sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Helpompi palata

Heheeh, heti alkuun pieni tunnustus. Mun blogi ei siis suinkaan ole täyttänyt vielä kolmea vuotta, vaan kaksi vuottahan sitä vasta on täynnä tätä taipaletta! Joku tarkka sieltä bongasikin ja kun asiaa aloin tarkemmin miettimään, niin juupatijuu, kaksi vuotiaita tämän kanssa ollaan, eikä kolme! Muistelin vain, että 2014-2016 vuodet tullut blogattua, mutta tätä vuotta 2016 taitaa sitten olla ihan kivasti vielä jäljellä. :'D

Kivat sunnuntait, äitienpäivät ja illat sinne tasapuolisesti itse kullekin säädylle. Täällä eletään jännittäviä hetkiä, sillä huomenna kääntyy kalenterista viimeinen viikko Thaimaassa käyntiin. MÄ EN VOI USKOA, mutta voin, mutta en, mutta pakko. Koska se tosiasia vain on hyväksyttävä, että tämä aikakausi elämässäni on nyt päättymässä, oon tsempannut itseäni henkisesti etukäteen kotiinpaluuta varten. Oon koittanut miettiä paljon niitä asioita, mitkä Suomessa ovat erityisen hyvin.

480

Kavereilta ja perheenjäseniltä on alkanut tulla lähiaikoina paljon paljon viestejä, joissa he kertovat kaipailevansa mua jo kovasti takaisin ja samalla on vaihdettu myös viimeisimpiä kuulumisia kotoa. Ikävä kasvaa kasvamistaan ja tällä hetkellä en maltakaan odottaa, että pääsen halirutistelemaan kaikkia mun rakkaita kotona! Sonja lupasi tulla mua vieläpä kentälle vastaan hakemaan, joten itkuhan tässä meinaa jo tulla ajatuksestakin. :') <3

653

Moni ei voi varmaan arvatakaan, miten jäätäviä ruokahimotuksia ulkomailla asuessa saattaa muodostua. Yllättävän paljon oon löytänyt ruokia, joita täältä on lähes mahdotonta löytää tai sitten niiden valmistaminen tulisi vain ihan laittoman kalliiksi. Apetinan fetakuutiot aurinkokuivatuillatomaateilla jokirapusalaatin sekaan heitettynä, aaamen! (Fetajuusto on täällä ihan kiven alla ja jos sitä löytyykin, on se ihan ylihinnoiteltua) No entä sitten paahdetut ruisleivät emmentalilla, suomalaisella kurkulla ja metukalla!

562

Puhdas ja raikas hanavesi. PISTE. Muuta ei tarvitse sanoa, mutta sanonpa silti. Ihan ensimmäisenä kotiin saavuttuani mä aion painaa pääni hanan alle ja juoda litran jääkylmää hanavettä. Suomivesi maistuu vaan parhaalta, piste.

546

Toimiva netti. föglöpöglöglöö. Mun ja Saanan netti toimi jo suhteellisen huonosti, ainakin blogin ylläpidon suhteen, mutta tänne Suskille ja Jennille muutettuamme tästä hommasta on tehty lähes mahdotonta. Oonkin siis tämän loppuajan luultavasti aika surkea bloggaaja, mutta parhaani teen! Osittain tämä kuitenkin myös johtuu tästä mun tietokoneesta, joka on päättänyt hankaloittaa hommia entisestään. Kuinkahan usein mä vääntelisin postauksia, jos tää tietokone ei sammuisi kertaakaan kesken kaiken tai kieltäytyisi lataamasta kuvia flickriin? Saattaisin olla yliaktiivinen täällä, joten ehkä ihan hyvä näin. :D

537

Raikas ilma. Niin ihanaa kuin tämä lämpö ja kuumuus onkin, odotan kuitenkin innolla pääseväni nuuskimaan raikasta ja viileää ilmaa aamulenkillä, jossa ei haise mätääntynyt kakka, joka täällä valitettavasti suhteellisen usein haisee kaduilla kulkiessa.

668

Uusi sali. Aloitetaan Annin kanssa Elixialla yhdessä, kun palaan ja oon tästä jotenkin todella todella innoissani! Fox Center on palvellut mua superhyvin ja se onkin edelleen mielestäni ihan paras sali. Jos saisin sen vaan mukaani Helsinkiin, jatkaisin ilomielin siellä, mutta nyt mun oli saatava sali lähempää kotiakin, jotta siellä tulisi käytyä välillä vaikka niiden kiireisempienkin viikkojen aikan.

570

Täällä alkoi sadekausi. Suunnilleen heti thaimaalaisen uudenvuoden jälkeen täällä alkoi sadekausi, joka ei arjessa ole näkynyt oikein sen kummallisemmin kuin, että viikko viikolta täällä on vain enemmän ja enemmän pilviverhoa taivaalla peittämässä aurinkoa. Lisäksi ilma on todella kuumaa ja kosteaa, joka saa aika hikiset oltavat päälle välittömästi ilmastoidusta huoneesta ulos astuessa. Sadekauden alkaminen auttaa hieman ajatusta lähdöstä, kun joka päivä ei olekaan aivan upea auringonpaiste on ajatus kotiin palaamisesta helpompi. Suomessa alkaneet kevät ja kesäsäät toki sitten taas houkuttelevat luokseen entisestään!

612

Grillisafka ja lätkän MM! Kamut hei, grillit kuumiksi mua varten, pakko päästä herkuttelemaan kunnon Suomi-grillisafkalla ja kisakatsomo samalla pystyyn.

499

Uusi kämppis. Anni on nyt siis muuttanut mun luo asumaan kesän ajaksi ja odotan innolla ja osittain myös kauhulla yhteistä eloamme, viimeisin kämppiskokemuksemme kun ei ollut aina kaikkein ruusuisinta, mutta nyt ollaan molemmat vanhempia ja viisaampia ja kenties myös joustavempia? :'D Molemmilla on myös todella paljon omia menoja, töitä ja paljon ohjelmaa kodin ulkopuolella, joten kotona ei varmaankaan tule vieteltyä kovinkaan paljon aikaa kesällä!

Matkalaukun mallailua ja tajuaminen, että mä ehkä jopa saan mun kaikki tavarat pakattua täältä mukanani Suomeen! Jeehaa!

418

OMA KEITTIÖ. Ihan valtava ikävä mun omia kokkailuja, uusia reseptikokeiluja ja jopa suomalaista ruokakauppaa! Lupaan, että kesällä tulee paljon paljon uusia reseptejä, sillä mulla on jo puhelimen muistioon lisätty ylös valmiiksi kaikkia uusia juttuja, joita tahdon kokeilla. + Ystäväiset, valmistautukaa moniin moniin illalliskutsuihin, koska kivat uudet reseptit on vielä kivempia jaettuna teidän kanssanne.

Rahojen hupeneminen täällä on toisaalta ollut ihan ookoo homma näin loppua kohden, sillä ei ole ollut enää varaa tehdä ihan mitä vaan, koska vaan ja missä vaan, joten alkaa kaipailla pikkuhiljaa päästä kotiin vähän tienaamaankin välissä.

650

Paras uusi tuulahdus on, että mulle on alkanut muodostua pikkuhiljaa ajatus, että tästä kaikki kiva vasta onkin alkamassa! Vaikka thaikkuaika päättyykin, niin paljon kaikkea muuta siistiä ja jännää voi alkaa, kesä on vieläpä superotollista aikaa kaikelle uudelle kivalle ja jännittävälle. :)

Nyt siirryn tästä tyttöjen kanssa pelailemaan Uunoa, jota meidän on ollut tarkoitus pelata jo kaikki nämä neljä kuukautta, mutta vasta nyt saatiin avattua sekä Uunopakka, että normi pelikorttipakka. Hehee, parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja viimeisen viikkomme illat koostuukin varmaankin semiusein korttipeleistä! Öitä ja kuulostellaan vielä toivottavasti ennen kotiin paluutani! <3 

28 kommenttia:

  1. Oot upea niin sisältä kuin ulkoa, Essi! :) utelen, että miksi Anni asuu sun kanssa kesän eikä V:n?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, kiitos ihana! :)<3 Anni asuu mun kanssa Helsingissä, koska sai kesätöitä Helsingistä ja he laittoivat Vaasan asunnon vuokralle kesän ajaksi. :)

      Poista
  2. Tuo mätääntynyt kakka oli kyllä erottäin kuvaileva ilmaus :D Jään kaipaamaan sun matkapostauksia, mutta reseptipostauksien runsaus korvaa tilannetta vähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaah no nimenomaan! En keksinyt että kumpi sana kuvailisi paremmin, niin yhdistin sitten molemmat. :'D Ihana kuulla, että oot tykännyt näistä reissupostauksista! :) Jeep, kokkikolmonen odottaa täällä innolla keittiötään! ;)

      Poista
  3. Ihana postaus <3 Näytät kyllä ihan törkeen upeelta!

    VastaaPoista
  4. Vautsi mitä kuvia taas! Ihanat maisemat ja niin kuuma mimmi että huh ;D Voin vaan kuvitella, että aika haikeat fiilikset on palata sieltä takaisin, mutta on se paluukin varmasti ihana juttu. Niin monta positiivista asiaa tässäkin oli siitä jo lueteltuna ja takuulla on vielä asioita, jotka huomaa vasta kun on taas täällä :) Ja todentotta palaat hyvään aikaan lätkähumun ja alkavan kesän keskelle!

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaah kiitos vain kovasti! :) joo, tulee kyllä varmasti tosi siistiä myös palata Suomeen, mutta kyllä tässä meinaa kokoajan itku tulla! :D :( jeep, Suomen kesä ja lätkä on parasta!

      Poista
  5. Vitsi mulla onkin ollut jo ikävä sun reseptejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee kiva kuulla! Niitä tiedossa kesällä paljon! :P

      Poista
  6. Pian nähdään! <3 ja täälläkin on jo ihan kesä menossa, aurinko paistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äää hui hui hui <3 jännittää :D mut ihanaa myös. :)

      Poista
  7. Sulla on kyllä sairaan hyvä asenne! :) Pitäis itsekin muistaa useemmin miettiä niitä positiivisia juttuja omasta arjesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää on kyl auttanut tosi paljon, kun on pyöritellyt näitä kaikkia kivoja Suomijuttuja nyt päässä! :) huomenna viimeinen päivä täällä.., huii!

      Poista
  8. Oi vitsi mitä ihania reissupostauksia täällä on, tekee niin mieli ulkomaille noita katsellessa! :D missä koossa oot muuten ostanut ne sun valkoset biksut kultasilla yksityiskohdilla? täällä just pähkäilemässä uutta biksuvalikoimaa kesälle ja mietin onkohan ne millasta kokoa :D

    Mukavaa viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne tais olla 36 kokoa, piti heittää ne pois justiinsa niin en pysty enää tarkistamaan! :D Kannattaa käydä sovittamassa, h&m myydään tälläkin hetkellä samantapaisia! :) kiitos samoin sinne ihanat viikonloput! <3

      Poista
  9. Monesko päivä tuut takas tänne kylmään :( huomennakin pitäis sataa :( ihan pepusta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiistaina! Toivon tosiaan, että ehtii vähän säät taas lämmetä ennenku tullaan takasin! :D

      Poista
  10. Mäkin palasin just kuukauden matkalta kotiin ja aluks ajatus hirvitti, mut nyt kun kotona oloon on taas tottunut niin on se kivaakin :) kiva mennä kauppaan ja ostaa just niitä suomalaisia ruokia mitä on kaivannut, käydä tutulla salilla ja vaan hengata yksin kotona ilman et tuntuu et ns "hukkaa aikaa". Ainakin mulla monesti ulkomailla fiilis et pitäs joka hetki olla menosa ja tekemässä ettei aika mene hukkaan. Te ootte toki ollu siellä pidempään niin varmaan eri juttu :D mut ehkä tiiät fiiliksen muilta reissuilta. Haluisin kommentoida sun blogiin enemmän mutta aina se jotenkin jää tekemättä, sun tekstit on niin mukavia ja rentoja ja kuvat ihanan aitoja :) Tsemiä kotimatkalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tällä hetkellä ihan huippufiilis! Ystäviä, perhettä ja Annia oli niin kova ikävä, että tää kaikkien näkeminen päivittäin tekee mut nyt niin onnelliseksi <3 Siis musta tossa vaihdossa oli just paras se, että ei ollut sitä oloa, että pitäis olla kokoajan juoksemassa johonkin, vaan siitä meidän kämpistä tuli sellainen koti, missä pystyi vietellä parikin päivää vaikka tekemättä yhtään mitään. Parin viikon lomamatkoilla on juurikin tuo "kiire elää" olo ja sit on pakko kiertää kaikki rannat ja nähtävyydet joka päivälle :D Aivan ihana, kun tulit nyt laittamaan samanlaisista kokemuksista kommenttia! Musta on just kivointa lueskella teidänkin omia juttuja, eikä aina vaan itse hölistä itsestään :D Kiitos tuhannesti <3

      Poista
  11. Pakko kysyä että onksulla silikonit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oleee :D Erikoishyvät kolmiobikinit Thaimaasta vain ;)

      Poista
  12. Hei Essi! Blogiasi on ollut hienoa seurata, tulee oma vaihtoaika vuosia sitten elävänä mieleen.

    Olin itsekin Aasiassa vaihdossa, silloin se ei vielä ollut kovin yleistä. Sukulaisten mielestä olin päästäni vialla. Kotiin palaaminen on ihmeellinen kokemus ja herättää varmasti paljon tunteita. Oma huonekaverini lähti ennen minua, itkin koko päivän, enkä osannut enää nauttia viimeisistä viikoista ilman häntä. Tiedostin vahvasti, että tein kaikkea "viimeisen kerran". Lentokoneessa pois kohdemaasta itkin itseni uneen, kuten myös seuraavana iltana yksin nukkumaan käydessä. Oli vaikea hyväksyä, että se aika elämästä oli ohi, eikä sitä saisi samanlaisena takaisin enää koskaan, en välttämättä palaisi ko. maahan enää koskaan, tai näkisi ihmisiä, joiden kanssa olin elänyt jokapäiväistä arkea niin tiiviisti. Kotiin paluu oli tietysti ihanaa, mutta samalla sydämeen jäi vaihdon kokoinen reikä.

    Päälimmäisenä on kuitenkin yhä valtava kiitollisuus - sain kokea ja nähdä niin paljon! Jälkeenpäin on ollut hienoa ymmärtää, miten tuo päätös lähteä vaihtoon nimenomaan Aasiaan ja siellä kokemani asiat ovat vaikuttaneet elämääni; työuraan, kouluttautumiseen, elämänarvoihin, ihmissuhteisiin. En olisi tässä ilman tuota kokemusta! Toivotan sinulle turvallista kotimatkaa ja kaikkea hyvää jatkossa, toivottavasti vaihdosta jää sinulle yhtä vahva ja positiivinen kokemus kuin itselleni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos valtavasti tästä kommentista. Mulle tuli jotenkin älyttömän hyvä mieli tästä. Varmasti ollut ihan eri asia lähteä vaihtoon Aasiaan joskus aikaisemmin, kun noin pitkälle vaihtoon lähteminen ei ole ollut vielä ihan näin yleistä. Tuo mua juurikin harmittaa, että sitä samaa ei tule enää olemaan ikinä, vaikka sinne samoille paikoille palaisikin joskus myöhemmin, niin se mitä nyt koin, ei tule koskaan takaisin. Onneksi nää hetket on jättänyt muhun jälkensä jo nyt ja huomaan ajattelevani todella monesta asiasta hyvin eri tavalla jo nyt, mutta varmasti vielä todellinen merkitys selviää vasta myöhemmin. Tosi ihana kuulla, että vaihto on vaikuttanut noin monipuolisesti sun elämän kulkuun. :)

      Poista
  13. Ihana se video missä sun ystävät yllätti sut :) alkoi itseäkin hymyilyttämään kun näytit niin onnelliselta. Ihania ystäviä sulla ja ihana oot itsekin!

    Mietin, että miksihän Anni ei oikein postaile tai julkaise kommentteja nykyään? :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin onn! Katson sen kokoajan uudestaan ja muistan elävästi tuon hetken uudelleen! Naurattaa! :D Annilla on nyt semmosta kiirettä kokoajan joka suuntaan, että ei se ehtinyt tässä aamulla kun kahvit juomaan mun kanssa ja ravasi jo salille ja nyt on parhaillaan töissä. Ehdinköhän mäkään nähdä sitä koko kesänä! :D

      Poista