maanantai 23. toukokuuta 2016

Kurkistus Thaimaan viimeisimpiin

Viimeiset viikot Thaimaassa lensi ohi hetkessä, enkä mä oikein ehtinyt edes ajatella blogia kuin pari kertaa, kunnes päätin, että nyt vaan nautin viimeisistä hetkistä täysillä ja keskityn sitten taas höpisemään tänne enemmän, kun sitä aikaa on oikeasti vähän enemmän tätä varten. Musta tuntuu ihan hassulta palata selailemaan nyt Thaikkukuvia, kun se tuntuu jotenkin nyt niin kaukaiselta vaikka tavallaan siltä, kuin vieläkin siellä olisin. Vaikea selittää! :D

Multa jäi kuitenkin varastoon vielä meininkejä Bangkokin matkalta, Koh Samuin reissulta ja viimeiseltä viikolta ihan jo sieltä koti Kathustammekin! En keksinyt, miten sulauttaisin kaiken tämän yhteen ja monien eri postausten väsäileminen tuntuisi tässä vaiheessa jotenkin väärältä, kun uuttakin höpinää ja löpinää muodostuu kokoajan täältä Suomen kamaralta. Päätin siis tehdä viimehetkistä kuvapläjäyksen lyhyillä kuvateksteillä varusteltuna.

005

Bangkokista ehdinkin tehdä sen ensimmäisen osuuden, mutta tämä toinen osuus jäi kokonaan avaamatta blogin puolella.

039

051

Vieteltiin Saanan kanssa laittoman paljon aikaa meidän hotellin kattoterassin altaalla. Jotenkin oli niin ihana, kun oli pitkästä aikaa vähän hienompi hotelli ja puitteet.

092

106

Tehtiin kanaali-ajelu yhtenä iltana auringonlaskun aikaan, joka yllätti mut kyllä positiivisesti. Saatiin 1000b oma vene kuskilla päälle tunniksi ja kiemurreltiin niin paikallisten asutusten lähettyvillä kuin suurempien satamienkin luona. Tosi monipuolisesti pääsi siis kurkkimaan vähän toisenlaista Bangkokia ja tykkäsin kyllä kovasti!

222

243

Takaisin lähtöpisteessä oltiin vasta pimeän tullen, joka oli myös ihan mielenkiintoinen kokemus! Lisäksi tuona iltana oli jättimäinen täysikuu, jota en kuitenkaan saanut kameralle millään. On muuten pirun ärsyttävää yrittää ottaa kuusta tai tähdistä kuvaa. Vielä joku päivä mulla on semmonen järkälekamera, jolla saa kuvattua nekin pirulaiset!

248

Mielenrauhaa metsästämässä

291

Toiseksi viimeisenä iltana iskettiin ZOOM Skybariin, sillä pidettiin pieni miitti Bangkokissa opiskelevien suomalaisten vaihtarien kanssa!

302

337

Toi oli kyllä yksi koko reissun mageimmista paikoista ja tuolla pällistellessä oli kyllä jotenkin tosi epäuskoinen olo.

351

Vaihtaritytöt olivat aivan ihania, positiivisia ja höpöteltiin varmaan muutaman tunnin ajan kaikista omista kokemuksistamme. Oli hauskaa huomata, miten erilaiset vaihdot Thaimaan sisälläkin oikein voi olla. Onhan se ihan eri asia olla kaupunkikohteessa, kuin tuollaisessa "rantaloma"- kohteessa.

323

<3

389

Bangkokin lähtöpäivänä kokeiltiin Jennin kanssa ensimmäistä kertaa näitä kookosjäätelöitä. Mun mielestä tää maistui kyllä aivan vaniljajäätelöltä vain, mutta olihan se hyvää! :D

IMG_9422

Seuraavaksi lähdettiinkin Koh Samuille! 5h bussimatka taittui yllättävän mukavasti Saana kainalossa. <3

IMG_9425

Bussimatkan jälkeen siirryttiin vielä lautalle, joka vei meidät Samuille. Näkymät ilta arskassa eivät olleet hassummat.

IMG_9432

Samuin satamassa paikalliset toivottivat meidät tervetulleiksi.

IMG_9436

Aaah, perillä!

IMG_9439

IMG_9450

Heti ensimmäisenä päivänä iskettiin Chawengin pitkälle valkoiselle hiekkarannalle. <3

IMG_9465

Meillä oli suunnitelmissa vuokrata tuolta skootteri ja ajella ympäriinsä saarta, mutta jokaisella vuokraamolla oli vaatimuksena saada pantiksi passi (jonka pyytäminen Thaimaassa on muuten vieläpä laitonta, joten ei annettu omia passejamme), eikä edes passin kopio riittänyt. Menikin sitten vähän rannalla möhöilyksi koko reissu! :D

IMG_9517

IMG_9612

IMG_9544

IMG_9642

Kolmantena päivänä Koh Samuilla vieteltiin Crystal Bay - Silver Beachilla, joka oli myös ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen. Tuona päivänä oli niin kuuma, ettei edes merivesi meinannut meitä viilentää. Mutta koska meillä oli toiseksiviimeinen Thaimaaviikko jäljellä nautiskeltiin ihan täysillä vielä noista lämpimistä hetkistä!

IMG_9707

IMG_9717

Mitä olisikaan biitsi ilman rantahaukkua?

002

Viimeinen viikko pyöriskeltiin omilla kotikulmilla ja käytiin katsomassa rantojen lisäksi kuivunutta vesiputousta, Big Buddha patsasta ja käytiin vielä viimeisissä hieronnoissa ja muissa hoidoissa.

016

Laem Sing oli yksi rannoista, joka käytiin katsastamassa vikojen päivien aikana. Se oli aivan Kamala Beachin lähettyvillä, mutta mun mielestä puolet kivempi paikka kuin Kamala!

102

452

Oli hauska huomata, että vielä omilta kulmiltakin löytyi uusia kivoja rantoja, joiden ei tiennyt edes olevan olemassa. Viimeinen viikko ei siis suinkaan ollut vaan vanhojen paikkojen muistelua, vaan päästiin kokemaan vielä kaikkea uutta ja jännää roppa kaupalla!

515

Sadekauden alkaessa aallot rannoilla kasvoivat puolella ja me heittäydyttiin ihan pieniksi lapsiksi tuolla, kun juostiin aaltoihin ja meinattin välillä kirjaimellisesti hukkuakin, kun tuli niin suuria aaltoja, että lenneltiin monella voltilla ympäri ämpäri. Bikinitkin meinasi olla historiaa välillä, kun joutui oikein jättiaallon alle. Isot miehetkin vain kiljuivat ja lentelivät tuolla, mutta vitsit, että oli jännää ja hauskaa! :D

183

130

249

287

289

Ihan viimeisten päivien aikana päästiin vihdoinkin ottamaan parit kuvat läheltämme löytyvän golfkentän juurelta. Oltiin puhuttu monen monta kertaa, että sinne pitää joku päivä mennä kuvailemaan, mutta niin se aina jäi. Tää tais olla tokavika ilta, mutta tehtiinpä se mitä sovittiinkin! :D Kirjoittelen varmaan vielä joskus myöhemmin tarkempia tuntemuksia ja muisteloita näistä hetkistä ja kaikesta tähän liittyvästä, mutta nyt juoksen bussille, koska oon menossa katsomaan mun pieniä rakkauspakkauksia. Kummityttö ja toinen nappula siellä jo odottelevat, ihana fiilis! Huomenna kuvaan myöskin reseptijuttuja pitkästä pitkästä aikaa! Ollaan kuulolla. ;)

Kivaa uutta viikkoa kaikille. <3

19 kommenttia:

  1. Jos lähtisit thaikkuihin uudestaan lomailemaan mihin suuntaisit nyt kun olet monessa paikassa jo pyörähtänyt? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä varmaan oikeesti lentäisin ensin Phuketiin ja olisin Bangla roadin lähettyvillä muutaman päivän, ehkä jopa songkran festivalien aikaan ja sit lähtisin lautalla Phi phille pidennetyksi viikonlopuksi ja siitä phanganille fullmooneihin ja varmaan samalla niitä lähisaaria viekusta, vaikka Koh Taolle muutamaksi päiväksi ja sitte varmaan joku pari viikkoa oliskin jo hujahtanut ja olis aika palata kotsaan! :D Tän saatan ihan hyvin toteuttaakin jonkun/joidenkin frendien kanssa tulevaisuudessa! :)

      Poista
  2. Taaskaan ei oikein meinaa riittää sanat kuvailemaan näitä sun kuvias! Noi maisemat, toi ihanan värinen vesi (niin meressä kun altaassakin), sun kauneus...Huhhuh miten upeita kuvia jälleen kerran ♥

    Mukavaa alkanutta viikkoa myös sulle!

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Ihana Erika! Kiitos hirmu paljon. :') Noissa maisemissa on kyllä melko vaikea saada epäonnistuneita kuvia, kun kaikki on vaan niin nättiä ympärillä! :D

      Poista
  3. Olisi hauska saada sellainen koontipostaus vaihdon fiiliksistä. Tai kun välillä olet puhunut, että löytyi siellä sellainen sisäinen rauha. Tai siis mitä koet oppineesi itsestäsi vaihdon aikana ja miten luulet/olet huomannut sen muuttaneen sinua :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti teen pientä koostetta, varmaan huomaa selkeämmin vielä ajan kanssa juttuja, joita on oppinut reissusta tai millaisia muutoksia on tapahtunut itsessään tämän myötä. :) Pari viikkoa lomaa tässä tutkailla nyt fiiliksiä ja itseään täältä Suomi perspektiivistä! :D

      Poista
  4. Ootko saanu paljon kommenttia tuosta sun ihanasta rusketuksesta täällä kotisuomessa? Onko tulevaksi kesäksi tulut jo paljon suunnitelmia (millaisia?) vai onko kalenteri töitä lukuunottamatta täysin tyhjä? :)
    Toivottavasti tuleva resepti on jotain ihanan raikasta, sillä sellaista kaipailisin tällähetkellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaah, onhan sitä porukat huomautellut, mut multa on viikossa kadonnut jo puolet tuosta väristä ja eiköhän sitä oo kohta aika kaivaa taas itseruskettavatkin kaapin pohjalta! :'D On melkoisen raikas resepti kyseessä, mutta ehdin vasta huomenna kirjoitella sen kasaan! ;) :D Riippuu ihan miten töistä saa vapaita, mutta tahtoisin käydä ainakin jollakin juhannusfestareilla, weekend-festivaleilla (mielellään parilla muullakin vielä! :D) ja Saksassa porukoiden luona. :)

      Poista
  5. Olen jo pitkään lueskellu sinun blogia ja nyt on kyllä pakko sanoa, että tätä on ihana lukea! Joka kerta tulee semmonen olo että jokanen teksti on kirjotettu sydämellä ja siksi että haluat kirjottaa, eikä vain siksi, että olis ns. pakko saaha jotaki tekstiä aikaseksi. Vaikka en sinua ollenkaan tunne, niin jotenki vain sinun aitous ja sydämellisyys paistaa jokaisesta tekstistä läpi<3 Ihanaa kesää sulle Essi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt osuit kyllä naulan kantaan, koska jos mulla on semmoinen fiilis, ettei kirjoittaminen nyt oikein luonnistu ja ajatus tökkii, niin jätän yleensä sitten kokonaan kirjoittamatta. Eli tekstit muodostuu kyllä monesti juurikin silloin, kun on palava halu kirjoittaa jostakin! :D Kiitos valtavasti ja ihanat kesät sinn myös! <3

      Poista
  6. Aiotko tehdä sitä postausta Thaimaan "varjopuolista", josta mainitsit aiemmin :) mulla on jäänyt sun vaihdosta sellainen kuva että Thaimaa on oikea paratiisi, vaikka tiedän ettei se ole pelkästään sitä :D :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkinmoisen koontipostauksen voisin varmastikin kirjoittaa jossakin vaiheessa, kun on aikaa muistella kaikenlaista ja kasata noita varjopuoliakin siihen samalla. :)

      Poista
  7. Sulla on kyllä kadehdittavan ihana asenne elämässä ja luonne! <3 oot ihana kun jaat meille lukijoille tota hyvää fiilistäs näillä ihanilla postauksilla :) mun yks lemppari blogi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana kommentti! Kiitos kiitos kiitos. :) <3 Jee, kiva kun on noin hyvät fibat tästä jäänyt, ilo postata tuollaisille lukijoille! :D :)

      Poista
  8. Jösses että Saanalla on upee rusketus!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä vaan! Oltiin aika kadeja kyllä reissussa, mutta oma iho ei taipuisi vastaavaan, vaikka makaisi auringossa vuoden! :D

      Poista
  9. Hei! Ootko muuten tehnyt sellasen postauksen jossa kerrot koko reissusta? Sellanen ois kiva jossa kerrot missä oikeesti kannattaa käydä jos menee just esimerkiksi pariks viikoks! Ja että millasella budjetilla pärjää missäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo tehnyt koostetta, mut saanalta löytyi tosi hyvä ootas kun kaivan linkin! :)

      Poista
    2. Mun puhelimen näyttö on rikki, niin en saa liitettyä, mutta googlaamalla "Saana Heija Jos lomailisin Phuketissa kaksi viikkoa" haulla löytyy! :D vastaisin itse siis samoin! :)

      Poista