lauantai 25. lokakuuta 2014

Punnitse & Säästä

Huomenta ihmiset ja ihastuttavaa lauantaita. <3 Hieman kurja viikko takana, sillä olen ollut hieman kipeänä ja muutenkin mieli on ollut vähän maissa. Kameraakaan en ole kuljettanut mukana lainkaan ja viikon kuvasaldo on jäänyt täten hyvin vähäiseksi. Toivottavasti viikonloppu pelastaa tunnelman ja eilen alkoikin jo näkyä valoa tunnelin päässä, kun aamulla mieli oli virkeä ja olo tukoton(?:D) sekä olimme järjestäneet illaksi paljon mukavaa ohjelmaa. Tänään pääsenkin vielä työpäiväni jälkeen viettelemään parhaan ystäväni syntymäpäiviä, joten viimeistään iltaa kohden pitäisi väreillä kasvoilla jo leveä hymy! Nytpä hypätään taas hieman ajassa taaksepäin ja pistetään hieman erilaista reseptipostausta kehiin.

Olen koukussa. Olin super innoissani, kun kuulin, että kotikaupunkiimme tulee Punnitse & Säästä- liike. Jostakin syystä en kuitenkaan ollut ennättänyt käydä siellä vielä kertaakaan ennen viime viikkoa, mutta viimein nappasin Sonjan mukaani ja lähdimme etsimään raaka-aineita kotitekoisiin raakapatukoihin.

Viime päivinä minulla on ollut hieman vaikeuksia keksiä hyviä välipala vaihtoehtoja, kun olen taas huomaamattani palannut kahdeksan ruisleipäpalan päiväkulutukseen koulujen alettua... :D Pääsin jo hieman eroon ruisleipä-addiktiostani, mutta tässä sitä taas ollaan. Eihän siinä muuten mitään pahaa ole, mutta tuollaisen määrän ruisleipää päivittäin popsittuna saa mahan ja olon erittäin turvonneeseen tilaan. Koitankin jälleen puolittaa leivän popsintani kahtia ja syödä joitakin muita välipala vaihtoehtoja välillä. Raakapatukat vaikuttivat loistavalta vaihtikselta ruisleipien korvaajiksi, joten niitä oli kokeiltava!

017

Olen kyllä käynyt ovella jo pariin otteeseen kurkkaamassa, mitä liikkeestä löytyy, mutta ruokakassien kanssa ei ole tullut jäätyä sitten pitemmäksi aikaa selailemaan valikoimaa. Nyt kuitenkin päästiin kunnolla asiaan.

014

012

011

004

Liike oli täynnä kaikkia ihania pieniä pusseja ja purnukoita, joita teki mieli jokaista jäädä tutkiskelemaan. Nopealla vilkaisulla ehdin jo nähdä kasoittain erilaisia purkkeja, jauhoja ja raaka-aineita, jollaisista en ollut koskaan kuullutkaan. Pitääkin ottaa selvää kaikista erilaisista jutuista ja käydä taas pian shoppailemassa. ;)

Ostoslistaltamme löytyi saksanpähkinöitä, goji-marjoja, taateleita ja manteleita. Kilohintoja tarkkailessa alkoi pelottaa, että ostosten summa kohoaisi taivaisiin, mutta pääsimmekin ulos kaupasta melko halvan kuitin kera!

022

Ostokset maksoivat yhteensä n. 4 euroa.

032

Mielestäni nämä pussitkin ovat hirmu söpöt, hieman vanhanaikaiset ja aionkin jälleenkäyttää niitä vaikkapa eväspusseina myöhemmin. :D

061

Ostosten lisäksi halusin patukoihin hieman makeita makuja ja lisäsin sekaan vielä pari tuoretta mansikkaa ja lorauksen hunajaa. Laitoin ainekset blenderiin vuorotellen ja äärimmäisestä varovaisuudesta huolimatta sain rikottua blenderini näitä valmistaessani... :D

071

Ainekset olivat kuitenkin ehtineet muussaantua jo sopivaksi mössöksi, joten taputtelin mössöstä sopivan paksun levyn, jonka laitoin pakkaseen kovettumaan yön yli.

096

Aamulla kaivoin levyn esiin ja pilkoin sen "patukoiksi".

099

Patukat jäivät kuitenkin sen verran löysiksi, että leikkasin niistä tuollaisia ruutuja. Makukin oli mielestäni erittäin hyvä, mutta eivät nämä ruisleivän korvaajiksi sovi. Nämä toimisivat paremmin vaikkapa keksien tai jonkin muun makean herkun sijaisena kahvittelupöytään. :)

4 kommenttia:

  1. Pitääks tuolla laittaa vaan yhtä laatua yhteen pussiin vai meneekö saman kilohinnan omaavat tuotteet samaan pussiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä laitoin kaikki omiin pusseihinsa, mutta noillapa taisi kaikilla ollakin eri kilohinnat. Lisäksi luomutuotteet maksaa tietenkin enemmän. Varmasti kuitenkin saman kilohinnan omaavat voi laittaa ihan hyvin samaan pussiinkin, samapa tuo, jos hinta on kuitenkin sama. :)

      Poista
  2. Ooh vitsi kaipaan tätäkin kauppaa! Ehdin tuhlata tonne jo pienen omaisuuden ennen tänne lähtöä :D kuivatut hedelmät ja ne eriliaset lakut, mums!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh! Oi joo, mä en olekaan ehtinyt vielä kokeilla kaikkia ihania herkkuja mitä sieltä löytyy! :)

      Poista