sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Thaimaalaisittain

Kesällä tämä taidettiin jo sopia, mutta tositoimiin asti pääsimme vasta tällä viikolla. Olimme nimittäin sopineet ystäväni Ninan kanssa, että käymme eräässä pienessä thaimaalaisia ruokatarpeita myyvässä putiikissa ostelemassa hiukan tarvikkeita, joita ei ihan joka kaupassa myydä. Nina on puoliksi thaimaalainen, joten häneltä löytyy niin sanotusti sisäpiiritietoa erilaisista kikoista, joilla loihtia ruokiin hieman eksotiikkaa. Itsehän tutkiskelin kaiken maailman purnukoita yhtenä suurena kysymysmerkkinä, mutta onneksi oli osaava opas mukana suosittelemassa! :D

Liike oli pienenpieni Keravalla sijaitseva HongHeng. Liikkeessä oli ihanan eksoottinen tuoksu ja meininki, sillä heti sisään astuessa tuntui siltä, kuin olisin hypännyt yhtäkkiä toiselle puolelle maata. Myyjä jutteli iloisesti asiakkaiden kanssa Thain kieltä ja ympärillä sijaitsi tiiviisti hyllyissä jos jonkinlaista kummallista soossia, maustetta ja purnukkaa.

Nina opasti minut muutamien mausteiden ja soossien jäljille, joita voin käyttää helposti perus wokeissa, keitoissa ja kastikkeissa, sen lisäksi myös valitsimme mukaamme tarvikkeita, joista aioimme valmistaa illallisen poikaystävillemme yhdessä.

Mukaani kaupasta lähti:

025

- Kanalle tarkoitettu "yleismauste"
- Tulinen tomaattikastike. Tämä tulee esiintymään jatkossa tabascon sijaisena, sillä tämä on erittäin riittoisaa!
- Sweet&Sour kastike
- Pad Thai kastike
- Riisinuudeleita, jotka tulevat varmasti pian käyttöön jonkin wokin lisukkeena

Suosittelen ehdottomasti thairuuasta pitäville tätä liikettä, sillä moni tuote oli paljon halvempi, kuin normaalista marketista ostettuna. Ja olihan siinä myös lisäksi sellainen tietty erilainen hyvä fiilis!

Yhteiseksi ateriaksi valitsimme tulisen Sweet&Sour kanakastikkeen vihanneksilla ja lisukkeeksi suuret kasat yasmin riisiä.

Kanakastike

004

006

Tarvikkeet

2 Kanapakettia
Vihreitä papuja
3 Porkkanaa
2 Paprikaa
Parsakaali
Kevätsipulia
Cashew pähkinöitä
2 Chiliä
1 Sipuli
2 Valkosipulinkynttä

022

Mausteiksi: Sweet&Sour kastiketta, thaimaalaista kanamaustetta ja tulista tomaattikastiketta.

Huom! Valmistimme aterian meille + kahdelle erittäin nälkäiselle miehelle, joten jos olette pienemmällä kokoonpanolla aterioimassa, puolittakaa ainesosaluettelo kahtia, jottei ruokaa jää koko loppuviikoksi syötäväksi! Aineksia voi myös hiukan vähentää oman makunsa mukaan, taikka lisätä sekaan niitä aineksia, joita itse mieluiten käyttää wok-vihanneksina.

017

Pilkoimme ainekset sopiviin paloihin ja laitoimme pannulle paistumaan ensin kanasuikaleet, sipulit, valkosipulimurskat ja chilit.

035

Joiden paistuttua lisäsimme sekaan myös loput ainekset.

048

Kun ainekset olivat pehmenneet tarpeeksi, lisäsimme sekaan vielä Sweet&Sour kastikkeen, sekä muut mausteet.

 064

Sillä aikaa Nina hoiteli kevätrullien ja riisin valmistamisen. Älkää kysykö multa kuinka kauan riisiä pitää keittää, että siitä tulee noin nättiä. Ei aavistustakaan! Omavalmistamani riisit ovat aina rumia, epäkypsiä, ylikypsiä, eikä todellakaan koskaan tuollaisia kauniita palloiksi muotoiltavia taideteoksia!

078

Valmis ateria oli jokatapauksessa ihan älyttömän herkullinen ja ahmimme varmasti kaikki napamme ihan täyteen, sillä seuraavat pari tuntia meni meidän sohvilla mahat pystyssä voivotteluun, mutta söisin itseni vaikka heti samaan ähkyyn, jos vaan eteeni moisen aterian jälleen saisin!

Heitettiin pojille myös vastahaaste tottakai, ja seuraavan illallisen saavatkin järjestää miehemme ja me pyöritellään sillä aikaa tyytyväisinä peukaloita. :D

14 kommenttia:

  1. Oi kuinka herkullisen näköistä :-) sun ohjeet ovat aina niin hyvän näköisiä. Sun blogi on mun lempiblogeja jonka postaukset luen aina. Olet niin aito ja iloinen ja postaukset ovat niin kotoisia ja positiivisia! :-) <3

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos sointu ihanasta ja piristävästä kommentista! Tulipa hyvä mieli! :)<3

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä! Thairuoka on kyllä niiiiin hyvää <3 Munkin on pakko kehua tätä sun blogia ja erityisesti näitä sun ruokapostauksia! Ootan aina innolla sun reseptipostauksia, haha xD

    Oon mun kavereillekkin kehunut sun blogia ja nekin on tykästynyt sun resepteihin :D saat kaikki ruoat näyttämään JA kuulostamaan herkulliselta! En olis ikinä ikinä ikinä kuvitellut, että voisin kiinnostua tomaattikeiton tai sienikastikkeen tekemisestä, mutta sun reseptien jälkeen saatan jopa kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiiiiin on! :) Kiitos Janina <3 Kävin kurkkimassa sunkin blogiasi ja saitpa täältä yhden uuden lukijan. :) Tosi kiva kuulla, että tykkäätte! :) Joo, tomaattikeitto on ainakin ihan ehdoton!

      Poista
  4. Tuosta riisi"kakusta": itse olen ihan normaalista riisistä saanut tuollaisia aikaan! Keitin niitä, kuten purkin kyljessä sanottiin, jonka jälkeen otin sopivan kokoisen kupin. Täytin kupin riisillä ja sen jälkeen painelin riisit mahdollisimman tiiviisti kuppiin. Muutamia lisäyskertoja tein, jotta annoksesta tulisi tarpeeksi iso :) veitsellä vedin sitten kupin reunoista kumotessa "kakkua" lautaselle. Toivottavasti tästä selityksestä saa selvää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, mä just ajattelin, ettei onnistuis varmaan millään muulla riisillä, mut hyvä tietää! :)

      Poista
  5. Ei vitsi miten hyvän näköistä! Täytyykin testata vaikka yleensä en tuliselle tai itämaisele ruualle oikein lämpeä, toi riisikakkunen näyttää niin ihanalta, kuolasin sitä jo instassa ;>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaappa vaikka ilman chiliä ja tulista tomaattikastiketta, niin luulisi maistuvan! :) Heheeh insta on nii hyvä ruokahimojen herättäjä aina! ;D

      Poista
  6. Toi ruoka näyttää niin hyvältä <3 Mäkin haluisin osata tehdä riisistä tollasia palloja! Pakko harjotella ens kerralla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Nina teki ne käden käänteessä, joten tuskin on ihan mahdottomia! :D hyvää olikin!

      Poista
  7. Nam, näyttää ihanalta :) oisko noista kevätkääryleistä myös mahollista saada ohjetta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nina valmisti kevätkääryleet, mutta kyllä mä sivusilmällä seurailin valmistuspuuhaa. Pitää kysyä ainesosat vielä kertaalleen ninalta! :)

      Poista
  8. Tiedätkö siis saako noita soosseja iha perus ruokakaupoista?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti löytyy vähän eri versioita vain! :) Sweet&Sour kastikkeita ainakin on monellakin merkillä ja tuota tulista tomaattikastiketta pitäisi löytyä jokin miedompi versio peruskaupoilta. :) Kaipa tuota Pad Thaitakin löytyy, luulisin ainakin!

      Poista