maanantai 19. lokakuuta 2015

Yrttinen tomaatti-vuohenjuustokeitto

Maukasta aamua heppulit!

Olisi taas uusi resepti tiedossa. ;) Lihattomalla mennään edelleen ja hyvin on sujunut! Ei tässä meinaa edes huomata mitään puuttuvan, kun taiteilee keittiössä kaikenlaisia herkkuannoksia lihattomista vaihtareista. Kyllä mä salaa olen silti ihan tyytyväinen, että ollaan jo puolessa välissä lihatonta lokakuuta. ;D

Viime viikolla Esmon keittiössä taiottiin kasaan iso kattilallinen yrttistä tomsku-vuohenjuustokeittoa. Tästä tuli niin tajuttoman hyvää, että taidan valmistaa moista uudestaan jo tällä viikolla. Keitot sopii muutenkin syksyyn kuin nenä päähän ja näillä aineksilla ei vaan voi epäonnistua! Jos vierastat vuohenjuustoa, voit korvata sen vaikkapa aurajuustolla tai valkosipulituorejuustolla. :)

084

Tarvikkeet

5 Tomaattia
2 Punasipulia
Purjo
1 Chili
1 Makea suippopaprika
3 Valkosipulinkynttä
Puoli pakettia vuohenjuustoa
Tomaattimurska/paseerattua
Ruokakerma
Basilikaa, korianteria ja timjamia

Maustaminen: Loraus omppuviinietikkaa, oliiviöljyä ja ripaus mustapippuria ja yrttisuolaa

Lisukkeeksi raejuustoa

100

Vedin ensin kattilaan reippaasti oliiviöljyä ja korkillisen omppuviinietikkaa

089

Pilko vihannekset sopivan pieniksi paloiksi, murskaa valkosipulinkynnet ja heitä kattilaan pehmenemään

090

Kun vihannekset alkavat olla pehmeitä ja kypsiä heivaa sekaan vielä yrtit

103

Itse käytin keitossani tuoretta basilikaa, timjamia ja korianteria. Mielestäni nämä sopivat loistavasti tomaattikeiton sekaan

114

Silppua yrtit pieniksi

124

Ja kaada kattilaan vielä tomaattimurska ja ruokakerma

119

Kaikki sekaisin kattilassa, jätä miedolle lämmölle muhimaan ja keitto on valmis tarjoiltavaksi!

152

Kunnon nokare raejuustoa keskelle, yrttejä koristeluun ja lusikka kouraan. Nam nam!

135

On olemassa raejuustoja ja sitten on KESO! Tää on maailman parasta raejuustoa ja muut maistuu ihan kuralta tähän verrattuna! Tää on jotenkin niin ihanan pehmoinen ja kermainen. Jos et siis ole vielä maistanut, niin Keso-ostoksille vaan!

Kiitän ja kuittaan, herkullisia hetkiä ja kivaa alkavaa viikkoa. <3

24 kommenttia:

  1. Iiiiihanan näköstä !! Tällasia reseptejä lisää kiitos :)) osaatko sanoa monta annosta tosta määrästä suunnilleen tulee? :) mukavaa syksyä! :) -Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä ihan älyttömän hyvää!
      Mä söin tätä varmaan 3 päivää, mutta noin 4 isoon kulholliseen varmaankin! :) kivat syksyt sullekin ilona <3

      Poista
  2. Toi keso on kyllä parasta!!! :) sen nimi saa mut aina jotenkin miettiin keskaria :---D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Haahah! No nyt kun sanoit niin joo.. :DD

      Poista
  3. Keitot on kyllä ihan parhautta syksyisin :) suosittelen muuten katsomaan Food inc. -elokuvan, jos haluat perehtyä enemmän mm. lihan tehotuotantoon ja muihin ruokajuttuihin, kun sua tuntuu nuo ruokahommelit kiinnostavan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Pitääkin tehdä tälle viikolle taas uus satsi lämmittämään syysiltoja! :) Heii, kiitti paljon vinkistä!

      Poista
  4. Missä vaiheessa vuohenjuusto lisätään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin ihan samaa, varmaan loppuvaiheessa..? :D

      Poista
    2. Haahah miten mä nyt sen unohdin kokonaan tässä mainita! Elikä vuohenjuuston lisäsin siinä vaiheessa, kun vihannekset olivat pehmenneet hyvin kattilassa ja sitten lisäsin samalla ruokakerman ja tomaattimurskan. :)

      Poista
  5. Missä vaiheessa vuohenjuusto lisätään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh sillä ei oo niin väliä, kunhan se sulaa sinne joukkoon kivasti! :)

      Poista
  6. Tää ei liity nyt tähän postaukseen, mut ajattelin kysästä sulta kuitenkin asiasta kun kokemusta sulla siitä on :D eli miten oot toipunut erosta? Onko susta tuntunut, että se oli oikea päätös? Ootko kertaakaan murehtinut eron jälkeen, että jäät yksin lopunikääsi? Oon sun ikäinen ja samaisessa tilanteessa, eli eron partaalla. Pelkään mielettömästi, että kun eroaa kohta lähes 24-vuotiaana, ettei enää löydä yhtä hyvää suhdetta ja jää vanhaksi piiaksi... Mitä neuvoisit? Mun kaikki kaverit melkein on sinkkuja, joten en osaa heidänkään puoleen kääntyä :D #avautuminen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä meinasin tehdä "erosta selviytymis" - postauksen, mutta se tuntui jotenkin karulta :D Erot on niin erilaisia ja ihmiset käsittelee näitä fiiliksiä niin monella erilaisella tavalla, että tosi vaikea sanoa millaiset keinot kenelläkin auttaa. Itselläni kuitenkin on auttanut todella paljon kunnon maisemien vaihdos, omien suosikkijuttujen puunaaminen, extempore päivien järjestäminen ja ystävien hulluimpiinkin suunnitelmiin lähteminen vaikka tekis mieli jäädä kotiin vaan möhöilemään! :D Oon joo kokenut, että ero oli oikea päätös, enkä koe suhdettamme menetettynä aikana vaan monen hienon hetken arvoisena ja elinikäisten kokemusten ja oppien saamisena! :) voin sanoa, että 24-vuotias on vielä nuori kun mikä ja sullakaan ei oo mitään hätää! Tutustumaan vaan uusiin ihmisiin, touhuamaan ystävien kanssa kaikkea ja tekemään just niitä juttuja joista itse tykkäät eniten! :) jos sun kaikki kaverit on vielä sinkkuja niin sulla ei oo kyllä mitään hätää! ;D

      Poista
    2. Kiitos tuhannesti vastauksesta, sait mut paaaljon paremmalle mielelle <3 ehkä se elämä voittaa, ja kantaa! Ja tosiaan, sullakin on asiat kääntyneet hyvin, vaihto ja kaikkea mahtavaa elämässä :)
      Tsemppiä uusiin haasteisiin ja kiitos myös mahtavasta blogista!<3

      Poista
    3. Ihan huippua kuulla, että pystyin olla yhtään avuksi! Ei nää ikinä helppoja juttuja oo, mutta AIKA, se tekee oikeesti ihmeitä ja hetken päästä ihmettelet, miten kuvittelitkaan kaiken monimutkaisemmaksi kuin se onkaan. Elämä rullaa eteenpäin just siihen suuntaan kun on tarkoitettukin ja myöhemmin sulle selviää mikä tarkoitus tälläkin oli! ;) :) <3

      Poista
  7. Voisi lähteäkkin tätä itse testailemaan, koska kokkikartanon tomaattivuohenjuusto keitto kuuluu lemppareihin, ei tällänen itsetehty versio siitä olisi haitaksi ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama, einesversio menee nyt vaihtoon! Varsinki ku huomenna on vapaa niin kerkee väsää :D

      Poista
    2. Siis se kokkikartanon tompsu-vuohenjuusto keitto oli monta vuotta mun lemppari "työsafka" :'D Se on edelleen tosi hyvää ja tää maistuu hyvin hyvin paljon siltä, mut tietty vielä freesimmältä ja paremmalta! :)

      Poista
  8. NAM, mahtava ohje!! Keso on hyvää, Ruotsissa sitä myydään vaikka minkälaisena ja montaa oon maistanut siellä vieraillessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aii siis erilaisia makuja vai mitä? :) siis Keso on ihan parasta raejuustoa! :D

      Poista
  9. Mitä yleensä syöt iltapalaksi? Ite kaipaisin kovasti jotain helppoja ja nopeita iltapalavinkkejä kun aina jämähdän ruisleipä-jogurtti linjalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mullakin usein noita ruisleipiä ja nimenomaan jogua kuluu iltaisin, mutta toissapäivänä tuli esimerkiksi vedettyä hedelmäsalaattia pari isoa kulhoa: banaania, omenaa, nektariinia, viinirypäleitä, ananasta ja pari purkkia maitorahkaa sinne sakaisin vain! :) Ananaspurkista saa jättää mehut kans sekaan makeutta tuomaan! Eilen taas söin ison munakkaan (nälkäinen työpäivän päätteeksi :D) fetalla, basilikalla ja kirsikkatompsuilla! :)

      Poista
  10. Olisi kiva saada sellainen postaus missä kertoisit sellaisia perus kasvisruokia, mitä oot nyt lihattomalla syönyt :) itse haluaisin pitää kanssa lihattoman, mutta tuntuu etten keksi mitään hyviä ohjeita.. Kannattaa muuten katsoa netflixistä cowspiracy lihantuotannosta, avaa pikkasen silmiä..��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun onkin joo pitänyt käydä katsomassa tuo cowspiracy! Mä kerään joo kasaan kuun lopulla omat suosikit kasvisresepteistä! :) kiitti vinkistä <3

      Poista