sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kesäkurpitsapizzat

Heheei! Mikäs se täältä tänään löytyykään? No resepti! Tätä mä en kyllä arvannut Thaimaahan muuttaessani, että miten hirmuinen ikävä mulla tulisi omaa keittiötä ja omia kokkailu kokeiluja. Noh, tässä sitä ollaan, tippa linssissä keittokauha ja lasta kourassa! Lähes joka päivä on täytynyt vääntää pizzamunakaskin kaikilla täytteillä, ihan vaan siksi, että mä voin!

Uudet kokeilut kutkuttivat mua jatkuvasti ja nyt pääsen vihdoinkin toteuttelemaan niitä. Tämän reseptin bongasin Nooran blogista (täältä) ja mä vaan kuolasin litran tietsikan näytölle ja vannoin, että näitä valmistan heti samalla viikolla kun Suomeen laskeudun. Näin tein ja tässä mun versio näistä herkkupaloista!

Tarvikkeet

168

191
 
2 Kesäkurpitsaa
Tomaattipyrettä
Mozzarellaa
2 Tomaattia
Mustapippuria, yrttisuolaa, pizzamaustetta, chiliä 

Pestoon: 

½ dl Parmesan juustoa tai vastaavaa
½ dl Pinjansiemeniä
2 Valkosipulinkynttä
1 dl Oliiviöljyä
Mustapippuria
Yrttisuolaa

170

Valikoi suuret kesäkurpitsat, jotta niiden päälle mahtuu mahdollisimman paljon täytteitä. Viipaloi levyiksi.

173

Levitä päälle tomaattipyrettä ja ripottele suolaa. Käytä leivinpaperia... itselläni oli päässyt loppumaan ja ajattelin, että eipä tuolla niin väliä. Oli sillä.

182

Pilko mozzarella ja tomaatit pieniksi lohkoiksi.

Pesto

178

Valmista tässä välissä pestokastike, tai käytä valmista purkista. Itse halusin nyt välttämättä ihan tuoreena tämän, joten tehtävähän se sitten oli!

Heitä astiaan puntti basilikaa, valkosipulinkynnet pinjansiemeniä, parmesan juustoa ja kaada sekaan desi oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla ja yrttisuolalla.

189

Pyöräytä tasaiseksi mössöksi tehosekoittimella

194

Ja lusikoi nykäre pestoa mozzarellan päälle kesäkurpitsapizzoille.

197

199

Kun kerrokset ovat valmiina, laita uuniin 225 asteeseen noin 15-20 minuutiksi ja pizzat ovat valmiita!

210

Niin yksinkertainen, mehevä ja helppo resepti! Oon ikuisesti kiitollinen tästä Nooralle, koska nää maistuivat aivan taivaallisilta. Heitin vielä päälle kaikkia suosikkiherkkujani, joten eihän nää olis millään voinut edes epäonnistua!

214

Näitä voi kuitenkin valmistaa hyvin monilla erilaisilla täytevariaatioilla ja aionkin kokeilla vielä monia eri täytevaihtareita tulevaisuudessa!

Herkullisia hetkiä vaikkapa juhliin alkupalaksi, välipalaksi tai ihan vaan arjen iloksi! Enjoy. :)

11 kommenttia:

  1. Nam! Nuo vaikuttavat huippuherkullisilta ja helpoilta :) Laitan ehdottomasti reseptin talteen, kiitos ideasta ♥

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää oli kyllä tosi nopee setti, että voi vääntää melkein mihin vaan väliin päivästä ja sopii aika monelle aterialle! :) Eipä mitään, nappaa talteen ja rakastu! ;D

      Poista
  2. Oi mikä herkku! <3 menee varmasti kokeiluun.
    Kuule, olisiko sulla jotain vinkkejä, mitä kannattaa ottaa piknikille mukaan? :) Ei mielellään mitään alkoholia sisältävää, sillä niihin mulla ei ikä vielä riitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla lähtis picnikille mukaan tuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia, pensasmustikoita), hedelmiä (nektariinei, vesimelonii, mandariinei, omppulohkoi yms) eväsleipiä, jossa kaikkii herkkutäytteitä ja salaattii ja jotai juotavaa, mis on pilli tai korkki nii on helppo juoda! :D

      Poista
  3. Siis nää on niiin hyviä! Olen itsekkin näitä paljon tehnyt ja vähän unohtanutkin, kunnes nyt tuli taas Nooran blogissa vastaan ja aloin tekemään uudelleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ollut koskaan ennen kokeillut, niin tää oli kyllä totaalisesti rakkautta ensisilmäyksellä! :D :)

      Poista
  4. Tänään kokeilin ja maistu kyllä paremmin kun hyvin :)

    VastaaPoista
  5. Nams! Kiitti taas loistavasta ohjeesta :)

    Erika

    VastaaPoista
  6. Hahah, eikä! Mulla on mennyt tää postaus ihan ohitse, mutta sullahan on kunnon panostus pizzat ollut tekeillään ton peston kanssa! Pitääpä tehdä näitä taas lähiaikoina, kun nyt mulla alkoi kuola valumaan! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, olin nii kuola poskel Thaimaassa ku luin sen sun postun näistä! :D Joo, mun oli tehnyt niin pitkään mieli kunnon pestoa, et oli pakko soveltaa se näiden kaa hehee. :DD

      Poista