perjantai 3. lokakuuta 2014

Bataattiranskalaiset ja ananasraita

Maanantaina isoveljeni perheineen tuli luoksemme kylään. Lupasin valmistaa jotakin päivälliseksi ja jälleen kerran mieleni teki kokeilla jotakin ihan uutta! Olin halunnut jo pitkään valmistaa bataattiranskalaisia, joten niitäpä sitten kokeiltiin.

Bataattiranskalaiset

Tarvitset

2904

Pari bataattia

2905

Ja siihen sopivia mausteita. Rosmariini sopisi kuulemma myös hyvin näiden kaveriksi.

2907

Pilko bataatit sopiviksi "tikuiksi" ja pyörittele oliiviöljy-mausteseoksessa. Levitä tasaisesti leivinpaperille ja laita uuniin 215 asteeseen n. 15 minuutiksi.

2911

Lisäksi valmistin kanafileitä ja raikkaan salaatin, johon tuli fetajuustoa, rukolaa, kirsikkatomaatteja, kurkkua ja paprikaa.

Jotta ruoka ei olisi ollut liian kuiva, halusin valmistaa jonkin kastikkeet ranskalaisten kaveriksi ja mieleeni muistui äitini resepteistä napattu raikas ja maistuva ananasraita.

Ananasraita

2924

Tarvikkeet

Ananasmurska
Loraus hunajaa
Plöräys sinappia
Kourallinen mintunlehtiä
Kourallinen ruohosipulia
2 dl Turkkilaista jogurttia

Mausteiksi: pari tippaa tabascoa, ripaus chilijauhetta ja yrttisuolaa

2929

Sekoita ananasmurska, jogurtti, mausteet, hunaja ja sinappi sekaisin ja hienonna vielä minttu ja ruohosipuli ainesten joukkoon.

2939

Sekoita kaikki yhteen ja kastike on valmis!

2985

2987

Ranut olivat hyviä, mutta malttamattomana nappasin ne uunista ennen kuin ne olivat ehtineet "rapentua" tarpeeksi ja puolet niistä oli vielä aika löllöjä tapauksia. Hyvältä ne silti maistuivat. :D

2999

Ananasraita sopi mielestäni ihan loistavasti lisukkeeksi tähän ruokaan ja pitääkin ottaa pian uusinta noiden bataattiranskalaisten kanssa, jos saisi niitä rapeitakin yksilöitä valmistettua. :D

Ruuan jälkeen oli aika hieman leikkiä... olohuoneen lattialla, luonnollisesti. 

2977

Tämä pikku raasu ei vielä päivällispöydästä niin välittänyt, mutta vihainen lintu oli sitäkin hauskempaa seuraa.

3029

Taitaa typykkä seurata tätiensä jalanjäljissä... ;)

Kun muutamat lastenlaulut oli laulettu ja rätin alle piilouduttu hyvän tovin ajan, oli aika siirtyä jälkkäreiden pariin.

3050

Turkkilaista jogurttia sattui löytymään vielä puoli ämpärillistä, joten jälkiruokakin sai sitä hieman pohjakseen.

3055

Jogurtin kaverina tarjoilin tuoreita marjoja ja hunajaa. Taas mentiin sieltä mistä aita on matalin... ei musta mitään jauhopeukaloa taida tulla ikinä, vaikka ruuanlaitosta tykkäänkin. :D

3064

Vieraat toivat itsensä lisäksi vielä kukkia pöytäämme! Pitääkin kutsua tämä komppania useamminkin kylään, kun kerran näin hemmotellaan! ;) <3

21 kommenttia:

  1. Vauveli ❤ Pakko kokeilla tota ananasraitaa, ei ole ennen tullut vastaan. Oon sitä mieltä, että kaikki soosit yms lisukkeet kruunaa aterian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiin pikku nöpönen <3 Mäkin suosin kaikkia sooseja safkan kaverina! Kokeile ihmeessä! :)

      Poista
  2. noista ranskiksista tulee kuulemma kunnolla rapeita kun jättää sen kuoren pintaan :) Mun on kans pitkään pitänyt kokeilla noita, ehkä tänään vois laittaa iltapalaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaaah! mä mietinkin, että pitäisikö jättää. Noh, ensi kertaan! :D munkin pitää kokeilla ehkä viikonlopun aikana jo... ;)

      Poista
  3. Pakko vinkata noista bataatti ranskalaisista, että jos niistä haluaa rapsakampia niin ne kannattaa ottaa aijemmin uunista pois, eikä niin kuin perunoilla että mitä kauemmin niin sitä rapeampia. Luultavasti oletkin siis pitänyt niitä uunissa vähän liiankin kauan jos ne olivat löllöjä, sillä niin niille tapahtuu jos ne "ylikypsyy". :) bataatti kypsyy yllättävän nopeesti, eli itellä ainakin noin 10 minuuttia riittää jotta ne jää vielä sellaseen rapsakkaan kuntoon! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näipä taitaa sittenkin olla! Pitääkin vähän muuttaa tätä ohjetta, kun pääsen koneelle! :D

      Poista
  4. Tykkään niin kovin sun blogin iloisuudesta ja positiivisuudesta. Lisäksi nämä ruokapostaukset on ihan huippusuosikkeja, osaat myös kuvata taitavasti ja omistat "silmää" visuaaliselle kauneudelle kuvien sommittelussa, kamerasi myös ihan todella laadukas, mikä näkyy myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ihana kuulla! Mun kamera on kyllä ihan huippu, ei nyt mikään ammattilaisten työkalu, mutta saa kaiken ikuistettua vähän vielä kauniinpana kuin onkaan! Värit oikein syventyy ja kirkastuu. :) Kiitos kommentistasi ja kiva kuulla näitä asioita, mitkä blogissa miellyttävät.

      Poista
  5. Oooh ananasraita! Oonkin kaivannu kanan kaveriksi jotain ja ananasraita kuulostaa just siltä mitä etin :) jee! Ja bataattiranskut on vaan niin hyviä, mullakin vaan oikeen kypsyyden saaminen on haaste xD

    VastaaPoista
  6. Sulla on aivan ihana blogi! <3 täytyypä itekin kokeilla noita bataattiranskalaisia, kuulostaa niin hyviltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Minna, kävin kurkkaamassa sunkin kirjoituksia ja vau, mitä kuvia ja millaisia reissuja oot päässyt kokemaan! Sait yhden uuden seurailijan täältä. :) <3

      Poista
  7. Sun blogi on kaikinpuolin todella hyvä ja miellyttävää luettavaa + sä olet totta kai todella kaunis, mut se mikä mun mielestä erottaa sut niin monista muista bloggaajista on sun asenne lukijoita kohtaan. Vastailet niin ihanasti ja ystävällisesti saamiisi kommentteihin ja susta oikein huokuu se, että tykkäät kun saat olla vuorovaikutuksessa blogisi lukijoiden kanssa ja kuulla meidänkin ajatuksia, vinkkejä ja mielipiteitä. Sama pätee siihen, miten vastailet ihmisille instassa :) Et oo yhtään ylimielinen tai ajattele olevasi parempi kuin muut, oot selkeesti oma ittes ja ihana just sellasena! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti. :) Osuitpa kyllä naulan kantaan, sillä mä oikeasti tykkään tässä touhusta melkein eniten siitä, että saan olla kontaktissa näin monien erilaisten mielenkiintoisten ihmisten kanssa. :) Kiitos, piristit viikonloppuani roimasti. <3

      Poista
  8. Tää ei nyt varsinaisesti liity aiheeseen mutta pakko kysästä kun on jo jonkun aikaa mietytyttänyt. Eli siis kun joissain ruoissa oot käyttänyt avokadoa, niin miten oot saanu sen siemenenkin kahtia kun jossain kuvissa sulla on puolikkaita avokadoja? :D ps. ihana blogi kaikin puolin!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haahah, oon kokoajan luullut, että kaikki pilkkoo ne noin! Silloin kun avokadot on sopivan pehmeitä, niin se kivi halkeaa mun mielestä ihan helposti kahtia. :D Voihan olla, että mun veitsi on super tehokas! :D Kiitos kovasti. :)

      Poista
  9. Hei ano 18.31 olen ihan samaa mieltä.

    VastaaPoista
  10. Nam! Oon itekki tehny noita bataattiranskiksia ja mitä lyhyemmän aikaa pitää niin sen rapeampia niistä tulee :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, miten mä ajattelinkin näin väärinpäin tän homman! :D

      Poista
  11. Ja toinen kikka mikä auttaa bataattiranejen rapeuteen on se, että kuivaa ne viipaleet kunnolla ennekun laittaa uuniin!siis vaikka ne ei olis märkiä.. Kuulostaa hassulta, mutta toimii:D
    Ps. Blogis on niin ihanan pirteee!!:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh joo taisin ymmärtää pointin! :D voi kiitos kovasti sulle <3 :)

      Poista