tiistai 17. kesäkuuta 2014

Germany

Heipsan! Reissusta on nyt selvitty elossa ja varsinainen seikkailu meillä olikin. :) Patikoitiin lähes jokaisena päivänä päälle kymmenen kilometriä ja suurimman osaa matkasta joko ylä- tai alamäkeen. Ensimmäisten vaellusmatkojen jälkeen paikat olivat kyllä niin jumissa, ettei aikaisemmin moista ole koettu. Reissu oli ihanan erilainen matkailuelämys kuin mitä olin koskaan aikaisemmin kokenut ja kiitänkin kovasti perhettäni upeasta elämyksestä. Perheen kanssa vietetty aika toi vielä paljon lisäarvoa.

Kuvia kerääntyi matkalta niin paljon, että kameran muistikorttikin meni täyteen. Ajattelinkin jakaa postaukset reissusta muutamaan osaan, josta ensimmäisessä kerron saapumisestamme Saksan kotiimme.

Lähdimme siis reissuun samana päivänä, kun pääsykokeeni pidettiin. Pääsykoesalista ulos asteltuani olo oli erittäin helpottunut, sillä koe tuntui menevän matematiikan osuutta lukuunottamatta erittäin hyvin ja tiesin, että pääsisin pian perheeni luokse viettelemään lomaa.

003
 
Lento Saksaan vie vain alle kolme tuntia, joten matka taittui silmänräpäyksessä! Meillä on tapana laittaa Saksan lennoillemme Jaakon kanssa hienot vaatteet päälle ja leikkiä business-ihmisiä, puhuttiinpa myös konematkallamme toisillemme vain huonoa Englantia. :'D Päällemme valitsimme mätsäävät kauluspaidat.

044

Emme olleet kertoneet pienillemme, että olemme tulossa heidän mukaansa Itävaltaan, joten saapumisemme oli heille täysi yllätys! Riemu oli käsinkosketeltavaa ja en tiedä pystyykö monikaan samaistumaan tunteeseen, kun pieni sisarus sanoo olevansa iki-onnellinen, että saa viettää kokonaisen viikon isosiskonsa kanssa. Tunne on samanaikaisesti iloinen ja jotenkin erittäin surullinen.

042


043

Saatiinpa myös nähdä huima esittely pikkuveikan uudesta menopelistä. Kehuttiin pyörä hyvin cooliksi ja tyytyväisyys loisti pikkuherran kasvoilta. ;)

038


 022

050


014

Pääsimme ikuistamaan Saksan kauniin auringonlaskun ja iltakin oli niin lämpöinen, että syötiin herkullinen illallinen parvekkeellamme. Äiti oli taas loihtinyt ihania herkkuja tarjolle.

039

Uusi rakkauspakkaus pääsi reissuun mukaan. Valmistujaislahja äidiltäni ja isäpuoleltani. Kiitos. <3

059


060

066


067

Myöskin herkullinen aamiainen syötiin aamu-auringossa. Saksassa oli niin lämmintä, että vähän melkein harmitti ajatus siitä, että "täytyi" lähteä ajamaan sieltä eteenpäin. 

064

Pöydän alla oli eräs toiveikas aamupalaseuralainen.

078


093

089

097


087

096
Ennen Itävaltaan lähtemistä käytimme vielä Ellin aamulenkillä ja huh millainen väriloisto Saksassa vallitseekaan alkukesästä. Jälleen hieman harmitti, että täytyi lähteä sieltä niin pian pois. :D

102

Pieni enkelini. <3

111

Pieni kesä-esani. <3

105

112


 117

Matkalle heitin rennompaakin rennomman asukokonaisuuden, jotta autossa istuminen olisi mahdollisimman mukavaa. Leopardipögät olen löytänyt joskus kirpputorilta.

140

Matkaan lähtiessämme kävimme läheisellä liikkeellä kurkistamassa äitini ja isäpuoleni tulevat uudet leikkikalut...

142

... ja pienetkin olisivat halunneet omansa! 

147

Ajomatkaa kertyi noin viitisen tuntia ja nälän yllättäessä pysähdyimme syömään sushia. Jatkan myöhemmin postauksella Itävallan reissustamme. :)

37 kommenttia:

 1. Heippa :) Sun blogi on huippukiva mut kuvat lataa tosi huonosti ainakin puhelimen bloglovinilla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä vähän arvelinkin, että tää postaus saattaa olla hitaasti lataava joillakin, koska lisäsin taas näin monta kuvaa tähän.. :( :D kiitos. :)

   Poista
  2. Mulla ainakin lataa kaikissa postauksissa tosi huonosti ja kaikki ei ees näy :( ja koneella luen aina.

   Poista
  3. Täälläkin saa odottaa kuviesi näkymistä varmaa 5 minuuttia ja ongelma on ollut jokaisessa postauksessasi :( Onkohan kuvat jotenkin isossa koossa tai ihme muodossa :o

   Poista
  4. Mul ei oo iPadil ollu ikinä ongelmaa :o

   Poista
  5. Olen koittanut joskus pienentää kuviani reippasti postauksiini, laatu kärsii hieman ja moni tuli silti valittelemaan avautumisen hitautta, joten syytän joko flickr- ohjelmaani tai sitä, että lisään yksinkertaisesti aina liian monta kuvaa postauksiini. :/ Tosi harmi, kenelläkään tutullani ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia kuulemma. :o

   Poista
  6. Sehän on lähinnä netistä kiinni, ja ainakin mulla lataa aina ihan normaalisti sun kuvat vaikka meillä on vain 8 megan netti (tässä nyt tietty meni hetki kun oli paljon kuvia (mikä on tosin vaan hyvä, kuvat oli tosi kivoja) joten älä huoli (: Upeen näkönen reissu teillä ollut!

   Poista
  7. Mulla toi ongelma alkoi heti, kun siirryit käyttämään flickriä. Sitä ennen ei ollut ongelmia kuvien lataamisessa, mutta mä en tosiaan voi edes harkita lukevani sun postauksia puhelimen kanssa, kun selain menee ihan jumiin joka kerta sitä yrittäessä :/ Koneella onneksi toimii ihan hyvin :)

   Poista
  8. Mitä ihmettä, mun iphone ainakin ladannut joka postauksen kuvat heti auki ilman mitään ongelmia vaikka omistan surkean netin :D

   Poista
 2. Onko teillä Annin kanssa samanlaiset kellot?

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia, vaikka tosiaan lataa mullakin tosi hitaasti :/ Innolla odottelin muita Saksan postauksia! =)

  VastaaPoista
 4. Täällä kans yks, jolla kuvat lataa hitaasti ja osa aukeaa vain osittain. En sitten tiiä, mistä johtuu :/ Ja siis minkä ihmeen takia käyttäydytte lentokoneessa noin?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan läpällä. ::DD ei siis yleensä puhuta englantia siellä toisillemme, nyt vain vitsailimme. lentokentällä on siis hauska olla hienoissa vaatteissa, kun siellä kulkee kaikenmaailman business-miehiä, niin on kiva kuulua joukkoon. :D

   Poista
  2. Kyllä mäkin pukeudun lennolle aina vähän siistimmin. En missään oloasussa :)

   Poista
  3. Et sitten taida paljon lentsikalla matkustaa, jos se kerta on niin hohdokas tapahtuma, että täytyy pukeutua hienommin sitä varten! :D Matkustusväline se on sekin - pukeudutko esim. junaankin hienompiin vaatteisiin?

   Ja hahahh Essi, ihana! :-D

   Poista
  4. No onhan lentokentillä hieman kansainvälisempi meininki. :D Ja varsinkin Saksaan mentäessä Frankfurtin jättilentokenttä! :)

   Poista
  5. Kyllä mäkin laitan päälle jotain kivempaa kun matkustan :) en ole koskaan ollut sellainen joka matkustaa oloasussa! Oli kyseessä sitten auto, juna tai lentokone ;)

   Poista
  6. No niinpä! :) On mulla kyllä välillä sitten hieman rennommatkin kuteet päällä, jos on kyseessä vaikka jokin pidempi lento tai lähden reissuun vaikkapa kaveriporukalla. :)

   Poista
  7. Ano 19.22 tässä. Tänä vuonna olen lentänyt 8 matkaa. Aina olen pukeutunut siististi, mutta tarkoituksenmukaisesti. 4 mannertenvälisellä lennolla joustaviin housuihin (koska yölennot), mutta lyhyemmillä lennoilla hyvinkin paitapuseroon. Hohdokasta tai ei. Monasti vieruskavereilla on ollut puku päällä, vaikka onkin näyttänyt, että tyypit matkustelee ihan työkseen.
   Ano 20.48 taitaa matkustaa vieläkin enemmän?

   Poista
  8. Aivan joo, tarkoittanette tuolla pukeutumisellanne siis lentoKENTÄLLE pukeutumista, ette itse lentoa varten. No onhan tuokin tyyli.

   Huomioikaahan, että on olemassa myös muitakin vaihtoehtoja kuin siististi/juhlavasti pukeutuminen ja sen vastakohtainen rento oloasu. On olemassa myös täysin normaalit vaatteet. :) Jokainen voi itse priorisoida, onko tärkeämpää mukavuus tai tyylikkyys. Erikoista, jos jälkimmäinen menee etusijalle vaikkapa kymmentuntisella lennolla.


   Sitä en nyt tarkoita, etteikö lennolle saisi pukeutua. Joskin se on mielestäni täysin turhaa (ketä varten ihmiset pukeutuvat juhlallisesti vaikkapa junaan?) mutta jokainen tehköön kuten parhaakseen kokee.

   Poista
  9. Ano 0.49
   Entäpäs jos pukeutuukin ihan vaan itseään varten ja omaksi iloksi?

   Miksi näin iso hulabaloo siitä miten Essi haluaa pukeutua lentokoneeseen...

   Poista
  10. Mä kans ihmettelen (olen ano 19.22). Koin, että tuo yksi jotenkin hyökkäsi asuvalintaani vastaan. Ja hän puusilmäisesti väittää taas, että siisti pukeutuminen (vaikka mustat housut ja paitapusero) on samaa kategoriaa juhlavan pukeutumisen kanssa.
   Kyllä mä voin mennä reikäfarkuissakin lennolle, mutta on mulla kivampi olo vähän siistimmissä kamppeissa kuitenkin. Ja taas hänen täytyy halveksia mun valintaani (..erikoista jos...täysin turhaa mielestäni...tehköön kuten parhaakseen kokee.).
   Antaisit jo olla, kiitos!

   Poista
  11. Ano 0.49 tässä, en olekaan huomannut näitä kommentteja! :D

   Ano 11.19: asia erikseen, mutta en ole koskaan uskonut tuohon.

   Ano 10.29: En ole hyökännyt asuvalintaasi kohtaan millään tavalla. En myöskään halveksi valintaasi. Mutta jos asian näin koet, samalla myös myönnät itse tekeväsi tätä kaikkea myös minua kohtaan.

   Olen siis tämän "keskustelun" aloittanut. Mielestäni ihan normaali kysymys ja huumorilla kysyinkin tuon. Jos se on mielestäni täysin turhaa, niin sitten se on. Sinun mielestäsi ei, niin sitten se ei ole. Ei se ole mitään sen suurempaa ja itsekin ihmettelen mikä paskamyrsky tästä nyt syntyi. Kysymykseni oli siis täysin huumorilla ja oikeastaan ihan mielenkiinnosta kysytty, siksihän vastasinkin Essille että "ihana Essi", koska hänen vastauksena oli ihana. Inhottavaa, että tulette tuolla tavalla syyttämään ja sanomaan että olen hyökkäävä, kun en todellakaan ollut sellaisella mielellä liikenteessä. Hyökkäävämpää on mielestäni tulla joukolla puolustamaan omaa mielipidettä ja lyttäämään toisen oma. Kuten sanoin, mulle on ihan sama, miten kukin pukeutuu, en vaan itse näe siinä järkeä. Samoin kun en tajua esim. hevareita tai pukeutuisi niin, mutta mulle on ihan sama, vaikka joku muu pukeutuisi niin.

   Kyllä, nyt annan asian olla, toivottavasti tekin.

   T: puusilmä (sinähän et siis onneksi halveksi ketään)

   Poista
 5. Vitsi miten ihanalta Saksassa näyttää, harmittaa katsoa ulos ikkunasta kun tää Suomen sää on niin perseestä suoraansanottuna... :D
  Ja aww toi muumimuki pisti heti silmään!! Niin söpö :D <3 Onko toi joku uusi kun en ole tollaseen missään törmännyt? :) Äidilläni on varmaan lähes kaikki muumimukit keräiltynä ja tollanen olisi kiva saada lisäksi! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä! Tänään täällä satoi lunta... Suomen kesä. :D toivotaan, että juhannusta kohti vähäsen edes parantuisi säät.. :) vissiinkin joku vuoden-pari vanha muki! :)

   Poista
 6. Tosi kivoja kuvia teistä, etenkin nuo sinun ja siskosi kuvat :) mulla kuvat latautu kännykällä vähän hitaasti (ei yllätä kun monta kuvaa), mutta latautui kaikki ihan kiltisti kuitenkin! Ja innolla odottelen loppuja postauksia matkasta! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Mäkin tykkäsin noista siskoskuvista kovin. :) Aina, kun lisään postaukseen monta kuvaa, niin kuvat lataavat ihmisillä hitaasti.. pitäisi ehkä tehdä hieman lyhyempiä postauksia. :D

   Poista
 7. Olin jo jonkun aikaa lueskellut Annin blogia ja miettinyt että tekisitpä säkin vielä blogin! Seuraan sua instagramissa ja tänään luin sieltä, että sullakin on blogi ja nyt olen viettänyt iltani lueskellessani koko blogisi läpi (kommentteja myöten) tähän postaukseen asti ! ihanaa että säkin kirjotat blogia hih :) Oot niin kaunis, positiivinen ja sympaattisen olonen ihminen keep it going <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit miten mukavaa kuulla. :) Jännitin pitkään koko blogin pitämistä, mutta koska täältä löytyy näin huippuja tyyppejä, jännitys on kadonnut kokonaan ja tämä touhu tuntuu erittäin luontevalta ja mukavalta. Kiitos oikein piristävästä kommentistasi! <3

   Poista
 8. heh aika jännä lukea näitä kommentteja kun itse töissä avasin blogisi, ja aivan onnettoman huono netti, niin kuvat kyllä latautuivat aivan sekunnissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon täysin hämmentynyt tästä mun blogin kuvien latautumisesta. :D Toisilla toimii huippuhyvin ja toisilla taas ei tahdo ladata auki melkein ollenkaan..

   Poista
 9. Kuvat latautuivat kyllä täälläkin ihan hyvin :)
  Ovat nuoremmat sisarukset oppineet puhumaan saksaa nopeasti siellä asuessa? Itse opiskelin kolme vuotta, mutta siinä ei vaan ole mielestäni kieliopillisesti mitään järkeä, joten annoin homman olla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä homma! :) Pienet oppivat puhumaan Saksaa jo vuodessa lähes täydellisesti, mutta lapsethan oppivat kieliä muutenkin aikuisia nopeammin. :) Voi, harmi ettei kielioppi avautunut, sillä olisihan se hienoa osata puhua myös Saksaa.. Itse en osaa ainakaan vielä lähes ollenkaan Saksaa, ymmärrän kyllä joitakin kohtia puheesta onneksi. :)

   Poista
 10. onko multa menny jotain ohi, mutta siis miksi teidän vanhemmat asuu saksassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tehty aikaisemmin postaus aiheesta, mutta isäpuoli sai hyvän työtarjouksen Saksasta ja heillä oli ollut aina unelmana asua joskus ulkomailla, joten tarjoukseen tartuttiin! :) http://essimaaninka.blogspot.fi/2014/04/koti-on-siella-missa-sydan-on.html

   Poista