torstai 16. heinäkuuta 2015

Matka jatkuu

Elikäs kysymyksiä on nyt sadellut parisuhteeni päättymiseen liittyen sen verran tiheään tahtiin valtaisat määrät, että mun on varmaan aika avata hieman tarkemmin täälläkin tämänhetkistä elämäntilannettani. En halunnut vastailla teidän moniin kommentteihin, tai edes suurinta osaa niistä julkaista, sillä halusin kertoa teille tänne vähän tarkemmin asioista vasta sitten, kun se tuntuisi itsestäni mahdollisimman luontevalta. Tällä hetkellä oloni on sellainen, että olen valmis hieman jakamaan ajatuksiani viimeaikojen kuulumisistani tarkemmin.

1263


Paluu maan pinnalle - postauksestani saattoikin päätellä jo kesän alussa, että elämässäni käydään läpi muutosten aikaa. Pitkän parisuhteen päättyminen on luonnollisestikin hyvin maailmaa mullistava ja asioihin vaikuttava asia, joten mun on pitänyt käydä läpi kaikenlaisia ajatuksia ja tunteita. En valehtele, ettenkö olisi alkuun ollut totaalisessa shokissa ja ehkä hieman hukassa. Päällimmäisenä mielessä pyöri kysymys: Mitä mä teen nyt? Niin paljon asioita piti alkaa järjestellä kokonaan uudelleen, niin paljon erilaisia tunteita piti käsitellä pään sisällä ja ystävien ja läheisten avulla asetella paikalleen.

Tällä hetkellä ajatukseni ovat kuitenkin järjestyksessä ja fiilis tulevaa kohtaan positiivinen ja odottavainen. Nyt tiedän, että se kaikki mitä mä teen nyt, voi viedä mua vain eteenpäin omassa elämässäni ja tuoda siihen paljon uutta iloa ja uusia asioita.

1421

Ymmärrätte varmaan, etten voi alkaa sen tarkemmin kuvailla näitä tilanteita ja keskusteluja, joita ollaan käyty aiheen tiimoilta läpi suhteeseemme liittyen, mutta välimme ovat tällä hetkellä hyvät.

Eroon ei aina löydy yhtä tarkalleen määriteltyä ja selkeää syytä ja meilläkin tähän ratkaisuun päädyttiin monen asian summana. Meiltä löytyy hyvin erilaiset elämäntilanteet ja tavoitteet ja koettiin, että oli aika lähteä talsimaan niitä omia teitä ja tavoitteita kohti. Uskon, että tullaan olemaan kaikesta huolimatta jatkossakin Jaakon kanssa ystäviä, sillä kahdeksan vuoden parisuhteen aikana ehtii olla paljon kaikenlaista muutakin kumppanuutta, kuin vain parisuhteeseen liittyviä tunteita ja asioita.

1218


Uskon, että kaikelle on tarkoituksensa ja odotankin innolla, mitä elämä tuo jatkossa tullessaan. Kun yksi tarina päättyy, ei se tarkoita sitä, että kaikki on menetetty, vaan opin ihan valtavasti elämästä näiden vuosien aikana ja olen kokenut paljon sellaista, mitä en olisi koskaan voinut uskoakaan kokevani. En suinkaan siis ajattele, että taakse jääneet vuodet ovat menetettyä aikaa, vaan se kaikki on tehnyt musta mut ja opettaa mua jatkossa elämässäni varmasti paljon.

1424

Nyt kuitenkin on aika alkaa uuden matkan ja kaikenlaista muutoksen tuntua ja tuoksua onkin ollut lähiaikoina ilmassa ja jaan täälläkin varmasti sitten uusia käänteitä, kunhan tässä alkaa kunnolla tapahtua! :)

1265

Toivon, että tämä postaus avasi hieman tilannettani ja että tähän liittyen ei tarvitsisi heitellä enää erityisemmin kysymyksiä kommenttiboksin puolelle, sillä nämä asiat ovat kuitenkin sen verran yksityisiä, etten voi mennä kirjoittelemaan tänne julkisesti kaikkea auki ja varsinkaan vastailemaan myös toisen osapuolen puolesta näihin yksityisiin kysymyksiin. Täytyy mainita, että teiltä on kuitenkin tullut sen verran tukevia, ystävällisiä ja ymmärtäväisiä kommentteja jo aikaisemmin, että luottoni teihin on vahva. <3 :)

1214

Matka jatkuu hyvillä mielin eteenpäin ja tulevaisuus näyttää, mitä sillä on suunnitteilla meikäläisenkin pään menoksi. Hieman toki olen tässä itsekin järjestellyt asioitani, enkä vain luottanut kohtalon käsiin! ;D

Postauksen kuvituksena tekotaiteelliset biitsikuvat Pargan Lichnosista. Rannalla ei ollut kuin muutamia ihmisiä ja fiilis oli kaikinpuolin rento ja onnellinen. 

68 kommenttia:

 1. Musta tuntu niin pahalta teidän ero vaikken tunne sua yhtään. Ja kun erehdyin kattoon vanhoja kuvia teistä, wäyyy..Voimia sulle Essi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua ihanaa, kun noin kanssatunteita koet, vaikka ei tunnetakaan. <3 Nyt suunta eteenpäin ja muistot säilyy muistoina ikuisesti! :)

   Poista
 2. aivan ihania kuvia! <3 oli mukavaa lukea tälläistä vähän pidempää omista fiiliksistä avautumista! toivon (ja itseasiassa uskonkin kyllä) että kukaan ei tuu kommentoimaan sulle mitään negiksiä, koska on harvinaista että nykyään enää uskalletaan avata itseään netissä, kun tietää millaista palautetta sieltä saattaa tulla.
  Toivon kaikkea ihanaa jatkoosi ja ihailen kovasti sitä, että pysytte vielä kavereina!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Vilma, kiitos. <3 Toivon tosiaan, että ihmiset ymmärtäisivät, että jokin yksityisyyden raja meillä blogaajillakin on ja emme ole ihan jokaista asiaamme velvollisia kertomaan julkisesti kaikille. :(

   Poista
 3. Harmi kuulla erostanne :( Mutta niinkuin sanoit, kun yksi ovi takana sulkeutuu, toinen edessä avautuu :) Joskus vaan elämä kuljettaa yhteisen polun erilleen, kun tavoitteet ja elämäntilanteet muuttuvat erilaiseksi kuin toisella.. Hienoa jos kuitenkin pystytte jatkamaan väleissä, erosta huolimatta! Kaikkea hyvää sinne ja tsemppiä uusiin tuuliin ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Hyvä juurikin, että tuli tässä vaihteessa vastaan tämä tilanne, kun on vielä kaikki ovet avoinna maailmassa! :) Kiitos Tuuli! <3

   Poista
 4. Ihanaa kun viitsit avata näinkin vaikeaa asiaa blogissasi ja valoittaa meitä lukijoita! Aiemmin taisinkin kommentoida “Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end." Kuten sanoit elämä jatkuu ja menneet vuodet tekee ihmisestä sen persoonan joka nyt on! Kaikella on tarkoituksensa ja näin nuorena koko elämä on vielä edessä! <3 ainoa neuvo mitä Annan pitkästä suhteesta itsekkin lähteneenä, että ole yksin vähän aikaa jos tilanne sen sallii. Tutustuu siihen omaan persoonaan rauhassa ja antaa tilaa olla iha mitä itse haluaa, ennenkuin rakentaa taas jonkun kanssa oman me. Jokainen kuitenkin ihmettelee elämää omalla tyylillään! Kaikkea hyvää sulle Essi, olet upea persoona <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo aikaisempi kommenttisikin oli aivan ihana ja tämä myös! Kiitos sinulle. <3 Juu, ei tässä nyt hätiköidä yhtään mihinkään suuntaan vaan annetaan elämän rauhassa viedä oikeaan suuntaan omalla painollaan! :)

   Poista
 5. Arvostan todella todella paljon, että avaat meille tätä asiaa, vaikka sinun ei todellakaan tarvitsisi! <3 Itse saan enemmän juuri sellaisista blogeista irti, joissa kerrotaan myös niitä vähän ikävämpiäkin asioita, eikä aina vaan niiden asioiden positiivisia puolia tai pelkkiä pintaraapaisuja elämästä! Hienoa, että suhtaudut hyvillä ja odottavaisin mielin tulevaan, positiivinen asenne kantaa varmasti pitkälle. Onneksi sinulla vaikuttaa olevan upea perhe, loistavat ystävät ja terve itsetunto tukenasi - niillä pääset jo pitkälle :)

  Itseäni jäi vielä vaivaamaan se, että päädyittekö siis eroon vähän samoista syistä kuin miksi silloin aikoinaan olitte erillänne? Kuolivatko romanttiset tunteet? Tietysti kiinnostaa myös tuliko ero puheeksi sinun vai Jaakon suusta, täysin yllätyksenä jommalle kummalle vai olitteko keskustelleet asiasta jo pidempään yhdessä.. Mutta ymmärrän mikäli et asiaa halua enempää avata!

  Toivon sulle kaikkea hyvää ja iloista loppukesää :) Oot upea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on tuntunut nimenomaan jopa terapeuttiselta raottaa tänne aina välillä niitä elämän ikävempiäkin puolia, sillä elämä ei ole täydellistä. Jotenkin lähtee paineet, kun voi sanoa ääneen, että kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaan elämässä. En lähde puimaan eron eri vaiheita ja syitä tämän enempää täällä, koska en halua osoitella syyttävällä sormella mihinkään suuntaan tai kertoa täällä asioita, jotka eivät liity pelkästään omaan elämääni. Nyt asiat ovat käsitelty meidän välillä ja niiden julkinen käsittely ja avaaminen voisi tuoda turhia ikävyyksiä. Kiitos sulle ihanista sanoistasi. <3

   Poista
  2. Muistan lukeneeni, että ihan tilastollinen fakta on, että eropäätöksen tekee melkeen aina nainen. Naiset taitaa pohtia kaikkea vaan enemmän ja varmaan edellyttää ja toivoo kaikkea ylipäätään enemmän parisuhteelta. Essi varmaan toivoi, että olisi jättänyt parisuhdeasian kokonaan blogin ulkopuolelle, niin ei tarvis ventovieraille selitellä yhtään mitään. Mutta toisaalta taas just nää jutut tekee blogista mielenkiintoisemman. Silti jotenkin surullinen mieli tulee silti tästä eroasiasta. Ja olisi kyllä mun mielestä tosi väärin ja ruma teko poikaystävää kohtaan kertoilla täällä yhtään enempää. Näin on just hyvä!

   Poista
 6. voiei ompa harmi kuulla että parisuhde päättynyt, mutta onneks vaikuttaa kuitenki et oot ihan sujut asian kanssa ja kyllä se siitä usko mua!! oot niiin huippu mimmi ja sulla on ihana blogi, että toivon sulle vaan pelkkää hyväää<3 :) tsemppiä! ps toivottavasti oli eilen hauska ilta;) terkuin tyttö joka tuli teijän pöytään istumaan alkuillasta heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu. <3 kyllä se tosiaan siitä! :) heheeh eikä! Vitsi kun ei enempää ryhdytty siinä juttusille! Mä taisin keskittyä niihin kesäkannuihin vähän liian hanakasti! :D

   Poista
  2. eikää nyt kaduttaa ettei suutaan sen enempää uskaltanu avata!! mutta vaikutit kyllä ihanalta tyypiltä:) jospa ens kerralla sitte! mut tosiaan toivottavasti teillä oli hauska ilta:)

   Poista
  3. No ensi kerralla ehdottomasti sitten! :) juu, ilta vaan parani loppua kohden vai oliko se sittenkin se valkkari! :DD

   Poista
 7. Vau, kahdeksan vuotta on pitkä aika varsinkin kun olette aloittaneet niin nuorena! :) Omalla kohdallani 1,5 vuottakin tuntuu niiiiin pitkältä ajalta, huh :D Mutta hyvää kesän jatkoa sulle ja ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se tosiaan on! :D heh, kiitos sulle kovasti ja ihanaa kesän jatkoa kanssa! :) <3

   Poista
 8. mun mielestä tää postaus ei kyllä avannut yhtään mitään, koska koko postaus oli lähinnä ympäripyöreää selittelyä. ok, ymmärrän ettet halua kertoakaan näistä asioista tarkemmin, mutta mielestäni vähän turha lupailla postausta asiaan liittyen jos postauksessa ei kuitenkaan kerrota mitään. kerrot että teillä on erilaiset elämäntilanteet ja tavoitteet, haluatko kertoa edes mitä tämä omalla kohdallasi tarkoittaa? enkä nyt tarkoita tätä kommenttiani pahalla, vaan toivon että otat rakentavana palautteena koska pidän kyllä blogistasi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon pahoillani, etten voi avata täällä julkisesti eroamme tämän enempää. Nämä asiat, kun eivät liity yksin minuun, vaan tässä on muidenkin yksityisyys kyseessä. Kerroin mielestäni kaiken oleellisen tilanteestani ja tässä postauksessa on vastaus suurimpaan osaan kysymyksistä, joita olen saanut. En tiedä kuinka valmis olisit itse puimaan erosi yksityiskohtia julkisesti, mutta mä en voi tämän enempää asiasta avata ihan jo muiden kuin itsenikin vuoksi. En ottanut pahalla, mutta toivon, että ymmärrät, että joku raja munkin on vedettävä yksityisten asioiden suhteen...

   Poista
  2. Hyvin vastattu Essi!
   Olet kyllä niin jalat maassa tyyppi! Toivon sinulle pelkkää hyvää. Ota elämästä kaikki irti ja nauti :)

   Poista
  3. Kiitos Satu ystävällisyydestä ja tsempeistä! :)

   Poista
 9. Ois mielenkiintoista kuulla millätapaa teidän tulevaisuuden suunnitelmat on ihab erilaiset.. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmaankin tavallaan ihan kaikella tapaa, kun toinen tietää, mitä haluaa moneltakin elämänsä alueelta ja toinen taas ei. Silloin sen toisen täytyy lähteä selvittämään, mitä haluaa elämältään. :)

   Poista
 10. Sain tekstistä sellaiset vibat et oot aika positiivisin mielin tulevaisuutta ajatellen, etkä mitenkään ihan rikki tuosta teidän erosta. Se on hieno juttu mikäli näin on! Ei sillä etteikö parisuhteen (oli se sitten minkä pituinen tahansa) loppuminen olisi aina vähän haikeaa tai vähän enemmänkin, mutta elämä kuitenkin jatkuu ja elämässä on paljon muitakin upeita asioita ja uskon että kaikella on merkityksensä<3 paljon kaikkea hyvää sulle jatkoon omalle polullesi, mitä ikinä sitten vastaan tuleekaan :) ja kiva jos informoit meitä aina vähän tänne bloginkin puolelle sitten kun olet valmis kertomaan uusista jutuistasi, joista jo hieman tässä vinkkailitkin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tässä kokoajan huominen näyttää paremmalta, kun saa asioita järjestykseen! :) juu pidetään ajantasalla uusista juonenkäänteistä! ;DD

   Poista
 11. Moikka!
  Olen samaa mieltä toissa edellisen anon kommentin kanssa (joka lähetti viestin klo18:07). Mutta ymmärrän toki asian, eihän kaikki asiat kuulu tänne, mutta ei tarvitsisi sit lupailla niitä etukäteen.Itse otsikko lupaili vähä liikaa,( tuli vähä uutismainen olo, tiiätkö kun otsikko on hyvä mutta teksti on pettymys).Toisaalta itse arvostan niitä ihmisiä, jotka osaavat pitää kaikista henkilökohtaiset asiat omana tietonaan. ♡ Nykyään maailma on mennyt siihen että kaikki jaetaan heti vaan sosiaalisessa mediassa . Sinänsä olen helpottunut, että sie et pohdi asioita juurta jaksaen tääällä. Tämä asia on vain sinun ja Jaakon välinen asia ! Kuitenkin Mukava kuulla, että pystytte tulla toimeen ja eikä parisuhde pilaa väliänne niin että ette tulisi toimeen.
  Tykkään blogistasi kun se on pirteä ja vaikutat mukavalta. Tämän postauksen aiheen olisi voinut tiivistää johonkin toiseen postaukseen esim." Alku tekstinä" ja sitten höpistä jotain mukavaaa tai syvällistä nje...
  Jatka vaa samaa malliiin kirjoittelua:) Ainakin nää blogien lukemis hetket on päivän parasta aikaa :)
  T.Maikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus tällä postauksella oli tuoda asia nyt päätökseen, että kyllä, olen eronnut, mutta nyt elämä jatkuu hyvissä fiiliksissä eteenpäin enkä haluaisi puida asiaa tämän enempää täällä blogin puolella, vaikka ymmärrän, että asia kiinnostaisi varmasti yksityiskohtaisemmassakin muodossa. Tää vaan ei oo yksin mun asia, josta voin täällä laukoa mitä vaan, satuttamatta jotakin toista siinä samalla. Tuohon sanomaan mun mielestä "matka jatkuu" - otsikko on juurikin sopiva! :) Kiva kuulla, että blogia on ollut kiva lukea, piristää mieltä kovasti <3

   Poista
 12. Olin ensin kommentoimassa, että voi voi kun ikävä kuulla, tosi kurja juttu yms, mutta toisaalta ehkä jätänkin välistä. Tietenkin ero ei koskaan oo varsinaisesti kiva tai helppo asia, muttei se tarkota, että se olis myöskään aihe surkutteluun :) Tää on varmasti oikea ratkaisu ja avaa molemmille osapuolille uusia ovia, jotka vie kohti niitä omia tavotteita, unelmia ja suunnitelmia. Kaikkea hyvää tulevaisuuteen ja paljon tsemppiä uusiin tuuliin <3

  Jollain tapaa ns.uudet alut kiehtoo mua aina hirveästi. Niistä tulee niin sellainen fiilis, että on elossa ja maailma täynnä mahdollisuuksia jne. Jotenkin se on niin sellaista, että on täynnä odotusta, positiivista jännitystä ja toivoa. Tai näin ainakin mulla, toivottavasti myös sulla :D Oot upea ja vahva nainen ja rohkeaa, kun avasit tänkin verran näin henkilökohtaista asiaa meille lukijoille <3

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erika osuit kyllä naulan kantaan! Sillä vaikka ero onkin AINA ikävä ja rankka asia, voi se tuoda mukanaan niin paljon hyviä asioita loppujen lopuksi. Juurikin tuo "uusi alku" tuo mullekin paljon valoista ja odottavasta mieltä! :) kiitos Erika <3

   Poista
 13. Ihana kun pystyt kirjoittamaan jotain edes teidän erosta. Ja ihana myös että pystytte olemaan ystäviä myös eron jälkeen. :) Sulla on ihanan positiivinen asenne ja pääset sillä pitkälle. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hienoa, että ollaan pysytty edelleen näin hyvissä väleissä. :) kiitos hirmusti Jenna <3

   Poista
 14. Hei! Mietin tässä, että jos erositte niin eikö se tuntunut aika pahalta että Jaakko oli teidän kanssanne matkalla? Tai itse en ainakaan ottaisi exää mukaan matkalle jos lähtisin jonnekkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otettiin Jaakolle oma hotelli keskustasta, niin sai sitä omaakin aikaa perheen kanssa kivasti. Lentoliput löytyi jo valmiiksi nimittäin. :)

   Poista
 15. Minkälaisia tulevaisuudensuunnitelmia sulla sitten on, Essi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämässä eteenpäin kulkemista. :) Opintojen aikana matkoja, ehkä jopa jonkunlainen vaihtorupeama! Opintojen jälkeen uutta työpaikkaa - ehkäpä jopa jostakin ihan uudesta kaupungista, omaan kotiin ja muihin mukavuuksiin säästämistä, elämyksien kokemista ja tekemistä, rakastaa täysillä ja tulla rakastetuksi yhtä täysillä takaisin, harrastuksissa kehittymistä ja myöhemmin sitten varmastikin jonkunnäköisen pienen perhepotretin rakentamista. Ja kaikkea sitä, mitä siihen väliin mahtuukaan! Mulla on sellainen olo, että elämä se tästä vasta alkaa. :)

   Poista
  2. Ehdottomasti vaihtoon ! Lupaan että tulee elämäsi paras kokemus <3 nimimerkillä. Oma vaihto jo takanapäin

   Poista
 16. on ihanaa, kun bloggaaja avautuu edes vähän ykistyselämästään tuhansille tuntemattomille lukijoille, et ehkä itse oo sitä "tajunnut", mutta tämän avulla sinä saat vähän kontaktia lukijoihin, ja me näämme ettei bloggareidenkaan elämä aina ole kukilla tanssimista, jonka kuvan aika usein saa :) mä ainakin tykkään. tsemppiä essi! me tuetaan sua täysillä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä myös toivoisin, että täällä osattais arvostaa nimenomaan sitä, että avauduin näinkin yksityisestä asiasta edes tämän verran. Minkäänlaista velvollisuutta mulla ei tähän ollut nimittäin. Kiva kuulla, ettei sulle jäänyt ärsyyntynyt olo tästä postauksesta ja sen rajoitetusta sisällöstä. :) Kiitos ihana <3

   Poista
 17. On kiva kun kerrot blogissasi myös näistä ei-niin-täydellistä asioista. Se tuo blogiisi ihan erilaista syvyyttä mitä monessa nykypäivän blogissa ei ole, sillä näitä "tämä on vain positiivinen pintaraapaisu arjestani" -blogeja on jo netti täynnä. Huonommistakin asioista kertovien postausten suosio johtuu tietenkin siitä, että lukijasta voi olla mukava tietää, ettei edes bloggaajan elämä ole täydellistä vaikka siltä joskus näyttäisikin. Sinä, kuten moni muukin bloggaaja, olet kuin ruumiillistuma kaikista niistä näteistä ja suosituista tytöistä kouluissa, joita emme koskaan tunteneet vaan mietimme, millaistakohan heidän elämänsä on. Avaamalla elämääsi blogissasi huonojenkin asioiden osalta vähentää tunnetta, että kaiken pitäisi aina olla täydellistä. Se huojentaa nykypäivän valtavien suorituspaineiden keskellä. Toivon siis että pidät blogisi aitona niinkuin olet pitänyt alusta asti :) aina on kiva tulla lukemaan, kun täältä välittyy niin aitoa elämää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enempää en voisikaan toivoa kuin, että blogistani välittyisi sellainen aidon elämän maku! Jos täällä pitäisi lähteä esittämään jotakin muuta kuin on, voisi tää touhu alkaa nopeasti ahdistaa ja kyllästyttää. Oonkin todella kiitollinen siitä, miten hyvin ja tukevasti mun lukijat on ottaneet vastaan mun näitä rehellisiä avautumisia täällä. Yritän tietenkin pitää täällä kuitenkin mahdollisimman positiivisen linjan silti, ettei blogi kävisi raskaaksi ja ikäväksi lukea! :) kiva kuulla <3

   Poista
 18. Paljon tsemppiä uuden elämäntilanteen myötä, eroaminen ei ole helppoa varsinkaan pitkästä parisuhteesta, kun on niin ns. kasvanut kiinni toiseen. Mutta onneksi kaikilla asioilla on hyvät ja huonot puolensa ja sulla on myös hyvä tukiverkosto ja oikea asenne :)

  Ja pakko sanoa vielä, että oot kyllä blogin perusteella yksi positiivisimmista ihmisistä kenet tiedän! Koitan ottaa susta mallia omassa elämässäni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahva tukiverkosto ja iloinen mieli auttaa kyllä paljon tilanteessa kuin tilanteessa! :) ihanasti sanottu ja kiitos sullekin, kun jaksat olla aina noin mukava ja tsemppaava! <3

   Poista
 19. Hahaa hassua nähdä miten utelias ihmisluonne oikeastaan on! Pienikin "juoru" saa meidät oikein syttymään halusta tietää lisää. :D Tottakai itseänikin kiinnostaisi kuulla lisää, mutta kun ajattelen asiaa omalle kohdalleni, en minäkään haluaisi enempää asiaa tulla julkisesti avaamaan. :) Jokaisella asialla on jokin tarkoitus ja jos sitä vielä ei ymmärrä, niin jossainvaiheessa tulevaisuudessa ymmärtää, mikä tarkoitus tälläkin oli.

  Nyt Essi yritä tehdä niin paljon asioita mistä olet haaveillut, mihin parisuhde on ollut esteenä tai hidasteena. Voimia ja nokka kohti uusia tuulia !! ;) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää touhu meinaa mennä välillä ihan hävyttömäksi, kun kaikesta haluttais tietää vaan lisää ja lisää! Näkisitpä osan noista kommenteista, mitä en ole asian tiimoilta julkaissut. Huuh! :D :) jeppis, tulevaisuus näyttää ja nyt mennään täysillä eteenpäin kohti niitä asioita, mitä ennen ei olisi uskaltanut toteuttaa! :) <3

   Poista
 20. Niinkuin tekstistä annoit ymmärtää, toivottavasti olette oikeasti pohtineet asiaa hartaasti eikä vaan hetken mielijohteesta. Siis en todellakaan usko että näin on, mutta ihmiset liian helposti nykyään heittää hyvän (ja pitkän) parisuhteen hukkaan:( tää teksti sai miettimään omaa melkein 4v kestänyttä suhdetta, jossa tottakai molemmat osapuolet on kasvaneet henkisesti ja elämän tavoitteet muuttuneet. Eihän se kuitenkaan tarkoita että ainoa vaihtoehto on jatkaa omaa elämää ja etsiä jotain muka "parempaa" ja heittää hyvä rakastava suhde hukkaan.. Näin ainakin oletan:D mulla olis niin erilaiset suunnitelmat mutta en mä häntä vois jättää ja kulkea omia polkuja. Kuulosti vähän hassulta kun sanoit että tästä se elämä vasta alkaa :D Tulee itellekkin sellanen olo että vaikka kyseinen ihminen on elämäni rakkaus niin jumitanko tässä vain hänen takiaan. Noh, toin nyt vain omia pohdintoja tähän asiaan:)

  Kaikkea hyvää kuitenkin teille <3 oot ihan mahtava tyyppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä tässä on asiaa käsitelty kaikista näkökulmista. :) Yleensä sen oikean ihmisen kanssa otetaan molempien tavoitteita ja toiveita huomioon ja päästään molempia miellyttäviin ratkaisuihin elämässä. :) Kiitos sulle paljon ihanista sanoistasi <3

   Poista
 21. Tää teksti sai miettimään omaa elämää ja parisuhdetta.. Ollaan seurusteltu 4 vuotta, teini-ikäsistä asti joten luonnollisesti elämän tavotteet ja haaveet on vähän muuttuneet. Sitä vaan miettii että onko väärin luopua omista unelmista toisen takia? Hän on kuitenkin elämäni rakkaus ja voisin katua loppuelämäni jos nyt lähtisin kohti tuntemattomaa ja heittäisin hyvän parisuhteen hukkaan. Ei olla ikinä puhuttu eroamisesta tän 4v aikana, mutta hän tietää etten kuulu tänne missä juuri nyt ollaan. Vaikeita juttuja tälläset.. Toivottavasti te ette tehneet mitään hätiköityjä päätöksiä, enkä kyllä uskokkaan että näin on. Kaikkea hyvää sinne, olet mahtava tyyppi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen suhde on erilainen, eikä sitä voi lähteä koskaan vertailemaan omaa suhdettaan mihinkään toiseen suhteeseen. Oikean ihmisen kanssa pystyy varmasti toteuttaa myös niitä omia unelmiaan ja luoda yhdessä uusia yhteisiä unelmia. :) kaikkea hyvää sulle myös! <3

   Poista
 22. Hienosti todettu tuo: "rakastaa täysillä ja myös tulla itse rakastetuksi täysillä", sitähän me kaikki varmaan halutaan. Täytyy silti pitää mielessä, että ns. arki tulee kyllä vastaan ihan jokaisessa suhteessa, on sitten omissa käsissä hoivata suhdetta:) ja osoittaa toiselle rakkaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Mun mielestä ihastumisella ja rakastamisella ei olekaan oikeastaan mitään tekemistä toistensa kanssa. Rakastaminen tuleekin vasta sitten, kun se arki ehtii tulla jo vastaan. :D siinä sen vasta huomaa, että pystyykö sen toisen kanssa elää ja rakastaa pyyteettömästi kaikkine puolineen! :)

   Poista
 23. Vaikutat vahvalta ja itsenäiseltä naiselta rohkeasti vain eteenpäin ja kaikkea hyvää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa rohkaiseva ja ihana kommentti! Kyllä tässä vaan on löytänyt jo nyt ihan uusia puolia itsestään. Kiitos Viivi. <3

   Poista
 24. Voimia sulle Essi <3 Ite monta vuotta seurustelleena voin vaa kuvitella miltä tuntuu menettää hyvin rakas ihminen (vaikka oottekin vielä väleissä) :( Kaikki kääntyy vielä paremmin päin, vaikka tää niin kliseiseltä kuulostaakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miru <3 tottakai tää tulee olemaan ihan valtava muutos elämään, mutta toivon ja uskon, että hyvä sellainen. :) Kliseet toimii hyvin tälläisissä tilanteissa! ;D

   Poista
 25. Musta on ihanaa, että avauduit näin rohkeasti meille lukijoille. Varmasti vaikeaa, ja arvostan todella paljon avoimuuttasi täällä blogin puolella :-) Esimerkiksi omassa pitkässä parisuhteessani molemmat osapuolet tietävät tulevaisuuden suunnitelmien olevan täysin erilaiset, ja minua itseäni on pelottanut hirveästi se hetki, kun suunnitelmat tulevat viemään eri maihin. Tämä postaus sai mut ajattelemaan positiivisesti, että osaisi nauttia jokaisesta hetkestä eikä pelkäisi sitä tulevaa, koska asioista pystyy selviytymään onnellisena - yhdessä tai erikseen. Toivon sulle niin paljon hyvää tulevaisuuteen, koska sä myös tuot sitä hyvää meille lukijoille todella usein :-)<3 Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tää aina vähän jännittää, mutta multa löytyy kyllä maailman parhaat lukijat, jotka ottaa aina asiat vastaan ymmärtäväisesti ja ystävällisesti! Uskon, että teilläkin on edessä vielä hienoja hetkiä niin yhdessä kuin erikseenkin, jos tie niin johdattaa. Toivon sinnekin kaikkea hyvää, kiitos tästä. <3

   Poista
 26. Aika yksiselitteistähän tuo on. Erotaan koska tulevaisuuden suunnitelmat on erilaiset. Ootte ollu kaheksan vuotta yhessä ja alatte olla jo siinä iässä et alkaa miettimään naimisiin menoa ja lapsia. Tossa kohtaa yleensä erotaanki ku toinen ehkä haluaa lapsia ja toinen ei. Toinen haluaa naimisiin ja toinen ei jne.. Toinen haluaa perhe-elämää justhetinyt, toinen nähdä maailmaa ja matkustella ensin. Eli kaikki jotka pohtii et mitä ne erilaiset tulevaiduudet vois olla ni yleensä näitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan juurikin noin! Siinä tiivistettynä pakettiin koko tilanne! :D

   Poista
 27. Voi harmi! Kiva, kun avauduit blogiisi aiheesta, vaikkei sinulla siihen mitään velvollisuutta olisi todellakaan. Positiivisella asenteella pääsee kuitenkin pitkälle, myös vaikeiden aikojen keskellä. Surkuttelu ei kannata ;D mutta sen tiedätkin! Itsellänikin on hieman stressaava elämäntilanne, sillä poikakaveri pääsi opiskelemaan useamman sadan kilometrin päähän, ja itseltäni jäi opiskelupaikka saamatta. Saa nähdä miten asiat loksahtavat paikoilleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit! Sullakin sitten vähän uusi tilanne edessä, tsemppiä sinne! :) joo positiivinen mieli ja asenne auttaa kyllä paljon näissä tilanteissa. :)

   Poista
 28. Erosin itsekin äskettäin 3,5 vuoden mittaisesta parisuhteesta, joten hyvään saumaan tuli tämä postaus :) Onhan se ero ihan hirveän vaikea elämänmuutos, ja oli todella rankkaa jakaa tavarat ja lähteä yhteisestä kodista jossa olemme elämämme ja arkemme jakaneet yli puolet seurusteluajastamme. Päätös oli toki meillä yhteinen ja pitkään harkittu ja mietitty juttu, eikä siihen sisältynyt minkäänlaista draamaa. Ja vaikka parisuhteestamme oltiin valmiita luopumaan, niin emme silti toisistamme ihmisinä ja ennenkaikkea ystävinä. Niin kuin sanoit, pitkään parisuhteeseen sisältyy niin paljon muunkinlaista kumppanuutta kuin vain sitä tyttö/poikaystävänä olemista... :) nyt molemmista tuntuu kuitenkin, että päätös on ollut ihan oikea. Itselläkin nyt opettelua tässä kuinka olla yksin, kun on melkein koko nuoruutensa ollut parisuhteissa joissa väkisinkin peilaa omaa identiteettiään sen kumppaninsa kautta; tiedät Essi varmasti mitä tarkoitan :) joka tapauksessa, "en ole surullinen siitä että se on ohi, vaan olen onnellinen siitä, että se on joskus tapahtunut". <3 muistot säilyy aina ja mitään en aio katua. :) tsemppiä tulevaan Essi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä hienoa, että täältä löytyy monesti samanhenkisiä ja samankaltaisissa elämäntilanteissa olevaa porukkaa, niin on tavallaan sellaista "vertaistukea". :) Mulla joo lähtee nyt kohta tuo yksin olemisen opettelu, kun muutan huomenna omaan asuntoon! Ihan jännää! :D Nimenomaan, oon kaikesta historiastamme kiitollinen ja muistot säilyy. :) Tsemit sinne myös <3

   Poista
 29. Moikka! löysin vasta blogisi ja postauksen erostasi. Itse erosin noin kuukausi sitten pitkästä parisuhteesta. Eron syinä olivat eriävät tulevaisuuden suunnitelmat, tai oikeastaan se etten minä tiedä mitä haluan tulevaisuudelta. Olen kuitenkin alkanut katumaan eroa viime aikoina, koska yksin olo ei sovi minulle, mikä ehkä väärä syy kaivata toista. Exäni haluaisi pysyä ystävinä eron jälkeen, muttei halua pitää minuun yhteyttä, jotta pääsisi yli. Minä en tiedä miten väleissä pysyminen käytännössä onnistuisi ollenkaan ja miten etenemme asiassa.. Haluaisinkin kuulla miten sinulla onnistui jatkaa omaa matkaa mutta pysyä silti ystävinä?:)

  VastaaPoista