tiistai 25. elokuuta 2015

Q&A - Osa 1

Tiistai moikat. <3

Mun täytyy nyt varmaankin hieman pahoitella tätä kysymyspostauksen vastauksien viivästymistä, sillä lupailinhan näitä jo melkein kuukausi takaperin alkaa tänne julkaista! Mitään tekosyitä ei nyt heitellä pöytään, vaan mä oon vaan ollut niin meno päällä kokoajan, ettei tietsikan ääreen ole vaan millään viitsinyt jäädä pohdiskelemaan sen syvemmin. Jos vapaapäivä on sattunut kohdalle, oon herättyäni lähes automaattisesti napannut naamaan äkkiä jotakin syötävää ja suunnannut jonnekin ulos heilumaan. Nyt alkaa kuitenkin vihdoin kalenterin sivut näyttää hieman tyhjemmiltä ja yleinen menovaihdekin rauhoittua.

Vuorossa siis kysymyspostauksen ensimmäinen osa, jossa vastailen kysymyksiin, jotka käsittelivät yleisiä asioita, suhteita ja menneisyyteen ja tulevaisuuteen liittyviä asioita! Myöhemmin julkaistavassa toisessa osassa vastailen kauneudenhoitoon ja ulkonäköön, urheiluun ja ruokavaliooni liittyviin kysymyksiin.

263

235

248

Yleistä

Luetko mitään vähemmän suosittuja blogeja (ei siis mitään Kenzan tasoisia) ja voisitko vinkata niitä täälä jos saisi lisää lukemista omalle listalle?

Nyt tulee ainakin heti ensimmäisenä mieleen parin ystäväni blogit. Muuten lukulistaltani löytyy melko paljon noita vähän tunnetumpia tapauksia. :)

Emmi & Lara

A Moment With S 

Miru Lehtinen 

Dona Melissa

Paljonko sulla mene rahaa kuukaudessa noin pyöristettynä?

Vaihtelee kyllä ihan kuukaudesta riippuen! Jos kaikki laskut pamahtaa samalle kuulle, niin sitten tietenkin menee vähän reippaammin. Lisäksi toisina kuukausina matkustan tai teen muuten joitakin kalliimpia ostoksia. Vuokra, syömiset, matkakustannukset ja kuukausittaiset laskut yhteen summattuna tekevät noin 600-800 kuussa. 

Oletko juuri nyt onnellinen ja tyytyväinen elämääsi? Vai toivoisitko joidenkin asioiden olevan toisin?
Ihan näin yleisesti, miten sulla menee? Kuinka olet jaksellut/pärjäillyt muuttuneessa elämäntilanteessa? :-)

Tällä hetkellä oon kyllä todella tyytyväinen siihen, miten asiat ovat järjestyneet nopeasti parhaalla mahdollisella tavalla ja mulla onkin varmaan elämäni paras kesäkin tässä takana. :) Aika onnellinen olo siis! 

Itketkö helposti? 

Erittäin. Oon aika tunteikas heppu ja mut saa itkemään hyvin helposti. Niin ilosta kuin surustakin! 

Mikä on mielestäsi rumin nimi?

Tää on helppo. Yrjö.  

Tykkäätkö yllätyksistä?

Oikein paljon!

Mistä tulee #esmolomailee ? (-:

Muutamat ystävät kutsuu mua Esmoksi porukassa, koska meidän jengissä on kaksi Essiä. Lomailee nyt tulee arvatenkin siitä, että olen noissa tilanteissa ollut töistä ja koulusta lomalla. :D 

Miksi et käytä pyöräilykypärää?

Erittäin hyvä kysymys. Pitää varmaan hommata ennen kuin tuon pyöräni tänne Helsinkiin. Täällä on vähän enemmän hälinää, huisketta ja liikennettä kuin Järvenpäässä nimittäin! :)

Oletko onnellinen? Mitä sun mielestä onni on?

Olen mä. Onni on mun mielestä sitä, että on ympärillä ihmisiä, jotka rakastaa ja välittää susta ja jaat heidän kanssaan elämän hienoja hetkiä ja ilon aiheita. Onni on myös olla terve ja saada nauttia elämästä täysin siemauksin ja tehdä asioita, jotka kokee mielekkääksi ja tärkeiksi itselleen. 

Miten ylläpidät noin kadehdittavan positiivista ja elämänmyönteistä asennetta? Miten olet sen oppinut? Vaatiiko jotain harjoituksia yms? 

Tää on vaan muodostunut elämän eri kommellusten yhteydessä, kun on huomannut, että päivän kulku on aikalailla sun omasta asenteesta kiinni. Jos sä herätessäsi päätät, että tästä tehdään kiva päivä, niin se harvemmin on sitten erityisen huono päivä! :D Oon myös kokenut välillä koviakin kolauksia elämässäni ja huomannut, että huumori, iloisuus ja positiivinen suhtautuminen ovat auttaneet aina eteenpäin. 

Oletko enemmän repäisevää tyyppiä vai tutulla ja turvallisella puolella pysyvä? Haluaisitko repäistä elämässä, esim lähteä reppureissaamaan, purjehtimaan atlantille, muuttaa ulkomaille tms?

Uskoisin kuuluvani aika sopivasti tuonne välimaastoon. Joissakin asioissa olen erittäinkin repäisevä, kun taas monesti huomaan himmailevani ihan turhankin paljon ja pyrkimällä sinne omalle mukavuusalueelle takaisin! :D Ehdottomasti kyllä. Ehkäpä vielä jonakin päivänä mä jotenkin päräytän...


Mitä teet, kun on tylsää?

Avaan blogin, urheilen tai alan kokeilla keittiössä jotakin uutta reseptiä! :D 

Miten lievität pahaa oloa?

Soittamalla ystävälle tai perheenjäsenelle. Syömällä suklaata ja dippivihanneksia kaverin kaikussa ja katsomalla jotakin hömppäleffaa.


Kerro mitä vielä tämän loppukesän aikana haluat tehdä ennekuin syksy, kylmyys ja pimeys tulee ?

Ensi viikonloppuna menen viettelemään Hernesaaren Rannan "kesäkauden päättäjäisiä" Venetsialaisiin. Musta tuntuu, että kyseiset kemut ovat varmaan mullekin sellainen kunnon kesän päätösjuhla, sillä sitten alkaakin jo koulut ja muu arkimeininki! :) 

Minkälaiset tilanteet on kaikkein ahdistavimpia/inhottavimpia?

Tilanteet, joissa näen jonkun toisen ihmisen kokevan olonsa huonoksi, enkä pysty mitenkään millään sanoilla tai teoilla helpottamaan toisen oloa. 

Mitä mieltä olet vapaaehtoistyöstä esimerkiksi afrikassa? Voisitko itse harkita? 


Voisin harkita erittäin todennäköisesti ja oonkin aina höpötellyt, miten moinen tulisi joskus toteuttaa.  Antaisihan se paljon niin muille kuin itselleenkin. 

Ootko enemmän seuraihminen vai viihdytkö paremmin itseksesi tai pienemmässä porukassa?

Riippuu ihan päivästä. Joskus on oikeasti sellaisia päiviä, kun haluan olla vain koko päivän yksin ja tehdä kaikkia omia juttuja, useammin kuitenkin kaipailen jotakin juttukaveria seuraksi. 

Miten kuvailisit itseäsi 3 sanalla?

Iloinen, outo ja vauhdikas. :D

Mistä asioista sun tavallinen arkipäivä koostuu?

Onko sellaisiakin olemassa. No joo heh, herään yleensä melko aikaisin, oli sitten vapaata tai ei. Syön melko runsaan aamiaisen, sillä päiväni ei lähde muuten millään käyntiin. Hoidan perus aamurutiinit pois alta ja suuntaan kouluun. Koulupäivän jälkeen menen joko viettelemään vielä illan töissä tai jos kyseessä on vapaapäivä pyrin suuntaamaan salille ja näkemään joitakin ystäviäni. Illalla tarkistan monesti sähköpostit, blogikuulumiset samalla kun kokkailen jotakin ja painun pehkuihin. :) 

Saatko sä kysymyspostauksiin paljon sellasia kysymyksiä joita,et julkaise tai et vastaa? Missä sulla menee raja että mikä on liian henk. koht. ja mikä ei? :)

Enpä oikeastaan lähes ollenkaan. Määrittelen liian henkilökohtaiseksi sellaiset kysymykset, jotka liittyvät liikaa läheisteni yksityisyyteen tai joihin koen itse epämukavaksi vastata. Mun mielestä ihan kaikki asiat eivät vaan kuulu julkiseksi ja hyvä niin! :)

Miksi sun mielestä paino om usein sellainen asia jota ei voi kertoa, kun taas esim. pituuden voi? Näkeehän sen kuitenkin suunnilleen päälle päin missä paino- ja pituussarjassa kukakin on :D kun huomasin että,itse olit aiemmassa kysymyspostauksessa kertonut painosi.

Veikkaan, että painon kertominen on arkaluontoisempi asia monelle sen vuoksi, että paino koostuu niin monista eri tekijöistä. Pituus vaan on se mikä on, mutta painoon vaikuttaa niin moni eri asia. Kaksi ihmistä, jotka ulkoisesti näyttävät suunnilleen samaa painoluokkaa olevilta, voivat omata ihan valtavan painoeron. Sitä ei sitten moni halua varmaankaan julkisesti puitavaksi, että miksiköhän juuri sinä painat nyt sitten tämän verran, kun saman pituinen toinen ihminen painaakin tämän verran. :D 

Voiko arki olla ihanaa? 

Arki voi olla oikein ihanaa. Arki voi olla ihan parasta! Omat rutiinit, hetket ja ilon aiheet yhdistettynä sellaiseen sujuvaan perusrytmiin. Ooh, taidan jo vähän odotella koulujen alkamista! :D

Mikä on sun kuppikoko vai onko se salaisuus ja jos on, niin miksi?

Reiden ympärysmitta ja silmien välinen etäisyys kiitos kans! ;D Ei nyt varsinaisesti mikään salaisuus, mutta musta tuntuu, että nämä mun eri mitat saavat jäädä nyt silmämääräisesti arvioitaviksi. :) 

Jäätkö helposti asioihin koukkuun? Oletko jättänyt joskus jtn asiaa kokeilematta sen takia, että olet pelännyt koukuttuvasi?

Enpä oikeastaan, jotakin tiettyä kappaletta saatan koukuttuneena jäädä kuuntelemaan repeatilla vähän turhankin pitkän aikaa, mutta usein tälläiset menevät myös nopeasti ohi. Jokin uusi harrastuskin saattaa koukuttaa hetken kovasti, mutta monesti tilanne tasaantuu nopeasti. Kyllähän sitä nyt joitakin turhia koukuttavia asioita karttaa ihan tarkoituksellakin. Esim. Tupakkaa en halua edes kokeilla, vaikka en uskokaan, että välittömästi siihen koukuttuisinkaan. :)

Mitä mieltä itse olet Essi-nimestä? Jos nimesi ei olisi Essi vaan joku muu E:llä alkava, minkä haluaisit sen olevan? Mitä nimiä itse voisit antaa tuleville lapsillesi?

Joskus pienempänä olisin halunnut olla mielummin Emmi tai Emma, mutta nykyään tykkään kyllä Essi nimestä kovasti! Mulla on muutamia lasten nimiä valmiiksi mietittynä, mutta pidän ne omana tietonani! ;)

Mua kiinnostais tietää, että mitä mieltä oot tasa-arvosesta avioliittolaista? Kuuluuko lähipiiriisi seksuaalivähemmistöön kuuluvia ihmisiä? Onko sut kasvatettu heteronormatiivisessa ympäristössä vai opetettiinko ja kerrottiinko sulle jo pienenä homoseksuaaleista ja siitä, että on olemassa muitakin vaihtoehtoja kuin "mies ja nainen"?


Mun mielestä tasa-arvoinen avioliittolaki on hyvä asia ja askel kohti tasa-arvoisempaa maailmaa. Mielestäni se ei ole keneltäkään pois, vaan päinvastoin antaa monelle paljon. Lähipiiriini on kuulunut seksuaalivähemmistöön kuuluvia ihmisiä lähes aina. Meillä on puhuttu pienestä pitäen hyvin avoimesti perheessä erilaisista asioista ja uskoisin, että tästäkin aiheesta on käyty jo lapsena jonkunlaista keskustelua. 

Miten teillä riittää rahaa matkustella noin paljon? Mistä ostatte lennot?

Muiden puolesta en osaa mennä vastailemaan, mutta mun mielestä se on ihan järjestely kysymys! Jos haluaa käyttää rahansa matkusteluun, niin sitten sitä rahaa säästetään niitä reissuja varten ja pihistellään niistä muista jutuista. Mä sain mun tämän kesän reissut todella halvalla, sillä selailin pitkään äkkilähtöjä ja tarjousmatkoja ja löysinkin hyvin halvat matkat tätä kautta. Napsu.fi on ollut mulle sellainen onnekkain paikka löytää näitä hyviä tarjouksia! :)

Mistä luulet sen johtuvan, että niin moni bloggaaja haluaa elämänsä näyttävän täydelliseltä? 

Luulen, että sitä ei tehdä välttämättä edes ihan niin tarkoituksellisesti, vaan onhan se kivempi lisätä kuva jostakin kauniista ruoka-annoksesta kuin kello 23 duunipäivän jälkeen hotkaistavasta mikroateriasta. Itsekin tykkään seurailla monia blogeja juuri herkullisten, kauniiden ja hyvälaatuisten kuvien, inspiroivien asukokonaisuuksien ja iloisen meiningin vuoksi. Saattaisi nopeasti jäädä blogi pois lukulistalta, jos postaukset sisältäisivät vain muutaman heilahtaneen kännykkäkuvan, reikäisten sukkien esittelyn ja valitusvirren kurjasta päivästä. Kaikkien bloggaajien päiviin kuuluu niitä kantapäärakkuloita ja imuroimattomia makkarin nurkkia, mutta kuinka moni niistä jaksaisi oikeasti lukea. :D

Oletko ikinä oksentanut julkisella paikalla?  

On saattanut päästä tapahtumaan...

Jos halvaantuisit, luulisitko pystyväsi jatkamaan elämää yhtä positiivisena kuin tähänkin asti? Vai olisiko se elämän loppu.

Tottakai se vetäisi hetkellisesti pohjan elämältä ja varmasti masentaisi aikansa. En kuitenkaan usko, että se olisi elämän loppu ja jostakin olisi varmaankin pakko ammentaa sitä elämäniloa takaisin, sillä tuollaisille tilanteille ei voi välttämättä itse yhtään mitään ja ikuinen surkuttelu ei varmasti helpottaisi asiaa yhtään.

Uskotko kohtaloon? Että kaikki elämän valinnat on ennalta määrättyjä? 

Oon todella romantikko ja tykkään ajatuksesta, että kaikella mitä elämässämme tapahtuu on jokin tarkoitus! Uskon kuitenkin, että omat valintamme ohjaavat loppupeleissä eniten elämämme suunnan ja kohtaloita on monia erilaisia. ;)

Voisitko esitellä uuden kotisi? kiinnostaisi siis sen sisustus :) 

En usko, että esittelen kotiani julkisesti blogissani. Tykkään pitää kodin sellaisena omana turvapaikkana, jonne ei kaikki pääse kurkkimaan.


Jos sun pitäisi olla kokonaan joku toinen ihminen niin kuka olisit? (Joku tunnettu ihminen, tai keksi itse itsellesi kokonaan uusi elämä!)

Haluaisin ainakin kokeilla olla Kenza Zouiten muutaman päivän ajan. Kenzan elämä vaikuttaa aikas mukavalta ja tapahtumarikkaalta nimittäin! :) 

Mikä on sinusta hyvän elämän "avain"?

Tuottaa läheisille- ja ympärillä oleville mahdollisimman paljon iloa elämään ja nauttia itse myös omasta elämästä täysillä! 

Käytätkö snapchattia ?  

Justiinsa itseasiassa viime viikolla latasin tuon. Kovasti yritetään, mutta vielä vähän vielä joutuu opetella tuon käyttöä! Mut löytää sieltä essimaaninka - nimellä. :)


Kuinka pitkä oot ja paljonko painat?

Tämä löytyikin jo edellisestä kysymyspostauksesta ja valitettavasti pituuttakaan ei ole tullut sen koommin lisää! :D Olen siis edelleen 162 pitkä ja painan noin 55.


Mitä mieltä olet sairaanhoitajan työstä?
Voisitko koskaan tehdä hoitotyötä?

Erittäin tärkeitä hommia. Muutama ystävänikin opiskelee parhaillaan sairaanhoitajaksi! :) Lievän verikammon vuoksi hoitotyö ei olisi varmastikaan mua varten. 

Moneltako heräät arkiaamuisin, monelta lähdet kotoa ja monelta koulu alkaa?

Vaihtelee ihan päivän mukaan, koska koulu alkaa. Usein pyrin heräämään muutamaa tuntia ennen koulun alkamista, jotta ehdin rauhassa heräillä ja syödä aamupalaa aamuradion kera! :D

Onko sulla omaa autoa?

Ei ole. :)

Uskotko yliluonnolliseen? Ja onko sulle tai vaikka kavereillesi käynyt mitään "yliluonnollista" vaikka yksin kotona olessa :D tai joku pieni kauhutarina jos sulla on?

Hahah. Pimeys tekee aina mun mielikuvitukselle temput ja silloin alan melko säikyksi. Pieni kauhutarina löytyykin monien monien vuosien takaa, kun oltiin yökyläilemässä porukalla eräällä ystävälläni ja pihalta kuului jäätävä pamaus ja nähtiin yhden henkilön kanssa ihan selkeästi jokin sininen valopallo. :D Muut eivät tosin tätä nähneet ja tilanne jäikin sitten lopulta selviämättä ja kutsutaankin sitä edelleen "sinisen valon yöksi". 

Taito, minkä haluaisit oppia?


Jonkun soittimen soittaminen. Vaikkapa kitaran tai pianon. 

Minkälaista työtä et voisi ikinä tehdä?

Veristä! Mulla on jonkunasteinen verikammo ja menisi pasmat kyllä ihan sekaisin, jos verisissä tilanteissa pitäisi työskennellä. Siihenkin tosin varmasti tottuisi ajan kanssa. 

Kiinnostaako yhteiskunnalliset asiat sua ja seuraatko politiikkaa?

Kiinnostaa. Tykkään kuitenkin yleensä kuunnella tai kysellä tuttavilta asioista, jotka toimivat itse politiikan parissa tai seuraavat maailman menoa muuten itseäni aktiivisemmin.

Koetko omaavasi hyvän yleissivistyksen?

Koen omaavani ihan riittävän hyvän yleissivistyksen. Tottakai aina voi ja pitääkin oppia lisääkin! Koulutukset, elämänkokemukset ja oma tiedonjanoinen ja aktiivinen luonteeni ovat auttaneet saamaan maailman menosta ja tapahtumista jotakin tolkkua aikaiseksi.  

Kuinka usein ostat vaatteita?

Kyllä mä varmaan joka kuussa ostan jotakin uutta. Jos ei muuta, niin sitten sukat, kun ne aina häviää jonnekin! :D 

Oletko hyvä kielissä?

Ymmärrän paljon, tuotan paljon vähemmän... Kieliopin kanssa varsinkin menee monesti kieli solmuun, vaikka ymmärränkin hyvin lukemaani ja kuulemaani. En myöskään ole lukenut englannin- ja ruotsinkielen lisäksi muuta kuin pari kurssillista Saksaa. 

Miten pukeudut kotioloissa? :D

Mulla on tuollainen ihana pehmoinen velour asu, joka eksyy erityisen usein päälle. Myös joku löysä t-paita + löysät shortsit yhdistelmä on oikein toimiva! 

Hyödytkö blogin pitämisestä rahallisesti? Olen ymmärtänyt, että saat jonkun verran ilmaisia vaatteita, kuinka monesta eri paikasta? 


Tällä hetkellä hyödyn blogin pitämisestä enemmänkin tuotteellisesti. Teen säännöllistä yhteistyötä vaateliike SheInin ja Romwen kanssa. 

Mitä mieltä olet noista kaikenmaailman reality -sarjoista? Seuraatko itse jotakin? Nelosella alkaa ainakin nyt syksyllä se jo paljon puhututtanut "Hottikset". Mitä mieltä olet kyseisestä sarjasta? Täyttä roskaa vai hauskaa viihdettä? Voisitko itse kuvitella joskus meneväsi johonkin TV-sarjaan mukaan? En nyt tarkoita tollaista Hottiksien -tyylistä, vaan ihan mihin vaan sarjaan! :-D

Mun mielestä reality-sarjat ovat kyllä silloin tällöin hauskaa viihdettä. Ennen seurailin mm. Big Brotheria ja aion ehdottomasti kurkata ainakin pari jaksoa tulevasta Hottikset- sarjasta. Ihan vaan mielenkiinnosta! Kyllä mä oon välillä leikkinyt ajatuksella, että lähtisi johonkin ohjelmaan mukaan, mutta en mä kyllä sitä ikinä oikeasti voisi tehdä. :D

Raaskisitko laittaa rahaa todella kalliiseen luksuslaukkuun? Minkä laukun sä ylipäätään määrittelisit kalliiksi luksuslaukuksi?

En tällä hetkellä. Ehkäpä sitten, kun opiskelut päättyvät ja pääsen aloittamaan säännöllisen päivätyön. Alennuksesta tai käytettynä tosin tilanne voi olla toinen! :D Määrittelisin kalliiksi luksuslaukuksi kaikki, jotka hipovat nelinumeroisia summia.

Harmittaako koskaan, että Anni on tavallaan "täydellisempi" kuin sinä (arvosanat koulussa, menestys urheilun parissa, pikkutarkka siisteyden ym. suhteen, itsekuri kropan suhteen jne.)?


No nyt just alkoi harmittamaan! No höpö höpö. En mä osaa ajatella asiaa noin. Mä oon vaan todella iloinen kaikesta, mitä Anni on saavuttanut ja saanut elämäänsä, enkä koe tarvetta vertailla Annin saavutuksia oman elämäni suhteen. Annin elämä on Annille sopiva, mun elämä mulle! :D

Mitä mieltä aidosta turkiksesta, sirkuseläimistä, eläintarhoista, eläintestatusta kosmetiikasta yms.?

Tekoturkit on enemmän mun makuuni, sirkuseläimien elinoloista tiedän ihan liian vähän, eläintarhoja kohtaan hieman ristiriitaiset fiilikset ja eläintestaukset kosmetiikan valmistuksessa ovat mielestäni silkkaa vääryyttä. Ihan liian vähän olen kuitenkin ottanut näistä kaikista asioista selvää itse. 

Mikä on sun huonoin puoli ja entä paras?

Huonoin puoli mussa on varmaan huolimattomuus. Tavaroita tipahtelee, vaatteet eivät löydä aina oikeille paikoilleen ja kokatessa roiskuu! :D Paras puoli mussa on varmaankin positiivinen elämänasenne. :)

Pidätkö itseäsi pinnallisena? Lähinnä siis kiinnostaa siksi, kun lisäilet niin paljon selfieitä ja pepunnesittelykuvia jne. someen? Jos et ole mielestäsi pinnallinen, mitä haet näillä kuvilla?

Kai siinä jonkinlaisesta pinnallisuudestakin on kyse, mutta jotenkin tämä someaikakausi tuntuu olevan nyt tämän hetken vaihe ja juttu ja kuka tietää, mitä parin vuoden päästä taas keksitään! :D

Mitä tekisit jos huomaisit nyt olevasi raskaana?

En osaa sanoa. Pitäisi varmastikin mietiskellä asiaa hyvin monelta eri näkökulmalta ja tehdä sitten päätöksiä sen mukaisesti.

Oletko enemmän itsenäinen ihminen vai tarvitsetko toisen ihmisen vierellesi tukemaan? Tutustuko helposti uusiin ihmisiin, missä yleensä?

Luulin, etten osaisi olla yksin ja että tarvitsisin aina jonkun tuekseni elämän mutkien varrelle, mutta nykyään olen huomannut, että kykenen yllättävän paljoon yksin! Aina oppii uutta itsestään. Tutustun hyvin helposti kyllä uusiin ihmisiin niin harrastuksissa, koulussa kuin töissä ja vapaa-ajallakin.

Minkälaisesta musiikista pidät, onko sinulla jotain atm lempparia? 

Tykkään aika herkkismusiikista ja ehkä hieman melankolisistakin kappaleista eniten. 

Osaatko olla rennosti isoissa tapahtumissa, esim soundeissa, vai tuntuuko jotenkin vaikeaöta kun moni tietää sut? :) huomaatko usein että ihmiset kattoo sua? :)

Itseasiassa tuollaisissa isommissa tapahtumissa mua ei ahdista lainkaan, vaan musta on vaan hauskaa, jos joku huikkaa lueskelevansa blogiani tai ihan vaan vaikka moikkaa iloisesti! :) Enemmän ahdistaa monestikin vaikkapa ihan vaan kaupassa, jos huomaa joidenkin vaikka kuiskivan ja tarkkailevan, kun ei tiedä yhtään, että pitäiskö sitä itse vain moikata vai mitä tehdä! :D

Mikä tv-sarjan hahmo kuvastaa sua parhaiten? Tai siis keneen samaistut eniten :)

Himymin Ted. :D Mulla on monesti tapana päteä jostakin asioista samalla tavalla ja muutenkin löytyy sellainen yleinen optimistisuus ja hömelöys elämää kohtaan. :D

Mitä uskonto merkitsee sinulle? 

Uskon, että täällä on jotakin meitä ihmisiä suurempaa meneillään ja että kaikella on tarkoituksensa. Uskominen tuo heikolla hetkellä toivoa ja auttaa käyttäytymään täällä maailmassa toisia kohtaan oikeudenmukaisesti.

Asutko edelleen järvenpäässä, vai muutitko johonkin toiseen kaupunkiin? jos, niin mihin? 

Asun nykyään Helsingissä! :)

Ootko hyvä ottamaan vastaan kritiikkiä? 

Kyllä musta siltä tuntuu. Mä nimittäin tykkään saada kaikenlaisia kehitysehdotuksia ja muutenkin vaikkapa töissäkin kuuntelen aina tarkasti, mikäli toiminnassa olisi parantamisen varaa tai muuta lisättävää! :) 

194

206

Suhteet

Millaisia tunteita/ajatuksia herättää aina kun näät Jaakon ja olette viettämässä iltaa samassa porukassa ja kun ette varmaan enää pussaile yms.? 

 Ei olla oltu kovin paljon viettämässä iltaa samassa porukassa, mutta muutamilla festareilla tullut nyt törmättyä ja ihan mukavaa nähdä aina pitkästä aikaa! :)

Mistä aiheestä useimmiten närkästyt/suutut jollekin? Entä mistä aiheesta itsellesi?Suutun itseasiassa samasta aiheesta helpoiten itselleni kuin jollekin toisellekin: kun toistaa jonkun virheen, jonka on jo aikaisemmin tehnyt ja vannonut, ettei sitä tule tapahtumaan enää ikinä! Muiden toiminnassa mua suututtaa myös sellainen, jos toinen toimii itselleen vahingollisella tavalla tietoisesti. 

Mikä Annissa on parasta? 

Meidän yhteisymmärrys. Meillä on vaan sellainen tietynlainen yhteys, jota en usko kovin monen saavuttavan koko elämänsä aikana. Tiedetään välittömästi toistemme tunnetilat ilman, että toisen tarvitsee inahtaakaan. :D

Ootko kateellinen kenellekään? Jos olet niin minkälaisista asioista? Onko sun mielestä kateus aina paha asia?


Kateus ei todellakaan ole aina paha asia. Riippuu ihan siitä kuinka niitä kateuden tunteita itse käsittelee. Parhaimmillaan se tsemppaa ja kannustaa itseään tavoittelemaan hanakammin omia unelmiaan! Oon kateellinen ihmisille, jotka saa tehdä työkseen jotakin, mitä rakastaa tässä elämässä kaikkein eniten. (Oma harrastus tai muu mielenkiinnonkohde) Oon myös kateellinen niille, jota on sen verran rohkeita, että repäisee ja menee oman mukavuusalueensa ulkopuolelle jatkuvasti. Oon itse vähän varovainen tekemään moisia repäisyjä elämässäni! :) Tällä hetkellä oon kateellinen ystävälleni Donalle, joka lähti juuri opiskelemaan puoleksi vuodeksi Puerto Ricoon.

Vaikuttiko blogin pito negatiivisesti parisuhteeseesi, ja voitko sanoa blogin pidon olleen yksi osasyy eroon tai ainakin asia, joka yhtenä osatekijänä johti eron miettimiseen?

Blogin pito vaikutti ehkä jopa osittain positiivisesti edelliseen suhteeseeni, koska päästiin tekemään yhdessä kaikkia kivoja erilaisia juttuja ja kivan harrastuksen aloittaminen toi omaan elämääni lisää iloa ja puhtia! :) Eron syyt olivat kaikki suhteen sisäisiä sekä tulevaisuuden tavoitteisiin liittyviä juttuja.

Minkälaisista asioista sulla ja Annilla tulee riitaa/eripuraa?

Milloin mistäkin. Nykyään vähemmän kun ei enää asuta yhdessä! Yhdessä asuessa riidan aiheeksi päätyi usein kotityöt, vaatteiden lainaamiset, toisen tapa hoitaa jokin tietty asia, liian kova musiikki, ikkunat auki vai ikkunat kiinni, mystisesti kadonneet banaanit.... Näitähän riittää.  :D

Mitkä ovat vahvuutesi ystävänä?

Oon hyvä kuuntelija ja pyrin usein auttamaan ja kehittelemään myös erilaisia ratkaisua elämän mietteiden ja mutkien sattuessa. Oon myös luottamuksen arvoinen.   

Miten reagoit yleensä jos joku suuttuu sulle ja vaikkapa korottaa ääntä?

Riippuu ihan tilanteesta. Monesti osaan ottaa tilanteet rauhallisesti ja koittaa itse saada keskustelemalla asiat hoidettua ja hakea jonkunlaista ratkaisua tilanteeseen, mutta jos koen hermostumisen tai äänen korottamisen epäoikeudenmukaisena saatan loukkaantua ja harmistua, ehkä jopa purskahtaa itkuun. :D

Miten teidän kaveriporukan nyt käy, kun ette ole enää Jaakon kanssa yhdessä? Onko se awkwardia hengata porukassa eron jälkeen?

Koko porukalla hengaillaan yleensä vain, kun on aihetta johonkin suurempaan juhlaan. Uskon, että tuollaiset tilaisuudet sujuvat edelleen täysin mutkitta, sillä ollaan Jaakon kanssa erottu hyvissä väleissä ystävinä. :)

Oletko liittynyt tinderiin? :D  

Juu liityin ennen Juhannusta, kun oltiin lähdössä tyttöjen kanssa Himokselle festaroimaan! Pitihän sitä koittaa etukäteen tarkistaa lähileirien ihmiset! :D En kuitenkaan käytä sitä lähes koskaan ja tälläkin hetkellä taitaa olla kulunut jo viikkoja viime tsekkauksesta! :D


Voisitko kuvitella tekeväsi kysymyspostausta niin, että ystäväsi vastaisivat kysymyksiin sinusta? :o

Voisin! Ja ehkäpä tulevaisuudessa teenkin! :D

Mitkä on sun omassa luonteessa sellaisia asioita jotka sua ärsyttää? Luuletko, että muita ärsyttää ne asiat sinussa? 

Oon tosi hajamielinen! Jos keskityn tarkasti johonkin yhteen asiaan, en pysty lainkaan jakamaan huomiotani muuhun. Jos esimerkiksi joku ystäväni huutaa korvani juuressa nimeäni, kun olen keskittynyt lukemaan jotakin, pystyn ignooraamaan ihan täydellisesti tämän ystävän puheet ja huudot vaikka se huutaisi siinä kuinka kurkku suorana! :D Varmasti ärsyttää myös muita sitten tämä piirre minussa. :D 

Mikä on mielestäsi kaikista pahin virhe mitä parisuhteessa voi tehdä? Jos pettämistä ei lasketa.


Pitää toista itsestäänselvyytenä. 

Miksi pikkusiskosi on alkanut heittää näitä mistä ostettu juttuja? Ärsyttääkö lukijoiden kysymykset?

Tämä juttu liittyi erääseen vanhempaan mies henkilöön, joka lähetteli meille kaikille sisaruksille hyvin erikoisia kysymyksiä ja lopulta jouduin estää koko tyypin. Ei siis ärsytä todellakaan lukijoiden kysymykset! :) 

Ärsyttääkö sua ikinä esim. instassa ällöt kommentit joiltain miehiltä?

En onneksi saa mitään ällöttäviä kommentteja Instagramiini juurikaan. Jos saisin, niin luultavasti vain poistaisin kyseiset kommentit. 

Mitä mieltä oot siitä, että sua ja Annia verrataan usein toisiinne ainakin näin ''blogimaailmassa''?

Mun mielestä se on outoa ja vähän typerää. Ollaan joo siskoja, mutta ollaan niin erilaisia ja meillä on niin erilaiset elämät, ettei meitä voi koittaa samaan purkkiin pänkeä. :D

Eikö nuin pitkästä parisuhteesta eroaminen tunnu kovin oudolta? mikä siinä on ollut kaikista vaikeinta? Miten erosta pääsee yli?

Pitkän suhteen päättyminen on varmastikin yksi elämäni suurimmista muutoksista. Kyllähän sitä on muuttunut ihan kaikki tässä viimeisten kuukausien aikana ja kyllähän se vähän jännittävältä ja oudolta tietysti myös tuntuu! Vaikeinta on varmastikin se, kun on tottunut aina höpöttämään kotona ääneen asioita, joita mieleen juolahtaa ja nyt pitää kaivaa jatkuvasti puhelin esiin jostakin, jos tapahtuu jotakin, joka on ehdottomasti päästävä mainitsemaan jollekin välittömästi! Mä oon vielä melkoisen puhelias ihminen kaiken lisäksi. :D Kovin monia eroja en ole kokenut, joten yleistä ohjenuoraa en osaa mennä antamaan, mutta mulla ainakin auttanut paljon se, että oon käsitellyt tilanteen oman pääni sisällä ja hyväksynyt sen, että näin kuului tapahtua ja että tämä on paras ratkaisu kaikkien osapuolien kannalta. :)

Oletko koskaan kateellinen Annille siitä, että teidän vanhempanne maksoivat monta vuotta tuhansia euroja vuodessa hänen harrastuksestaan, ja esimerkiksi jouluna ostivat hänelle outletista ison MK laukun, mutta sinä et ole saanut ns. "mitään" vastaavaa?

Apua, olipas outo oletus, etten ole itse saanut mitään vastaavaa vanhemmiltani elämäni aikana. Mä oon saanut niin paljon ihania asioita mun vanhemmilta, ettei mikään kiitollisuuden osoitus riitä koskaan korvaamaan tätä kaikkea. Materialistiset asiat eivät ole edes se, mistä tässä saan luvan kiittää, vaan kaikki se muu mitä vanhempani ovat minulle elämän eväiksi antaneet. 

Voiko mielestäsi rakkaus yhtäkkiä vain loppua? vai vaihtaako se vaan muotoaan?

Uskon, että rakkaus voi myös kokonaan loppua, jos jotakin tarpeeksi "kuolettavaa" tapahtuu. Jos mitään sen erityisempää syytä ei löydy luulen, että jos jotakin on joskus tosissaan rakastanut, ei se rakkaus minnekään kokonaan lopu vaan nimenomaan muuttaa muotoaan. 

Allekirjoitatko lauseen "nainen on naiselle susi"?

En todellakaan. Mun naiset on mulle sielunsiskoja, tuki ja turva, apu ja ymmärrys. Yksittäinen henkilö voi olla toiselle susi. 

Montako ihmistä sulla on elämässä, joille voit kertoa ihan kaiken?

Oon siitä todella onnekas, että oikeastaan mun koko läheisin ystäväporukka lukeutuu näihin ihmisiin. Tiedän, etteivät he tuomitse mua mistään, mitä heille kerron, vaikka eivät olisikaan kaikesta samaa mieltä kanssani. Lisäksi mulla on erittäin läheiset välit mun koko perheeseen.

Onko sua koskaan kiusattu ärräviasta ja jos on, niin miten se on suhun vaikuttanut?

Onhan sitäkin tapahtunut. Varmaan selän takana enemmän kuin suoraan päin naamaa. Mulla se oli tosin sen verran "piiloon opeteltu", että harvemmin moni edes huomasi asiaa, jonka vuoksi kiusaamistakin tapahtui erittäin vähän. Naurattikin juuri jonkun aikaa sitten, kun hyvä ystäväni Ninni hämmästyi kertoessani oppineeni R:n vasta viimeisen vuoden sisään. Ei ollut kuulemma koskaan moista huomannutkaan! :D Kyllähän se silti vähän ujommaksi veti, eikä kovin mielellään avannut suutaan suuremmassa porukassa, jos paikalla oli paljon tuntemattomia ihmisiä. 

Oletko koskaan tuntenut itseäsi yksinäiseksi?

Kyllähän näitäkin päiviä mahtuu viikkoihin. Tiedostan kuitenkin silloinkin, etten todellisuudessa ole yksin. Mulla on aina ollut ihmisiä ympärillä joiden puoleen kääntyä hetkenä kuin hetkenä. <3

Jos joutuisit tilanteeseen, missä ulkomaalainen, englanniksi puhuva henkilö pyytäisi sinulta apua esimerkiksi löytämään jonkin paikan tms. Olisiko tilanne sinulle aivan normaali vai menisikö kieli solmuun?


Näissä tilanteissa mä innoissani pyrin nimenomaan auttamaan parhaalla mahdollisella tavalla! Vaikka kielitaitoni ei ole mitenkään kehumisen arvoinen, tykkään aina tilanteista kun kieliä pääsee käyttämään. Suomessa harvemmin nimittäin pääsee! :)

Minkälaisia ihmisiä halveksit?

Pelkän oman etunsa tavoittelijoita keinolla millä hyvänsä. Varsinkin, jos tilanteeseen liittyy vielä jonkun toisen kustannuksella kikkailua.


Mikä on kaikista tärkein neuvo jonka olet saanut äidiltäsi?

Ole vain oma ihana itsesi. Tän sain itseasiassa taas kuulla ihan vastikään ja tämä neuvo se ei vaan taida koskaan kuolla ja toimii tilanteessa kuin tilanteessa! <3 

Miten reagoit iskuyrityksiin? :D

Riippuu ihan niiden yritysten laadusta. Tykkään siitä, jos joku osaa olla yllätyksellinen ja hieman erikoinen. :D 

Minkälaisissa tilanteissa tunnet ittesi tyhmäksi?

Kun puhutaan autoista. Aina sama juttu. 

Oot suosittu bloggaaja. Millä tavoin pidät huolta siitä. ettei ns. suosio nouse päähän?

Musta tuntuu, että koska bloginikin on melko arkinen, ei tää touhu nouse mihinkään jalustalle mun omassa päässäkään, vaan pysyy tämmöisenä arkisena kivana harrastuksena! :)

Ootko enemmän parisuhdeihminen vai yksineläjä?


Tähän osaan vastata varmaankin vasta vähän myöhemmin paremmin! :D 

Ootko ollut jälkeenpäin missään tekemisissä sun entisten kiusaajien kanssa? miten suhtaudut niihin ihmisiin nykyään? ja miten he sinuun (ovatko pahoitelleet tms)?

Olenpa hyvinkin. Lähes jokainen heistä on tullut pyytämään vilpittömästi anteeksi ja ollaankin saatu haudattua menneisyyden haamut. Osaa heistä voin kutsua nykyään jopa kavereikseni, joten suhtaudun heihin nykyään hyvin. Kaikki tekevät virheitä. :)


Millainen kumppani olet mielestäsi?

Mä oon semmoinen äitihahmo! Kuulostaa joo ehkä vähän pahalta, mutta musta on ihanaa paapoa. Ei oo kivempaa kuin tehdä toinen iloiseksi pitkän ja raskaan työpäivän jälkeen. Tykkään myös tehdä kaikenlaisia pieniä ylläreitä toiselle. Oon myös vähän huomionkipeä, joten muutamat ylimääräiset ekstrahalit on aina tervetulleita! ;D

Entä ystävä?

Kaipa mä oon ystävänä melkein samanlainen kuin kumppaninakin. Oon ollut aina meidän porukassa se, joka järjestää kaikille yllätyskemuja ja muuta ohjelmaa. Oon myös vähän meidän porukan kotipsykologi ja muhun otetaankin yhteyttä usein, kun johonkin elämän pulmaan tarvitaan jonkinlaista ratkaisua tai ihan vain kuuntelijaa.

230

258

 Tulevaisuus/Menneisyys

Mikä on haaveammattisi? Minkälaisessa elämäntilanteessa haluaisit nähdä itsesi vaikkapa 10 vuoden kuluttua?

Haaveammatti on mulle vielä mysteeri tässä vaiheessa, mutta toivoisin, että saisin tehdä myöhemmin jotakin markkinointiin liittyvää ja toivon mukaan toimia mahdollisimman monien erilaisten ihmisten kanssa. 

Mitä odotat vuodelta 2016?

Paljon uusia erilaisia ihmisiä, kokemuksia joita en ole ennen kokenut, ikimuistoista reissua jonnekin ja vielä hauskempaa meininkiä kuin tänä vuonna!

Haluaisitko naimisiin?

Vielä jonakin päivänä toivottavasti! :) 

Haluatko lapsia? Jos kyllä, niin montako?

Jos elämä niin suo. Hyvä määrä olisi mielestäni 2-3. Henkilöautoon mahtuva pesue! :D 

Elämäsi noloin muisto? Ja parhain?

Hmm. Nää on aina pahoja! Noloin muistoni on varmaankin joku sellainen, kun olen soittanut yön pikkutunneilla vahingossa poikaystävän sijasta poikaystävän äidille ja ehtinyt alkaa höpöttää arkaluonteisia asioita ennen kuin moka on tullut huomattua! 

Parhaimpia muistoja ovat perheen- ja ystävien kera koetut ulkomaanmatkat ja festarireissut. Tänä kesänä mulla on tullut niin monta uutta ihanaa muistoa, ettei niistä osaa valitakaan, mikä olisi ylitse muiden! Myös aikoinaan kouluun soitetut puhelut pikkusisarusten syntymästä ovat olleet sellaisia mieleenpainuvimpia ja koskettavimpia muistoja ja tietenkin ensikohtaaminen noiden pienien nyyttien kanssa. <3


Miten pääsit eroon esiintymispelosta koulussa?


Ei siitä varmaan ikinä pääsekään ihan kokonaan eroon ja jännitys taitaa kuuluakin asiaan kun esitelmää pitää. Pelko on kuitenkin helpottanut kovasti harjoittelemalla. Esityksiä esityksien perään luokan edessä, niin kyllä sitä äkkiä huomaa, ettei siinä mitään niin kamalaa olekaan! :D Joskus saatan pitää itselleni esitelmän etukäteen peilin edessä edellisenä iltana. :)

Oletko suunnitellut paljon tulevaisuuttasi?

Tottakai sitä tulee suunniteltua jatkuvasti jo koulupaikkojen valinnoissa ja muutenkin pienemmissäkin ratkaisuissa elämän menon suhteen. :)

Mitä haluut saavuttaa sun elämällä?

Tuoda tähän maailmaan jotakin hyvää ja parempaa omalla panoksellani. 

Milloin valmistut nykyisistä opinnoistasi ja mitä teet sen jälkeen?

Valmistun 2,5 - 3 vuoden kuluessa, jonka jälkeen pyrin löytämään joko jotakin mielekästä työtä, ellen jopa innostu vielä opiskelemaankin lisää! 

Mainitsit mahdollisesti vaihdon, mihin maahan haluaisit jos lähtisit?

Luultavasti joku maa, jossa pärjäisi englannilla. Iso-Britannia, Jenkit tai Australia olisivat kaikki hyvin mielenkiintoisia kohteita. 

Kuinka kauan olet tuntenut vanhimman ystäväsi? Mistä ystävyytenne alkoi?

Alakoulusta meillä on säilynyt erittäin hyvinä ystävinä porukka, joka on osittain ollut jo ensimmäisestä luokasta lähtien parhaita ystävyksiä. Niipe on varmaankin mun vanhin ystävä, jonka kanssa olen edelleen kunnolla tekemisissä. <3

Millaiset häät haluat sitten joskus? Esim isot överihäät tai pienet lähisuvun kesken yms?

Unelmahan olisi viettää häät jossakin ulkomailla lämmössä, mutta luultavasti toteutus ei olisi niin helppo järjestää, joten sen näkee sitten! Tässä tapauksessa täytyy ottaa varmaankin myös tämän toisen osapuolen toiveet huomioon. :D 

Mikä oli lapsuutesi haaveammatti?


Eläintarhan työntekijä/eläinten hoitaja. 


Ootko harrastanut nuorempana jotakin säännöllisesti (kuten siskosi anni esimerkiksi cheerleadingia)?

Kyllä, telinevoimistelua ja Hip hop tanssia. 

Jos saisit valita kaksi asuntoa/taloa mistä päin maailmaa tahansa, niin millaiset ja mistä? :)

Toisen asunnon hankkisin täältä Suomesta, mielellään jostakin täältä mun nykyisiltä kotikulmilta meren rannasta! :D Muita kriteereitä mulla ei talolle sitten olisikaan kuin valoisuus, iso makkari ja suuuri avokeittiö, jotta voisin kokkailla samalla kun perhe hääräilisi vieressä olkkarissa. Toinen asunto voisi olla mielellään jonkunlainen kesämökki jostakin erittäin kauniista kaupungista ulkomailta. Ranta saisi olla kävelymatkan etäisyydellä! ;)Mitä unelmia sulla on tällä hetkellä tulevaisuuteen? 

Keksiä jokin seuraava ihana matkakohde, johon alan säästää rahaa. Hoitaa koulu kunnialla läpi ja valmistua ajoissa. Tehdä kaikenlaista uutta ja jännittävää, jota en ennen ole ehtinyt vielä kokea! :)

Mitkä ovat mieleenpainuvimmat muistot sun ja Jaakon suhteesta? Ja mitä noin pitkä suhde opetti kaikista eniten? (Ymmärän jos et halua vastata mutta noita muistoja esim olisi kiva kuulla mikäli vaan haluat kertoa :) 

Pitkä suhde opetti ihan valtavasti. Se opetti ottamaan toisen ihmisen huomioon kokonaisvaltaisesti omassa elämässään, jakamaan asioita, luottamaan ja tekemään kompromisseja. Aina ei voinut toimia juuri niin, kuin olisi itse halunnut, vaan piti oppia tekemään ratkaisuja, jotka miellyttivät molempia osapuolia suhteessa. Opin paljon myös itsestäni. Mieleenpainuvimpia muistoja ovat varmastikin yhteiset reissut ja yhteisen kodin "muodostaminen". Oon iloinen siitä, että sain jakaa monia hienoja hetkiä elämässä Jaakon kanssa. :)  

Missäpäin asuitte Annin kanssa? Kuinka iso kämppä teillä oli? Riitelittekö usein?

Järvenpään keskustan lähettyvillä asusteltiin. Meillä oli päälle 60 neliöinen kolmio, mutta saatiin silti ihan kiitettävästi nahistelua aikaiseksi. :'D


Millaisia opintosi ovat olleet? Kuinka pitkiä päiviä teillä on?
 

Tämänhetkiset opintoni ovat olleet melko samantyyliset kuin edellisessä koulussani SLK:ssa. Ollaan menty vaan hieman astetta pidemmälle vielä liiketalouden aiheiden tiimoilta ja tehty ehkä hieman vaativampia tehtäviä ja töitä. Päivät ovat usein 5-8 tunnin pituisia, mutta koulua ei ole välttämättä ihan jokaisena päivänä. Kursseja on mahdollista ottaa myös verkkototeutuksena, jolloin voi työskennellä etänä.


Missä olit työharjoitteluissa entisessä koulussasi + mitä tykkäsit paikoista?
Kuinka paljon luit amk:n pääsykokeisiin ja pääsitkö heti sisään vai varasijalta?


Hoidin työharjoittelut entisessä koulussani omassa työpaikassani kaupalla, sillä sain siellä toteutettua tarvittavat näytöt. AMK:n pääsykokeisiin luin materiaalien saavuttua viimeisen kuukauden ajan lähes jokaisena päivänä edes vähän. Kävin materiaaleja melko hitaasti ja ajatuksella läpi ja sisäistinkin näin paljon paremmin asiat. Pääsin sisään heti. :)

189

250

 Postauksen kuvitus Saksasta viiniviljelmien keskeltä. :)


Siis huhhuh! Ette varmaan arvaakaan kuinka monta tuntia olen saanut kulutettua jo näiden kysymysten parissa ja vielä olisi nuo loput jäljellä. Toivottavasti joku jaksoi lukea edes puoleen väliin asti nukahtamatta. :'D Haluan kiittää kovasti kaikkia monipuolisista ja mielenkiintoisista kysymyksistä, joihin oli kyllä hauskaa keksiä vastauksia ja välillä tuli mietiskeltyä asioita, joita en ollut varmaan koskaan ennen tullut edes ajatelleeksi. Näiden avulla voi siis näköjään oppia itsestäänkin jotakin uutta!

Pyrin saamaan kakkos osan vielä mahdollisimman nopeasti myös valmiiksi, jotta tämä vastailu ei venähtäisi tästä enää yhtään tämän enempää! Hauskaa päivän jatkoa heppulit. <3 

51 kommenttia:

 1. Ihanan kattava postaus ja voi miten mää tykkään susta aina vaan enemmän ja enemmän jokasen postauksen jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, jee kiitos Anni. <3 Mietiskelin, että tulikohan tästä jopa liiankin pitkä, mutta hyvä jos pysyi mielenkiinto yllä! :D

   Poista
 2. Pakko sanoa että minustakin tuo sinun ja Annin vertaileminen on tosi tympeää.. Tuli ihan "häh?" -olo tuosta kysymyksestä missä joku viittasi siihen että Anni olisi täydellisempi kuin sinä :D tietysti sehän on subjektiivista miten kukakin ne täydellisyyden kriteerit määrittää, mutta silti. Molemmat olette Annin kanssa upeita juuri tuollaisina, erilaisina yksilöinä eikä minusta lukijasta kumpikaan ole mitenkään toista täydellisempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. kyllä munkin piti lukea pari kertaa tuo kyseinen kysymys uudestaan. :D No nimenomaan, täydellisyys kun merkitsee kaikille niin erilaisia asioita. On Anni toki munkin mielestä melkoisen täydellinen pakkaus! ;D <3

   Poista
  2. En päässyt itsekään edes postausta loppuun asti kun alkoi niiiiiin v*tuttamaan tuo kysymys annin täydellisyydestä! Kuinka kateellinen ihmisen pitää olla?! Musta olet ihan mahtavan oloinen tyyppi, niin sydämellinen ja super kaunis. Musta sä olet täydellinen just tollasena, enkä käsitä yhtään tän tyypin ajattelumaailmaa.

   Poista
  3. Nooh, kyllähän mä vähän enemmän sellainen "ei se oo ihan niin justiinsa" -tyyppi olen, mutta se sopii mulle ja sellainen elämä on mulle täydellistä! :D :)

   Poista
 3. Kiva kun viitsit oikeasti nähdä vaivaa kysymyksiin vastaamisessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos näistä saa vähän enemmän mun luonteesta ja ajatuksista kiinni! :)

   Poista
 4. ihanaa kun vastaat niin ajatuksella ja kunnolla, pääsee plajon paremmin kiinni siihen millainen tyyppi tätä blogia oikeen kirjoittaa :) Englannin kielisenä maana täytyy sanoa Irlanti! Olin yliopiston kautta Dublinissa vaihdossa Trinity Collegessa ja paikka oli kyllä huikea (halpoineen ryanairin lentoineen) ;> Jää turhaankin Englannin varjoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, joo Irlannista oon kuullut myös valtavasti hyvää! :) Tosi kiva, jos tästä sai irti vähän pintaa syvemmälle!

   Poista
 5. Voi että! Mulla on kans sisko, jonka kans ollaan aivan erilaisia mutta silti todella läheisiä! Meillä on ikäeroa vaan 2 vuotta ja niin tiiän ton tunteen ku joku tietää täsmälleen mitä ajattelet tai mitä jokin äänensävykin esimerkiksi meinaa! Se on aivan ihana tunne, kun tietää omistavansa ihmisen joka on niin erilainen mutta silti paras ystävä ja ihminen joka tuntee sut parhaiten. Mun sisko ainaki on mun ihan ykkös paras ystävä <3 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 2 vuotta taitaa olla aika hyvä ikäero, kun tosiaan mulla ja annillakin juuri tuo pari vuotta ja pari kuukautta ikäeroa ja ollaan oltu aina todella läheisiä! :) Anni on kyllä myös mun paras ystävä <3

   Poista
 6. Hitsi ku ihastun sun persoonaan aina vaan enemmän ja enemmän! Oot ihana hölmöläinen ^^

  Aikasemmin jos olisin törmänny suhun jossain, en olis uskaltanu tulla moikkaamaan. Mut nyt kyllä pitää tulla, jos joskus satun sut näkemään jossain päin mualimaa!

  Mites meinaatko hankkia lemmikkiä nyt kun asustelet yksin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääää heheeh, olipa mukava kuulla! :D Ehdottomasti tuut moikkaamaan, jos jossain sattumalta törmätään! <3 En aio hankkia lemmikkiä ennen kuin opiskelut ja muut jutut on hoidettu ensin pois alta! :)

   Poista
 7. Saatko spagaadia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein! Jouluun mennessä taas saan! ;)

   Poista
  2. Hei tuleeks näistä tavotteista postausta! Nyt yhdistelen jo päälläseisontaa ja spagua ;>

   Poista
  3. Tulee joo jahka ehdin! ;) :D

   Poista
 8. Menikö sieltä treeltä muka niin myöhään bussi järvenpäähän blockfesteiltä :0 vai monelta lähditte pois treeltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onnibus lähti vähän 4 jälkeen aamuyöstä! :)

   Poista
 9. Näitä oli hauska lukea!

  Mut ei vitsit, meetkö pe vai la illaks Hernesaaren Rantaan? Oon ite tulossa toiselta paikkakunnalta Helsinkiin viikonlopuksi, ja iltaa olis tarkotus juurikin siellä viettää, koska oon kuullut paikasta paljon hyvää. Hitsi tuun kyllä moikkaa jos bongaan sut! :D Juuri mietinkin, että onkohan siellä vielä menoo näinkin loppukesästä, mutta sattuipas sopivasti vierailu jos tollaset tulossa. Näin sut vilaukselta jo juhannuksena Himoksella, mutta ylläri en uskaltanu tulla moikkaa :'D Tuli vaan tosi epätodellinen olo jotenkin lähinnä, "apua apua pitäiskö mennä kiskasee hihasta" :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa vähän näyttää siltä, että saattaisin mennä jopa pe-la! :D Mutta lauantaina ollaan jo sovittu porukalla menevämme, joten silloin mut voi ainakin bongata sieltä ja uskonkin sen olevan sellainen "pääpäivä" tuolla! :) Hernesaari on kyllä ihana! Kannattaa ottaa jotakin suht lämpöistä päälle pantavaa, jos haluaa istuskella ulkosallakin välillä. :) Eikää, olisit vain tullut nykäisemään! Mä kun en tunnista teitä ulkonäöltä, niin teidän pitää vaan rohkeasti tulla moikkaamaan mua! :D <3

   Poista
 10. Jeeee vihdoinkin! :) piti jakaa lukeminen kolmeen osaan arjen kiireiden vuoksi mut aina kun mahis niin kännykkä esiin ja jatkamaan lukemista, heh. Seuraavaa osaa odotellessa :P näköjään pikkusena sitä ei koskaan tykkää nimestään, kun mä taas oon nimeltäni emmi ja halusin ite olla mieluummin just essi, enni tms muu :D toki nyt vanhempana kyllä kelpaa tämäkin nimi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah eikä ihana! :D kyllä munkin piti jakaa näihin vastaaminen monelle päivälle! Pienenä sitä joo halusi aina olla mikä tahansa muu, joku tv-sarjan hahmo tai vastaava! :D

   Poista
 11. Taisitte nähdä pallosalaman, viitaten tuohon siniseen yöhön:) Hienoja vastauksia jokatapauksessa ja mukava blogi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä me pohdittiin, mutta kun ei muuten yhtään ukkostanut! :D Kiva, jos miellytti. :) Kiitän kovasti <3

   Poista
 12. Vaikutat kyllä niin upeelta persoonalta ja ihailen sun positiivista elämänasennetta!<3 paljon tsemppiä sulle alkavaan syksyyn ja opintoihin :) (sun blogia tulen varmasti seuraamaan jatkossakin) -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura valtavasti ja ihan huippua syksyn alkua sinnekin! <3 :)

   Poista
 13. Samaa mieltä monen edellisen kanssa; vaikutat ihanalta ja mahtavalta ihmiseltä :) Niin hyväsydämiseltä, ajattelevaiselta, fiksulta ja myös hauskalta ja rennolta! Olis oikeesti upeaa tuntea sun kaltainen tyyppi :) Jaksoin siis todellakin lukea tän, vaikka pitkä olikin, ja mun positiivinen kuva susta parani vaan entisestään!

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Erika, kun jaksat olla aina niin tsemppaava ja iloinen! :) <3 hyvä kuulla, että tän jaksoi käydä läpi, vaikka tästä tulikin näin överipitkä! :D ihana kuulla <3

   Poista
 14. Ihana esmo !! <3 mun puolesta sun tuleva matkakohde johon alat säästää rahaa vois olla puerto rico;).. tuli muuten mielee tost yhestä kysymyksestä vappupäivän sporamatka :DD<3 kauhee iksu !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh ei lainkaan hullumpi ajatus! ;D <3 yghhhhh.... Joo, haluan unohtaa! XD mullakin! <3

   Poista
 15. Oot ihan superihana ihminen, ja kaunis niin ulkoisesti kuin sisäisestikin! Osaispa kaikki ihmiset omaksua ton sun ilosen elämänasenteen ♥ Kaikkea hyvää sulle Essi ja kiitti mahtavasta blogista, ihan mun lemppari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :') ootpas kultainen! <3 ihana kuulla, että blogi on miellyttänyt ja ihan mahtia alkavaa syksyä sulle sinne!!

   Poista
 16. Voisitko Sanoa mielipiteesi tästä: onko normaalikokoinen kun on 14 v, 175 cm(tai yli) pitkä ja painaa noin 63kg?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa siltä, että olet täysin normaalipainoinen/vähän jopa siinä alarajoilla, koska oot noin pitkä! Tosi vaikea sanoa, kun ei nää kokonaiskuvaa, mutta terkkarit ja muut osaa kyllä tosi hyvin ohjeistaa ja vastata kaikenlaisiin kysymyksiin! Oot kans vielä niin nuori, että paljon ehtii tapahtua kehossa muutaman vuoden sisään! :) Äläkä nyt liikaa mieti moisia! <3

   Poista
 17. Treenaatko vatsalihaksia jotenkin? Jos joo niin miten ja kuinka usein? Ois nimittäin kiva tietöä kun sulla on niin kiva masu! Eli nähtävösti siis treenaat mut kysyin nyt kumminkin :D kauan sulla keSti saaha vatsalihaksia näkyvii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu treenaan mä! :) lähes joka kerta, kun oon salilla, teen myös matolla lyhyen vatsatreenin. Vaihtelen aina liikkeitä joka kerta, niin vatsa saa aina hieman erilaisia ärsykkeitä! Vatsalihakset muotoutuu periaatteessa kokonaisvaltaisen ja monipuolisen treenailun kautta ja kun siihen vielä lisää polttelevan vatsatreenin silloin tällöin ja hyvän ruokavalion! PItää syödä kunnolla ja paljon, mutta terveellisesti! :) Mulla on ollut jo pienenä vatsalihakset, kun harrastin telinevoimistelua, joten ei tarvinnut nähdä kovin paljon vaivaa niiden herättelyyn. Vuodessa sai ihan hyvin tuloksia aikaan jo! :)

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksesga!❤️ Itse aloitin pari päivää sitten tekemään vatsalihaksia joka päivä! Katotaan nyt kuinka kauan jaksan:D

   Poista
  3. http://essimaaninka.blogspot.fi/2014/08/10-minuutin-vatsatreeni-kotona.html?m=1 Tuolta löytyy muutama mun suosikkiliike, jonka voi tehdä kotonakin! :)

   Poista
  4. Muista, että myös vatsalihakset tarvitsee lepopäiviä! :)

   Poista
  5. Kiitos linkistä voisin joku päivä kokeilla kans noita! Mut miten suosittelisit ja kuinka usein pitämään vapaapäivää?

   Poista
  6. Suosittelisin pitämään aina 2-3 päivän välein välipäivän! :)

   Poista
 18. Osaatko sanoa miten saisin polvien yläpuolelle ns "kuopat"? Tai polvet tavallaa ois enemmän esillä! Vai saako sitä mitenkään ettö joillakin on vaan sellaset ja joillain ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt ihan ymmärtänyt, mitä kuoppia tarkoitit! :D Reisilihaksen ja polven väliin jäävää aluetta vai? :D Luulen, että joillakin vaan on selkeämmin näkyvät polvet ihan synnynnäisesti. :) :D

   Poista
  2. Niin kai? :D nimittäin mä haluisin semmoset mut ei sitä varmaan mitenkään pysty saamaan :(

   Poista
  3. Heheeh joo en oikein osaa sanoa! :D

   Poista
 19. Moikka Essi!

  Kiitos hauskasta ja positiivisesta blogista :) Erityisesti ruokapostaukset on kivoja ja toivottuja! Yhteen kysymykseen liittyen, oon itekin vasta viime aikoina herännyt tarkastelemaan enemmän niitä tuotteita, mitä arjessa käytän. En itsekään halua käyttää eläinkokein testattuja tuotteita/kosmetiikkaa ja siksi oonkin vähän viimeaikoina lukenut aiheesta paljon netistä. Tämän linkin takaa löydät merkit, jotka eivät testaa meikkejään eläinkokein:

  http://www.animalia.fi/kosmetiikkalista

  Ihanaa syksyn alkua ja tervetuloa Helsinkiin ;)

  Ps. Ei oo pakko vastata (en tiiä ootko jo vastannutkin), mutta mihin päin Helsinkiä muutit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kun kerroit vielä erityisesti mitkä asiat blogissa miellyttää ja kiinnostaa eniten! :) hei kiitti vinkistä! Tuolta varmasti helpompi bongata tosiaan ne merkit nopeasti. Muutin Lauttasaareen! :)

   Poista