä lähemmäs vai kauemmas. :D Tulipa yhdessä kohdassa bongattua myös merikäärme juuri ennen kuin oltiin laskeutumassa veneestä veteen snorklailemaan. Siinä kohdassa ei sitten kukaan taidettu mennä enää veteen.

205

Reissun jälkeen käytiin syömässä ja jaksettiin lähteä vielä kapuamaan Phi Phi Wievpointillekin. Jos oltaisi tiedetty, miten pitkä ja raskas matka olikaan edessä, ei oltaisi pitkän päivän päätteeksi välttämättä enää tuonne lähdetty. Tultiin jotakin takakautta hiekkapolkuja pitkin, joka olikin sitten melko kiertelevä ja kaarteleva tie. Valitsisin siis jatkossa aina ne portaat tuon reitin sijaan! Mutta tulipahan hyvä aerobinen ja mun shortsipuvussa ei ainakaan tainnut olla ylhäälle päästyämme enää yhtäkään kuivaa kohtaa! :D

217

247

Ylhäällä kiipeäminen taas palkittiin, kun päästiin katselemaan korkealta auringonlaskun punaiseksi maalaamaa taivasta. Nämä hetket tulen muistamaan ikuisesti. <3

Huomenna lähdetään illasta tyttöjen kanssa Bangkokiin viideksi päiväksi lomailemaan! Odotan reissua kyllä niiiin innolla, vaikka mun rahatilanne näyttää tällä hetkellä siltä, että aikamoisen opiskelijabudjetti elämää tullaan elelemään. Onneksi siellä on halvempaa kuin täällä. ;) Heipparallaa ja kivaa viikon jatkoa, yritän saada pakattua tietokoneen johonkin laukun sopukkaan matkaan, jotta pääsen kirjoittelemaan sieltäkin mahdollisesti vähän juttua teille iltaisin reaaliajassa! 

10 kommenttia:

 1. Siis upea toi toiseksi viimeinen kuva apua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä vaan! Lisäsin tuohon tosin vähän kontrastia punaista korostamaan, mutta ihan mielettömät maisemat oli luonnossakin! <3_<3

   Poista
 2. Sun koko Thaikun reissu näyttää niin ihanalta että!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut matka. Oon tällä hetkellä maailman onnellisin kaikesta mitä oon saanut kokea!! :') <3

   Poista
 3. Oi vitsi miten ihania kuvia taas kerran ja nuo auringonlaskut! :) ihanaa Bangokin reissua sinne teille! Nauti sillä opiskelijabudjetillakin ihan kunnolla ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti! <3 Illalla lähtee lento huii! Niin siistiä. :)

   Poista
 4. Moikka! Ihana postaus taas:) tuota lainelautaa jolla tuttavanne meloi, kutsutaan SUPlaudaksi ja niitä voi ihan täällä Suomessakin vuokrata tai ostaa vaikka omaksi :D Suosittelen kokeilemaan suppailua, sillä itse ainakin tykästyin siihen niin, että hankin oman laudan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkaa! :) no niinpäs olikin heheeh, Oon joo kuullut, että Suomessakin porukka näillä lipuu! :D pitää siis kokeilla kunnolla joku kerta!

   Poista
 5. Heiii mistä noi ihanat biksut:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phi Philtä! Monessa paikadsa Thaimaassa myydään samoja. :)

   Poista