maanantai 27. lokakuuta 2014

Kaveria ei jätetä

Teksti ei sovi heikkohermoisille ja se sisältää kuvailuja erittäin raa'asta seksuaalisesta väkivallasta ja sensuroimattoman version tapahtuneesta. Tekstin alkuperäinen kirjoittaja on pyytänyt Facebook päivityksessään ihmisiä jakamaan karmean tapahtuman illastaan Helsingin yöelämässä 30-31.8 saadakseen selville mahdollisia silminnäkijöitä tapahtuneesta. 


Trigger warning : seksuaalista väkivaltaa sisältävä teksti.

LUKEKAA JA JAKAKAA!
Näitkö tätä tyttöä Helsingin Dtm- yökerhon edustalla la-su (30-31.8) vastaisena yönä ? vaikket nähnytkään voitko lukea tämän viestin? Kuvan tyttö olen minä. Olin viikonloppuna ystäväni luona Helsingissä. Lauantai-iltana päätimme lähteä saunan jälkeen baariin. Muutaman baarin jälkeen lähdimme DTM nimiseen yökerhoon jossa otin muistaakseni limelonkeron mutta sitten muisti alkaa pätkiä, kaverit katosivat ja rymysin ulos baarista koska tarvitsin raitista ilmaa. Seuraavaksi muistan sen että joku ulkomaalainen mies, n 30v tumma (sellainen lähi-idästä kotoisin oleva) päällään sininen takki, auttaa mut autoon ja lupaa viedä mut minne haluan kunhan sanon osotteen. Seuraava muistikuva on kuinka tämä mies ensin suukottaa minua ja sitten repii housuni alas, mut ei tee muuta kuin koskettelee ja ottaa luultavasti valokuvan ja häipyy pihalle autosta. Sitten mut siirretään toiseen autoon. Tämä toinen henkilö on samaa syntyperää edellisen kanssa, ikää varmaan n50-60 vuotta. Vaalean beiget housut. Tämä vanha mies antoi sinitakkiselle rahaa. Sen jälkeen muistan kun mun suuhun isketään savuke? Ja käsketään polttaa. Seuraava muistikuva on kun auto pysähtyy ja yritän avata ovea tai ikkunaa. Tämä mies tulee takapenkille ja alan huutaa apua ja itkeä kovempaa . Sitten on taas hämärää mutta mies yritti saada kai minut ottamaan suihin mutten kyennyt siihen itkemisen ja huutamisen vuoksi. Mies suuttui tästä. Sitten mies heitti minut ympäri ja kontilleen ja raiskasi minut survaisemalla kuivana kakkoseen, en keksi miten sen sanoisi kauniimmin. en tiedä kauan tätä kesti. Sitten mies siirtyi etupenkille ja ajoi pitkän aikaa. Seuraavaksi muistan kuinka minut häädetään autosta kadulle ja kävelen/kompuroin johonkin portaalle istumaan ja itkuhuutamaan verinen ja spermainen paperituppo housuissa. Ihmisiä käveli ohi ja minua tuijotettiin mutta Kesti pitkän aikaa ennenkuin yksi nuori poika pysähtyi kysymään mikä minulla on hätänä. (kiitos sinulle jos luet tämän) Kerrottuani hänelle hän soitti poliisin paikalle Ja lähti vielä mukaani asemalle. Jossa tein rikosilmoituksen ja minulle tehtiin erilaisia tutkimuksia. Todennäköisesti jouduin järjestäytyneen ihmiskaupan uhriksi ja on ihme että tämä mies heitti minut keskustaan eikä takaisin sille ensimmäiselle miehelle. On ihme että olen yhä hengissä. Pyydän että jaatte tämän viestin, jotta ihmiset tietäisivät että tälläista tapahtuu meidän hyvinvointivaltiossamme. Otathan minuun yhteyttä mikäli näit jotain?


Luettuani tekstin itkin. Mielestäni on ihan hirveää, että tällaista voi tapahtua. Halusinkin jakaa tekstin muistutuksena jokaiselle, että iltaa viettäessä pidetään huolta toinen toisistamme, reagoidaan kummalliseen käytökseen ja vedetään yhtä köyttä. Kaveria ei jätetä yksin ja jos ystävä on erittäin huonossa kunnossa, on velvollisuus auttaa tilanteessa parhaalla mahdollisella tavalla. 

Jaoin tekstin myös siitä syystä, että jokainen osaisi varoa ulkona iltaa viettäessään vastaavanlaisia tilanteita. Älä juo tuntemattomien tarjoamia juomia, äläkä jätä juomaasi vahtimatta hetkeksikään. Jos huomaat, että olosi ei ole normaali, ota välittömästi yhteyttä johonkin luotettavaan tahoon ja kerro asiasta ystävillesi, joiden kanssa olet viettämässä iltaa.

31 kommenttia:

 1. Luin ton kans silloin fbstä kun se oli just julkastu ja mulle tuli ihan järkyttävän paha olo :( En tajua, et miks tollasta tapahtuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä törmäsin tähän vasta tänään ensimmäistä kertaa. :( Ihan järkyttävää.

   Poista
  2. Olin myös todella surullinen lukiessani tekstiä ja samalla hyvin onnellinen siitä, että kohde on jakanut kokemuksensa kansalle. Onnellinen siksi, että tällaisten avulla suomalaiset pääsevät edes ripauksen lukemaan todellisuutta. Karu fakta on, että tytön kohtalo on lievimmästä päästä. Hän sentään selvisi hengissä ja pääsi heti ilmoittamaan asiasta, kun hänet kyydittiin takaisin keskustan lähelle, joka oli raiskaajalta aika erikoisen "ystävällinen" teko. Näin ei todellakaan ole aina. Suomen pääjehut kun nyt sattuvat olemaan sitä mieltä, että on kansan rikastamista kun suomeen saa vapaasti pomppia jos jonkun laista sakkia ulkomailta. En muuten pidä pahana ulkomaalaisia suomessa, päin vastoin, mutta on kohtuutonta, että jopa ne jotka eivät osaa käyttäytyä saavat maassa lymyillä. Jos suomi ottaisi viisumin käytäntöön tällaisia ongelmia ei olisi.

   Poista
  3. Mielestäni oli myös hyvä, että tyttö jakoi kokemuksen. Sama voisi tapahtua kenelle tahansa ja vieläkin kamalammalla kohtalolla. Samoin kuitenkin myös syntyperäiset suomalaisetkin tekevät hirveitä asioita toisilleen.. :/

   Poista
 2. Hieno homma, että laitoit tämän tänne. Täällä sen näkevät tosi monet uhrin ikäiset tytöt, eli lukijasi, joilla on isoin riski joutua tuollaisen uhriksi. Toivon, että joihinkin kaupungin lukuisiin valvontakameroihin olisi tallentut kuvaa näistä rikollisistta ja autosta, kun tapahtumapaikat ovat tiedossa. Ihan selvää järjestäytynyttä toimintaa, ulos maasta tollaset heti.

  VastaaPoista
 3. Vastailet aina niin nätisti. Tosi on kyllä, että suomalaisetkin tekevät pahoja asioita toisilleen. Mutta arvailenpa kuitenkin, että ihmiskauppaa pyörittävistä henkilöistä ihan minimaalisen pieni osa on suomalaisia. Kyllä ne enimmäkseen näitä "muita" on, eikä niitä tänne kaivata. Normaalit ihmiset ovat tietenkin tervetulleita maahan. Oksettaa, että rikollisilla on helpottunut kaikki tällainen toiminta vapaan liikkuvuuden myötä. Ihmiskauppa ja kerjääminen eivät kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan.

  VastaaPoista
 4. Ihan järkyttävää... pitää ihmisen olla päästään sekaisin, että tekee tommosta toiselle...:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi muuta kuin toivoa, että tekijät joutuivat/joutuvat vastaamaan teoistaan. :(

   Poista
 5. Ton teksin somejulkisuuden jälkeen selvis myös että toi koko juttu on kusetusta ja toi tyttö on ennenki hakenu huomioo/keksiny ton tapasia valheita. Se ei kuitenkaan poista sitä ikävää faktaa että kaikkea pahaa tapahtuu paljon ja koko ajan. Kuitenkin tässä myös nähdään se, että mediakriittisyys VARSINKIN näinä somen kulta-aikoina kannattaa pitää mielessä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos näin on tilanteen laita, niin todella ikävää. :( tytön äiti oli mm. Kommentoinut tähän julkaisuun rohkaisun sanoja, niin toivottavasti ovat perheen välit entisellään tällaisen jälkeen. :/

   Poista
 6. Musta alko heti vaikuttaa, ettei toi kaikki voi pitää paikkaansa.. Eikä siis sen takia ettei tollasta vois tapahtua, vaan jotenki toi miten se kerto koko jutun. Ite vastaavaa kokeneena ja monien naisten vastaavia kokemuksia lukeneena toi poikkes jotenki tosi paljon niistä. Joo jokasen ulosanti on erilaista eikä sen perusteella voi sanoo kaikkea, mut en ylläty yhtään jos tä ei oikeesti oo totta.

  Ja pakko sanoo vielä se, et tollasen keksiminen ja tollasella asialla huomion hakeminen on aivan käsittämätöntä. Kuinka typerä pitää ihmisen olla, et se kehittää tollanen tarinan päästään? Liian monet on oikeesti kokenu tollasta hirveetä väkivaltaa ja mun mielestä on hirveetä, et joku menee ja kehittää päästään tollasen tarinan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihan tajuttoman väärin, jos näin on. :/

   Poista
 7. Eikö tuosta jutusta uutisoitu, että se oli keksitty tarina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pomppasi vastaan Facebookissa itselleni vasta eilen, joten en tiennyt asiasta, jos näin on. :/

   Poista
 8. Tää on jo vanha juttu ja kyseinen nuori nainen tunnetaan hänen omassa kotikaupungissaan, jossa hänen tuntemat ihmiset ovat sanoneet naisen olleen aina hyvin dramaattinen ja paisutelleen asioita saadakseen huomiota. Valitettavasti hän on itse keksinyt tämän näinkin sairaan jutun. En tiedä mikä tämän naisen ongelma on, kun pitää tämmöstä keksiä, mutta veikkaan ettei ole kyllä kaikki ihan kunnossa! Ikävää että itkit ja pahoitit mielesi tämän takia. Saisi toikin nainen vähän miettiä, mitä tarinoita oikein suustaan päästelee... Todella typerää valehdella tämmösestä, missä ihan virkavalta on alkanut asiaa tutkimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säilytän silti tämän postauksen, vaikka tapahtuma ei paikkaansa pitäisikään, sillä pointtini tämän julkaisuun ei ollut vain tämän nuoren naisen tarinasta, vaan vastaavaa tapahtuu oikeastikin jatkuvasti ja muutama tuttunikin on joskus huumattu, mutta tilanne ei ole onneksi päässyt näin pitkälle, sillä ystävät ovat olleet "hereillä" näissä tilanteissa.

   Poista
  2. Joo ja aina kun joku kertoo tarinansa niin tulee epäilyjä onko se totta. Voi toki olla ettei ole, mutta jossei kovin vakavia mielenterveysongelmia ole niin kukapa haluaisi keksiä että hänet on raiskattu.
   Pidä vaan tämä täällä, sitäpaitsi en suosittelisi julkaisemaan tämmöisiä kommentteja kun kaikki kuitenkin tietävät kestä tämä päivitys on :/ jos itse tekee blogin niin se ei saisi altistaa muita haukkumiselle, tossa kun syytetään melko suoraan et se on hullu tai jotain kokotyttö.
   Mutta hei, blogis on kiva ja uutta postausta jään odottelemaan :)

   Poista
  3. Totta. Hyvin sanottu, suodatankin jatkossa vähän paremmin tulevat kommentit.

   Kiva, kun tykkäät. :)

   Poista
 9. Hei anot! Mistä saitte tietoon, että tää on keksitty juttu? Oliko tästä jossain uutisissa?

  VastaaPoista
 10. Tämäkin keksitty tarina saa maahanmuuttajat entistä huonompaan valoon ja kaiken lisäksi tää kylvää turhaa pelkoa pk-seudulla. Toivottavasti tää henkilö otti tästä opikseen, ettei näillä asioilla ole leikkimistä!

  VastaaPoista
 11. Hienoa, että haluat jakaa vaikeita asioita käsitteleviä tekstejä. Mielestäni kannattaisi kuitenkin pysytellä teksteissä, joiden tiedät pitävän paikkaansa. Kuka tahansa voi keksiä tarinoita, joten kannattaisi tarkistaa niiden todenperäisyys. Keksityt tarinat saattavat esim. johtaa tietyt henkilöt tai ihmisryhmät huonoon valoon. Lisäksi joillakin voi olla vaikeuksia ottaa vakavia asioita todesta niiden oikeasti tapahtuessa, kun aiemmin on kauhisteltu asioita jotka ovatkin paljastuneet keksityiksi. On helppo ajatella, että "no ei tämäkään asia varmaan pidä paikkaansa, kun se aiempikin juttu oli keksitty". Parempi, jos jätetään nämä keksityt tai mahdollisesti keksityt tarinat huomiotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, ettei minulle tullut mieleenkään, että joku keksisi omalla nimellään tällaisen tarinan ja ilmoittaisi siitä vieläpä poliisillekin ja antaisi äitinsä surra noista kohtaloaan turhaan. Mielestäni tässä on kuitenkin keksittynäkin kertomana hyviä pointteja siitä, mitä kannattaa ulkona juhliessaan varoa. En tarkoita mitään ihmisryhmää vaan näitä baarissa huumauksia, joita tapahtuu jatkuvasti useammin. Siksi en poistanut tekstiä, vaikka se ei nyt ilmeisesti pitänytkään paikkaansa. :/

   Poista
  2. Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta mielestäni olisi parempi jos esim. kirjoittaisit itse niistä vaaroista tai käyttäisit vaikkapa esimerkkiä joka ei olisi keksitty tarina. Tosiaan saattaa herkästi tulla mieleen kun joku joskus kertookin aivan oikeita kokemuksiaan, että nekin ovat keksittyjä kun "silloinkin se eräs keräsi huomiota keksityllä tarinalla". Toivottavasti ymmärrät mitä ajan takaa!

   Poista
  3. Ymmärrän. Jatkossa tarkastelen vähän kriittisemmin vastaavia tapauksia, enkä syöksy heti suoraapäätä kirjoittamaan postausta lukemastani. Tää postaus muodostui aika spontaanisti tunnevyöryn vallassa. :D

   Poista
  4. Tää tyttö on kyllä itse aiheuttanut ongelmansa ja hän nimenomaan haluaa julkista huomiota itseensä, joten turha siitä on muita syyttää jotka viattomina lukevat hänen tarinoitaan! Ei Essi voinut tästä mitenkään tietää, enkä minäkään uskonut aluksi vaikka toki tarinan todentuntuisuus näyttikin heti alkuun rakoilevan suuresti. Sitäpaitsi tää tyttö tunnetaan hyvin kotikaupungissaan ja ainakin hänen tuntevat ihmiset tietävät sen, että hänellä on tämmöstä taipumusta.

   Poista
 12. vaikka tää tarina paljastuki näköjään keksityksi niin munmielestä tosi tärkee ele sulta tuoda tää asia esille. Liia usein ihmiset on ihan tietämättömiä että tällasta vois oikeestikin tapahtua, eikä kauheen moni bloggaaja tois tällasta asiaa esille, pisteet sulle! Eioikeen tähän aiheseen liity mutta tuli mieleen, että oletko nähnyt tämän videon? Tosi surullista kateltavaa ja vaikkei suomessa tollasta ole (poikkeuksia lukuunottamatta) niin pistää kans miettimään mitä jonkun baari-illan jälkeen vois yksin tapahtua. Niinkun sanoitkin niin pitäkää huoli kavereistanne ja itsestänne!

  http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201410290084143_v0.shtml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin pointtini tässä olikin tämä "kaveria ei jätetä" - sanoma ja omasta turvallisuudesta huolehtiminen. :) Katson linkin myöhemmin, kun pääsen tietokoneelle.

   Poista
  2. Toi Amerikan tapaus ei liity millään tavalla tähän. Amerikassa käyneet tietävät sen, että jo pelkästään porukka siellä on paljon sosiaalisempaa kuin suomessa ja ihmiset tulevat herkemmin juttelemaan. Itse asuin jenkeissä puol vuotta (tosin eri osavaltiossa missä tää on kuvattu) ja kyllä siellä miehet samalla tavalla kyseli et whats up tai vastaavaa. Mä tokaisin vaan et I'm fine, thanks ja jatkoin matkaani. Huutelijoille naurahdin ja osasin ottaa vitsinä kaiken.Tosin.. eipä meilläpäin näkynyt ihan tuollaista, mitä tää nainen tossa linkissä joutui kokemaan. Ihan ekaa kertaa näen vastaavaa. Mut en mä silti tekis asiasta mitään suurta numeroa (ainakaan julkisesti).

   Poista
 13. Mielestäni on myös hienoa, että haluat auttaa ja olla hengessä mukana. Ja nostaa vakaviakin asioita esille blogissa. Uutisissa tosin oli jo jonkin aikaa sitten poliisin lausunto, jossa juuri tämä tarina vahvistettiin virheelliseksi...

  VastaaPoista
 14. Törmäsin samaan tarinaan jo hyvän aikaa sitten. Mielestäni tapahtumaan liittyvistä kommenteista sai aika hyvin selville että tarina on keksitty. Eli kannattaa todellakin hieman kiinnittää huomiota mihin uskoo, mediakriittisyys on aika kova sana. Varsinkin jos tänne julkaise kyseisen tarinan niin tausta ja todenmukaisuus kannattaa tutkia edes löysästi :D Ja "kunnon postauksen" olisit tästä saanut jos olisit kirjoittanut tyyliin: "luin tämäntyyppisen tarinan (selitys tarinasta) ja se sai minut miettimään kuinka tärkeää on pitää kavereista huolta ja samoin itsestään....etc". Kuitenki toi tapaus on saanu paljo huomiota ni aika moni olis varmaan tajunnu mistä puhut ilman suoraa lainaamistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suora lainaus siksi, että tyttö oli itse pyytänyt jakamaan tekstinsä.. Mutta syy olikin näköjään huomionhakuisuus, eikä todellinen "avunpyyntö".. :/ vähän joo harmittaa, että tuli tästä edes mitään kirjoitettua, mutta jääköön nyt tänne.

   Poista