maanantai 2. toukokuuta 2016

Tervetuloa toukokuu

Ohi on!


psu1

Lauantaina suunnattiin siis viimeisiinkin Final Exameihin ja raapusteltiin kokeet pikaisesti pois alta. Mainitsinkin lukuvuoden välikokeiden aikaan, että pitkästä aikaa on joutunut oikein kunnolla kirjoittamaan käsin esseitä ja muita tehtäviä ja näissä viimeisissä kokeissa tuntui olevan vieläkin enemmän sitä kirjoitettavaa. Muutamat uudet kynätkin joutui ostaa näiden neljän examin aikana, mutta musta on ollut jotenkin hauskaa kirjoittaa pitkästä aikaa kunnolla käsin aivoituksia.Viimeisen kokeen päätyttyä oli kuitenkin ihanaa heittää kynä laukun pohjalle ja todeta, että eipä tarvitse moista puuhailla taas aikoihin! Nykyään kuitenkin harvemmin joutuu enää noita esseitä kirjoitella, ainakaan käsin. 

Kokeiden jälkeen käytiin selviytyjien lounaalla Kukossa ja kotona viskasin koulupaitani roskiin. :D Meillä oli illalle hieman erikoisemmat vappu suunnitelmat, kun opettajamme oli pyytänyt meitä mukaan avustamaan Phuket Prideen tervetuliaispakettien myymisessä ja avustajina Mr. Phuket Pride kilpailussa. Ei oltu suunniteltu viikonlopulle mitään ihmeellisempiä, joten osallistuttiin tapahtumaan innolla! Saatiin pitkästä aikaa laittautua oikein kunnolla, mutta ei ehditty valitettavasti kuvata asukuvia ennen kuin täytyikin jo kiirehtiä tapahtumapaikalle. 


136


Selfie riittäköön tällä kertaa! Päältä löytyi siis mustat korkeavyötäröiset shortsit, sähkönsininen toppi ja kultaisia yksityiskohtia asusteisiin. Laitoinpa ensimmäistä kertaa Thaimaassa asuessani korotkin jalkaan ja tuntui muuten ihan älyttömän oudolta vedellä niillä koko ilta pitkästä aikaa.

150

Meillä oli ihan valtavan hauska ilta ja puitteet olivatkin aika täydelliset tuolla juhlien järjestämiseen. Porukkaa olisi saanut olla vaan enemmän, koska Andaman Hotellin allasalueelle olisi mahtunut kolminkertainenkin määrä porukkaa. Kemuista hauskemmat teki vielä se, että pari ystäväämme oli suostunut osallistua tapahtuman Mr. Phuket Pride kilpailuun! Voitto meni sitten lopulta kuitenkin toisille herroille, mutta hauskuutta ei varmasti puuttunut. :'D 

IMG_9282

Ollaan muuten myös muutettu Saanan kanssa tässä viikonlopun aikana uusiin nurkkiin majailemaan! Kuun vaihteessa pitäisi maksaa aina uusi vuokrakuukausi, mutta tällä kertaa muutettiinkin Suskin ja Jennin luokse asustelemaan viimeiseksi pariksi viikoksi. Ollaan kuitenkin suurin osa ajasta jossakin muualla kuin kämpillä, joten ajateltiin hieman säästää ja lyödä viisaat päämme yhteen. 

Neljä tyttöä pienessä kaksiossa voi kuulostaa hullulta yhdistelmältä, mutta ainakin tämä viikonloppu on sujunut oikein hyvin näinkin. Kolme tyttöä nukkuu isossa parisängyssä ja yksi sohvalla. Kun kekkasin voivani kääntyä yöllä tyttöjen keskellä niin päin nukkumaan, että nukun noiden molempien koipien kanssa, ei tilanpuutetta meinaa huomata edes lainkaan!

Huhtikuu tuli ja huhtikuu meni. Huhtikuun alussa päätettiin, että yritetään tehdä mahdollisimman paljon kivoja juttuja täällä vielä kun ehditään!

030

Tässä kuussa ollaan pyöriskelty aika paljon ihan vaan tästä kotiamme läheltä löytyvissä paikoissa.  

Ollaan tutustuttu mm. uusiin Chillva- markkinoihin. Markkinat olivat täynnä paikallisia ja paljon pienemmät kuin Phuket Night Markets, mutta todella viihtyisät ja tunnelmalliset kuitenkin.

111

083

114

039

061

Lähinnä ruokaa tuolta tuli sitten vain ostettua, mutta olisi kyllä kiva mennä tuonne vielä joku päivä uudestaankin ihan vain pyöriskelemään ympäriinsä. 

184

Ollaan myös pörrätty suhteellisen ahkerasti Saanan kanssa läheltämme löytyvillä hedelmämarkkinoilla, joista saa kyllä lähes jokaisen hedelmän, joka mieleen juolahtaa, mutta hinnat vaan vaihtelevat jokaisella kerralla radikaalistikin. Mitä enemmän näytetään turisteilta, sen kovemmat hinnat meille heitetään heti alkuun. Takelteleva englanti ja vaalea tukka ei auta yhtään asiaa. :D Monesti kuitenkin mainitaan Saanan kanssa vain, että opiskellaan PSU:n yliopistossa ja saadaan heti hinnat pudotettua ainakin puolella. Tinkiminen olisi ehdottomasti kannattanut heti alussa opetella thaiksi. 

191

No niihin hedelmiin. Musta on ollut aivan ihana kokeilla täällä kaikenlaisia uusia hedelmiä, mutta kyllä ne omat suosikit sieltä kaikkien joukosta melko nopeasti valikoitui. Näitä passionhedelmiä ja mangoja täällä vaan ei voita mikään! 

202

Aivan eri luokkaa kuin mitä Suomessa on päässyt maistelemaan ikinä! Mulla tulee varmaan auringon lisäksi eniten ikävä näitä hedelmiä täällä. :D

021

028

020

Ollaan myös löydetty opettajamme opastamana aivan ihana lenkkeilypaikka tästä ihan meidän asuntoloiden vierestä! Tottakai nää parhaat paikat täällä ilmenee vasta viimeisen kuukauden aikana. 

162

Vierestämme löytyvän golf-kentän takaa siis löytyi tälläinen lampi, jota kiertää noin 6 km pituinen tie, jossa vedellään enimmäkseen pyörillä, mutta myös paljon lenkkeilijöitä tulee vastaan. 

134

166

018
017
Ja nuo maisemat tuolla ovat aivan ihanat! Välillä tuntuu kuin tallustelisi jossakin sademetsän keskellä ja puut, kasvit ja kaikki ympärillä oleva luonto onkin tuolla hyvin erilainen kuin mitä täällä yleensä kadun varsilta pystyy bongata. 

143



025
Oon käynyt tuolla viimeisen kuukauden aikana jo kolmesti, mutta vielä pitää viimeisenäkin viikkona päästä tuonne vaeltelemaan. Parasta on vielä napata yksi tai muutama meidän tytöistä matkaan ja vaihdella samalla ajatuksia tuolla ihanan rauhallisissa maisemissa. 

013

IMG_9163

Ollaan myös käyty tutustumassa kokonaan uuteen rantaan. Karon Beachin ja Kata Beachin rinnalta löytyy vielä pienempi rantapoukama Kata Noi Beach. 

052

IMG_9125

Mielestäni ranta oli jotenkin ihanan pikkuinen ja soma. Aivan kuin miniversio Karonista ja Katasta! Sieltä ei löytynyt juuri mitään muuta hotellin, rannan ja veden lisäksi kuin pieni ravintolasta, josta sai kuitenkin suhteellisen edullisesti ihan kelpo annokset sapuskaa. 

071

216

191

137

Ranta siis on mielestäni käymisen arvoinen, mutta kyllä Kata ja Karon sen kuitenkin vertailussa pesee 6-0.   

Tänään saavuttiinkin jo viikoksi Koh Samuille päin pyörimään, sillä haluttiin tehdä vielä yksi pitempi reissu tähän loppuun, nyt kun Final Examit on ohi ja meillä on täällä ihan pelkkää lomaa vaan viimeiset kaksi viikkoa. Vika viikko halutaan viettää kokonaan täällä omilla kotikulmilla, sillä täälläkin on vielä niin paljon juttuja, joita halutaan ehtiä toteuttaa ennen lähtöämme. Huuh, tuntuu hullulta. Hyviä öitä sinne ja palaillaan taas myöhemmin asiaan tai asioihin. <3 

Ps. Mun blogi täytti huhtikuun aikana myöskin jo 3 vuotta! Määäh, halusin kirjoittaa jonkunmoisen "muistokirjoituksen" lukijoilleni näistä kolmesta vuodesta, mutta se nyt kaiken hulinan ja hälinän keskellä jäi sitten kokonaan. Kuitenkin pieni kiitos tänne loppuun kaikille mukana kulkeneille ja varsinkin niille, jotka ovat vuorovaikutuksella tuoneet tänne paljon lisää elämää, värikkyyttä ja iloa. Tää homma olisi ihan tyhjää ja tylsää, jos täällä ei pääsisi näin paljon höpöttelemään kaikkien mielenkiintoisten ihmisten kanssa, joilta saa paljon uusia näkökulmia, hyviä vinkkejä, vertaistukea ja välillä myös eripuria aikaiseksi. Kyllä, sekin on toisinaan ihan virkistävää, mutta niitä iloisia ajatuksia mielummin kehiin kuitenkin! :D

ISO KIITOS SIIS TEILLE tuhannesti näistä kolmesta vuodesta ja toivotaan, että täältä löytyy teille ja monille muillekin paljon kivoja juttuja jatkossakin. Tällä hetkellä fiilikset blogia ja sen tulevaisuutta kohtaan ovat ainakin todella hyvät ja kun multa löytyy nyt tuo siskokin tuolla Suomessa kesän ajan kämppistelemässä, ei varmasti kuvamateriaalinkaan nappailemisessa ole ongelmia! 

12 kommenttia:

  1. Vaikka mä oonkin tykännyt paljon thaimaapostauksista, niin silti odotan jotenkin innolla niitä "tavallisia" arkipostauksia kun oot kotona suomessa ja omassa keittiössä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä odotan kans vähän salaa innolla sitä omaa kotiarkea muutenkin, tai ainakin mun keittiöööööö!! Oon laitellut niin paljon resepti idiksiä ylös, kun on alkanut tehdä jotakin mieli, mitä täältä ei saa! :DD ja täältäkin tullut parit hyvät vinkit kokeiluun. :)

      Poista
  2. KOLME VUOTTA?! Whaat, en millään voi uskoa et siitä on niin kauan:-D oon nimittäin lukenut sun blogia iihan alkuajoista lähtien, paljon onnea blogisynttäreiden johdosta<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä vaan!! Mä ensin hihkaisin, että oho, kaksi vuotta jo täynnä, mutta sitten tajusin, että kolmehan niitä jo oli! Huiii.. Kohta oon joku 50 vuotias blogaaja... :'D Kiitos oikein oikein paljon <3 :)

      Poista
  3. Onpas kolme vuotta kulunut nopeasti, tuntuu kuin siitä olisi vain hetki kun aloin seurata blogiasi. Olen tykännyt todella paljon lukea kuulumisiasi, jatka samaa rataa :)
    -Pinja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä on!! Musta kans tuntuu, kuin siitä olis vasta joku vuos kun tänne päätin alkaa raapustella! Kiitos tuhannesti Pinja, ihana kuulla! :') <3

      Poista
  4. Luin monta kertaa ton 3 vuotta :o aika menee tosi nopsakkaa! Tuntuu että vasta perustit blogin :) oon myös lukenu alusta asti sun blogia (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Ihan uskomatonta! Sais mennä aika vähän hitaamminkin kyllä mun puolesta :D oii, kiva kuulla! Tulee jotenkin kotoisa olo, kun kuulee että porukkaa kulkenut tän "blogimatkan" alusta asti mukana! :D :)

      Poista
  5. Ihana blogi ja Essi, toivottavasti jatkoa seuraa mahd. pitkään. Sulta oon saanut paljon rohkeutta elämään<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kommentti... <3 Toivon myös, tietokone on vaan sanomassa itsensä irti, mutta uusi kone on ostoslistalla! :D

      Poista
  6. Mäkin pysähdyin kyllä ton kolmen vuoden kohdalle, että ei oo mahdollista!!! :-D Kaksi vuottahan siitä vasta on kulunut, Anni teki huhtikuun 2014 lopussa postauksen jossa kyseltiin sinulta ja ensin siinä oli vastaus että et ole perustanut blogia mutta myöhemmin sitä on muokattu, että perustitkin. Eli 2 vuotta tuli sinulla nyt täyteen vai? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haahaah! APUA! Siis vitsit, miten hitaalla aivot voikaan välillä käydä. Kaksi vuottahan sitä vasta onkin täynnä! :D Kiitos korjauksesta, en olisi edes kyseenalaistanut tätä hommaa! :D

      Poista